ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
עשיתי חיפוש בפורום ולא הצלחתי לקבל תמונה ברורה. מה דעתכם על האימפרזה, שנת 2001-2003 אוטומטית, 1600, מבחינת ביצועים, נוחות נהיגה ובאופן כללי. ומה ההבדל בין אימפרזה לאימפרזה ניו אייג' ?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כדאי לרכוש? יש בעיות ידועות? רגישה לחלודה? המזגן - בונוס או עונש? כמו כן, מה הצריכת דלק הממוצעת? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת חוות דעת שלכם על גולף קופה עם מנוע 1600 ידנית השנה זה 95 או 96 לא זוכר אני יברר היום המוכר רוצה עליה 25 אלף שקל והאוטו במצב מכאני מעולה ויש רק דפיקות בפח מתאונות קטנות של חניה 1) המחיר שווה את הרכב? 2) זה לחבר שלי שהוא צריך רכב קטן האם הרכב יתאים לו?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
פורד פוקוס 1 2 3
מאת orrianna-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
להלן פרטי המועמדת לקניה: פורד פוקוס 2002, 83000 ק"מ מליסינג (אוויס) הליקויים שנמצאו בבדיקה שלהם: מערכת הגוי -> נזילת שמן שלדת מרכב מרכב - תיקוני מרכב וצבע, נזק בפנלים. בבדיקה שלי נמצאו הליקויים הבאים: לברר החלפת רצועת תיזמון *נקישה בתיבה, לתקן זוויות הגה. * תיקוני פח וצבע, מעיכות סף *לפרק גלגלים ולבדוק *בלאי דיסקיות והילוכים חוות דעתכם - האם כדאי לקנות את הרכב ? מתי צריך להחליף רצועת תזמון?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני צריך תשובה דחוף מי שיכול לעזור תודה ראיתי היום 306 למכירה האוטו די מושקע הבעיה שאני מפחד לקחת לבדיקה היא שהוא אומר לי החליפו 2 דלתות שמאליות הוא אומר שזה לא מתאונה פשוט הרכב היה שרוט צורה רצינית מדי בעל מקצוע אמר לו יש 2 דלתות קח אותן מחשבה שעברה לי זה שאם בבדיקה לא רואים שהייתה תאונה (גם אם לא החליפו את "משקוף"אז איך 2 הדלתות נדפקו בתאונה) זה בסדר לי אישית לא מפריע שאלה עד כמה זה משפיע במכירה...?מה זה אומר לגבי הרכב תודה צביקה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
שאלה על קסנטיה
מאת ttzz-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
האם לקסנטיה יש מערכת הידראולית כמו bx או שיה כמו zx? עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה חד משמעית חוץ מאחד שכתב שקסנטיה 95 נראה לי קרובה יותר לbx קסנטיה 99. מה לגבי 97?יש לי הצעה לקנות האם יש לה?בכלל איך הרכב למי שמכיר אותו תודה צביקה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
מחירי ביטוח
מאת chompi- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
למי שמחזיק, מה המחירים לביטוח מקיף+חובה של הרכבים הבאים : רנו מגאן 96-97 דייהטסו סיריון 99-00 המחירון שלהם דומה ומחפש לקנות....
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מעוניין בקניית מכונית ובראשי יש שתי מכוניות וקשה לי להחליט מה יותר כדאית ומשתלמת האחד היא טויוטה קורולה והשנייה היא מאזדה 3 עם למישהו יש מושג איזה מכוניות יותר טובה ויותר משתלמת אשמח לשמוע את דעתו ולמה הוא חושב ככה
הודעה אחרונה מאת ZiZi, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
למה אומרים שאם אתה קונה רכב דיזל אז זה משתלם לך רק אם אתה עושה X ק"מ?? אף פעם לא הבנתי את זה. מישהו יכול להסביר לי?? תודה. *להבא הודעה עם עשרות סימני קריאה\שאלה בכותרת תימחק, קרא את חוקי הפורום*
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולכם.. חיפשתי חומר על הגולף החדשות באיזה מנועים היא מגיעה.. מחירים וכו...ולא מצאתי.. מישו יכול לעזור.?
הודעה אחרונה מאת yosi-m, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום עשיתי חיפוש ולא מצאתי! מה ההבדלים העיקריים שיש בין 205 1.4 רגילה לבין 205 1.4 FOREVER ? הבנתי הראשון זה קרבורטורים והשני הזרקה, ומה חוץ מזה?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
סיטרואן וולקן
מאת DaMN- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל מי שזוכרת אותי זה אני מולטי (MULTI) עם האונו האדומה... יש לי שתי בקשות אליכם 1. האם תוכלו לשלוח לי תמונות של הסיטרואון וולקן 2. מישהו יכולל להגיד לי מה טווח המחירים שלהם והאם הן טובות לבן אדם בתקציב של 25-27 אלף.... תודה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איזה רכב יותר בטיחותי בפי'גו 205 שנת 95 או סיאט איביזה שנת 94 אנ י רוצה לדעת יותר פירוט על ההחזקה של שני הרכבים ועל איזה רכב יותר בטיחותי ...תודה...
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה לפני כמה חודשיים רשמתי פה גם הודעה על יעוץ לאוטוו ראשון בשביל שאז התקציב שלי עמד על 25 אלף גג ולא קניתי שום אוטו בגלל שלא היה לי איך להחזיק אותו כרגע אני עובד יש לי הכנסה לא רעה ואני לא יהיה תלוי בהורים שלי בקטע של האוטו. אז ככה יש לי 10 אלף דולר לאוטו. אני בן 18 עוד מעט , מתגייס עוד חצי שנה גוב'ניק ככה שאין בעיה לקנות אוטו אני רוצה להתייעץ איתכם במה שאני חושב: קודם כול אני יגיד שאני רוצה לקנות אוטו קטן , הילוכים מנוע 1.6 מקסימום קראתי את רוב העצות שלכם לרכב ראשון וכולם יותר מידי ספורטיביות בשבילי אני לרי רוצה לקנות 106 XSI , ראלי או קליאו RSI וכו'... המכוניות שאני חושב עליהם יותר הם : מיצובישי קולט שנת 95 מנוע 1.6 הילוכים 90 כוחות סוס?? בערך 35 אלף…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
שאלה לגבי סטיישן
מאת ttzz-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משהו מוכר ZX אין לו מושג אם זה סטישן או לא איך אפשר לדעת בלי ללכת אליו? ברשיון רשום פרטי דו שימושי 5 דלתות לך תדע מי שיכול לעזור תודה צביקה
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
על איזה רכב תוכלו להמליץ בתקציב של עד 45 אלף ש"ח. חובה - אוטומט, שנת 2000. תודה מראש!!
הודעה אחרונה מאת דן-אברהם, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב, אז מכיוון שעשינו, רובנו על האש היום... נישאלה שאלה עבור דודה שלי שהיא מחפשת רכב אוטומטי עד 40K, ואין לה נסיון בקנייה של יד שניה, דרישות: אוטומטי סופר מיני יחסית אמין נוחות נסיעה אפשרי גם אירופאי וגם יפני - בעצם אין העדפה ליצרן (בגבולות הסביר ) רעיונות שעלו לי לראש: יונדאי אקסנט?( 98 ) יונדאי אטוס (שנתון יחסית גבוהה) קליאו 98? פולו? 97 איביזה? 98 שרייד? 97 - 98 רעיונות לכל מי שיש, עוד רעיונות לרכבים אז , בבקשה - זה המקום. התיחסות לרכבים בעד ונגד. אגב לגבי הפולו והאיביזה יש לי נתונים אך איך התיבות האוטומטיות שלהן? איך הן לעומת הרכבים מהמזרח? האם יש הבדל גד…
הודעה אחרונה מאת bob, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות וולבו 850 T5 שנת 95-96. אם יש למישהו נסיון עם הרכב הזה בעיקר בנושא אמינות ותקלות, אשמח לקבל את חוות דעתו. כמו כן, מחירון של רכב כזה שנת 96 הינו 68000 ש"ח, כמה שווה לשלם על אחת כזאת במצב טוב ? (עד כמה שהבנתי אין להם ממש ביקוש) כמו כן, אשמח לקבל חוות דעת כללית על הרכב הזה והאם כדאי לרדת מהרעיון ולקנות את הדגם 2500 סמ"ק או אפילו את ה- 2000 סמ"ק ?
הודעה אחרונה מאת איתי vr6, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם בטסט נותנים גם מחירון של תיקונים שאותם מצא הטסט? בזמן התנעה אגזוז פולט עשן כחלחל או שחור סמיך מהמפלט על איזה בעיות זה מצביע?
הודעה אחרונה מאת יגאל, -
- 1 תגובות
- 892 צפיות
1-דודה שלי מוכרת את הרכב שלעיל ,מדובר ביד ראשונה ,ובאוטו עם נהגת בודדה האם זה כדאי?האוטו כמעט בן 4 שנים.... 2-מה אתם יכולים לספר על האוטו הזה אני מחפש אוטו משפחתי מרווח ואמין ,בנוסף האם בדגם הזה של הסיויק ההרגשה היא שנוהגים נמוך על הכביש (האם האוטו נמוך כמו בדגמים הקודמים?) 3-בנתוני שוק של היום האם הרכב שווה מחירון?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא נפח מנוע גדול משהו "עממי" מה שנקרא תודה * להביא לאחותי = לקנות עבור אחותי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחר נסיעת מבחן בשתי המכוניות עולה כי ההבדלים קטנים מאוד.המונדיאו אוחזת יותר ה -6 יותר כיפית. המלצות? בעיות? מה לקנות? (אני לא מעונין באף רכב אחר) תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ואני מדבר על שטח ת'כלס, בלי התייחסות להתנהגות בכביש, אבזור ושאר ירקות...
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
-
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
205 FOREVER, יד 1, 79 אלף ק"מ, גיר רגיל, ירוק מטלי, ח"ח נעילה מרכזית,רדיו דיסק פיונייר, מגנזיום, 1400,1995 ללא תעונות מצב מעולה!!! 20000 ש"ח האם באמת שווה לקנות את הרכב הנ"ל? המוכר ממה שהבנתי לא מוכן להוריד אגורה.
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
- 3 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
בקרוב אני מתקוון לרכוש רכב משומש. אני כמובן רוצה לקחת את הרכב למכון בדיקה. על מה אני צריך להחתים את הבעלים לפני הבדיקה האם משהו יכול לתת לי תופס דוגמא כזה (ולא החוזה מכר יש לי אותו והבנתי שזה זה תופס זכרון דברים)? תודה מראש L.A
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע מה המחיר של המיצובישי איוולושיין 8... חדשה... *הודעתך נערכה, להבא נא לכתוב יותר מידע בכותרת או שהודעתך תימחק!*
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אז ככה בשעה טובה חבר שלי שנוהג על סקודה שכל נסיעה מתפרק איזה חלק במנוע... החליט להחליף את הרכב. אז ככה הרכב צריך לעמוד בכמה קריטריונים: תקציב 30 עד 50 אלף ש''ח רכב קטן בסגנון של הפונטו שיהיה מרווח עד כמה שאפשר (אני יודע שזאת סטירה רכב קטן אבל מרווח). מנוע לא פחות מ 1400 ידני. שתהיה אמינה. ההצעה היחידה שעולה לי בראש היא הפונטו, היא מרווחת, מנוע 1400, חסכונית, יש לחבר שלי 2 כאלה ולא שמעתי על בעיות אצלו, ואני לא מכיר מכוניות אחרות שמתאימות.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
שלום לכולם.... יש לי כמה שאלות בקשר ל סיטרואן ax מנוע 1400 שנת 89 היום דיברתי עים מישהו שמוכר כזאת היא יד 5 מצב טוב.... הוא אמר לי שלפני חודשיים הוא עשה לה ראש מנוע החליף לה בלמים אחוריים ושם מצבר לא מזמן וגם משאבת מים חדשה ורדיאטור האוטו עשה בסביבות ה 180.000 ק"מ מבחינה חיצונית הוא טוען שהרכב נראה טוב מאוד.. ומה שימיוחד הוא אמר שהדשבורד שלה כמו חדש..כלומר הוא שלם לגמרי ללא שום פיצוץ או סריטה ואני יודע שבשנים הללו קשה למצוא ax עם דש בורד כזה שלם.. הוא דורש על האוטו 4000 שקל ומוכן לרדת אים יש תקלות וכו.... הוא אמר שהבעייה היחידה מאז שהוא קנה אותה לפני שנה וחצי ועד היום היא שיש חריקה שמורידים מהילוך 3 להילוך 2 בשביל להאט..אבל זה לא מפריע והו…
הודעה אחרונה מאת alfred10, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בעוד כחודש היא אמורה להגיע לארץ, מנוע 1.8 טורבו עם 150 כ"ס ו 6 הילוכים המחיר שאמרו לי בסיאט הוא כ 130 אלף שקל. האם לדעתכם זה שווה את זה ? (ואני מתנגד נחרצות למכוניות צרפתיות)
הודעה אחרונה מאת yosi-m, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחבר שלי הוצעה הצעה לקנות רנו 19 משופרת (חיצונית) שנת 1989 הבעיה היא שהבעלים שעליו רשום האוטו נישאר לחיות בלונדון והוא לא הולך לחזור בזמן הקרוב... וממה שאמרו לנו בדואר אין שום אפשרות להעביר בעלות מה הבעיות הכלולות בקנית רכב ללא העברת בעלות? בעיות בביטוח? בטסטים? עבירות תנועה? וכו' תודה מראש לעונים מתן
הודעה אחרונה מאת gkeeper, -
-
מי מחובר 19 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)