ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לקנות פיג'ו 205 GTI במחיר של עד 12000 ובמצב טוב.? יש מצב לדבר כזה.?לא הכי משנה איזה מודל העיקר מצב טוב,וקילומטראז' נמוך. אשמח לקבל תשובה.. נ.ב. האם זה נכון שבעיה להחזיק את הרכב הזה.? ז"א הוא לוקח המון כסף על תיחזוק.. אם כן..מה הבעיות ומה המחירים.. אני יודע שהגזמתי עם ההודעה..מקווה לתשובה.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- 7 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי אופל קורסה שאני מעוניין למכור במחיר מחירון, הבעיה היא שאני לא יודע מהו... האם מישהו מכיר אתר אינטרנט שבו ניתן לברר (רצוי בחינם) את המחירון? או שאולי לסרוק את הדף של האופל קורסה 1200 סמ"ק שנת 2000. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
לפני כמה ימים פירסמתי הודעה בפורום זה ואני רואה שהיא נעלמה, למה? בהודעה כתבתי שאני מחפש תחליף טוב יותר לבוקסטר S שלי. כמו כן בפניותי לסוכנות פורשה התייעצתי והתעניינתי ב911 C4 - לא מצאתי עניין בחיצוניות שלה (למרות שהיא בעצם האחות הגדולה של המכונית הנוכחית שלי), ועוד כמה נתונים ופרטים שלא אהבתי במכונית הנ"ל. מכר המליץ לי על ה M3 CSL , ומכיוון שאין בכוונתי לייבא מכונית ארצה עקב סיבות אישיות רציתי ברשותכם לדעת, האם ה M3 CSL תגיע לארץ ביבוא סדיר ? תודה, אלון.
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
טוב אמא שלי מחפשת אוטו ( שהוא יהיה גם בשבילי ) שלא יהיה פחות משנת 2000 רצוי אפיולו יותר כמו 2001 או אולי 2002 היא מעדיפה רכב יחסית קטן שיהיה נוח ויפה עם מראה ספורטיבי ! ורצוי עם מנוע סביר ( 1600 ומעלה ) למרות ש 1400 גם מתקבל רצוי שיהיה גיר ידני למרות שגם אוטומאט זה טוב אשמח לקבל הצעות תודה מתן
הודעה אחרונה מאת MATAN206XT, -
-
- 1 תגובות
- 907 צפיות
דעות על מכני, נהיגה,טיפולים, אמינות
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 0 תגובות
- 915 צפיות
שאלתי את דעתכם על סיאט איביזה 1600 ידנית משנת 96/7.. קיבלתי תגובות משני הכיוונים - בעד ונגד אבל הרוב היו בעד ופשוט כיוונו אותי להיזהר ולחפש אחת שמורה... רציתי לשאול מה אתם חושבים על פיאט בראבו 1600 ידנית משנת 96/7 גם כן? ואיך היא בהשוואה לאיביזה? איזה מביניהם עדיפה לדעתכם..? תודה רבה ושבת שלום.. עדי **** עריכה **** שאלה מלפני כמה ימים ? היו בפורום במהלך הימים האלו עוד שאלות חוץ משלך. קרא את כללי הפורום.
הודעה אחרונה מאת Sparco, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכב?? ובעיקר האם הוא אמין (או לפי השמועות ממש לא אמין)?? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת burshtein, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לדעת את הדעה שלכם מתוך ניסיון מה אתם מעדיפים איזה רכב סיאט איביזה שנת 94 ומעלה או סוזוקי סוייפ או דיאסו שרייד ביכלל. איזה רכב הכי עדיף מבחינה בטיחותית או מבחינה החזקה וטיפולים ????...כי אני רוצה את הסיאט איביזה ואחותי מיתלבטט בין סוזוקי לשרייד....??
הודעה אחרונה מאת TT, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, איך הרכב הנ"ל מבחינת מנוע (עוצמה)? האם כל הנושא של שישה הילוכים עושים בעיות (ספציפי ברכב הזה)? האם הוא אמין (יחסית לרכב ספורטיבי...)? תודה מראש לכל העונים...
הודעה אחרונה מאת o_yeshula, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שאלה בשביל חבר. הבחור מחפש רכב אוטומטי חזק ואיכותי , שקט לנהיגות ארוכות , נוח יחסית . הוא יחזיק את האוטו בין 3 ל 4 שנים . ההתלבטות היא בין גולף V5 משומשת עם 170 כ"ס או מאזדה 3 חדשה (2 ליטר) . מכיוון שאני לא מכיר את שתי המכוניות , אני שואל אותכם. אבקש חוות דעת מכל מי שנהג על אחד מהרכבים ומכיר אותם מקרוב לספק קצת מידע, מי שלא מכיר ומשער, שלא יגיב . נ.ב האם ה V5 מצויידת באותם כסאות של הגולף GTI ?
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב אנשים..יש לי בעיה ומקווה שתעזרו לי לפתור אותה.. אבל באמת אני מבקש שרק מי שיודע מה הוא כותב שיכתוב..כי זה דבר מאוד חשוב שיעלה בסופו של דבר ביוקר אם יטעו אותי.. אז לעניין... אני חולה על מכוניות ספורט,מאוד אוהב את ה-205 GTI..לפי דעתי רכב מאוד חזק.. (1900 MI16) אני אישית נסעתי עליה והיא טיל בליסטי. אני יכול לקנות רכב כזה ב-12000 ש"ח אני מדבר על 88' או 89'.. הבעיה היחידה היא..האם באמת אני אצטרך לעבוד בשביל הרכב כמו שכולם אומרים לי.? ז"א הרכב הזה פשוט לוקח הרבה מוסכים ובעיות.?. מקווה להסברים על הבעיות שלו.. תודה מראש למגיבים..!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
רציתי סיאט איביזה ספורט אבל אני לא מוצא אז איך הפז'ו ?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני עומד לפני רכישה של סקסו VTR 98.... רציתי לשאול מה ההבדל בינה לבין ה VTS...
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
משפחה של חבר מתבלטת, הם רוצים לקנות רכב קטן אוטומט, חסכוני ואמין. (אלו הדרישות). דיברתי איתם ודיי כיוונתי אותם אל כיוון היאריס (שנת 2000, 2001 נכנסות בתקציב לא?) עכשיו האם יאריס 2000 היא מנוע 1.3 או רק מנוע 1.0? בכל מקרה, לאחר חיפוש קצר עולה שמאוד קשה למצוא יאריס למכירה, ואלו שמוצעות למכירה נמכרות עוד לפני שהם מספיקים להתקשר. על הפרק עלו גם דייהטסו סיריון, סוזוקי איגניס, (YRV לדעתי לא נכנסת בתקציב) נזכרתי גם רק עכשיו במאזדה דמיו. חוץ מהן יש איזשהו רכב שלא שקלנו? איזו שהיא המלצה אחרת? אני אמרתי לה שכדאי לה לחכות עד שתצוץ יאריס טובה ואז לקפוץ על זה. במידה ובדרך היא תתקל במתחרה אחרת ממה שציינתי במצב ממש טוב אז שתלך על זה. הנסועה השנתית…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
הדרישות לפי הסדר: 1- 3 דלתות\קופה 2-אמינות 3- אחזקה זולה יחסית 4- יופי 5- כוח תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת toyota man, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הרכב: סיטרואן C-5 בגרסתה המאובזרת. ההצעה: בנזין לעומת דיזל בהפרש של כ-10,000 ש"ח. בנזין - מודל 2005 והדיזל מודל 2004. מלבד השיקול הכלכלי, רכב מודל 2005 שיעלה עכשיו על הכביש, יעבור בממוצע כ-10,000 ק"מ עד תחילת שנת 2005. כלומר, בסוף שנת 2005 יהיו לו כ-30,000 ק"מ כשהממוצע הוא כ-20,000 ק"מ בשנה (הרכב פשוט מתחיל לנסוע לפני שנת המודל במחירון). בהנחה שאני נוסע כ-25,000 ק"מ בשנה והיותי נכה פוטרת אותי מעונש אגרת הרישוי, איזה רכב כדאי לי לבחור?
הודעה אחרונה מאת shahar75, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 928 צפיות
בשעה טובה ומוצלחת, הסתיים מאבק של מס' חודשים מול חברת לובינסקי לגבי החלפת רכב הלימון שלי. תודות לרבים וטובים בפורום, הצלחתי להגיע למסקנה המתבקשת. בשעה טובה ומוצלחת הזמנתי C-5 עם מנוע 2 ליטר הרכב יגיע בחודש הבא וכולי תקווה שיהיה כמיטב מסורת ה-C-5 וה-406 (מלבד שלי) ויגלה אמינות תודה על הגב, העניין והרצון לסייע. היה תענוג להתייעץ וסתם לבלבל את המוח.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 3 תגובות
- 860 צפיות
מה עדיף?? אני מדבר על אותו שנתון בערך... אבל איזה מהם אמין יותר? טוב יותר? על שניהם אני מדבר עם מנוע 1.4... מישהו יכול להמליץ על אחד מהם יותר מהשני?? מה חסכוני יותר בדלק? מה ספורטיבי יותר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן..מה שלומכם.? אז ככה.. 1:האם שווה לי להשקיע 2500 ש"ח על ביאנקי 89.?או שכבר עדיף לי להשקיע 6000 ש"ח על פיאט אונו 92' עם 1100 סמ"ק FIRE..? דרך אגב..הפיאט הזאת מדהימה ביופיה עם כל מיני תוספות של איבזור פנים ,יפה מבחוץ עם מגנזיום ובולמים חדשים אדומים. 2:האם אני יכול להשיג לפיאט אונו 92' מנורות חוץ שקופות,שעונים דולקים(אורות חזקים עם צבע),ועוד כל מיני איבזורים שעושים את הרכב יפה.? מת שתענו לי על כל אלה..אשמח לקבל גם מידע מאיפה לקנות דברים אלה..ואם יש מחיר מוערך.. מצטער מראש אם שיגעתי אתכם.![/b]
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת מה הם ההבדלים (אבזור, מנוע, וכל אשר צריך) בין הדגמים הנ"ל וולוו S70 2.3 אוטומט T5 וולוו S70 2.5 אוטומט GLE וולוו S70 2.5 אוטומט GLT וולוו S70 2.5 אוטומט T (?) (הרשימה הנ"ל מאתר MOTOCAR) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש מכונית ואחת מן הרשימה היא קליאו B, לכן רציתי לשמוע את חוות דעתכם על האוטו מבחינת ביצועים, אמינות(חשוב מאוד!!!), ועוד.. למי שיש נסיון עם האוטו הזה אני מאוד ישמח לשמוע תגובות. אני מעוניין בשנת 99 1.4 גיר ידני. תודה לכולם, PEUGEOT 106
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהוא יודע באיזה חודש מתעדכנים לוחות הקילומטראז' והידיים במחירון יצחק לוי? הרי עם כניסת שנת דגם יש לעדכן הלוחות הקיימים, מכיוון שהרכבים המשומשים "הזדקנו" בשנה.
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רוצה לקנות רכב מסוג יונדאי לנטרה שנת 94. האוטו ניראה ממש פצצה, גיר רגיל. הבן אדם אומר שהמחירון הוא 22000 אבל הוא מוכן למכור ב 16000 בגלל שהטסט עד סוף החודש. שאלתי למה הוא מוכר - ענה לי שנתנו לו אוטו מעבודה. שווה לקנות? יש אפשרות להפוך את הגיר לאוטומט? כמה זה עולה? תודה. כמה עולה ביטוח לכזה רכב?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
או קיי חבר טוב שלי רוצה לקנות אוטו הוא נשוי+שלושה ילדים הוא מחפש אוטו עד-280,000 ש"ח וזה הגג. אני בהתחלה לא האמנתי לו,אבל ידעתי שיש לאבא שלו הרבה כסף אבל.... הוא מעוניין באוטו די חזק הוא לא רוצה יוקרה(הוא:"כי זה לזקנים") הוא רוצה משהו כמו מנהלים. הוא מכר את האוטו הקודם שלו ועכשיו הוא משכיר. באוטו הוא רוצה- אבזור,נוחות,שקט,ביצועים,התנהגות,יופי,שוק. הוא אירגן לי רשימה ושאל מה כדי אני נהגתי בחלקם. הרשימה: אודי A4 ב.מ.וו 320 אלפא רומיאו 156 2.5 הונדה אקורד 2.4 אקסוסטיב וולוו S60 2.4 יגואר X-type 2.5 מרצדס C180 סאאב 9-3 סובארו B4 3.0 או האאוטבק לפי הנתונים הסובארו הכי חזקה ונותנת תמורה טובה למחיר ונהגתי בה ומאוד אהבתי אותה אבל לא נה…
הודעה אחרונה מאת ZiZi, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבחינת הוספה על מחיר המחירון, מהן נקודות ההעלאה לרכב דיזל 3 שנים מבחינת קילומטראז'? מתי מוסיפים 1% עד 3%? כמה בבנזין? נכנסתי למחירון באינטרנט והטבלה לא מופיעה שם.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
סיאט איביזה 2001 הוא רוצה 45 אלף קילומטר (מנוע טורבו) ויש נגיעה בסשי כדאי ? ( יד שניה ונראה מצוין מצב מכני טוב הכל טוב חוץ מהנגיעה)
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חדש מהסוכנות אני מתכוון...
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 958 צפיות
אני מחפש רכב אמין תצרוכת דלק כמה שיותר נמוכה(לאוטומט) וחייב הגה כוח (אני לא יכול לנהוג ביד ימין בעקבות התאונה) בסביבות ה-20000 אלף. עוד משהו חשוב זה שהרכב הולך לעשות נסיעות ארוכות (קריית שמונה-חיפה לפחות פעם בשבוע) האפשרויות שאני חשבתי עליהם זה: 1.מזדה 121 (אבל הבנתי שלאוטומט אין הגה כוח היתכן?) , 323F (צריכת דלק? הגה כוח?). 2.סובארו ג'סטי,(יש מצב שלאונה(אימפרזה-93) תכנס בתקציב?). 3.פיאסטה 1300 אוטומט. 4.דייטסו שרייד. 5.טויוטה ... (שכחתי את הדגם ). אני לא בטוח אם יש למכוניות הללו הגה כוח לכן אני מעלה פה את זה (אני יודע שזה נטחן פה הרבה) כמו כן אם יש אפשרות למשהו אחר שלא חשבתי עליו אני ישמח לשמוע. תודה אם לוי יצחק היה פתוח היה יותר קל או אם יש למישהו א…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מיטלבט האם לממש את הזכיה. אנא עצתכם.
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
-
גולף שנת 92
מאת David- 0 תגובות
- 979 צפיות
שלום לכולם , רציתי לשמוע ממישהו הייתה בבעלותו מכונית כזאת או שהכיר מישהו שהייתה לו מכונית כזו . איך היא מבחינת עלויות אחזקה , אמינות . אני מאמין שהחלקים הם לא זולים כי זה גולף אבל האם היא אמינה ברמה כזאת שהיא שווה את התחזוקה היקרה ? אני בעיקר מתעניין בדגם של ה1.6 ידני . דוד
הודעה אחרונה מאת David,