ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה אתם אומרים עליה? אמינה? ספורטיבית? מחיר לגבי שיפורים? אני מחפש את דגם ספורטיבי עם 3 דלתות ! מזה ה-DXI? ואיך הרכב בכללי? ע"פ המחירון אפשר להשיג כזה של שנת 94 24,800 ש"ח. השאלה אם שווה את ההשקעה? מאשר פיגו 106, סיטרואן סקסה,פיאט פונטו וכדומה...? עכשיו קראת כמה הודעות על הנושא ואני מתבלבל מאוד בין כל הדגמים! ESI VTI DXI EX טוב נראה לי שאני מתבלבל לגמרי... אני מדבר על המכונית הזאת: http://www.din.or.jp/~shinya-i/civic_side.jpg
הודעה אחרונה מאת honda91, -
- 4 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
אני יודע שיש צורך ברישיון רכב ובתעודת זהות, יש עוד טפסים שהמוכר צריך להביא לצורך הבדיקה? בדיקה לפני קניה
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש פה מישהו כאן שיודע עליה פרטים מבחינת בטיחות ? כאילו כמה כוכבים במבחן האירופאי ודברים כאלה ואפילו מבחינה אישית.... כי אני מעוניין לרכוש אחת והייתי רוצה לדעת אם זה רכב בטוח ואם כן עד כמה. חיפשתי בהיסטוריה ולא מצאתי שרשור מתאים. תודה, יוסי
הודעה אחרונה מאת max, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 820 צפיות
על הפיגו כבר שמעתי לגבי האמינות. תאמינו לי שאם אני מוצא xsi או ראלי טובה אני קופץ עליה. אני מדבר על 1.6 בשני הדגמים.,כמובן 3 דלתות. והתפתח גם דיון בקשר לסיטרואן zx 2.0 דגם 3 דלתות או 5 לא משנה.. ופתאום גיליתי את עצמי מסתכל לכיוון של איביזה!! אבל יש כל מיני דגמים שאני לא מכיר.. ולרובם לא מצוין מחיר במחירון. ראיתי את דגם 1.6 GLX 3 דלתות. דגם clx ודגם טורבו ספורט. כולם עם 3 דלתות? מה ההבדלים בין הדגמים, ואיזה נחשב ספורטיבי וטוב? (כמובן שיהיה אפשר למצוא כזה אחד) מה המחירים בדגמים האלה לשנים 94-96 בערך.? מתי התחילו הדגמים העגולים? ואיך הם לעומת דגמי הפיו 106 וה-zx? (אני לא רוצה להיות כל שבוע במוסך)
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. עשיתי חיפוס בפורום לגבי 206CC ולפי מה שאבנתי הגג לא אטום כמו שצריך וזה גורם לבעיות חשמל. השאלה היא האים סידרו את הגג שאהיה יותר אטום ופחות בעיות או שעדיין הגג לא אטום ויש בעיות? ולפי מה שאבנתי פגו' נותנים 4 שנים אחריות ככה שאפר לימצוא רכב שעדיין באחריות אז אולי כדיי ללכת על 206CC או שלהיתרחק? ומה אתם חושבים על ה206CC 1600 ידנית?(חבר שלי מחפס פוזה ולא מהירות) וגם חשבנו על היונדיאי קופה מנוע 2000 ידני האם כדיי לעזוב את ה 206CC ביגלל הבעיות שלה וללכת על יונדאי קופה?
הודעה אחרונה מאת shay69, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחר אני מוכר את הפולו של אישתי במחירון פחות 2000 ש"ח. הגיעו לאזניי שמועות שמחיר השוק של הפולו (שנת 96', 1600 סמ"ק, ידני ) גבוה ממחיר המחירון (30000 ש"ח) עקב עודף ביקוש (בדומה ל-106 ). האם השמועות נכונות, או, במילים אחרות, האם אני יוצא פראייר? דברו איתי, תודה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 963 צפיות
שלום לכולם! מישהו יודע כמה כוכבי בטיחות קיבלה פיאט פונטו 1600 סמק מודל 1995? ובכלל - מה דעתכם על האוטו מבחינת אמינות ועלויות אחזקה? תודה לכולם, אמיר.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום סליחה על שאלה טיפשה אבל זה פעם ראשונה שאני קונה אותו. אז כך-ראיתי מחירון באנטרנט ובמחיר היה רשום כולל מע''מ. אז מה אני צריך לשלם גם מע''מ
הודעה אחרונה מאת liran12, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי בין 30-40 אלף שקל לרכישת רכב, יש לא מעט רכבים שהוצעו לי ואני מתלבט בינהם,לראייה: פולו,96-97 בלאנו פיג'ו 205,106,306 אופל קורסה והכי לוהטת מבחינתי ראנו מגאן קופה... יש בי כמו שכבר ציינתי העדפה ראשונית למגאן,היא יפה וצעירה ולפי דיברי אחרים גם איכותית... הייתי רוצה לקבל את המלצתכם לגביי מגאן והאחרות...ואם אפשר גם לעמת את דבריי לגבי המגאן בנוגע למחיר בשנת 96/7 ולברר האם זה ריאלי למצוא את הרכב היפיפה הזה במחיר כל כך נמוך... תודה מראש לעוזרים,אני שי
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 952 צפיות
שלום לכולם!! זמן רב חיפשתי ולבסוף מצאתי פולו GTI , הבעיה היא שהבנאדם שמוכר אומר שהאוטו של הבן שלו החורג והוא בחו"ל אני מפחד שהבן אדם הוא סוחר או רמאי והעיסקה לא כשרה רציתי לדעת אם אני יכול לעשות עוד דברים חוץ ממה שמנהל הפורום רשם כדי לא ליפול בפח? האם כדי לקנות את האוטו בהצגת תעודת זהות של האמא של בעל הרכב או שללא תעודת זהות רק של בעל הרכב אין קנות בשום אופן? וניתן בכול מקרה גם לזייף תעודת זהות מה עושים נגד דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת a.c, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכם, הוא רוצה פוזה בעיקר פוזה!! רכב יפה שיעה את זה למי שמסתכל. לפחות 1600 סמ"ק! אפשרי בלחץ 1400! רק אוטומט(ניסיתי לשכנע אותו אחרת) לא משנה 4 דלתות או קופה.. אמינות רבה ככל האפשר תתקבל בברכה! בתקציב של 35K- 40K. *בוצע חיפוש אבל יש פה כמה אפשרויות שמתנגשות*
הודעה אחרונה מאת VIP, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש רכב קבריולט/קופה עם פוטנציל לשיפורים לא חדש עד שנת 2000 ולא מתחת לשנת 94 על מה אתם ממליצים לי ללכת? בסכום סביר (עד 50000)
הודעה אחרונה מאת P1oneer, -
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מבחינת אחיזה- כוח מנוע( הבנתתי 156 כ"ס לגי טי איי) לדעתכם נחשבת לקלאסית- או שתחשב בעתיד..? והכי חשוב.... אם למישהו כאן יש את המיבחן של אוטו שהישווה בין הסובארו -SVX-לסליקה-??MX3 ושיוכל להעלות אותו כאן-- אז... אזזז.. אז אחלההההההה-- וכל מידע אחר מניסיון-- תודה
הודעה אחרונה מאת rodon102, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אוקיי אימא שלי רוצה לקנות את המיני קופר ואני רוצה לשמוע מה אתם חושב על הרכב בעיקרון אני יודע ממבחנים מגזינים וזה שהוא לא רע בכלל... אין אפשרות ללכת על משומש רק חדש... ככה שאל תציעו משהו אחר משומש... כנראה שהיא תהייה ידנית אבל הטיפ' בעלת מצב של D או זה פשוט ידני בלי קלאץ'? איך המנוע והאם באמת מורגש ההבדל בין הONE לCOPPER.. מבחינת איבזור יש בכלל הבדל? אני יודע שהקופר נראת יותר מנופחת או שלא? תקנו אותי...
הודעה אחרונה מאת BobTheBuilder, -
-
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טוב , אז סוף סוף מצאתי את רכב שחיפשתי , יד ראשונה , קילומטרג' נמוך , שמור אך כל זה תרם בדיקה . המוכר נוסע לחו''ל ולכן הוא רוצה להחזיק את הרכב אצלו לעוד חודש ( מעוד הטיסה ) מצד שני המוכר רוצה להיות בטוח שאני אכן ארכוש את הרכב. יש לציין שהרכב הוא די מבוקש ואני לא רוצה שמשהו יקח לי אותו מתחת לאף. מוכר מציע לקחת רכב לבדיקה עכשיו , ואם הכל בסדר , לרשום זכרון דברים ואני צריך לשלם מקדמה . אני מפחד שתוך חודש ( לאחר בדיקה וכו' ) חס וחלילה יקרה משהו לאוטו . מצד שני יש נתונים טובים לרכב והוא די מבוקש - אני לא רוצה להפסיד את הרכב מה עלי לעשות ?
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בדקתי גולף 1.6 שנת 2001. בתוצאות היה כתוב שיש בעית השהייה בהחלפת ההילוכים (מכונית אוטומטית) אין לי מושג מה זה אומר... זה יכול להיות רציני? מה כנראה זה אומר? מה הסיכויים שזה סתם כיסוי תחת? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
קרייזלר ווייאג'ר 1995 מישהו מכיר בעיות אופייניות? מחירון 44,000 - באיזה מחיר נמכר רכב כזה במצב טוב? בתודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת magnet22, -
- 1 תגובות
- 763 צפיות
לי זה נשמע כמו רכב כיפי ויפה במחיר זול ( 24000 לשנת 96 ) למישהו פה היה ניסיון עם רכב דומה ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
ברצוני לרכוש רכב יד שנייה , ברשיון רכב שמצאתי למכירה כתוב רכב מעוקל בדקתי ברשם משכונות בעלות של 27 ש'ח ורכב נקי אך הבנתי שכאשר כתוב שרכב מעוקל זה שייך למשרד הרישוי המוכר טוען שזה בגלל חובות חנייה והוא כבר סידר את הכל איך אני בודק האם רכב שוחרר מעיקול או לא ? אפשר לבדוק גם דרך עירייה ? מה בכלל משמעות שלרכב מעוקל ?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
פוקוס או לנטיס
מאת אבי 12- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אבא שלי הולך לקנות אוטו מליסינג יש לו שתי אפשריות מאזדה לנטיס LX שנת 2001 או פורד פוקוס LX שנת 2001 שניהם אוטומטיות עכשיו אני רוצה לדעת מי יותר עדיפה מבחינת 1.התנהגות בכביש 2.צריכת דלק 3.אחזקה (חלפים טיפולים וכ'ו) והשאלה שמבחינת אבא שלי יותר חשובה מי בניהם תשמור על הערך שלה יותר טוב מכיוון שבתוכנית הליסינג אנחנו נצטרך להחליף את האוטו עוד שנתיים ואבא שלי לא רוצה להפסיד יותר מדי כסף תודה לעוזרים נ"ב אל תציעו רכבים אחרים אלו האפשריות
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יחידה בארץ ראלי שנת 95 מנוע 1900 3 קרבורטורים מיפלצת ברישיון רשום 1600 הבנאדם שם לה בלוק של 1900 והראשים של 1600 נסעתי ברכב הזה זה פשוט דבר מדהים ממש מיפלצת בקיצור הבנאדם דורש על הרכב 45000 קצת יקר אבל ניראה לי שווה כדאי ליקנות או לוותר?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
החלום שלי זו ראלי 97' במצב טוב. חלום שכנראה יקח לו יותר מדי זמן להתגשם. אי לכך ובהתאם לזאת אני בודק גם אופציות אחרות. לאחר שהורדתי מהפרק רנו RSI (בעיקר בגלל המלצות של חברים על בעיות אמינות שהרנו לא שווה בניגוד לפ'גו), ראיתי אופציות אחרות אז: מה דעתכם על פיאט פונטו GT? ומה עם מגאן קופה? ובלי קשר מה המחירון של 306 XSI מ 95 + 96? ולמה? הו למה? אין בארצנו הקטנה 106 GTI למכירה???
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
רכב משועבד
מאת מיכאל ק- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ראיתי רכב במצב מצוין. המחיר גם הוא אטרקטיבי ( 5000 פחות ממחירון) המוכר לחוץ ושבוע הבא נגמר הטסט. עד כאן בכל מצוין אבל!!! הרכב משועבד לבנק והמוכר אומר: א. שלם לי ( או לבנק) ב: נסיר את השעבוד ג:ואז הולכים 20 מטר לבנק הדואר ונעביר בעלות שאלותי הן: האם מחשב בנק הדואר מתעדכן מיידי ממחשב משרד התחבורה שמתעכן מיידי ממחשב הבנק? מה קורה אם ב20 מטר לבנק המוכר משנה את דעתו/צריך סידורים. נדרס או כל צרה אחרת. כל עצה תתקבל בברכה, מיכאל
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 907 צפיות
יש לי זוג שאלות: 1) בכמה בערך נמכרת חיפושית במצב תקין ? (מצטער על הכלליות אני לא מתמצא בדגם מבחינת מנועים, שנתונים וכו' ) 2) האם ניתן למצוא מיני מיינור למכירה במצב תקין או קרוב לכך ? ובכמה בערך המכונית נמכרת ? תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, לאחר שקראתי הרבה מאוד תראדים, בפורום זה ובאחרים(ותאמת, שהרמה פה הכי גבוהה!), החלטתי שכנראה אני יילך על פג'ו 306 שנת 94. האפשרויות היו גולף מסוף שנות ה80, 205CTI, רובר 216, פונטו קבריולה, אסקורט ועוד. אם למישהו יש הערות בקשר לאוטו, או בקשר לבעיות נפוצות בדגם הזה. (2.0Li manual). שמעתי על בעיות בגג, אבל בכמה מכוניות "מועמדות" שראיתי, הגג נראה טוב מאוד... בעיות אי אמינות ו"זלילת" דלק? זה מבוסס או רק עוד שמועה? ואם אתם לא ממליצים על האוטו, אז על איזה אוטו אחר אתם ממליצים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת RazorJunior, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר שלי בעל רשיון כ7 חודשים נהג כל יום על הA4 של אבא מחפש עכשיו לקנות אוטו לעצמו התקציב הוא : 34 אלף שקל גג הדרישות : שהאוטו לא יהיה קטן מדי, זתומרת שגם מאחורה יהיה מקום לאנשים לשבת בנוח שיהיה אמין עד כמה שאפשר מנוע לא פחות מ1400, רצוי אוטו שמספק כמה שיותר כוח צריכת דלק לא בשמיים ושיהיה לו מראה כמה שיותר ספורטיוי\פוזה אפשר להביא בחשבון גם שהאוטו כנראה ישופר עם הזמן, לכן אפשר להביא מכוניות עם פוטנציאל לשיפורים כמו כן עדיף רכב משנתון כמה שיותר גבוה
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
לגבי 106 ראלי
מאת FOGEL-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מצאתי 106 ראלי 97 למכירה האוטו יד שניה 115 אלף ק"מ טוען לשאסי נקי עם פילטר אוויר ואגזוז לחץ+ הוסר ממיר בעל מבקש 5 מעל המחירון האם המחיר מוגזם?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הציעו לנו לקנות את הרכב הנ"ל מנוע 2000 סמ"ק טורבו + מושבי עור וסאן רוף במחיר של פחות מ-50,000 ש"ח. הרכב שנת 99. מה אתם אומרים על העיסקה- אני יודע שרובר לא אהובה פה על חבריי הפורום ובכלל אבל בכל זאת- זה רכב מאסיבי ומפנק במחיר זול.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת יותר בנושא של חיפושית ישנה ומה אני צריך לעשות כדי להשיג אחת?
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 867 צפיות
שלום לכם מישהו יכול בבקשה לתת לי מפרט של סובארו XT שנת 87?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 297 אורחים (הצג רשימה מלאה)