Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקה לרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המצב אנשים ?

אתמול בדקתי רובר 216 במשרד הרישוי בפתח תקווה כדי לבדוק אם האוטו עבר תאונות , מה המצב של המנוע וכ'ו .. הבדיקה עלתה לי 400 ש"ח .

הבדיקה העלתה שהמנוע הוחלף , והאוטו עבר תאונות פחחות וצבע , את הדברים האלה המוכר לא אמר לי .

קיצר , שילמתי כמו מניאק 400 ש"ח .

א. אתם לא חושבים שהוא היה צריך להתחלק איתי חצי חצי בבדיקה ? הרי הוא לא דיווח לי .

ב. אתם לא חושבים ש400 ש"ח זה מחיר מופקע , הרי צריך לבדוק כל אוטו לפני שקונים , כל בדיקה כזו זה מחיר של DVD חדיש . גניבה לאור יום , כולה בדקו את האוטו 20 דקות .

פורסם

מדוע שלא תבדוק בעצמך את הרכב, או שאחד מקרוביך/מכריך יעשה זאת בעבורך?

אההה... אין לכם את הידע לבצע זאת :roll:

אז ג'וקר, ידע זה כח וכח עולה כסף, וכל בעל ידע מתמחר זאת כראות עיניו ולפי מצב השוק.

רוצה - תשתמש בשרותיו, לא רוצה - אל תשתמש.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הדרך הכי טובה להימנע ממצבים כאלו,היא פשוט להחתים את המוכר על מיסמך שבו מצויין שאם הרכב עבר תאונת שילדה או מצבו המכני אינו תואם את גילו או את הקילומטרז' המצויין במונה,הבדיקה תהייה על חשבונו.בייחוד אמורים הדברים לגבי מכונית שנקניית מיד ראשונה,שאז אמור המוכר לדעת את כל שעבר על הרכב.בדיקת רכב אינה עיניין זול,ציוד הבדיקה במכונים יקר,אתה מקבל אחריות מסויימת בסוף הבדיקה,ובכל מקרה עדיף להפסיד 2 או 3 בדיקות,מליפול על רכב לאחר תאונה!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אז ג'וקר, ידע זה כח וכח עולה כסף, וכל בעל ידע מתמחר זאת כראות עיניו ולפי מצב השוק.

עמית

אני מסכים איתך שכל בעל מקצוע רוצה להרויח (לפי מצב השוק).

אבל, כל דבר צריך להיות באיזשהו תחום של פרופורציות.

מדובר כאן במחיר מופרז.

SENA לשעבר

פורסם

עמית

אני מסכים איתך שכל בעל מקצוע רוצה להרויח (לפי מצב השוק).

אבל, כל דבר צריך להיות באיזשהו תחום של פרופורציות.

מדובר כאן במחיר מופרז.

למה מחיר מוגזם ??? הם צריכים לשלם שכירות, חשמל, מים, ארנונה, משכורות וכו'. אתה רוצה להיכנס לכיס שלהם ???

אם בשבילך 400 ש"ח זה מחיר מוגזם אז אתה יכול לבחור לא להשתמש בשירותים של המכונים. אבל אז כאשר תגלה שהמוכר שיקר לך ושהרכב עבר תאונה ותיקון בשאסי או שהרכב הורכב מ-2 רכבים, ואז תגלה שהרכב שלך שווה בקושי 50% מהמחירון אתה תבוא לפה ותרשום "איזה דפוק אני שהתקמצנתי על 400 ש"ח, עכשיו אחלתי אותה" ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא מעוניין להכנס לכיס שלהם... אבל בארצנו הקטנטונת יש הרבה דברים מוגזמים... וגם עליהם רצוי להעיר...

נכון - בדיקה במכון מורשה רצויה ואפילו חובה על מנת שלא ניפול עם הרכב...

א-ב-ל, אם נקח בחשבון את העובדה שבממוצע נכנסים לדוגמא - 20 רכבים לבדיקה.

20*400 = 8000 ש"ח ליום...

8000*24 ימים בחודש = 192,000 ש"ח לחודש...

עכשיו תענה לי ברצינות... אתה חושב שהם באמת חיים מהיד לפה עם כמות כזו של כסף?! הרי הם מעסיקים בין 3-5 עובדים במכון בינוני (אני לוקח לדוגמא את ראלקס אשדוד)

הם שילמו באופן חד פעמי על מכשירים מאוד יקרים שלדעתי במספר חודשים בודדים הם יכסו אותם...

אין להם הוצאות דרסטיות של חלפים (כל הציוד הוא לבדיקה בלבד...)

הוצאות החשמל שלהם לא אמורות להיות בשמיים (9 שעות עבודה ביום)

ההשכרה לא אמורה לחצות את גבול ה10000 ש"ח לחודש... אלא אם הם באמצע קניון (והם לא!)

אז תגיד לי אתה, לא מוגזם?!

לדעתי כן...

ד"א, לפני כשנה וחצי לקחתי את הרכב המיועד של אחי לבדיקה במכון באשקלון - עלה לי 350 ש"ח, תוך שנה קפץ המחיר ל400 + בממוצע (באשדוד הם גובים 490 ש"ח) - למה?!? כי זו המנטליות הישראלית... ככה!

שיהיה בכיף!

פורסם
לא מעוניין להכנס לכיס שלהם... אבל בארצנו הקטנטונת יש הרבה דברים מוגזמים... וגם עליהם רצוי להעיר...

נכון - בדיקה במכון מורשה רצויה ואפילו חובה על מנת שלא ניפול עם הרכב...

20*400 = 8000 ש"ח ליום...

8000*24 ימים בחודש = 192,000 ש"ח לחודש...

עכשיו תענה לי ברצינות... אתה חושב שהם באמת חיים מהיד לפה עם כמות כזו של כסף?! הרי הם מעסיקים בין 3-5 עובדים במכון בינוני (אני לוקח לדוגמא את ראלקס אשדוד)

הם שילמו באופן חד פעמי על מכשירים מאוד יקרים שלדעתי במספר חודשים בודדים הם יכסו אותם...

אין להם הוצאות דרסטיות של חלפים (כל הציוד הוא לבדיקה בלבד...)

הוצאות החשמל שלהם לא אמורות להיות בשמיים (9 שעות עבודה ביום)

ההשכרה לא אמורה לחצות את גבול ה10000 ש"ח לחודש... אלא אם הם באמצע קניון (והם לא!)

אז תגיד לי אתה, לא מוגזם?!

לדעתי כן...

ד"א, לפני כשנה וחצי לקחתי את הרכב המיועד של אחי לבדיקה במכון באשקלון - עלה לי 350 ש"ח, תוך שנה קפץ המחיר ל400 + בממוצע (באשדוד הם גובים 490 ש"ח) - למה?!? כי זו המנטליות הישראלית... ככה!

תראה, לא אמרתי שהם חיים מהיד לפה אבל יש פה דברים שאתה לא בקיא בהם.

מכשירים ועוד איך מתקלקלים, וכאשר הם מתקלקלים עולה המון למצוא את הטכנאי המתאים שיתקן אותם וכאשר מוצאים אותו הוא גובה מחירים שאתה תתפגר מצחוק כשתשמע אותם !!!

שכחת גם להוסיף תשלום למזכירה, לעורך דין (אם אתה נמצא פה בפורום אתה תראה שכל שני וחמישי בא פה מישהו שחושב לתבוע את המכון בגלל טעות), לרואה חשבון ...

אה, ויש גם את חברת האשראי שלוקחת לך 4% מכל מכירה !!! זה פשוט מדהים וגם רעיון גאוני, חברות האשראי נמצאות כמעט בכל עסק בישראל והם פשוט שותפות ללא סיכון, אם העסק יפשוט רגל הם לא יפסידו שקל, אם העסק ירוויח הם ירוויחו ביחד איתו !!!

מה עם תשלום לטכנאי מחשבים כי הרי צריך כל כמה זמן לשדרג את המחשבים, לפעמים מחשבים מתקלקלים. מה עם ביטוחים ??? נגד פריצה (יש הרבה חומר וכסף סגור במכונים האלה שחייב להיות מבוטח), נגד שריפה (לא מזמן המסעדה שאני עובד בה בקניון איילון פשוט עלתה באש מסיבה בלתי ידועה באמצע הלילה כשלא היה אף אחד במקום והציפה חצי קניון) ...

לסיכום, לא אני ולא אתה נקבע אם המחיר הזה מוצדק או לא. לפני כמה זמן שמעתי ברדיו פרסומת של ה"מומחה" שמציע בדיקה לרכב ב-129 ש"ח (או משהו באיזור, אני כבר לא זוכר), אז אתה מוזמן לפנות אליו ...

*** מנהלים, הגיע הזמן להעביר את השרשור הזה לכללי, הוא לא מתאים כבר לפורום הזה ***

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני עדיין נשאר בדעתי שזה יקר.

ניסיוני בתחום לא רב... ואתה צודק... אני באמת לא יודע כמה עולה התיקון של מכשיר בדיקה שכזה...

אבל בתור אחד שהכיר מקרוב פעולה של עסק פרטי... עם כל הכשלים שבדרך (ויש המון כאלו) זה עדיין סכום חלומי, ובכלל מוגזם.

אבל דעתי היא דעתי... ואת דעתך אני גם מכבד.

מן הסתם נסיים בזה שכל אחד חושב אחרת... כנראה שרק בעלי המכונים יודעים בדיוק כמה הם רווחיים...

שיהיה בכיף!

פורסם

ידידי היקרים,מישהו מכם פעם נזקק(שלא תדעו)לשרותיו של רופא מומחה?10 דקות ביקור אצל פרופסור עלו לי 800 שקל,בלי הוצאות על ציוד משוכלל,מחשבים,עובדים ועו"ד צמוד...אין מה לעשות,על ידע מיקצועי שקונים,צריך לשלם.

פורסם
הדרך הכי טובה להימנע ממצבים כאלו,היא פשוט להחתים את המוכר על מיסמך שבו מצויין שאם הרכב עבר תאונת שילדה או מצבו המכני אינו תואם את גילו או את הקילומטרז' המצויין במונה,הבדיקה תהייה על חשבונו.בייחוד אמורים הדברים לגבי מכונית שנקניית מיד ראשונה,שאז אמור המוכר לדעת את כל שעבר על הרכב.

אני אישית בתור בעל רכב שבא למכור את האוטו בחיים לא הייתי מסכים להסכם כזה.

והוא אפילו היה מקומם אותי.

בקשר לתאונות - אין לי בעיה להתחייב, אבל בקשר לכך שהמצב המכני תואם את הקילומטרז'?

אם תראה לי בן אדם שיכול להגיד לי בדיוק מהו מצב מכני מתאים לכל קילומטרז' אז אני יהיה מוכן, אבל ברור שבכול בדיקה ימצאו תקלות. ואז זה סעיף פרוץ מאוד, וכל "מומחה" יכול לטעון שלרכב בן שנתיים לא צריכה להיות בעיה בצמיגים, או ראדיאטור לא תקין או אני לא יודע מה..

אז בעצם כל בדיקה שהקונה יחליט בסוף לא לקנות את הרכב אני צריך לשלם עליה?

כי אם לא הוא יוכל להשתמש בטיעון הזה כדי לבקש את הכסף חזרה?

לא צריך להסחף.

בקשה להתחייבות על תאונות ועל כך שהמנוע לא מת היא בקשה סבירה.

אבל מעל לכך לא הייתי שוקל לבקש ממוכר ולא הייתי מוכן להתעסק בכלל עם קונה עם דרישות כאלה.. הייתי שולח אותו הביתה תכף ומייד (וכל פעם שמכרתי רכב היו לי כאלו שזיינו ת'שכל ואמרתי להם שאני כבר לא מעוניין למכור להם)

פורסם

אולי לא הובנתי נכונה.לגבי תאונות שילדה זה די ברור.אם המוכר לא מוכן לחתום לי שאם יתגלו תאונות שילדה,הבדיקה על חשבונו,אני קם והולך.לגבי מצב מכני התואם את הקילומטרז',הכוונה היא בבדיקה של מכוניות חדשות יחסית,כמובן.ברור שדבר כזה אתה לא יכול לדרוש מאוטו בן 10,אבל מכונית 02 או 03,מכנית,צריכה להיות חדשה בבדיקה(למעט הערות כסת"ח מקובלות),בייחוד אם היא מיד פרטית.הדרך הכי טובה לעלות על הקילומטרז' האמיתי,הינה ספר טיפול מסודר,ואם אין כזה לאוטו,סימן שהוא לא טופל כראוי או שזייפו את מונה הקילומטרים.

פורסם

היום לדוגמא החתמתי את המוכר על תופס שאומר שאין פגיעות שלדה והמנוע תקין (לא גמור) והוא הסכים וחתם. ולגבי אדם שלא אומר לך שהוחלף מנוע אז כנראה שיש עוד כמה דברים שהמוכר שיקר לגביהם. זה סתם אדם לא ישר ומאחד כזה לא הייתי קונה אוטו.

פורסם

רוב המכונים בארץ מוכנים לחתום איתך על עסקה, באם הנך מתחייב לספק להם 20 בדיקות ביום(ואני רציני בהחלט).

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...