ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 996 צפיות
חברים, יש לי בעיה. החלטתי לקנות או יונדאי לנטרה, או יונדאי אקסנט, או דייהטסו שרייד, אבל אני לא יודע איפה לחפש. בלוח העיר באינטרנט יש ממש מעט מכוניות (למרות שמהדגמים האלה אמורות להיות המון מכוניות), ברחוב אני רואה ממש מעט, ובעיתונים כל מי שמפרסם מקבל מיליון טלפונים כבר ב-7 בבוקר, ואי אפשר לקנות ככה. אז... איך לחפש רכב? תודה!
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 878 צפיות
שלום לכם אנשים שמבינים במכוניות יקרים..חיחי,מקורי. אני מאוד רוצה לקבל מידע על פיאסטה 89' ספורט. מדובר על הצורה החדשה עם מנוע 1400 ו-5 הילוכים,צמיגים רחבים ומגנזיום ספויילר וכל החרטה הזאת.אהה שכחתי,זה עם 3 דלתות(מן הסתם). ז"א. ביצועים(תאוצה,ביצועים בכביש,כמה סוגרת,ומי הן מתחריה) אחזקה(זולה,וכו') כרגיל,אוהב אתכם,אלירן.!
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חייב עזרה דחוף !!!!! התרשמתי מממוחיותיכם ורציתי לשאול אתכם לגבי סקודה פביה קלאסיק 1.4 מודל 03' עם 20,000 ק"מ מישהו רוצה למכור לי ב-60,000 כשמחירון -69,000 אבל אני צריך להחליט בשלושה ימים הקרובים. עשיתי בדיקה ב-ממסי ואין בעיות. אבל מקראה באתר ומאנשים נאמר לי שהמנוע מיושן מעט, הייתי רוצה לדעת מה זה אומר, ובאופן כללי לדעת מה אתם חושבים על הסקודה הזאת מבחינה טכנית (בנוגע לעיצוב פנים- גם אני לא מת עליו) תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 926 צפיות
אז ככה: נפלה לידי הצעה לקנות הונדה סיוויק 91 EX אוטומט ב 12K לבן אדם נגנב האוטו ממגרש שהאוטו עמד כי החרימו לו אותו. האוטו נמצא אבל עם ליקויים רבים כגון: בקלית אחורית שבורה, אין פסי קישוט בדלתות, שפשופים בדלתות, אין סוויץ' חלון ימני לא עולה. בנוסף האוטו בלי מזגן, יש הכל חוץ ממדחס. יש לי מישהו שיסדר לי את האוטו פחחות, צבע + מזגן וגז ב 2K המחירון של האוטו עומד על 28K אבל לאוטו אין שוק כמו שאני יודע והוא נמכר ב 18K לרוב יד שלישית. אין לאוטו שסי ובעל הרכב מוכן לקחת את האוטו לבדיקה ע"מ שנבדוק את מצבה המכני שנראה מצויין ובעל האוטו ערב לזה. יש רק בעיה אחת רצינית והיא היד הגבוהה שיש לאוטו האוטו יד 8 !!! כן כן. רציתי לדעת אם שווה לי הסיפור הזה ואם אני …
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
איך בודקים אם הרכב פרטי או מחברת ליסינג או משהו?? זה כתוב ברשיון רכב? אני שואל כי אבא שלי נדלק על פג'ו 406 במגרש פרטי ויש שם סימן ממדבקה כמו של המפעלים ושאלתי את המוכר אם זה היה באיזה חברה והוא אמר שלא.. הוא עוד אמר שזה סתם בעל הרכב הדביק שם משהו ליופי( כן בטח.. מדבקה מרובעת מעל המכסה של מיכל הדלק) אני לא מאמין וגם המחיר צריך להיות בהתאם נכון?? אבל האוטו עבר 80K קמ' שנת 2000 ונראה ממש טוב. אני לא מבין גדול בזה אז אני ישמח אם תתנו תגובות והערות מכל סוג. הוא רוצה עלייה מחיר מחירון אב להוא מוכן לקחת גם את הרכב שלי במחיר מחירון.. הוא מעוניין בהחלפה. אני לא רוצה להידפק אז תעזרו לי בבקשה.
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
על היתרונות של הקניה אני יודע, אך היתי מעוניין לדעת על החסרונות- כמו ירידת ערך הרכב, הבעיות בלהיפטר מהרכב לאחר הקניה....
הודעה אחרונה מאת ariKk, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר שלי מחפש ליקנות אוטו.... הדרישות: אוטומט. שיהיה קטן (האצבק או משהו בסיגנון). כמה שיותר אמין. מנוע לפחות מעל 1300. מהנה ונוח לנסיעה עד כמה שאפשר בתקציב הזה... חשבתי על מאזדה 323F הדגם עם הפנסים הניפתחים. מה אתם אומרים? תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת dobon, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חבר שלי מקבל מזדה 3 ליסינג והוא רוצה לדעת מה מקבלים בכלל עם האוטו, כלומר מה ירד לעומת רכב מהיבואן? כמו למשל פחות כריות אויר שאני יודע שירד... בנוסף האם אפשר לבקש להוסיף דברים לאוטו בתוספת תשלום?
הודעה אחרונה מאת magic, -
-
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז ככה אני בן 18 והגיוס שלי רק בדצמבר שזה אומר עוד יותר מחצי שנה , כרגע אני עובד ומרוויח את כספי בכבוד , השאלה אם שווה לי בכלל לקנות לי איזה אוטו קטן בזול משהו ב10K אם יש חיה כזאת בכלל שלא תעשה לי יותר מידי בעיות ומהי ? או שבכלל שווה לי לקנות איזה 50 סמ"ק חמוד לתקופה הזאת . אני ממש מתלבט כי כרגע אני בלי רכב בכלל.
הודעה אחרונה מאת דן-אברהם, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה בדיוק ההבדלים מבחינת הכל (מנוע,גיר,מבנה,שלדה,כ"ס) בדגמים: ראלי , XSI , XS ומה הכוונה דור ראשון,דור שני. יש דגם ב-106 שמקביל ל-205 GTI ? לפי מה שאני רואה, מלא מחפשים XSI ,יש לזה הצדקה?ולמחיר שהאנשים תוקעים (הרבה מעל המחירון) יש הצדקה? הן נדירות? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם הודעתי הראשונה פה! חבר באתר max-tuning שלח אותי לייעוץ אצלכם לגבי רכישת רכב או קיי אז ככה אני באמת חייב את עזרתכם..כי אני חדש בתחום רכישת רכב. אני כנראה לקראת קניית פורד אסקורט שנת 95 1800 סמ"ק ידנית. (החלטתי על האוטו אחרי ששיניתי את דעתי 7 פעמים לפחות על איזה אוטו אני הולך בסוף) עכשיו המחירון שלה הוא 43000 לפי לוי יצחק. (הסטנדרת כולל גג חשמלי,מזגן,חלונות חשמל,abs וכו'). עכשיו מצאתי שניים שמציעים לי את הרכב הנ"ל...הנה הפירוט לגבי כל אחד מהם: הראשון: בעל צבע ירוק בקבוק,עבר 110000 קילומטר,יד שלישית,מחייל שבקושי נוהג עלייה והרכב נראה שמור מאוד (יצא לי להתקל בו פעם אחת ברחוב). הוא אומר כי המנוע של הגג החשמלי לא עובד..ולפי הידוע לי זה סיפור יחסית י…
הודעה אחרונה מאת shay-p, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר שלי מעונין לקנות שנת 81' 5.7 הנעה אחורית. אנחנו זקוקים לפרטים-כל מה שאפשר לדעת.. חלקים, טיפולים, יכולת שטח(אם יש..), איך מתנהג.. כל פרט יתקבל בברכה! עוד משהו- בבלייזר הזה הרברס לא עובד..מה זה יכול להיות? הבעלים אומר שזה בגלל שצריך שמן גיר.. בתודה!
הודעה אחרונה מאת הצדיק, -
יבוא רכב מארה"ב
מאת itzm-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום יש לי חבר אשר יש ברשותו רכב אשר הוא מאוד אוהב וברצונו לעלות עם הרכב לארץ אשמח אם תוכלו לעזור לו להביא את הרכב לארץ זה הרכב ! 1980 mercedes benz 450 SL 107 Chasis תודה רבה לכם על עזרתכם (לא ידעתי באיזה פורום לרשום את זה זה נראה לי המתאים ביותר )
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב בתקציב של בין 20-25 אלף בקרוב, עכשיו לאחר "סקר שוק" קצר ראיתי שנשארו לי האפשרויות הבאות: יונדאי אקסנט וקאיה פרייד... מה עדיף לי? וכן, אני יודע שיש מלא צרפתיות בסכום הזה, ומעדיף לא לגעת, אני בנאדם שצריך רכב אמין! ואני מדבר על הילוכים, חבל לי להשקיע עוד כמה אלפים בשביל אוטומט. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה. לאחר ההמלצות החמות לרדת מהג'סטי - ירדתי ממנה. (קישור: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=38377 ) עכשיו נפלו אל מול עיני שתי מכונות: רנו 5 מודל 89, מזגן, ידני, 221000, לאחר שעשו לו ראש מנוע לפני כחצי שנה/שנה, יד שניה , ללא תאונות מיוחדות. אל מול זה: שרייד 85, יד שישית, חמש הילוכים, 217000 ק"מ, יד שישית, מנוע שני - ללא תאונות מיוחדות. בהנחה בסיסית, שגם אם אני לוקח את הרכב, אני עושה לו 'ישור קו' בכל מקרה, מחירם פחות או יותר זהה - יש המלצה על אחד מהם?
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
איזה מכוניות (אם בכלל ) בגודל סופר מיני או קומפקטית ולא עם מנועים גדולים ניתן להזמין בארץ ברמת גימור גבוהה מאוד-עור ,חישוקים ,sunroof וכו'. ורצוי שלא לחכות לה חצי שנה .תודה לכל מי שמכיר ויכול לעזור
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
אוטו ב-140,000 ש"ח... 1 2
מאת ZiZi-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, חבר שלי מעוניין לקנות אוטו ב-140,000 ש"ח הוא מעוניין שיהיה באוטו-נוחות,אבזור,ביצועים(כמה שיכול להיות במחיר הזה),שוק טוב והתנהגות. במאזדה 3 2.0 הוא נסע ולא אהב,אז לא להציע. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ZiZi, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מצאתי אחת כזאת שמורה ביותר מצב חיצוני ופנימי חדש . מנוע עובד חלק כנ"ל גם הגיר (אין לו הרבה ברירות). עכש יו בעל הרכב אמר לי שיש נזילה קלה מהגיר (נאמר לו במוסך שזה מהספידומטר) כמה אמורה לעלות תיקון דבר כזה? חוץ מזה הרכב פשוט חדש ושמור האם שווה להוריד לו מהמחיר ולתקן את זה כמו כן יש לו טסט חודש הבא האם גם על זה מורידים? תודה נ.ב הגיר הזה משעמם את התחת...
הודעה אחרונה מאת ELI172, -
-
- 0 תגובות
- 951 צפיות
שלום אני מחפש אוטו למשפחה (בעיקרון הוא יהיה של אמא שלי) בתקציב הזה אין הרבה אפשרויות אבל יש כמה נחמדים כמו הפולו ,לאנסר ועוד כל מיני האוטו צריך להיות כמה שיותר חסכוני ,בדלק ,ובטיפולים מה שחשוב שיסע וטוב יחסית לפני שרשמתי את ההודעה פה עברתי קצת על הפורום ראיתי שמישהו רשם שלאנסר (הישנות שנות ה90 המוקדמות) אוכלות 1 ל 7 לעומת זאת חבר שלי אמר שהלאנסר שלו עושה איזה 1 ל16 בערך (חישב לפי כמה קילומטרים שעבר ולפי כמות הדלק שמילא) איזה אוטו הכי מומלץ בתקציב הזה ובצריכים שלי ? וגם נתקלתי פה במושג "שאסי" ,מה זה ? וכשאני הולך לבדוק מכונית ,למה אני צריך לשים לב , ואיך אני מזהה דברים שלא הכי גלויים לעיין? תודה
הודעה אחרונה מאת mafisto, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הלכתי לראות פורד פיאסטה שנת 883 ואני צריך עזרה מכם בקשר למחיר . עכשיו דיברתי עם הבעלים סיכמנו על 1200 ועוד מחיר של טסט כי הוא יעביר את זה בשבילי . יש ברכב פה ושם מעט כתמי חלודה כיאה לרכב שנוסע 20 שנה על הכביש, יש לו בדלת דפיקה ממש קטנה, החלון השמאלי יורד ללא בעיות הימני צריך לדחוף אותו מעט, המצב של הפלסטיקה בתוך האוטו דייי גרוע . למשל הסככי שמש קרועים . המושבים גם מעט . הוא מביא לי עם האוטו רדיו טייפ וחמישה רמקולים (כן קצת מבדח אבל אין מה לעשות) הוא החליף לפני חצי שנה ראש מנוע וכל בגלגלים במצב תקין . עכשיו היה דבר אחד שדיי הטריד אותי : כשפתחנו את המכסה מנוע אגן השמן היה מכוסה בשמן . הוא אמר שהוא מילא שמן ושכח לסגור את הפקק של האגן והכל נפלט השאלה עם זה הגיוני . כמה לדעתכם…
הודעה אחרונה מאת ori006, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעוניין לדעת פרטים על פוקוס ידנית שנת 2000 ועם קיימות מכוניות מישנתון זה בחברות ליסינג והשכרה ( פרטים על מחלות ילדות אופיניות והאים רכב כזה מישתלם . אני בעל רכב מיסוג אסקורט שנת 92 שבבעלותי 9 שנים ואני מאוד אוהב אותו אבל חושב להיתקדם רק לרכב מיסוג זה אומרים לי שאני משוגע יכול להיות שזה נכון אבל אני מחפש רק ידני)ביגלל המחיר אני חושב בכיוון
הודעה אחרונה מאת kompy, -
לנסר מול פונטו
מאת ph7-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אין קץ להתלבטויות... נניח שמבחינת צרכים הגעתי למסקנה ששתי המכוניות הבאות יכולות להתאים לי. נשאר לי לשאול לגבי אמינות ותחזוקה (אפשר גם להתייחס לנוחות). מה דעתכם על שתי המכוניות הבאות: לנסר GLX אוט' 91, 135 אלף ק"מ מול פונטו s90 נפח 1600, 95, 165 אלף ק"מ תודה מראש
הודעה אחרונה מאת asi08, -
-
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
פולו קלאסיק OPEN AIR שנת 99 1600 סמ"ק. איך האוטו כאוטו ראשון למישהו שרק קיבל רשיון ? איך האמינות ? מה עלויות האחזקה ? איך האוטומט מול הידני ? בסופו של דבר מומלץ או לא ? תודה אריאל
הודעה אחרונה מאת עןפר, -
- 6 תגובות
- 946 צפיות
מצאתי אחת עם 70000 ק"מ,והחברה דורשת 8 מתחת למחירון. השאלה אם שווה ללכת על זה,כי אני לא רוצה להיתקע עם הרכב כשארצה למכור. הרכב שנת 2001 והוא נקי מתאונות. אשמח לשמוע את דעתכם-האם שווה,ואם כן באיזה מחיר? (מחירון 68,דורשים 60). תודה.
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחותי בקרוב יהיה תינוק ראשון בעזרת השם והמיילד. כרגע יש לה קליאו והיא מחפשת רכב שיתן לבטל בו את הכרית אוויר בצורה מסודרת, כי הוצאת הפיוז בלבד עלולה לשבש את קדם מותחני החגורות בטיחות. וסטיישן, כי יש לה נוסעת מתמידה בת שבע עם ארבע רגליים, שצריכה בקרוב להתרגל לסטיישן..... אז איזה רכב סטיישן עם אפשרות כנ"ל בסביבות ה50 K?
הודעה אחרונה מאת gmb, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 907 צפיות
אני רוצה לדעת מה דעתכם על סיאט איביזה сrono שנת 88-89 ואני גם ישמח אם מישהו יתן לי עליה פרטים כגון נפח מנוע,כ"ס וכו תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת lekter, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני לא יודע כמה דברים, כמה אני יכול להוריד במחיר, איפה אני יכול למצוא כאלו (אני לא כל כך מצליח) חשובים לי שני דברים: שנת 2002 וק"מ נמוך!!! בברכה נדב
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 953 צפיות
שלום לכם אנשים יקרים.! שאלה לי אליכם:מה עדיף לי לקנות.? 1: פיאט אונו 93' עם 1100 סמ"ק,מזגן,5 הילוכים,120000,מושקעת מאוד, מגנזיום,ספוילר,גבות,בקיצור..יפה. 2: פיאסטה 89',1400 סמ"ק,3 דלתות-דגם ספורט,מזגן,כסופה,צמיגים חדשים רחבים+מגנזיום,אזעקה,אימבולייזר,מצבר חדש,אלטרנטור חדש,אחרי טיפול,טסט 10 חודשים,174000 ק"מ. עכשיו.. פיאט=11000 ש"ח. פיאסטה=9000 ש"ח. מה שווה לי.? והאם הפיאסטה היא באמת ספורט כמו שכתוב.?מה הנתונים שלה,בכמה היא מאיצה,כמה כ"ס..אשמח לדעת..אוהב אתכם..אלירן.
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
טוב אז ביקשתי ייעוץ לגביי רכב http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=39450&highlight= מיצובישי סופר לנסר סלון GLI 1600 שנת 1997 קילמטראז 111.000 הבחור אמר המנוע בסדר ואין פגיעות בשאסי ושהכל בגדרק סביר לחלוטין ולא היה תאונות וכלום עשיתי בדיקה ב"קומפיוטסט" וקיבלתי אשקרה חברה חוברת על איזה 6-7 דפים צבעונים אם כל מיני דברים על כל המערכות והכל לא סרקתי לכם הכל אלה רק את הסיכום הכללי לגבי התקלות והסיכום הכללי לכל אזור מסוים ברכב ולהלן התוצאות אם תרצו אני יסרוק לכם בהמשך את כל הדפים שמראים שם כל מיני גרפים ודברים נחמדים ברמה הכללית לא קניתי את הרכב כי הבחור יצא שקרן ובן.... ולא יודע מה עוד מה שאני מבקש ממכם אבל באמת זה תישפטו ותגידו לי תכלס מ…
הודעה אחרונה מאת M1963, -
-
- 1 תגובות
- 921 צפיות
התלבטות אופפת את שולחן ארוחת הערב שלנו בזמן האחרון (סתם אוהב להסחף מי אוכל בכלל). ברלינגו?או פולו SDI נוחות\חסכוניות\אמינות וכו'
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 297 אורחים (הצג רשימה מלאה)