Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 1.8T

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי תא הנוסעים בלאון הרבה יותר מושקע, מעוצב, ואיכות החומרים גבוהה בהרבה.

מתי ישבת פעם אחרונה בלאון טורבו?

אני ישבתי בלאון של אודי (20VT), שנת 2003 אם אני זוכר נכון. הנעה קדמית. תא הנוסעים נראה טוב ממבט ראשון, כיאה לתוצרת פולקסווגן. אבל אודי מיד התלונן על רמת הגימור העלובה. לפני כן הייתה לו בורה, ורמת הגימור בה הייתה גבוהה פי כמה. בלאון יש חומרים פחות טובים, חסרה תאורה בכל מיני מקומות, פחות איבזור, פחות כיוונונים למושבים, אין מראה נגד סינוור, אין חיישני גשם, אין רדיו מקורי.

האיבזור הפנימי בלאון כולל: בקרת אקלים, הגה ובלם יד מעור, מושבי ספורט, מערכת בקרת יציבות ומשיכה, מחשב דרך, לוח שעונים לבן, טיטניום בידית ההילוכים וגג שמש חשמלי. ות'כלס, הוא נראה פשוט בדיוק כמו זה שב-WRX.

ראיתי וגם ראיתי

היא נראת הרבה יותר טוב מהלאון 4 ששווקה בשנת 2002 אך כנראה הרכבים תחת מותג VW מקבלים תא נוסעים איכותי יותר.

דיברתי עם אודי ואני מסכים איתו שסיאט חסכו בכמה דברים, אגב באותם דברים קטנים יבחין רק מי שהיתה לו גולף\בורה לפני

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

WRX מהירה יותר בכל תאוצה אפשרית מליאון, כאשר שתיהן סטנדרטיות. אם שתיהן משופרות, עדיין לאימפרזה יתרון בגלל מערכת 4X4 טובה יותר.

גיא

אתחיל בזה שאתה טועה.

במבחן הדרכים שנעשה בין השתיים (פלוס 147 אחת) לפני כשנתיים

גברה הליאון על ה WRX בכול תאוצה אפשרית מגלגול.

אפילו כשהסובארו היתה בהילוך חמישי והליאון בשישי.כניסת הטורבו לספולינג מהירה

בהרבה מזאת בסובארו כאן היתרון הגדול בשיוט.

יש לי את המבחן אשמח לסרוק אותו איכשהו,במידה ויש ספקות.

יש לציין שזו היתה ה לאון 4 ה"כבדה" מדובר ברכב ששוקל 1350 קילו שזה בערך

אותו דבר כמו ה WRX.

לגבי ההנעה הכפולה,שוב ספקולציה חסרת בסיס,אותו משקל פלוס אותו הספק יניב תוצאות

דומות,ומיכוון שהתעניינתי בסוגיה זו בעבר,זה גם נבדק כבר,אם כי לא על ידי אישית

שכן אני לא חסיד של בדיקות מסוג זה.

המערכות אכן שונות אבל ההבדלים קטנים מידיי כאשר מדובר ביציאה מהמקום.

קל וחומר גם ה WRX כבדה,מה שהיה מיוחד ב GT באמת הוא הבדל המשקל הגדול.

כבעלים של אחת כבר כמעט 3 שנים,אין מה להשוות בין השתיים,שכן הלאון לא מתימרת להיות מפלצת ראלי

כזאת או אחרת היא נבנתה תחת מעטפת ופילוסופיה אחרים לגמרי ולכן ההשוואה למעט מספרים דומים היא שטותית.

לפני מעל לשנתיים בעודי חוזר מנסיעת מבחן ארוכה בדרום על WRX החלטתי לתת

למכונית החדשה מבית סיאט הזדמנות,לאחר שליבי לא היה שלם עם הסובארו

הסיבות לכך אני מודה היו הפנסים העגולים שקשה היה לי לחיות איתם עד כמה שזה נשמע פלצני ,והרבה גם בגלל שלא הרגשתי תמורה מלאה של כספי באיכות החומרים וסביבית הנהג

ה"לאנטיסית",אפילו שידעתי שאני קונה מורשת ראלי ומסורת ארוכת שנים.

באובייקטיביות רבה אני ממש לא מבין איפה כאן ההשוואה באיכות החומרים וההרכבה

בין שתי המכוניות,אולי היא ירדה קצת בלאון אבל בדגמיה הראשונים בעלי ההנעה הכפולה

(שאגב נחשבים לדיי נדירים מכיוון שמספרם הכולל לא עולה על 20) איכות החומרים היא יותר ממשביעת רצון,יש רדיו מקורי עם צ'נג'ר,בקרת אקלים,חלון שמש מקורי ועוד מספר פינוקים

שלא נמצאו בסובארו,אלא רק במכוניות מבית VAG,האוירה הכללית קודרת מזו ב VW אבל

בסך הכול העיקרון דומה להחריד,בטיחות רבה הרגשת יציבות ומספר רב של כריות אויר.

אבל זה אני בכל אופן,חמדתי ברכב לא מיוחצן,לא ברברי,ומעט יותר תרבותי בכל הנוגע

לנהיגה ספורטיבית,כמו שאמרתי כאן בעבר ,היתה בבעלותי S3 במגורי בחו"ל והמטרה היתה למצוא משהו דומה מאוד אליה כש ה TT יקרה מידיי כבדה מידיי וגם קטנה מידיי בשבילי.

לא נשארו המון אופציות ביחס התמורה לשקל.

הרכב בנסיעות יומיומיות ובעולם האמיתי נוח יותר וגמיש יותר,ולמרות שניתן לשפר מספר דברים הקשורים לפעולת הרכב בנהיגה ספורטיבית,אני לא מרגיש צורך בכך,כבישי ארצנו מגבילים את אפשרויות השיפור.

גם מדריך מוכר ממסלולים לא הרגיש צורך בכך.

אי אפשר להשוות כל דבר שזז לסובארו אימפרזה,זה כבר נהיה מאוס,הסובארו הוכתרה כבר כמלכת התמורה הכי טובה לשקל,אבל אני אומר שוב...מאוד תלוי של מי השקל.

ולפעמים המספרים על הנייר הם לא נתון העדפת הקנייה.

אגב הנעה כפולה כזאת או אחרת,שתי המכוניות סובלות מתת-היגוי תחת לחץ ועם כל הכבוד

לסובארו וגם ללאון,זה עדיין לא זה בכל הנוגע להנאה מנהיגה.

נ.ב צריכת הדלק בלאון כאשר ההספקים דומים דומה מאוד שזה אומר צריכת דלק גרועה ביותר

1 ל 5 במקרה הטוב או שקל לקילומטר בנסיעות עירוניות

נ.ב למי שלא ידע ישנה ליגה שלמה של לאונים באנגליה שעד כה היו רק בספרד .

הרכב בגרסתו החזקה משמש את ג'וני הרברט בבית ספר לנהיגת מסלול באנגליה.

http://www.seatcupra.net/motorsport.htm

פורסם

ozzy - סרוק את המבחן אם בא לך. אני מאוד אופתע אם לאון טורבו תקח אימפרזה WRX בתאוצות ביניים. זה פשוט לא הגיוני ( אלא רק אם מתחילים בסל"ד אולטרה נמוך).

בנוגע להתנהגות ספורטיבית - אני שמעתי שהלאון הנעה קדמית עדיפה על ההנעה הכפולה. נהגתי על ההנעה הקדמית והתאכזבתי.

נכון שגם לסובארו הרבה תת היגוי תחת לחץ, אבל איתה אפשר "לשחק" הרבה יותר. וכמובן, אם תרצה לבטל את תת ההיגוי - קנה STI :wink:

גם לא מסכים איתך בנוגע לכבישי ארצנו המגבילים. גם כאן ניתן להנות. אולי אתה פשוט צריך את הרכב המתאים :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ozzy - סרוק את המבחן אם בא לך. אני מאוד אופתע אם לאון טורבו תקח אימפרזה WRX בתאוצות ביניים. זה פשוט לא הגיוני ( אלא רק אם מתחילים בסל"ד אולטרה נמוך).

בנוגע להתנהגות ספורטיבית - אני שמעתי שהלאון הנעה קדמית עדיפה על ההנעה הכפולה. נהגתי על ההנעה הקדמית והתאכזבתי.

נכון שגם לסובארו הרבה תת היגוי תחת לחץ, אבל איתה אפשר "לשחק" הרבה יותר. וכמובן, אם תרצה לבטל את תת ההיגוי - קנה STI :wink:

גם לא מסכים איתך בנוגע לכבישי ארצנו המגבילים. גם כאן ניתן להנות. אולי אתה פשוט צריך את הרכב המתאים :wink:

רוני

רוני לאון 1.8 טורבו סטנדרטית שנת 2002 לא לוקחת וי טי אס די משופרת :wink: עד 180 מגילגול בראשון

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

רוני

רוני

לגבי סוג הרכב,מאוד יכול להיות שאתה צודק,ניסיתי המון רכבים בחיי אבל מאסתי

באיכות הירודה בכבישים ולא מהמכוניות עצמן וה"הפתעות" הלא צפויות בהן אני נפגש יום יום, אני לא מתבכיין על המדינה או על מע"צ ...דיי, כבר הפנמתי שזה המצב.

אולי זה אני באמת שאין לי את הביצים לקחת את הסיכונים האלו יותר,אולי זה אני

שנהייתי נמושה פחדנית בכל פעם שהטמבון מגרד פס האטה,מאוד יכול להיות,

אני מסתובב עם רשימת קניות בכיס הקשורה לשיפור מיתלי הרכב כבר הרבה זמן

פעם הייתי מאשים את המשכורת,היום אני יודע שאני סתם מפחד.

מפחד שההוצאה הזאת תגרור אחריה יותר נזקים ויותר סיכונים.

המדינה הזאת מציאותית מידיי בשביל רכבים ספורטיביים,המציאות כאן היא הגורם שאנו לא זוכים להנות ממכוניות רבות המוגשות בעולם על מגש של כסף.

אנחנו לא נהנים מהאדרנלין של ישיבה ביציע בעוד מכוניות מעוטרות מדבקות שועטות לעבר הדגל,במקום זה אנחנו מפצחים גרעינים בבית ומחכים לדרבי הבא.

לגבי מבחן התאוצה,הנה משהו מקומי.

http://www.motocar.co.il/motocar/tests/test.asp?id=149

נ.ב לגבי ההנעה הקידמית,התרשמות שלי מפורומים שונים בחו"ל היא שבשנתיים האחרונות

סיאט מיתגה את מכוניותיה בצורה שונה כאשר הוסיפה מדרגה ספורטיבית בדמות ה R

הדגם הרגיל עודן קצת ואילו ה R שבואה לארץ מתעכב דווקא מראה סימנים של מכונית

ספורטיבית משובחת בכול מבחן השוואתי שנעשה לה בחו"ל,כיום היא נמצאת בגרסתה השניה כבר שיצאה מהר מאוד לאחר הצגת הדגם הראשון והביאה שיפורים נוספים.

אולי לא רלוונטי לגבינו,אבל בכל זאת אינפורמציה מעניינת.

עם הסובארו ניתן "לשחק" יותר בזכות שלדה מעולה לטעמי בכל אופן ,וכאן באמת מורגש

ההבדל בין מכונית בעלת פילוספיה מעולם הראלי לכל האחרות......שלדה.

מי שמשחק עם ריגושים אלו ביום יום ימצא את הלאון אפקטיבית מאוד אך משעממת יותר.

פורסם

תבין, אני לפעמים לא מבין את החשיבות הרבה שמייחסים למצב הגרוע של הכבישים בארץ. לא יודע איפה אתם גרים או נוסעים, אבל אני נוהג ברכב קשיח למדי (סקסו VTS עם קוני) ואמנם הנוחות גרועה בתוך העיר, אבל אני לא מרגיש שאני שובר לאוטו את הצורה בכל פס האטה או מהמורה בכביש.

הלאון טורבו (הנעה קדמית) שעליה נהגתי היא קשיחה גם כן, אבל הרכות במהלך המתלה הראשוני שיש בכל VAG כמעט, נמצאת בה. בתוך העיר היא לא נוחה כלל, אבל בגלל אותה רכות בתחילת מהלך המתלה היא גם לא שוברת עצמות.

בנוגע למבחן במוטוקאר, הרשה לי להביע את דעתי ההפוכה:

נוחות הנסיעה אינה "מפתיעה לטובה" וגם לא לרעה יותר מדי. מחוץ לעיר לא נסעתי אמנם, אבל בתוך העיר המכונית בפירוש לא נוחה, אבל אפשר לחיות איתה.

המנוע באמת מרשים, וגם הגיר, אבל לגבור בהאצות ביניים על אימפרזה WRX? אולי רק כשהיא בהילוך חמישי והלאון בשישי. אבל תקע את הסובארו על סל"ד יעיל, והיא תעיף ללאון את הצורה. אין מצב שזה יהיה אחרת.

בנוגע להגה - נכתב שם שהוא מדויק ותקשורתי למדי. מדובר על הדגם בעל ההנעה הכפולה אבל בהנחה ולא שינו אותו בדגם בעל ההנעה הקדמית (ואם הוא היה תקשורתי אז זה דבילי לשנות) - מדויק הוא כן. אבל התקשורת ממנו והלאה.

המצב המתואר בסוף הכתבה (שבו הציר האחורי פוסע החוצה ו"נתפס" בידי ההנעה לגלגלים האחוריים) הוא מצב טוב (שכל פז'ו-סיטרואן נורמלית מטפלת בו גם בלי הנעה כפולה) אבל בהנעה הקדמית הוא פשוט לא קיים - תת ההיגוי מוחשי מאוד ותחת לחץ גם קשה לטיפול.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם כבר מבחנים, ציטוט ממבחן לליאון 4 מגיליון אוטו 188:

"כאשר מגיעים לכבישים מתפתלים , היכן שהנהך צריך ליצור את אותו סיפור אהבה עם המכונית והדרך באמצעות ההגה והשלדה ותודות למנוע ולהנעה הכפולה - הקליק לא נוצר"

"מי שמחפש את אלילת ההנאה שלו - חושנית ומערבת - יתכבד וינסה את ה147, קליאו ספורט או WRX"

לגבי המבחן של ליאון - 147- WRX, היו 2 כאלו, בזה של אוטו לא מצאתי תיאור של התאוצה, מה גם שנבחנה שם הWRX פרו דרייב עם 245HP, אני בספק ג-ד-ו-ל אם הליאון מהירה ממנה בתאוצה כל שהיא. האם אתה מתכוון למבחן בהגה?

אם כבר הזכרת מדריך במסלולים, הנה התרשמות של עוד מדריך ממסלולים:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2421-280-1739383,00.html

הליאון רכב טוב ללא ספק, אבל לפי קריאה של כמה מבחנים (לא נהגתי עליו מעולם) הוא נופל בספורטיביות שלו וזה מה שחשוב לי. בתור בעלים לשעבר של GT, אין לי בעיה להתפשר על תא נוסעים, בקרות אקלים וכו', וגם על נוחות (אגב רבים אומרים שWRX נוחה למדי, אפילו מאוד - במיוחד החדשה, יחסית לספורטיביות שהיא מספקת) לצורך הנאה מנהיגה. כמובן שכל אחד יעשה את הבחירה שלו, וזה חשוב. ברגע שבדקת את כל המתמודדות ולא נתת לשום דעה קדומה כל שהיא להיכנס למשוואה ובחרת את מה שהכי טוב לך, עשית את הצעד החשוב ביותר. אני למשל העדפתי (ועדיין מעדיף) את ה GT על פני קליאו ספורט דור ראשון. אחרים העדיפו אחרת.

גיא

פורסם

רוני.

לא התכוונתי שתתיחס לכל מה שנאמר שם אלא רק לנתון תאוצת הבינים

לא אני ביצעתי את המבחן הזה,זה מה שיצא אם זה תופס במבחן הזה זה בטח קביל לכול

המבחנים או שלא....לא יודע....אני רק סיפקתי את הסחורה.

הרי לא צריך להיות גאון גדול בחישובים,יחס כוח למשקל ותוספת הכוח של הסובארו במצבים

אחרים אכן "תקרע ללאון את הצורה" אמנם לא בצורה מטאפורית שכזאת שכן לא מדובר בפיאסטה,אבל ההבדל יורגש,בתנאים שלסובארו טוב,משמע מעל 3K סל"ד.

ישנם הרבה אלמנטים ששיכים לעולם האמיתי מלבד יחס כוח למשקל,דברים כמו

יחסי העברה בגיר שמאוד חשובים במכוניות מוגדשות,או במכוניות בעלות תזמון שסתומים משתנה מתקדם מאוד,לא מזמן היה דיון מעניין על איך יכול להיות שהליאון מהירה קצת יותר מהאיביזה למרות לאיביזה יחס כוח משקל טוב יותר,התשובה היתה יחס העברה טוב יותר בלאון,שאומנם הגדישה מגיעה מאוד מוקדם ולכן מופסקת גם מוקדם יחסית,כל העברה מעל ל 5200 סל"ד תהיה בזבוז זמן.לכן במקרים בהם משחק עם רצועת הכוח הוא חשוב ליחס ההילוכים משמעות גדולה יותר.

אני יותר מסתכל על זה מזוית אחרת,זוית העולם האמיתי או מה שמשתמע מהמבחן הזה

שיהיה ללאון יותר קל לתפוס את הסובארו עם המכנסים למטה ולא ההיפך,זה הכול..

גמישות טובה יותר ללאון בוודאי שלא הופכת אותה לחזקה יותר או מהירה יותר,לא לזה התכוון המשורר.

לגבי הענין עם הנוחות,גם אני לא מסכים כלל עם המשורר,הרכב בנסיעה עירונית קשיח מאוד

ואפילו מעצבן מידיי פעם כשהתנועה לא זורמת,מחוץ לעיר הכול משתנה,

בעוד מכוניות אחרות נוחות בעיר ורכות בכביש המהיר,הלאון מאבדת קצת מהקשיחות ומשרה הרגשת ביטחון ויציבות.

הרכב,יחסית לכך שהוא לא מתיימר להיות משהו שהוא לא,מגיב בצורה חיובית למידיי

למשחקים כאלו ואחרים,ואני אומר זאת בשיא הכנות,ללא איזשהו צורך להיות סניגור של ריכבי,אני לא מאוהב בו,ואני רוכש אהבה לרכבים אחרים,בין אם נהגתי בהם ובין אם לא.

ואני דווקא מאלו שיחליפו מהר חברה בוגדנית.

גיא

שוב,באמת שאני לא מתכוון להציג כאן משהו שהוא לא,אין בכוונתי להתעמת אלא עם עובדות

בלבד,אין ברצוני ליצור ויכוח,ולמען האמת אני משתדל להציג דברים כמו שהם,בצורה הכי אובייקטיבית שרק אוכל.אולי בדרך זאת אני אוכל לעזור למתלבט כזה או אחר,אבל בטח שלא לנסות ולשכנע ....איש איש בשלו.

הלאון אינה מתיימרת להיות משהו שהיא לא.

או יותר נכון להגיד ברוח דברים אלו,היא איננה מתיימרת להיות סובארו אימפרזה והיא גם לא כזאת,חד וחלק הסובארו חזקה יותר וטובה יותר בכל הקשור לצד הטכני של הנהיגה

חד משמעית,ולעולם לא חשבתי אחרת,הלאון איננה מכונית טכנית,היא איננה בנויה לאסטרטגיות נהיגה כגון חישוב מהירות כניסה לסיבוב ויציאה ממנו.

דברים נעשים בצורה אלגנטית....זו המילה הכי טובה שיכלתי להשתמש בה.

כניסה לסיבוב ויציאה ממנו תוכל להתבצע באותה מהירות כמו הסובארו,רק שמהסובארו

יתקבל שילוב של ריגוש+סיפוק=ניצחון.

משהו שיתן לך להרגיש כמו נהג ראלי לכמה מאיות שניה ירגיש כמו נסיעה ברכבת בלאון.

אני מסכים אם כל מה שנאמר באוטו,הלאון 4 הוא רכב יחסית משעמם כשמשווים אותו

למכונית כמו הקליאו,אני מכיר את הקליאו טוב.

כל אחד והריגושים שלו,אצלי הקליק נוצר כנראה בדרך אחרת.

ואני מכבד "קליקים" של אחרים.

ישנו מבחן דרכים המנסה לחפור לכיוון הריגושים והאדרנלין ברכב,לבדוק עד כמה הוא מרגש בגבולות,ועד כמה אפשר להתחבר אליו בצורה זאת,בדמות נהיגה ספורטיבית.

וישנו מבחן דרכים המנסה להיות מציאותי יותר,לגעת בעולם האמיתי בו אין דגלי שחמט

ולנסות ולראות אם יש קליק שנקרא ...לחיות עם האוטו.

אני לא צריך ציטוטים,שכן אין ברצוני לחלוק עליהם,ברצוני להסכים איתם.לכן כשאדם נורמלי (כמוני כמוכם) עומד בפני רכישה חדשה,הוא יודע שמבחן רכב אחד לא יספיק,צריך לראות זויות אחרות ואת התמונה הכוללת.

הסובארו המדוברת בגליון הגה שישנו ברשותי היא מדור קודם (פנסי החרק)

סטנדרטית לחלוטין והאלפא 147 2.0 אני סבור בהחלט שגירסת הפרודרייב היא סיפור אחר לגמרי בדיוק באותה מידה שאני סבור שהלאון עם שדרוג תוכנה היא סיפור אחר לגמרי,וזה מניסיון.

בכל אופן אני מקווה שאתם נהנים מהדיון בדיוק כמוני,זאת מטרתי.

נ.ב אני חושב שמבחן הדרכים של ג'רמי מאוד מדוייק,אני אפילו מוכן להגיד שאני מאוד מבין אותו ומצדיק אותו,וקל לי מאוד להתחבר לכתוב.

זה בידיוק מה שאני חיפשתי,ביטחון ללא ריגושים נוספים,לא כאן בכל אופן.

הדבר היחד שהיה אפשר לנסות במקרה הזה,זה לבטל את מערכות הבקרה ו"להרגיש"

כדבריו יותר את הסביבה ובכך להתערב אישית בתיקוני המצב.

פורסם
שנת 2002 שווקה עם מנוע 1.8T הנעה כפולה (הלדקס) וגיר שישה הילוכים

שנת 2003 ועד היום משווקת עם מונע 1.8T הנעה קידמית וגיר שישה הילוכים

בשני הרכבים מותקן מנוע + טורבו זהה לגולף GTI ולאיביזה טורבו רק בגדישה גבוהה יותר.

בשנת 2003 ועד היום הורידו את מערכת ההלדקס ושיווקו את הרכב עם גנטים 17" וקיט חצאיות של קופרה, ואיכות ההרכבה בתא הנוסעים שופרה פלאים

הרכב אינו נדיר וניתן למצוא אחת למכירה

שי

המנוע זזה אבל הטורבו לא

ב GTI זה הטורבו הוא KO3

באיביזה הוא KO3 S (ביגלל זה יש עוד 6 כוחות סוס)

בלאון (גם בA3 180 ו TT 180 ) זה KO3 S עים גדישה טיפה יותר גבוהה מהאיביזה (מחשב אחר)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המנוע זזה אבל הטורבו לא

ב GTI זה הטורבו הוא KO3

באיביזה הוא KO3 S (ביגלל זה יש עוד 6 כוחות סוס)

בלאון (גם בA3 180 ו TT 180 ) זה KO3 S עים גדישה טיפה יותר גבוהה מהאיביזה (מחשב אחר)

הנה קישור למאמר שפורסם על ידי בפורום אחר ונתמך על ידי גיא פרילינג לו גישה טובה משלי

למנועים אלו.

http://www.max-tuning.com/forum/forum_posts.asp?TID=20869&KW=marcus

הסיבה לפרסום היא אחת ולתמיד לעשות סדר בדברים.

רוני

קצר ולעניין 8) אני לא מגיב הרבה,אבל כשאני כן אז יוצאים ממני מגילות.

בשביל זה אני כאן.

• תוכן חדש...