ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,632 נושאים בפורום הזה
-
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מבחינת אחיזה- כוח מנוע( הבנתתי 156 כ"ס לגי טי איי) לדעתכם נחשבת לקלאסית- או שתחשב בעתיד..? והכי חשוב.... אם למישהו כאן יש את המיבחן של אוטו שהישווה בין הסובארו -SVX-לסליקה-??MX3 ושיוכל להעלות אותו כאן-- אז... אזזז.. אז אחלההההההה-- וכל מידע אחר מניסיון-- תודה
הודעה אחרונה מאת rodon102, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אוקיי אימא שלי רוצה לקנות את המיני קופר ואני רוצה לשמוע מה אתם חושב על הרכב בעיקרון אני יודע ממבחנים מגזינים וזה שהוא לא רע בכלל... אין אפשרות ללכת על משומש רק חדש... ככה שאל תציעו משהו אחר משומש... כנראה שהיא תהייה ידנית אבל הטיפ' בעלת מצב של D או זה פשוט ידני בלי קלאץ'? איך המנוע והאם באמת מורגש ההבדל בין הONE לCOPPER.. מבחינת איבזור יש בכלל הבדל? אני יודע שהקופר נראת יותר מנופחת או שלא? תקנו אותי...
הודעה אחרונה מאת BobTheBuilder, -
-
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טוב , אז סוף סוף מצאתי את רכב שחיפשתי , יד ראשונה , קילומטרג' נמוך , שמור אך כל זה תרם בדיקה . המוכר נוסע לחו''ל ולכן הוא רוצה להחזיק את הרכב אצלו לעוד חודש ( מעוד הטיסה ) מצד שני המוכר רוצה להיות בטוח שאני אכן ארכוש את הרכב. יש לציין שהרכב הוא די מבוקש ואני לא רוצה שמשהו יקח לי אותו מתחת לאף. מוכר מציע לקחת רכב לבדיקה עכשיו , ואם הכל בסדר , לרשום זכרון דברים ואני צריך לשלם מקדמה . אני מפחד שתוך חודש ( לאחר בדיקה וכו' ) חס וחלילה יקרה משהו לאוטו . מצד שני יש נתונים טובים לרכב והוא די מבוקש - אני לא רוצה להפסיד את הרכב מה עלי לעשות ?
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בדקתי גולף 1.6 שנת 2001. בתוצאות היה כתוב שיש בעית השהייה בהחלפת ההילוכים (מכונית אוטומטית) אין לי מושג מה זה אומר... זה יכול להיות רציני? מה כנראה זה אומר? מה הסיכויים שזה סתם כיסוי תחת? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
קרייזלר ווייאג'ר 1995 מישהו מכיר בעיות אופייניות? מחירון 44,000 - באיזה מחיר נמכר רכב כזה במצב טוב? בתודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת magnet22, -
- 1 תגובות
- 773 צפיות
לי זה נשמע כמו רכב כיפי ויפה במחיר זול ( 24000 לשנת 96 ) למישהו פה היה ניסיון עם רכב דומה ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
ברצוני לרכוש רכב יד שנייה , ברשיון רכב שמצאתי למכירה כתוב רכב מעוקל בדקתי ברשם משכונות בעלות של 27 ש'ח ורכב נקי אך הבנתי שכאשר כתוב שרכב מעוקל זה שייך למשרד הרישוי המוכר טוען שזה בגלל חובות חנייה והוא כבר סידר את הכל איך אני בודק האם רכב שוחרר מעיקול או לא ? אפשר לבדוק גם דרך עירייה ? מה בכלל משמעות שלרכב מעוקל ?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
פוקוס או לנטיס
מאת אבי 12- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אבא שלי הולך לקנות אוטו מליסינג יש לו שתי אפשריות מאזדה לנטיס LX שנת 2001 או פורד פוקוס LX שנת 2001 שניהם אוטומטיות עכשיו אני רוצה לדעת מי יותר עדיפה מבחינת 1.התנהגות בכביש 2.צריכת דלק 3.אחזקה (חלפים טיפולים וכ'ו) והשאלה שמבחינת אבא שלי יותר חשובה מי בניהם תשמור על הערך שלה יותר טוב מכיוון שבתוכנית הליסינג אנחנו נצטרך להחליף את האוטו עוד שנתיים ואבא שלי לא רוצה להפסיד יותר מדי כסף תודה לעוזרים נ"ב אל תציעו רכבים אחרים אלו האפשריות
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יחידה בארץ ראלי שנת 95 מנוע 1900 3 קרבורטורים מיפלצת ברישיון רשום 1600 הבנאדם שם לה בלוק של 1900 והראשים של 1600 נסעתי ברכב הזה זה פשוט דבר מדהים ממש מיפלצת בקיצור הבנאדם דורש על הרכב 45000 קצת יקר אבל ניראה לי שווה כדאי ליקנות או לוותר?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
החלום שלי זו ראלי 97' במצב טוב. חלום שכנראה יקח לו יותר מדי זמן להתגשם. אי לכך ובהתאם לזאת אני בודק גם אופציות אחרות. לאחר שהורדתי מהפרק רנו RSI (בעיקר בגלל המלצות של חברים על בעיות אמינות שהרנו לא שווה בניגוד לפ'גו), ראיתי אופציות אחרות אז: מה דעתכם על פיאט פונטו GT? ומה עם מגאן קופה? ובלי קשר מה המחירון של 306 XSI מ 95 + 96? ולמה? הו למה? אין בארצנו הקטנה 106 GTI למכירה???
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
רכב משועבד
מאת מיכאל ק- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי רכב במצב מצוין. המחיר גם הוא אטרקטיבי ( 5000 פחות ממחירון) המוכר לחוץ ושבוע הבא נגמר הטסט. עד כאן בכל מצוין אבל!!! הרכב משועבד לבנק והמוכר אומר: א. שלם לי ( או לבנק) ב: נסיר את השעבוד ג:ואז הולכים 20 מטר לבנק הדואר ונעביר בעלות שאלותי הן: האם מחשב בנק הדואר מתעדכן מיידי ממחשב משרד התחבורה שמתעכן מיידי ממחשב הבנק? מה קורה אם ב20 מטר לבנק המוכר משנה את דעתו/צריך סידורים. נדרס או כל צרה אחרת. כל עצה תתקבל בברכה, מיכאל
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 915 צפיות
יש לי זוג שאלות: 1) בכמה בערך נמכרת חיפושית במצב תקין ? (מצטער על הכלליות אני לא מתמצא בדגם מבחינת מנועים, שנתונים וכו' ) 2) האם ניתן למצוא מיני מיינור למכירה במצב תקין או קרוב לכך ? ובכמה בערך המכונית נמכרת ? תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, לאחר שקראתי הרבה מאוד תראדים, בפורום זה ובאחרים(ותאמת, שהרמה פה הכי גבוהה!), החלטתי שכנראה אני יילך על פג'ו 306 שנת 94. האפשרויות היו גולף מסוף שנות ה80, 205CTI, רובר 216, פונטו קבריולה, אסקורט ועוד. אם למישהו יש הערות בקשר לאוטו, או בקשר לבעיות נפוצות בדגם הזה. (2.0Li manual). שמעתי על בעיות בגג, אבל בכמה מכוניות "מועמדות" שראיתי, הגג נראה טוב מאוד... בעיות אי אמינות ו"זלילת" דלק? זה מבוסס או רק עוד שמועה? ואם אתם לא ממליצים על האוטו, אז על איזה אוטו אחר אתם ממליצים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת RazorJunior, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר שלי בעל רשיון כ7 חודשים נהג כל יום על הA4 של אבא מחפש עכשיו לקנות אוטו לעצמו התקציב הוא : 34 אלף שקל גג הדרישות : שהאוטו לא יהיה קטן מדי, זתומרת שגם מאחורה יהיה מקום לאנשים לשבת בנוח שיהיה אמין עד כמה שאפשר מנוע לא פחות מ1400, רצוי אוטו שמספק כמה שיותר כוח צריכת דלק לא בשמיים ושיהיה לו מראה כמה שיותר ספורטיוי\פוזה אפשר להביא בחשבון גם שהאוטו כנראה ישופר עם הזמן, לכן אפשר להביא מכוניות עם פוטנציאל לשיפורים כמו כן עדיף רכב משנתון כמה שיותר גבוה
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
לגבי 106 ראלי
מאת FOGEL-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מצאתי 106 ראלי 97 למכירה האוטו יד שניה 115 אלף ק"מ טוען לשאסי נקי עם פילטר אוויר ואגזוז לחץ+ הוסר ממיר בעל מבקש 5 מעל המחירון האם המחיר מוגזם?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הציעו לנו לקנות את הרכב הנ"ל מנוע 2000 סמ"ק טורבו + מושבי עור וסאן רוף במחיר של פחות מ-50,000 ש"ח. הרכב שנת 99. מה אתם אומרים על העיסקה- אני יודע שרובר לא אהובה פה על חבריי הפורום ובכלל אבל בכל זאת- זה רכב מאסיבי ומפנק במחיר זול.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת יותר בנושא של חיפושית ישנה ומה אני צריך לעשות כדי להשיג אחת?
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 876 צפיות
שלום לכם מישהו יכול בבקשה לתת לי מפרט של סובארו XT שנת 87?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחרי התלבטויות וריבים עם אמא שיכנענו אותה שרוכשים פאסאט טורבו דיזל. עכשיו אני צריך מידע על בעיות כרוניות (אם יש,אוטו גרמני אחרי הכל) ומה יש לבדוק טוב טוב כשקונים אותו כזה אחרי יד שנייה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מעוניין לרכוש רכב 4X4 ל-5 נוסעים, שיהיה נוח על הכביש בעיקר, אבל גם בעל ביצועים טובים בשטח. תקציב 200-250K. בדקתי את המפרטים של לנדקרוזר,טרופר,רודיאו,שירוקי ולנדרובר וכולם ירדו מהפרק. נשארתי עם מיצובישי פאג'רו וניסן. האם אפשר לקבל המלצה מתוך הרשימה הארוכה או שיש למישהו רעיון אחר? תודה מראש על תשובה רצינית. איציק
הודעה אחרונה מאת אלמוג שקיבל שינוי שם בגלל , -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב קטן ואמין בתקציב של 20k + - לנהג חדש (אני) הבעיה היא שהוא חייב להיות אוטו' (אני מודע להבדלים אך יש סיבה לכך) המטרות של הרכב הם לנסיעות קצרות בעיקר (לימודים,חברים,יציאות וכו') , שיהיו לו ביצועים והאצות טובות יחסית (כן אני יודע שעדיף לזה ידני) ,נוחות נהיגה וכמו כן שלא ידרוש תיקונים תכופים והוצאות רבות לאחר שעיינתי בפורום ע"י חיפוש ובמחירונים נראה לי שהפיג'ו הנ"ל מתאימה אך אם יש לכם המלצות נוספות לרכב אחר בעל מאפיינים דומים בבקשה ד"א כמה קילומטרז' נחשב לסביר במודלים אלו ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם... אני רוצה לקנות רכב מיד שנייה והמוכר של האוטו אמר לי שהיה עיקול על הרכב ורציתי לדעת איך אני יכול לבדוק ולדעת ב-100% שהעיקול מהאוטו הוסר ואין עליו עיקול ושאני הולך לקנות את האוטו בראש שקט??? תודה לכל מי שיוכל לעזור לי....
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למי היה ניסיון נהיגה בפורד פיסטה(דינמיק) וגם בשרייד(93).שמעתי ששרייד עולה על פורד בנוחות הנסיעה.ובכלל למי היה פורד בבעלתו(8 שסתומים) רוצה לקבל חוות דעת *הודעתך נערכה, להבא פרט יותר בכותרת או שהודעתך תימחק*
הודעה אחרונה מאת andreyla, -
רנו קליאו ספורט 2001 1 2 3
מאת joker-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם . אני מעוניין לקנות את הרנו קליאו ספורט 2001 . מצאתי מוכר ב 78K . מה הנתונים שלה ? מה אתם אומרים ? כדאי לא כדאי ?? בבקשה תצרפו לי תמונה של הקליאו ספורט למי שיש. תודה לכולם .
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם!אני מעוניין לקנות סיטרואן קסנטיה 2001 מנוע 2 ליטר מה דעתכם על הרכב הזה דברים לחיוב ושלילה
הודעה אחרונה מאת Maserati, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קודם כל, עשיתי חיפוש פה, ולא מצאתי בדיוק תשובות לשאלות שלי, אז אם לא קשה לכם לענות אני ישמח. אני רוצה לדעת מה ההבדל בין הדגמים עד שנת 90 (cti) לבין הדגמים משנת 91 ומעלה (CG), מבחינת מנוע, אבזור, גג (חשמלי,ידני), והאם בכלל שווה להכנס לסרט הזה? כי לפי מה שהבנתי הן יקרות בקנייה, נדירות, יקרות לאחזקה,מה המחלות שלהן?? התקציב הוא בערך 20,000 - 25,000 ש"ח כולל ביטוח (לא מקיף). נ.ב-האם הן נמכרות בד"כ מעל המחירון בגלל היותן נדירות (כגון הראלי,GTI,XSI)? תודה רבה למי יעזור.
הודעה אחרונה מאת הצדיק, -
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמה כ"ס יש באיביזה מנוע 2.0 GTI CUPRA ? וכמה האוטו עושה מ 0 ל100 ?
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
אלפא 147 נתונים
מאת dobon- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה, לחבר שלי יש מצב לקבל אלפא 147 שנת 2001 מנוע 1600 סמ"ק יש לו מספר שאלות כמה יעלה ביטוח על נהג צעיר-חדש כמה דלק לק"מ האוטו צורך האם הוא אמין וביצועים בבקשה שרק אנשים שבאמת יודעים יכתבו
הודעה אחרונה מאת dobon, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
מדובר בסוזוקי סמוראי שנת 98 מצב מכני מעולה תוספות מזגן רדיו דיסק צמיגי כביש שטח חדשים יד שלישית האם המחיר: 50,000 שווה את האוטו????????
- 1 תגובות
- 881 צפיות
בימים האחרונים חרשתי את רוב הפורומים המוכרים בארץ, מעונין לקנות 4X4 לחמישה נוסעים, בתקציב של כ 200K, שתהיה מעולה על הכביש ולא רעה בשטח. בדקתי את טויוטה,צ'ירוקי, סוזוקי, לנדרובר, פג'רו, ניסן - לכל אחד בעייה אחרת. קיבלתי המלצה אחת על קאיה- סורנטו 2.5D למישהו יש נסיון איתה? תודה מראש איציק
הודעה אחרונה מאת Guy,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 409 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מייק24
- TvrSpee12
- mitsugli
- yoav911gt2
- falou
- Shaike.Zam
- yuvk
- guy.a
- omerkot
- הדיין
- srool
- benny-m