ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש רכב להורים שלי שיהיה נוח מבחינת נסיעה, ואוטומטי בתודה מראש על העזרה BASS
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 1 תגובות
- 952 צפיות
אני הולך לבדוק שני מכוניות פג'ו 106 ופיאסטה 84 אתם יכולים לתת לי רשימת של דברים לבדוק בבקשה? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת K&N, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני שוקל לקנות אלפא 33 בין השנים 91 ל93 איך הם מבחינת אמינות אחזקה טיפולים ובלאי??? ואיזה דגם עדיף יותר קרבורטורים או הזרקה?? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת Sprint, -
-
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני מתכוון לקנות 306 S16 ומחר אני לוקח אותה לבדיקה רציתי לדעת איזה בעיות נפוצות יש לדגם ומה אני צריך לשאול. האוטו הוא שנת 95 עם 96 אלף קילומטר במצב פרפקט. אני לוקח אותה לקומפיוטסט מאחורי יד אליהו האם המכון טוב? בקיצר צריך עצות ועזרה
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחר אני יוצא לבדוק פולו 98 1600 סמ"ק, אוטומטית ( אל תשאלו אותי למה- זה מה שחפשתי )עם קילומטרז' גבוה מעט - 125000. א. הוא לא יודע איזה דגם משנה וגם לא בטוח כמה כ"ס. יש אפשרות להסתכל על האוטו ולדעת פרטים כאלה? סה"כ הבנתי שיש 2 דגמי משנה ב-1600 ששניהם 75 כ"ס ואחד יש לו תוספת בשם:"open air"האם זה נכון ? ב. כמה הקילומטרז הגבוה קריטי? ( בערך 20 יותר ממה שצריך להיות ) ג. יש נקודות תורפה שכדאי לשים לב אליהן במיוחד בפולו? בעיות נפוצות? ד. האם יש עוד פרטים שאני צריך לבדוק איתו? ( הוא יד שניה, עבר פרטי- את זה אני עוד אבדוק...) כל עזרה, רעיון, הברקה וסתם רעיון יתקבלו בברכה מאוד. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ערב טוב. אחרי שחפרתי בכמה עמודים בפורום בחיפוש אחר אנשים עם נתונים דומים לשלי הגעתי למסקנה שאין טוב מלפתוח ת'רד חדש משלי. החל משנה הבאה אני אהיה סטודנט שנוסע כ-50 ק"מ הלוך ושוב לאוניברסיטה, חלק עירוני וחלק בין-עירוני... פקוק לסרוגין. אני מחפש רכב במסגרת תקציב של 18-30K (לא יותר מ-30!), בנפח של 1400 עד 1600, 1800 רק אם יש סיבה מוצדקת לחלוטין. עדיף שלרכב לא יהיה "תחת",בשביל חניה, אך יהיה מספיק גדול, בשביל יציאה עם כמה חברים משנת 95/96 ומעלה (הרכב, לא החברים... או החברות). ידני מזגן הגה כח עדיפות ל-5 דלתות יש לי קבעון וחולשה לאירופאיות, וחברים שלי דוחפים לכיוון הצרפתיות. לכן צמצמתי את הרשימה ליצרנים: פז'ו, סיטרואן, אופל ופולקסווגן על חבריה (סיאט, ס…
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני צריך עזרה לגבי קניית רכב.... אני מחפש כבר כמה זמן רכב בסכום של עד 30,000 ש"ח , ידני,חסכוני,אמין וכל השאר.. עכשיו אני כבר מזמן החלטתי על יפנית, הם עונות על דרישותיי.... אבל הבעייה היא שלא מצאתי שום רכב עם נתונים מתאימים (יפני), חיפשתי דייאטסו שרייד 97, או סוזוקי סוויפט 97, בקיצור אין כלום.(חשוב שיהיה קטן וידני.) עכשיו השאלה היא אם כדאי להתפשר על פיאסטה 98, או שווה להשיך לחפש יפנית... אם אין כזה הבדל גדול ביניהם... למרות שאחר כך יהיה קשה להיפטר מהפיאסטה.... מה אתם אומרים לגבי הבלאי,צריכת דלק, מחיר חלקים של הפיאסטה, אם שווה לקחת אותה....?, עדיף לחפש יפנית...?
הודעה אחרונה מאת dobon, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
טוב, בזמנו התייעצתי עמכם איזה רכב לקנות ב 80K. בהתאם לדרישותי, קיבלתי תשובות - אלפא 156 ידנית, בימר 323/320 ידנית. אודי A4 טורבו ידנית. את כל הרכבים הנ"ל קשה מאוד למצוא, פלוס ביטוח של בימר באמת יקר. עקב שיקולים כלכליים החלטתי לרדת קצב בתקציב ולהשקיע יותר בקורסי נהיגה בחו"ל ובארץ (בתקוה). נחה עיני על פיז'ו 306 . ביצעתי חיפוש וקראתי את כל המידע הרלוונטי. ברשותכם, אסכם את מסקנותי, בהתאם להבנת הנקרא (המוגבלת) שלי: קיימים מספר דגמים של 306. S16, שהגיע לארץ ב-94/95, כ-140 או 150 כוחות סוס. GTI שהגיע ב-97 עד 2000, 168 כוחות סוס. XSI, אני לא זוכר מתי שווק - 130+ כוחות סוס. אני מבין שהרכב לא חזק בביצועים בקו ישר. כמו כן, ראיתי שרוני מאוד נהנה …
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב ... במקרה ובלי כוונה , מצאתי את הרכב הזה... שנת 96 יד שניה 150000 ק"מ ידני נראה טוב, מתחייב בבדיקה לשילדה, אין פגיעות פח ( לפחות לא נראות לעין... ). פילטר אוויר פתוח, הוחלפה צנרת + דוד , ספויילר , ג'אנטים , החליף מכסה מנוע לאחד עם כונסי אוויר (לא בגלל תאונה או משהו כזה ... סתם בתור שיפור יופי אבל את האמת - הוא טוען לכונסי אוויר, אני טוען לחריצים נחמדים שמוסיפים למראה... הם באמת לא כונסי אוויר... ) מערכת טובה (סאב רמקולים רדיו דיסק... כולם של חברות מוכרות וטובות ) כל זה ב-3000 ש"ח מעל למחירון. ( אחרי בדיקה אולי זה ירד ... ) השאלה ... 1) יש למישהו משהו רע/טוב להגיד על האוטו ? ( דעות שליליות יהיו מוערכות כמו חיוביות ) 2) האם האוטו מ…
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
מכונית ישנה
מאת speedoo-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה דברים לבדוק בקניית מכונית חדשה? לא ממש חדשה שנת 84 ויד 4 או 5 תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
-
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איזה רכב מבין הבאים הכי בטיחותי לדעתכם? סובארו ג'סטי 92 דייהטסו שרייד 91 דייהו רייסר 94 כל הדגמים אוטומט שאלה נוספת - איזה מהם הכי אמין (בטח שרייד או ג'סטי - אבל שימו לב כי שתיהן יותר ישנות מהרייסר) תודה מראש פאשה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במידה ועליכם לבחור רכב שאותו תקבלו מהחברה בו אתם עובדים, רכב המוגדר מקבוצה 2 - דייהו, יונדאי, מגאן וכו' ואיזה רכב הייתם בוחרים, ומדוע ? תודה תודה !
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני ואבא שלי מחפשים רכב דיזל,ראיתי מודעה על סיאט איביזה כזאת נמכרת,מונית לשעבר ידנית 1900 סמ"ק והכי חשוב - דיזל עכשיו בדקתי בלוי יצחק,והמחירון שלה נע בערך ב38 אלך שקל משהו כזה,זה הגיוני שאדם ירצה למכור אוטו שהוא מגדיר כ"שמור ונקי" 12 אלף מתחת למחירון?? על מה כדאי להסתכל באוטו הזה לפני קנייה??? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
אחי מתעניין ברכישת אודי 80 משנת 1992 הרכב במצב כללי טוב מאוד ,מפואר יחסית לשנתו ונוח מאוד לנסיעה, מה ממליצים חברי הפורום הנכבד על הגברת הנכבדת...????
הודעה אחרונה מאת friziblite, -
הבדלים ב205
מאת exter- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה הם ההבדלים בין 205 FOREVER לבין 205 GR? האם יש FOREVER שנת 94-93 או שזה רק מתחיל מ95? יש מצב לקניה של FOREVER במצב טוב (כל עוד זה 1992+) במחיר של כ15-16 אלף?
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום.. רציתי לדעת אם אפשר להעביר בעלות על רכב לפני גיל 18 כי אמרו לי כבר בכמה סניפי דואר שאפשר רק מגיל 18 אבל מצד שני אני מכיר מישהו בן 17 שיש לו רכב והוא רשום שמו.. אז מה אתם אומרים? יש כאן מישהו שאין לו 18 ויש רכב על שמו , אם כן אז תנו לי תשובה כי זה דיי דחוף... תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מכון אמין שלא מחפף ועם בודקים טובים ועם מיכשור מתקדם. יש המלצות?? נ.ב. מה מחיר בדיקה בערך?
הודעה אחרונה מאת bacal, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תודה רבה לכל מי שענה להודעה הקודמת. לצערי, לא יכולתי להתייחס עד עכשיו. קיוויתי לארגן לאשתי אוטו לחודשים האחרונים של ההריון, היום אני אהיה שמח אם אני אספיק לקנות אותו לפני הלידה.. לשמחתנו, העגלה נכנסת בכיף לבגאז' של לגאסי רגיל כך שאני פחות לחוץ על סטיישן (קשה למכור). אני מנסה לשכנע את אשתי לרדת מההילוכים מכיוון שזה מצמצם לנו את האפשרויות. המחיר הוא בין 20-25K. זה קצת יותר ממה שרציתי בהתחלה אבל אחרי ההודעות שקיבלתי הבנתי שעדיף לי להתאמץ קצת ולחפש אוטו חדש יותר מ 93 (יותר מודרני, יותר אמין) נכון? המועמדים הם: 1. סיאט קורדובה - המחיר מקפיץ אותי לשנתון 95-96, נראה אוטו מרווח. מכלולי פולקסוואגן אמורים להיות בעד, אבל בפורום של "תפוז" רצים סיפורי זוועה על השירות הדפוק של צ…
הודעה אחרונה מאת slavochk, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
האם ההבדל הוא שבתפעולי זה בעצם שכירות רכב לטווח רחוק, ומימוני הוא בעצם קניית הרכב ? האם לעובד שמקבל את הרכב - זה משנה ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אבא שלי אוהב לסיים כל משפט בקשר לקניית רכב עתידי במילה "..השכרה " . "נקנה רכב מהשכרה " ... "יש אחלה רכבים מהשכרה " ... "חבר שלי קנה מהשכרה" ... "נקנה בזול , נמכור בזול ........ מהשכרה ! " ... למה הכוונה ? מה הוא רוצה ממני ? מה זה לקנות מהשכרה ? ולמה זה לא נשמע טוב ... ?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
בשישי האחרון (אתמול) הלכנו אני ואבי לבדוק את הרכב הנ"ל. הכוונה הראשונית הייתה יותר לכיוון ה-106 הספורטיביות אך נפלה לידיי מודעה של קליאו 95' יד שנייה 140K ק"מ ב-20 אלף ש"ח. הלכנו לראות, כי זה קרוב מאד לבית ובדרך כלל אבא שלי (שיש לו ידע ועבר בעניין) זיהה פגיעות ברכב, חלקים לא מקוריים וכו'... ומלבד כמה מקומות צבועים, לא מצא הפעם משהו מיוחד. החלטנו שמספיק לנחש מה הסיפור שמאחורי כל רכב ולקחת את הרכב לבדיקה. ולכן יום שני נלך אני ואחי לבדוק את הרכב. אני רוצה לדעת ברשותכם מה דעתכם על כל העניין הזה? הבחור דרך אגב אינו סוחר.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סובארו אימפרזה/גרנד ליאונה 96' אני מצאתי רכב כזה למכירה...ידני כמובן!!! עכשיו לפני הבדיקה שאני לוקח אותה למוסך אתם יכולים לייעץ לי על מחלות נפוצות שקיימות ברכב הנ"ל משנת 96?? וגם לאיזה דברים כדאי לשים לב וממה להיזהר?? תודה לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
רציתי לדעת, האם יש מתחרות ליאריס ספורט 2004 בארץ? מבחינת מחיר, שימוש דלק(קילומטרג' לליטר), ומהירות (0-100).
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנחנו מחפשים רכב שלישי למשפחה, לנסיעות עירוניות בלבד בטווח של עד 20 ק"מ ליום. ראיתי היום פונטו מודל 2001 (צורה חדשה) נדמה לי מנוע 1.2 60 כ"ס, עברה 85k, נקייה מתאונות. מחיר המחירון כך נאמר (עדיין לא בדקתי) הוא 55 אלף, ועל הליסינג הם מורידים 17 אחוז כלומר המחיר שהם רוצים הוא 46 אלף. השאלה היא כמה בד"כ מורידים על ליסניג/השכרה, האם יש עוד על מה להתמקח ? ואשמח לשמוע עוד עצות על קניית רכב מליסינג.
הודעה אחרונה מאת Refael Azi, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אם אפשר פירוט על מה שאתם נותנים, כמו אמינות, נוחות (גם מאחורה וגם מקדימה), מנוע חזק. זה בשביל רכב משפחתי שאליו יחובר גרר שנשים שם אופנועים, בהנסיעות יהיו בעיר לא הכי הרבה, אלא יותר מחוץ לעיר עד הגעה למקום בו אפשר לחנות את הרכב ולהתחיל לסוע בשטח עם האופנועים. יד ראשונה או שניה, משהו כזה. תודה רבה לכל מי שיעזור!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני בודק בשביל חבר קרוב שלי. כרגע יש ברשותו אופל קורסה שנת 2002, 1.2 ליטר (איזיטרוניק למי שמכיר את הדגם) הוא מעוניין למכור את הרכב ולקנות רכב יותרמרווח במקצת. המחירון של האופל הוא 68000 ש"ח. התקציב הוא 60000 ש"ח. תנו לו המלצות לרכב. דרישות: -5 דלתות -עדיפות לגיר ידני -מנוע חזק וגמיש (המנוע האופל חלש בשבילו) -צריכת דלק סבירה -נוחות -שנת 2000 ומעלה ושאלה נוספת בשבילו: איך המגאן,5 דלתות ידני, שנת 2000? מבחינת אחזקה, צריכת דלק, נוחות וכדאיות ב-תקציב הנ"ל???!!!! בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני צריך עזרה לגבי קניית רכב.... אני מחפש כבר כמה זמן רכב בסכום של עד 30,000 ש"ח , ידני,חסכוני,אמין וכל השאר.. עכשיו אני כבר מזמן החלטתי על יפנית, הם עונות על דרישותיי.... אבל הבעייה היא שלא מצאתי שום רכב עם נתונים מתאימים (יפני), חיפשתי דייאטסו שרייד 97, או סוזוקי סוויפט 97, בקיצור אין כלום.(חשוב שיהיה קטן וידני.) עכשיו השאלה היא אם כדאי להתפשר על פיאסטה 98, או שווה להשיך לחפש יפנית... אם אין כזה הבדל גדול ביניהם... למרות שאחר כך יהיה קשה להיפטר מהפיאסטה.... מה אתם אומרים לגבי הבלאי,צריכת דלק, מחיר חלקים של הפיאסטה, אם שווה לקחת אותה....?, עדיף לחפש יפנית...?
- 2 תגובות
- 855 צפיות
אהלן, עד היום הוא נהג בברלינגו אדומה ומההמת(כן, אני חושב שהאוטו הזה בצבעים נורמלים יפה), הוא יד ראשונה והוא נורא מרוצה מהאמינות ובמיוחד הנוחות המדהימה, אבל הוא צריך משהו גדול יותר.. הוא חשב על מצרדס ויטו שנת 98 דיזל ארגז סגור (מחירון 44), מה דעכתם? יש המלצות למשהו דומה? בעיקרון הוא מקציב לזה 40-50 אלף, אבל התקציב לא בדיוק מוגבל לזה.. ז"א רצוי שהאוטו יהיה שנת 98 (אבא קמצן, לא רוצה חדש), גם אם הוא יעלה 80 אבל שיהיה שווה את זה. נוחות נורא חשובה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת megapuzik, -
- 5 תגובות
- 4 אלף צפיות
זהו, לניסן שלי כבר יש יומולדת 3, ו100,000 ק"מ. אז מחליפים. מה שיש פה זה: ניסן פיק-אפ (כמו שיש לי). אמינות מוחלטת, טיפולים יקרים (כל 5,000 ק"מ!). נוחות ירודה משהו... המתחרה הראשון הוא פורד ריינג'ר, עם מנוע 4 צלינדרים. ביצועים דומים לניסאן, מחיר מעט יותר גבוה, אבל טיפולים כל 10,000 ק"מ, מה שמוזיל את האחזקה. הטנדר הזה גבוה (15 ס"מ יותר מהניסן/LUV), ובעל מראה חסון למדי. יותר מהפחיות היפניות... השני, הוא שברולט LUV. כמה שידיעתי משגת, מדובר על איסוזו כמו שיש בארץ, רק עם תווית של שברולט. טיפולים כל 15,000 ק"מ, מבנה דומה לניסן. הגיעו לאוזני שמועות על חוסר אמינותם של הטנדרים של איסוזו בארץ. האם השמועות מבוססות? היש למישהו נסיון שלו / של חברים שיכו…
הודעה אחרונה מאת theshadowmaster, -
פורד פיאסטה
מאת fast\yan- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתם יכולים בבקשה להגיד לי אם פורד פיאסטה אמינה האחראים אני מצטער אם ניבלתי את הפה ממקודם תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת BMW,