Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך בעוד מספר ימים לבדוק רכב שהוחלף בו מנוע, ולשקול קנייתו...

עפ"י טענת הבעלים - המנוע החולף בעקבות חוסר בשמן (שגרם להריסת המנוע), והורכב במקומו מנוע אחר עם 40 אלף ק"מ, ומאז נסע עליו עוד 20 אלף ק"מ (זה בכל מקרה הרבה פחות מהקילומטרז' של הרכב).

אני חושש שאם המנוע ניזק, אולי ניזקו עוד רכיבים... ואולי בכלל זה מרמז על בעיה כללית ברכב.

מה לבדוק? מה יכול להינזק עם הלך המנוע - וכיצד אפשר לדעת זאת?

(אני מעוניין לבדוק כמה שיותר ע"מ לא לקחת את האוטו לבדיקה סתם, 500 ש"ח זה כסף)

- - -------[Fireball]------ - -

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ברור על איזה רכב מדובר ומאיזה שנה אך נדיר מאד שבעיה כללית ברכב מביאה להרס מנוע,בהחלט סביר שדווקא בעיה במנוע הקודם היא זו שהביאה להריסתו (חוסר שמן שלא קשור לרכב עצמו). אם הרכב נסע מאז החלפת המנוע כ 20000 ק"מ יש להניח כי המערכות האחרות שיכולות להשפיע (ובמיוחד מערכת הקירור) מתפקדות שאם לא כן היה הולך גם המנוע הנוכחי.

צריך לזכור שבדיוק אותו סיכון נלקח גם כאשר ברכב יש מנוע מקורי קל וחומר כשכמו שניתן להבין הרכב גמא לא מעט קילומטרים.

מה שחשוב באמת זה לראות שפרטי ומספר המנוע תואמים לרשיון הרכב וכמובן לבצע בדיקה ע"מ לברר את מצב הרכב ומצב המנוע שהוכנס.

ולסיכום,רכב לא חדש בו הוחלף מנוע והמנוע המוחלף נסע לא מעט וללא בעיה אינו "מסוכן" יותר לקניה מרכב זהה עם מנוע "מקורי",כל רכב וכל מנוע צריך לבדוק היטב אך זה סיפור אחר

בהצלחה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני לא מצליח להבין למה להתעקש ולהיכנס למיטה חולה כאשר יש כל כך הרבה רכבים למכירה..נקודה למחשבה

פורסם
אני לא מצליח להבין למה להתעקש ולהיכנס למיטה חולה כאשר יש כל כך הרבה רכבים למכירה..נקודה למחשבה

אנני מצליח להכנס לראש שלך :?

היכן בדיוק המיטה החולה פה?

זהו רכב לגיטימי כמו כל רכב אחר, פשוט הוחלף בו מנוע, ואין זה משנה כרגע למה, מי או מה.

מה עדיף מבחינתך?

רכב עם מנוע "גמור" או רכב שבעליו טרחו והחליפו את המנוע הנ"ל או בכלל רכב שמצב מנועו אינו ידוע.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תודה על התשובות.

הרכב - 106 ראלי שנת 1998, יד רביעית, 120 אלף ק"מ.

וכאלו כאלו אין *כ"כ* הרבה, לפחות לא למכירה :D

הרכב עבר לא מזמן טסט (עם המנוע החדש).

1. אני אכן אבדוק שכל הנתונים ברשיון תואמים את הנתונים האמיתיים של הרכב.

2. כמו כן, אני אבצע את ההצלבה של המידע על המנוע במשרד הדואר (יש לעשות זאת לפני או אחרי לקיחת הרכב לבדיקה?)

3. הבעלים טוען שהיחס דחיסה שונה (לטובת ביצועים) ולא יודע להגיד לי כמה.

4. האם יש עוד דברים שניתן לעשות לפני שליחת הרכב לבדיקה?

(קחו בחשבון שאני לא מבין ענק במכונאות רכב, אז הסברים פשוטים יהיו נחמדים).

אגב, יש לציין שברכב הוחלף קלאץ' לא מזמן, אבל אני משער שזה לא קשור לכלום (בטוח לא לעניין המנוע), זה בלאי טבעי וסטנדרטי, במיוחד כשיש לך ראלי :twisted:

פורסם

קח את הרשיון של הרכב ביד ותחפש על המנוע את המספר שמוטבע עליו (אין לי מושג

איפה זה מוטבע ב 106 ) ותשווה בינהם .

פורסם
למישהו יש מושג איפה המספר מנוע ב-106 ראלי?

ונגיד שאני מוצא שהמספר שונה - על מה זה מרמז?

מס' המנוע ב-106 מוטבע בחזית, בחלקו העליון של בלוק המנוע, בצידו השמאלי(ימין של המסתכל).

באם זהו מנוע מיבוא, יתכן שמס' המנוע הוטבע בחלקו התחתון והוא ניתן לזיהוי רק בהרמת הרכב או מתוך בור בדיקה.

בכל מקרה המשימה לא קלה לזיהוי לאדם שאינו מתמצא במיקום.

במידה ומס' המנוע אינו תואם את הרשום ברשיון הרכב, יש לבצע רישום מנוע, לבעל הרכב אמורים להיות הטפסים הבאים:שטר מכר על מנוע מפירוק/יבוא, אישור מוסך על הרכבת המנוע ורשומון יבוא=אישור מכס(רק למנוע מיבוא כמובן).

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

התלבטתי האם לפתוח ת'רד חדש, אבל Here it goes:

הלכתי לראות את הרכב, ולהלן הבעיות הפוטנציאליות שאני רואה איתו.

אני מנסה לקבל תמחור לגבי כמה יעלה תיקון הבעיות, וכמו כן אשמח לקבל את חוות דעתכם באופן כללי. האם הבעיות נראות לכם קריטיות, או שמה אלו בעיות שניתן להסתדר איתן.

• בספטמבר 2003 הוחלף המנוע והקלאץ' – בני מראש-העין (מישהו מכיר?) ייבא והתקין את המנוע. עפ"י מה שנאמר למוכר הרכב, נסעו במנוע 40 אלף ק"מ לפני המכירה. לאחר המכירה הוא נסע עוד 20 אלף ק"מ.

(1) שטר מכר אצלו

(2) אישור מוסך – אולי, הוא ציין שמדובר במוסף לא מורשה (הוא צריך לחפש)

(3) רישום יבוא ואישור מכס = אולי (לא נראה לי שיש לו)

המנוע החדש לא רשום עדיין ברישיון הרכב, אך הרכב עבר טסט לא מזמן עם המנוע החדש – עפ"י דברי המוכר הם אפילו לא שמו לב במכון טסטים.

מה הנוהל? האם אני חייב את כל 3 הטפסים? האם אני חייב לדאוג שהבעלים הנוכחי יאשר את החלפת המנוע או שאני יכול לעשות זאת בעצמי?

• הקלאץ' קצת קשה. העברת ההילוכים בסדר, אם כי הוצאה מרוורס דורשת משיכה של ידית ההילוכים ימינה מעט. ככה זה בד"כ בראלי?

• הגלגלים, במקום 175/60 R14 הסטנדרטים, הוחלפו ב- 195/45 R15 (דומני) – אך הוא מוכן למכור ביחד עם הסט הישן (איתו הוא עבר טסט). האם יש סכנה גדולה להורדה ע"י בוחן תנועה או שוטר? (הגלגלים וההנמכה הם השיפורים היחידים ברכב).

• הרכב עבר טסט ממש לא מזמן, אך הטסט הבא הוא בעוד חצי שנה, שאלתי את המוכר לפשר הדבר – תשובתו: הרכב הורד מהכביש בגלל אגזוז משופר. היום יש לרכב את האגזוז הסטנדרטי. זו הסיבה שבגללה הרכב היה חצי שנה ללא רישיון (אין לי מושג האם הוא נסע בו בתקופה זו). ממש לא מזמן הוא עשה טסט ועבר אותו בהצלחה, הטסט הבא הוא בינואר 2005.

• ישנה דפיקה קטנה בפגוש האחורי, נראה לא משמעותי, לא פגע בשאסי ככל הנראה. כמה יכול לעלות ישור וצביעה של זה?

• הקירור של המזגן לא עובד (חימום כרגיל). עפ"י טענת המוכר צריך למלא גז. כמה עולה?

• פנס אחורי ימני לא עובד. אני מקווה שלא מדובר על בעיה חשמלית (לדברי המוכר נשרפה המנורה). כמה יכולה לעלות תיקון בעיה חשמלית כזו?

• חסרה לשונית בציר דלת הנהג, ולכן הדלת נפתחת ללא הגבלה, מכך – ישנה מעיכת פח קלה לפני הדלת (זה ממש כמעט בלתי נראה). כמה יעלה תיקון הבעיה ויישור הפח?

• קרע בגומי שאוטם את הדלת (זה שליד מושב הנהג הימני) באורך של כ-5 ס"מ למטה. זה די זול אני משער, יש השערה?

• תפס תא הכפפות חסר ולכן כל תא הכפפות פורק. כנראה שאתקן את זה, כמה זה עלול לעלות?

• התפסים של חגורות בטיחות מאחור הם בתוך המושב ואני מעוניין לשחרר אותם. יש מצב שעם השנים נוצר בהם בלאי כי אף אחד לא השתמש בהם?

• לא קלטתי בדיוק, אבל ייתכן ואין כיסוי פלסטיק לידית איתה מזיזים את הכיסא הימני.

• יש צורך (אופציונלי) בכיוון כבל ההנדברייקס, זה לא קריטי אבל לדעתי הוא נמשך יחסית הרבה למעלה, כמה עולה?

• בהילוך סרק יש רעידות קלות של המנוע. עם זאת המנוע לא נכבה או משהו דומה. גם בראלי שלכם זה קורה? :)

למי שתוהה אחרי הרשימה הזו - הרכב לא שחוט, אין לו שאסי (בהתחייבות) או שריטות.

כיוון שמדובר על הרבה פריטים, אודה לכם אפילו אם תוכלו לענות\לשערך מחיר על דבר אחד או שניים, ולהגיד את חוות דעתכם!

תודה רבה!

פורסם

אני במקרה נהגתי על הרכב הנ"ל לפני כמה חודשים .

הרכב נראה טוב דיי נקי ושמור .

הרכב אכן נוסע חזק וכן הוחלף לו המנוע.

הג'אנטים ה15" הם של GTI 6 שעולים דיי הרבה בחברה.וכן יש סכנה גדולה מהורדה מהכביש עם דוח נאה. :roll:

לגביי ההתנהגות שלו- אני אישית לא כל כך אהבתי (אני רגיל לקוני...) :?

אין לו אנטנה (לא יודע אם שמת לב..)

:? כל הדברים שרשמת כגון: פנס לא עובד וחגורות בכסא ... אלו שטויות .

הרכב היה ללא טסט עוד לפניי כמה חודשים (הוא רצה למכור אותו אז ובסוף התחרט.)

לגביי האגזוז - עדיף המקורי. :idea:

לגביי הרעידות של המנוע- ככה עובד המנוע 8 שסתומים של הראלי (עם רעש שסתומים מרגיז). אל תלחץ.

לדעתי האישית הרכב שווה קניה והוא נוסע טוב מאוד.

8) אני מעריך אותו בכ 9K מעל המחירון.

בהצלחה.

נ.ב: נדיר היום למצוא ראלי 98 . אל תהסס יותר מידיי כי היא תיעלם לך בסוף.

כך אותה לבדיקה ושמה בטוח יגידו לך עוד כמה דברים ... תנסה להוריד לו במחיר .

אני אישית ממליץ לקחת את הרכב למוסך שאתה מכיר שמתמצא בדגם הנ"ל שימליץ לך לפי ניסיונו.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

לוי יצחק, תגיד לי... על מה אתה מדבר?!?!?! :shock:

הרכב מלא ריג'קטים, כלום לא מאושר, "נוסעים עליו חזק וכן הוחלף מנוע".

למה, למען השם לשלם על רכב כזה 9 (?!?!?!?!) מעל????:mad:

מילא, על רכב במצב טוב...

המנוע הותקן ע"י בני קומבני, משמע אין אחריות של יבואן וכו', אין אישור ייבוא ואין כלום.

המנוע החדש לא רשום וגם לא יירשם בקלות כנראה, ובקיצור הרכב הוזנח ע"י הבעלים מבחינת חוקיות.

אני לא רוצה לצאת בהצהרות... אבל משהו מסריח לי כאן :roll:

:-)

פורסם

לוי יצחק, תגיד לי... על מה אתה מדבר?!?!?! :shock:

הרכב מלא ריג'קטים, כלום לא מאושר, "נוסעים עליו חזק וכן הוחלף מנוע".

למה, למען השם לשלם על רכב כזה 9 (?!?!?!?!) מעל????:mad:

מילא, על רכב במצב טוב...

המנוע הותקן ע"י בני קומבני, משמע אין אחריות של יבואן וכו', אין אישור ייבוא ואין כלום.

המנוע החדש לא רשום וגם לא יירשם בקלות כנראה, ובקיצור הרכב הוזנח ע"י הבעלים מבחינת חוקיות.

אני לא רוצה לצאת בהצהרות... אבל משהו מסריח לי כאן :roll:

רציתי להגיב משהו בסגנון הזה, אבל לא ידעתי בדיוק איך לנסח.

אריאל קלע בול.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

למי שבדק את הרכב.

תראה,

רוב הדברים שרשמת הם שטויות. תא הכפפות, הפנס מאחורה, חגורות בכיסא - אפילו לא הייתי מתייחס אליהם.

אבל,

העיקום בתא המטען. גם אם זה לא שילדה\קצה שילדה - הייתי דואג להוריד לו מהמחיר את מחיר התיקון, או שהוא יתקן את זה על חשבונו.

הרעידות הקלות בהילוך סרק, והבעיה בהילוך רברס - רגיל לכל ראלי.

אל תקנה את האוטו לפני שתאשר את המנוע חוקית ברכב. זה קודם כל, והכי חשוב.

חוץ מבדיקה רגילה במכון, תיקח את האוטו במיוחד למישהו שאתה מכיר כדיי שיבדוק את המנוע על כל צדדיו - שיימצא את הגרגיר הכי קטן במנוע, כי במנוע שהושתל הדבר הכי קטן שנעשה לא טוב יכול להיות בסוף כדבר מאוד קריטי. אז חוץ מבדיקה רגילה - תיקח את האוטו לבדיקה מיוחדת על המנוע.

שוב פעם - תדאג לאישור המנוע לפני.

בקשר לצמיגים - אם יש לך אפשרות להביא לו את הצמיגים R15 עם הג'אנטים שלהם, ולהישאר עם הג'אנטים הסטנדרטיים והצמיגים הסטנדרטיים (R14) אני חושב שזה יהיה עדיף. גם מבחינת משטרה - לא יהיו לך בעיות\הורדה מהכביש. גם מבחינה כלכלית - שלא יהיה לו סיבה לבקש עוד כסף על זה. ולפי דעת אנשים - גם מבחינת התנהגות.

וזהו זה.

הדברים העיקריים:

תבדוק את התקנת המנוע!

תבדוק איך לאשר את המנוע לפני הקנייה.

תבדוק את הדפיקה מאחורה.

תנסה לשכנע אותו על הצמיגים.

ושוב פעם - תבדוק את המנוע.

אם הכל טוב...תחליט כמה שאתה רוצה להביא לו. אישית - 9 מעל בחיים לא. יד 4 ו 120K...? ממש לא

Back to the original - NC again.

פורסם

אוקיי, אז אני רואה כאן חוות דעת שונות :)

מה הכוונה ריג'קטים?

ומה באמת דרוש ע"מ לאשר מנוע כזה? (איזה טפסים), יש כאן מישהו שיכול להגיד בוודאות?

(האם באמת צריך לאשר אותו? האם בודקים את המספר בטסט?)

ואני לא חושב שמשהו כאן "מסריח", היות והדברים נאמרו מפורשות ע"י הבעלים ולא הוסתרו, אם כבר אתה יכול להגיד שזה לא כדאי בשל כל הבעיות החוקיות, אבל זה משהו אחר...

תוכלו לתת השערה לגבי מחיר של תיקון הרכיבים הנ"ל, זו נקודת מיקוח בפני עצמה...

פורסם

בטסט בהחלט בודקים מספר מנוע.

ריגקטים = בעיות, תקלות.

אתה חייב לאשר את המנוע. גם לנסוע עם מידת צמיגים לא מאושרת זה לא להיט, ויש סיכוי שאם כבר יעצרו אותך על הג'אנטים, ויעלו גם על המנוע, יהיה שמח :? .

אני הייתי רוכש את הרכב הזה רק אם הבעלים הנוכחיים שלו (לא אתה...) דואג לכך שמנוע ירשם ברישיון. לגבי השאר זה כבר סיפור אחר ועניין של מחיר. אני גם לא הייתי נוהג ברכב עם מידה לא מאושרת ברישיון, בטח לא כרגע כאשר המשטרה מאוד נהנת להתעסק עם ספורטיביות.

(אם כי הג'אנט של ה GTI6 יפיפיה :wink: )

גיא

• תוכן חדש...