ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
אופל אסטרה
מאת orrianna-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אסטרה 2001 GL יד ראשונה פרטית 76000 ק"מ ורוצים עליה 78000 ש"ח. מה אתם אומרים ? משיהו קנה רכב מאוטו סנטר ? זה כדאי לקנות מהם ?
הודעה אחרונה מאת Eddy, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לנו (המשפחה) לנסר 92.. עכשיו אנחנו רוצים להחליף את האוטו הזה.. על איזה אוטו אתם ממליצים לי..?? התקציב שלי הוא 35-40 אלף גג!! ואני מתכוון למכוניות משפחתית כמו הלנסר.. בבקשה תעזרו לי אני מחפש הרבה זמן הלכתי בכיוון של הלאנטיס אבל יקר קצת.. מה אתם אומרים איזה אוטו???
הודעה אחרונה מאת אלמוג שקיבל שינוי שם בגלל , -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום וסליחה מראש על הנושא המשעמם שהוא בחירת רכב משפחתי חדש. התקציב הוא כ65 אלף ש"ח, כאשר הרכב ה"יוצא" הוא סוזוקי בלאנו 1996 GLX אוטומטי. הדרישות הן דרישות ממוצעות: - רכב בגודל משפחתי, כלומר 4-5 דלתות. - תיבת הילוכים אוטומטית (מה לעשות, אמא נוהגת) - אמינות : רכב בעל מוניטין אמינות מכובד (הסוזוקי הוזנחה כמעט לחלוטין בשנה וחצי האחרונות, כאשר על המד קילומטרז' 99 אלף עכשיו, ואין שום בעיות מיוחדות), הרכב יקבל טיפולים תקופתיים, ולא יוזנח לחלוטין (לפחות יקבל יותר תשומת לב מהחציל השרוף שחונה עכשיו בחנייה). - צריכת דלק שפויה, אני מניח שלכל משפחתית יש צריכת דלק נורמלית פחות או יותר, אבל בכל זאת צירפתי את הדרישה הזאת. - שנתון שלא נופל מ2001. - מכיוון שאני נהג חדש ויחס…
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 26.4 אלף צפיות
כאחד שיש לו בעיות בירכיים חמורות נאלצתי לעבור לפני כמה שנים לרכבים אוטומטיים. האמת שדי התבאסתי אבל קיבלתי את זה כגזירה משמיים ונפרדתי בעצב מדוושת הקלאץ' ואיתה מהאפשרות לשלוט ברכב שלי ולהעביר הילוכים בהתאם לצרכיי ורצונותי. לאחרונה שמעתי את המושג "חצי אוטומטי" גם בהקשר של רכב (ולא רק בנשק ). רציתי לשומע מכם האם באמת יש כזה דבר, הילוכים ללא קלאץ'? האם יש כזה דבר גם ברכבים לאנשים פשוטים כמוני? באיזה רכבים? מה עוד אתם יכולים לספר לי על ההמצאה (הגאונית, לדעתי) הזו.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תודה לאל הצלחתי לעלות טיפטיפה בתקציב... והדרישות מהרכב ננעלו על רכב משפחתי. ולכן אני מעמיד כאן להשוואה את הסובארו אימפרזה\גרנד לאונה |מול| טויוטה קורולה. אודה לכם אם תעזרו לי בהחלטה... מדובר עם אוט', 1.6 , ה"כ , ח"ח ב2 הדגמים... ולכן רק נותר לי להשוות מהבחינות הבאות (הם כל כך דומות שאני זקוק לעזרתכם) אמינות - הטויוטה ידועה... האימפרזה פחות? צריכת דלק - חבר (משוחד...) טוען שהטויוטה צורכת פחות דלק... האם הוא צודק? והאם זה קשור לכך שלסוברו יש הזרקת דלק חד נקודתית... ביצועים - נסעתי על טויוטה... והיא פרווה + (יחסית למשפחתיות...) לא נסעתי עדיין על הסוברו... אשמח לשמוע את דעתכם. טיפולים - האם בשנתונים האלו הטיפולים של טויוטה יותר יקרים (ואני לא מ…
הודעה אחרונה מאת nafnaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום. אמא שלי מחפשת רכב קטן (סגנון קליאו B), אמין וחסכוני. נפח מנוע בסביבות ה-1400, ובשנתון כמה שיותר גבוה. התקציב עומד על כ-45 אלף שקל. זהו רכב שני למשפחה שישמש את אמא שלי ליום יום. בבקשה תנו הצעות, תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברי שלקראת רישיון רוצה לקנות רכב עד 70 אלף שח. הסטנדרטים הם: עד 70 אלף שח סופר מיני- קומפקטית ידני בלבד שלא תהיה סדאן שנת 2000 ומעלה אירופית בלבד, מלבד פיז'ו ורנו. מרווחת באופן יחסי ושתהיה בעלת מושבים נוחים ומרווח טוב לראש. **** הכותרת נערכה **** כל ההודעות בפורום ייעוץ הן בעניין "ייעוץ ברכישה".
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
האם כדאי לקנות רכב מהשכרה ? מה צריך לשאול ולבדוק לפני שקונים ? ועוד שאלה, בחברה (UMI) יש מכוניות לא חדשות, שנקנו על ידי החברה כנראה בטרייד אין, האם כדאי לקנות ? מה צריך לבדוק ולשאול במקרה הזה ?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
עצה ברכישת רכב
מאת Lee- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב יד שניה שיהיה אמין, לא גדול מדי, אוט', לנסיעות בתוך העיר בעיקר בסכום של 40-30 שח. חשבתי על אפלאוז, שרייד או אקסנט-97. רוצה לשמוע דעות של אנשים שמבינים יותר ממני בתחום.
הודעה אחרונה מאת Lee, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום ... אני מעוניין בתקופה זו לקנות רכב ... יד 2-3 ... חשבתי על הרכבים מיצובישי קולט \ הונדה האצ'בק ... שאלתי מישהו שקצת מבין בזה ואמר לי שלא כדאי לי להתקרב אליהם טחנו את האמא של המכוניות הללו .. ונדיר למצוא שנת 94-96 במצב טוב .. עכשיו, הייתי מעוניין לשמוע את החוות דעת שלכם. מה אתם אומרים על רכבים הללו ? כדאי ? חלקים יקרים? יש להם שוק? יש הרבה בעיות? בקיצור .. כל מה שאתם יכולים לתרום מהידע שלכם.. יתקבל בברכה ! תודה רבה רבה מראש !
הודעה אחרונה מאת חולה הגה, -
-
B.M.W z3 ? מישהו מכיר ? 1 2 3
מאת B-M-W- 39 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני מתעניין בקניית הרכב ומעוניין לקבל מידה על הביצועים שלה, בעיות מכניות נפוצות ואחזקה. אני מתכוון לדגם 2800 ידנית. והאם יש z3 עם נפח 3000 ? תודה...שי.
הודעה אחרונה מאת s.b.m.w, -
סיומת 00 לאלפא 33 1 2
מאת Buki-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היום הלכתי לראות אלפא 33 מודל 90 והמספר שלה מסתיים ב 00. הרכב הוא יד שניה ובעלים טוען שדגמים ראשונים ב1990 קיבלו סיומת זו (ב 89 לא היה יבוא). מישהוא יכול לאשר את זה ?
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מה המחירון של אופל קדט מנוע 1300 אוטומט? ומה דעתכם על האוטו הזה בכללי?
הודעה אחרונה מאת B-M-W, -
-
- 0 תגובות
- 719 צפיות
מה ההבדל בין כל אימפרזה ואימפרזה בשנתונים הנ"ל??? מבחינת איבזור? כוח? צריכת דלק? אמינות? ובכלל מה ההבדל גם בענייין חיצוני. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת M.c Mordy, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם אני צריך בקניית רכב לבקש את הקבלות על הטיפולים שעבר הרכב , ולברר באיזה מוסכים הוא טופל.. כלומר האם אני צריך לרדת לעומק עד כדי כך, או שזה יהיה לא נעים לבקש את הפרטים האלו מבעל הרכב... אפילו שמעתי על מישהו שהתקשר למוסכים שבו טופל הרכב ואימת את הדברים וביקש את כל המידע שיכלו לתת לו על הרכב... האם זה בסדר או לא?
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
שאלה על zx
מאת ttzz-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אחרי שלא מצאתי רכבים מי יודע מה החלטתי ללכת בכיוון הסיטרואן פג'ו בעיה שאני חייב אוטומט בלי קשר לחיפוש בפורום שנעזרתי בו רציתי לדעת עוד פרטים על zx ax saxo איך הם מבחינת אחזקה טיפולים ולאיזה מהן יש מערכת הידראולית בדומה לbx? תודה צביקה
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
זה כבר יותר מדי בשבילי. אחרי הבדקיה עם ה-XSI 1.4 שלא מתפשר במחיר, היום אבא שלי הלך לבדיקה עם 106 ראלי כחולה. השילדה פשוט גמורה! האוטו כאילו החזירו אותו מטוטאל-לוס לכביש. והוא דרש מחירון! זה היה נראה כל כך מפתה. הוא לא פירסם מודעה או משהו, אבא שלי ראה אותו אתמול ושאל אם הוא מוכר. לאבא שלי די נמאס מלהוציא 420 שקל על בדיקות ככה שנראה לי שהוא ילך על הרכב הרגיל הראשון שימצא (ככל הנראה סקסו). זהו..... אם יש למישהו רעיון איפה לחפש אוטו, איפה יש מכוניות כאלה למכירה או שידוע לו על מישהו שמוכר ורוצה לעזור למישהו מיואש כמוני... שיודיע לי בבקשה תודה מראש.....
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 4 אלף צפיות
אחים שלי כמו שאתם רואים אני חדש כאן בפורום אבל אני קורא אותו באדיקות ואני אוהב את הכתבות של תומר ואחרים עכשיו יש לי שאלה ברשותי פיאט פונטו מודל 96 שעברה 240 אלף קילומטר והיתה לשעבר צבאית המחירון שלה אחרי ההורדה הוא בסביבות ה16 אלף שקל רציתי למכור אותה אבל לא הייתי כול כך רציני בגלל שהשקעתי בה מערכת צמיגים ועוד טיפולים ותוספות , לפני שבוע תפסה את עייני מודעה למכירה 106 ראלי או החלפה ישר התקשרתי לבן אדם וקבענו להיפגש , הראלי מודל 96 יד שניה עם הרבה תוספות כגון מזגן חלון בגג אגזוז של רמוס חדש עם תקן וקפיצי הנמכה ועוד שטויות הבעיה האוטו הוא שיש לה הורדת ערך של 2 אחוז עקב רוורס לא נכון ויש מכה קלה בקצה השלדה והאוטו עבר 180 אלף קילומטר שזה די הרבה וצריך לעשות טסט עוד חודש …
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות מכונית חדשה לעצמי והתקציב שלי מוגבל ביותר אני צריך אוטו בסביבות ה 10 אלף אוטו שההוצאות עליו לא יקרות ולא משמעותיות, כאלה שאני יכול לשאת בהם ואני רוצה גם אוטו שאני יכול קצת לעשות לו שיפורי יופי, כמו מדבקות וכאלה דברים, יענו לא דברים רציניים, אבל משהו שנגיד פס הצללה, או מדבקות על הדלת יראו עליו יפה על איזה אוטו אתם אומרים כדי ללכת? לא משנה לי הנפח מנוע, ומבחינת הגיר, אם יש משהו שעדיף בו אוטומט אז סבבה, לא כזה משנה לי הסוג גיר.
הודעה אחרונה מאת gmb, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אנו מחפשים סיטרואן קסארה 1.6 אוטומאטית ואין הרבה כאלו... למשהו יש עיצה לתת לי? איך אני אמצא רכב כזה (אני מחפש רכב חדש עם מעט ק"מ) בתודה נדב
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
- 0 תגובות
- 797 צפיות
למישהו יש מושג איך האסטרה gsi החדשה נוסעת והאם יש גם ידנית ?
הודעה אחרונה מאת arikocc, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מישהו יכול לספר ?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
לפני שתפנו אותי לחיפוש לא ממש מצאתי בקשר לרכב הזה. ראיתי דיהטסו אפלאוז דגם xi מודל 93 נדיר בארץ כי זה הזקה לא ה X המפוארת עם מנוע קרבורטור. בקשר לרכב מישהו יודע כמה כוחות יש לו, מדובר על 1600 סמ'ק. מה תצרוכת הדלק שלו, מדובר על רכב אוטומט. וכמה עושה מ 0 למאה? ובכלל מה שתוכלו לעניין אותי בקשר לרכב אשמח לדעת, במגוון של בלאי, טיפולים כדאי לא כדאי וכדומה. תודה כפיר.
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אני צריך שתעזרו לי למצוא את מכוניות ההנעה האחורית הכי זולות בשוק. אילו דגמים ישנם בארץ ? כעיקרון אני מחפש בסיס לשיפורים, ובסיס טוב משמעותו הנעה אחורית (ותיבה ידנית כמובן). ממה שאני יודע כרגע, יש את הפורד סיירה, אלפא 75 ואת המיאטה. התקציב די גמיש ככה שתתנו גם מכוניות זולות וגם קצת יותר יקרות (לא להשתולל בסכומים) אני לא יודע בדיוק את הסכום כרגע אז סילחו לי שאני לא מדבר במספרים... נ.ב המכונית אמורה להיות בסופו של דבר מכונית חזקה מאוד, אז אל תתנו פה "גרוטאות" תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
ביואיק לה סייבר 1 2 3
מאת mazda626-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
איך האוטו הזה? האם הוא טוב יותר ממכונית מנהלים? לדוגמא ההונדה אקורד? איך הביצועים, הנוחות והאמינות?
הודעה אחרונה מאת mazda626, -
-
טויוטה סטארלט 1 2
מאת David-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום לכולם ! רציתי לשאול מה דעתכם על הטויוטה הזאת , ואני לא מדבר על ביצועים ,זה לא מה שאני מחפש ברכב הזה.... אמינות ? מחירי חלפים ? צריכת דלק ? תודה מראש , דוד.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
החלפת הרכב..
מאת tomer.s- 2 תגובות
- 829 צפיות
אני עדיין לא רוצה למכור את רכבי אבל אני זקוק לכסף ממכירתו על מנת לקנות חדש- האם יש פתרון יצירתי יותר מלמכור- להישאר בלי רכב- לשלם על החדש ולחכות לקבלת הרכב החדש?(עדיין לא פירסמתי את הרכב למכירה) מישהו ראה את הרכב שאל(מוכר?) בדק ואמר שרוצה לעשות בדיקה ולקנות.(כי הרכב טוב ונראה טוב ) האם הוא סוחר או סתם לא אמין? כי הוא שאל על שילדה- אמרתי אין בעיה כך לבדיקה אם השלדה לא נקיה- אני אשלם על הבדיקה. פתאום הוא לא צריך בדיקה אלה לקחת ל"מישהו" שיבדוק וגם הרכב לא בשבילו אלה לחבר, אח.. לא הבנתי.. מה שטוב זה שהוא מוכן לחכות..ואולי אסתדר איתו בעיתוי ההחלפה.
הודעה אחרונה מאת tomer.s, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכב מיועד לנהג חדש בן 18 מעדיף אוטו שלא יזלול הרבה דלק, אוטו בעל הרבה פוזה, הבחור עצמו לא הולך להתעלל באוטו ככה שאפילו רק מראה ספורטיבי יספיק. הכי חשוב שיהיה אמין ולא ימצא את עצמו לעיתים תכופות במוסך. בינתיים נראה לי או רנו מגאן קופה 96 או אופל טיגרה 97 (למרות ההמלצות הלא חמות במיוחד בפורום). בקשר לטיגרה - רציתי לדעת אם אפשר לסמוך עליה מבחינת אמינות בהנחה שמתייחסים אליה לא כאוטו ספורט אלא כאוטו פוזה בלבד (בלי פתיחות, החלקות תחת וכו', גם התאוצה והמהירות לא חשובות), והאם עדיף גיר רגיל 1.6 או אוטומט 1.4 (מבחינת דלק ותחזוקה). חשוב לציין שלא הולכים לקרוע את האוטו - לכן הטיגרה באופציות. מבקש ממכם המלצות לדגמים נוספים שיענו לקריטריון בתווך המחיר (עדיף מודל 96 ומע…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם... כמו שאתם רואים (בצד ימין כמובן...) אני חדש פה. ברצוני לרכוש רכב במחיר של 25 עד 30 אלף ש"ח, אני חייב לציין שלפני שכתבתי את ההודעה חיפשתי הודעות ישנות... ועדיין לבי לא שלם. אפרט: אני יודע שישנם מס' רכבים פופולריים הבולטים בפורום - 106 , 306 , טווינגו , פיאסטה וכד'... (מן הסתם לא הצלחתי לקרוא את כל ההודעות ויכול להיות שפיספסתי...) ברצוני לקבל את עצתכם, מכובדי הפורום... בשאלת המליון דולר! או במקרה שלי - 25-30 אלף... איזה רכב לקנות?! הרכבים שכרגע עומדים בראש מעייני, ואשמח לשמוע את דעתכם עליהם: 106 - בין אם ראלי או 1400 רגילה, האם הרכבים האלו שידועים בצעירותם... אל נטחנו יתר על המידה? אני מוכן להסתכן בשביל חווית נהיגה... אבל עם …
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחירון של פונטיאק גרנד פרי שנת 94? בדקתי באתר של הגה והמחיר הוא 20 אלף? הגיוני??? אני מאמין שהמחיר בערך 40? מישהו יכו אולי לעזור לי? **** השרשור ננעל **** קרא את כללי הפורום, קשה לנסח כותרת ראויה ? יכולת בקלות לרשום "אני קונה רכב ב-40K וחוסך דקת זמן אויר".
הודעה אחרונה מאת אביעד,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)