Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1) מזדה 3 2.0

2) סובארו B4 3.0

3) וולבו S40 T5 (החדשה)

4) סובארו אימפרזה טורבו

אני מעריך שהמזדה תספק אותי ל3-4 שנים הB4 החזקה או הוולבו טורבו הם החלום שלי

ואחזיק אותם לפחות 6-7 שנים( אלה רק הערכות כי אי אפשר לדעת.. על סמך 12 שנות

רישיון החלפתי רק 3 רכבים) אך אאלץ לקחת מימון גדול..

לגבי האימפרזה טורבו- חשבתי אולי לקחת קורס נהיגה( נראה לי שאני חייב כי ב-4 השנים

האחרונות אני רדום על אוט'..) ולראות כמה אני נהנה- יש לציין שאני ממש חובב רכב אבל

עד היום לא היתה לי האפשרות לרכב ממש רציני.

בלי קשר.. לגביי התערוכה אוטומוטור- האם הביצועים שהראו של B4 זה אמיתי?

מי שלא ראה- לקחו 3 רכבים- B4 2.0, וולבו S80T6 וקדילק CTS והראו איך הB4

היחידה שמצליחה לעלות בעליה תלולה בזכות ה-4X4 וגוברת על הרכבים היקרים

והחזקים ממנה ב"משיכת חבל" וגם איך היא שומרת הכי טוב על ההיגוי בסיבובים

ואפילו איך היא לוקחת בפתיחה בכביש רטוב בזכות ההנעה הכפולה..

האם זה יכול להיות?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בנוגע לתערוכה , משחק מכור

ב CTS ובוולוו ניתקו את הבקרה ולכן האוטו "פירפר" בעליה

וכמובן גם על הכביש הרטוב .

אין ספק שלהנעת 4*4 יש יתרונות , אבל לא בהגזמה כפי שהציגו את זה

בתערוכה , אני מאמין שה CTS הייתה מושכת את הסובארו.

אגב גם אחרי זה שעשו את הבדיקות בכיכר הדמה , אני חושב שכולם העדיפו את

ה CTS שפשוט עשתה סחיפות מדהימות ( בכיכובו של יובל מלמד ) מאשר את ה B4

שנסעה במעגל בלי שום פרובוקציות.. :wink:

פורסם

ממכונית שעולה K130 כדוגמאת המאזדה למכוניות שעולות בסביבות ומעל ה200 יש הבדלים גדולים מאוד מבחינת הביטוח והוצאות כלליות, כשלפי דעתי על האימפרזה יהיה את הביוטח הכי יקר בגלל ספוילרים שנגנבים על ימין ושמאל והיא כנראה שתשתה יותר דלק

אבל אם כבר לקחת בחשבון את ההוצאות הללו אני אישית הייתי הולך על הלאגסי 3.0

אמנם לי יש ניסיון על ה2.0 אבל זה רכב כיפי ביותר - מרווח, נח הגיר לא משהו בשילוב עם המנוע אבל סה"כ אוטו סבבה -שוב לא מכיר את גרסת ה3.0.

באוטומוטור זה היה פשוט מכור מראש מה שהם עשו שם על הרמפה כל המכוניות היו מצליחות לעלות אם לא היו מנתקים את בקרות המשיכה- הגלגלים לא היו מסתובבים במקום בפראות כזאת והמכוניות היו עולות אך עדיין ראו בברור שבמצב כזה (ואין הרבה מצבים כאלו ביום יום) שלסובארו היה את היתרון.

במשיכת חבל מה שעשו אם הCTS היה מכוער מי שנהג בCTS הפסיק לשניה את הגז וכך קיבלה הB4 את היתרון שלה אם הנהג היה ממשיך ללחוץ על הגז אז הסיםור היה שונה לגמרי

ואם לא היו מנתקים את הבקרות אחיזה הוולו הייתה מושכת את הB4 ללא מאמץ.

פורסם

תחליט מה אתה ותחזור אלינו.

ידני או אוטומטי?

תקציב של 150 או 300?

משפחתי או מנהלים?

ספורטיבי או שיוט מהיר?

קח בחשבון גם שלרכב של 300K יש עלות תחזוקה גבוהה יותר.

תן לנו תשובות לאלו ונידע לכוון אותך טוב יותר. מה אתה אוהב יותר, מה אתה מחפש ברכב. אני מבין שיש לך בעיה להחליט בן כמה רכבים, הנקודה שכרגע ההבדלים בניהם כל כך גדולים (בן חלקם לפחות) שבלי עוד פרטים אי אפשר לעזור לך.

גיא

פורסם

לגבי התקציב- עד 150K לא תהיה לי בעיה לעמוד בכל ההוצאות(תשלומים,

ביטוח, דלק , טסט טיפולים ותיקונים)

מהאיפרזה טורבו- ירדתי אז.. אוט'

לגביי היקרות יותר: אני מודע להבדל המחירים שמגיע לכפול.. ואני מודע לכל ההוצאות

ואני מודע גם לזה ש הוולבו תוך 4 שנים חצי מחיר ואני מודע גם לזה שמחירה קצת מטורף בגלל עליית הכתר השוודי..השאלה היא עד כמה ההבדל שווה את המחיר?

סוג הרכב שהייתי רוצה הוא משפחתי/מנהלים בעל ביצועים טובים .

האם המזדה 3 2.0 150כ"ס נחשבת חזקה לעומת רכב 1.6 2.0 משפחתי?

כי 150 כ"ס נשמע לא רע..

איך זה שנתוני התאוצה של וולבו S40 T5 כ"ס220 טובים יותר מהB43.0R בעלת

245 כ"ס כשהמשקל כמעט זהה? נתון הקג"מ של הוולבו מכריע?

מנוע אטמוספרי בלי טורבו עם אותם כ"ס לא אמור להיות עדיף?

בקיצור אני מבולבל יש לי רק חלקי מידע כדי להחליט והרבה שאלות.. :roll:

2 הרכבים היקרים שצינתי אולי גדולים עלי קצת אך הייתי מעוניין לדעת אם

כדאי להתאמץ ואם יש לכם הצעות אחרות

תודה רבה לכל המתיחסים :)

פורסם

תראה יש לך את המאזדה:

יתרונות:רכב יפה, מנוע וגיר מתואמים, יציב, אמין, ושומר על הערך

בקשר לביטוח אין לי מושג, ואני מניח שהצריכת דלק תהיה הכי נמוכה...

חסרונות: דוגרי אני שונא את הלאנטיס אבל הפעם הם ממש יצאו תותחים ואין לי שום דבר

רע להגיד על הרכב (שכן שלי קנה כזאת נהגתי קצת וממש נהנתי)

סובארו:

יתרונות: מנוע חזק, מערכת הנעה 4X4, רכב מרווח בטח יהיה יותר נוח אם יש לך

משפחה.

חסרונות: ביטוח יהיה קצת יקר וככה גם הדלק...

וולו: תראה יש לך 2 יפניות, מה אתה צריך שוצרית שעכשיו בגלל היורו תעלה לך קצת יותר

ומאבדת ערך מהר יותר מ 2 המתחרות האחרות...

בנוסף ביטוח יחסית יקר.

תראה מבין שלושת המכוניות המאזדה הכי יפה, זולה, סקסית.

והיא גם די מהנה, בנוסף היא תשמור על הערך יותר משאר האחרות ויהיה מאוד קל להיפטר ממנה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
תראה יש לך את המאזדה:

יתרונות:רכב יפה, מנוע וגיר מתואמים, יציב, אמין, ושומר על הערך

בקשר לביטוח אין לי מושג, ואני מניח שהצריכת דלק תהיה הכי נמוכה...

חסרונות: דוגרי אני שונא את הלאנטיס אבל הפעם הם ממש יצאו תותחים ואין לי שום דבר

רע להגיד על הרכב (שכן שלי קנה כזאת נהגתי קצת וממש נהנתי)

סובארו:

יתרונות: מנוע חזק, מערכת הנעה 4X4, רכב מרווח בטח יהיה יותר נוח אם יש לך

משפחה.

חסרונות: ביטוח יהיה קצת יקר וככה גם הדלק...

וולו: תראה יש לך 2 יפניות, מה אתה צריך שוצרית שעכשיו בגלל היורו תעלה לך קצת יותר

ומאבדת ערך מהר יותר מ 2 המתחרות האחרות...

בנוסף ביטוח יחסית יקר.

תראה מבין שלושת המכוניות המאזדה הכי יפה, זולה, סקסית.

והיא גם די מהנה, בנוסף היא תשמור על הערך יותר משאר האחרות ויהיה מאוד קל להיפטר ממנה.

אתה מתכוון למאזדה 3 נכון?

אם כן

יתרונות:יופי,שוק,אבזור,מנוע וגיר,אמינה,זולה לאחזקה

חסרונות:מרווח מאחור,המונית וזהו אני חושב

סובארו(מנוע 3.0)

יפה,אמינה,זולה לאחזקה,מפוארת(הכי מפוארת בין השלושה),הנעה כפולה,צריכת הדלק טוב יחסית למנוע,חזקה ומהירה,מומנט גבוה-30.1 קג"מ

וולוו-

אממ יקרה מדיי,היא מהירה,יחסית קטנה למחיר(בסיס גלגלים כמו של המאזדה 3),זה וולוו,

צריכת דלק הכי גבוה,שוק?לא ניראה לי,אמינות?אולי אבל יקרה לאחזקה...

בקיצור

אם יש לך "קצת" כסף להשקיע

אז לך על הסובארו B4 3.0 כי לדעתי היא בין המכוניות הכי טובות שאפשר למצוא במחיר הזה....

אבל אם לא בא לך להשקיע כ"כ הרבה

אז המאזדה תהיה בחירה חמודה...

או שתיקח את ה-B4 2.0 ל'....גם טוב...;)

צחי

ראיתי איך ענייך היפות דיברו בלי קול,במבטך בחיוך סיפרת לי את הכל,בכל מילה היכול צחוקך עולם אחר לא שלך!!!

רצית לדעת מדוע נישארתי טוב ונחמד איתך!!!

שלאא תעצביי עודד,לאא תכאביי עודדד,לא תהיה לבד יושבת בעולם אכזררר

יאסוו איציק קלה!!!

פורסם

שוק ? למאזדה 3 יש "שוק" ?

כמה מאזדה 3 משומשות נמכרו מעל המחירון ?

מישהו בארץ בכלל ניסה למכור כזו משומשת ?

לכתוב על הרכב הזה שיש לו שוק זה כמו לכתוב שהוא אמין, וזו שטות. הרי אין לאף אחד ממש הסטוריית טיפולים ארוכת שנים של הרכב לצורך בדיקה.

אופס. אני רואה שגם את זה כתבת...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שוק ? למאזדה 3 יש "שוק" ?

כמה מאזדה 3 משומשות נמכרו מעל המחירון ?

מישהו בארץ בכלל ניסה למכור כזו משומשת ?

לכתוב על הרכב הזה שיש לו שוק זה כמו לכתוב שהוא אמין, וזו שטות. הרי אין לאף אחד ממש הסטוריית טיפולים ארוכת שנים של הרכב לצורך בדיקה.

אופס. אני רואה שגם את זה כתבת...

חולק על דבריך ידידי האינסטלטור...

אפשר לנבא שוק של רכב חדש (אם מתעלמים מהכלל שהנבואה היא לשוטים), אני בהחלט יכול להגיד שסביר מאוד להניח שלמאזדה 3 יהיה שוק טוב בתור משומשת, בדיוק כמו שלמאזדה 6 יהיה שוק טוב.

מכונית איכותית, יפנית, מעוצבת, מתנהגת, מוניטין אמינות של קודמותיה, מכירות רבות בתור חדשה....כל אלו מכינים ל-3 תנאים מצויינים בשוק המשומשות, כמובן לא בשלב הראשון כשהמחיר שלה קרוב לחדשה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ידידי ה"שרברבן".

אם מתעלמים מהכלל שהנבואה היא לשוטים

גם ללאנסר בזמנו ניבאו "שוק" טוב. גם ללאנטיס.

לך תמכור אחת היום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
ידידי ה"שרברבן".

אם מתעלמים מהכלל שהנבואה היא לשוטים

גם ללאנסר בזמנו ניבאו "שוק" טוב. גם ללאנטיס.

לך תמכור אחת היום.

סליחה????

ללאנסר בשעתה היפה היה שוק מצויין, גם לסופר לאנסר יש עדיין....מכונית במצב טוב נחטפת, כך גם לאנטיס ו-323. ברור שמכונית מיושנת כמו הלאנסר תהיה פחות מבוקשת, אבל כשהיא היתה בת 5 +- היא היתה מאוד מבוקשת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

על מה אתה נוהג כרגע?

לדעתי תזמין נסיעת מבחן על מאזדה 3 שני ליטר, תראה האם היא מהנה לדעתך. הסובארו תהיה טובה ממנה בהכל, ובהפרש ענק, כמעט כמו ההפרש במחיר... שעומד על 100K בערך. אם יש לך את התקציב הסובארו היא בחירה מצויינת, החסרון היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא העדר תדמית יחסית לרכב שעולה 250K בערך, אבל אם מסתכלים על המתחרות במחיר הזה לדעתי הוא טוב מהן.

הS40 T5 החדשה כנראה תגרד את ה300K, היא כנראה תהיה מפוארת יותר מהסובארו אבל לא בהפרש גדול. היתרון הגדול שלה יהיה תדמיתי, ומנוע טורבו חזק. מצד שני היא יקרה עוד יותר...

לדעתי פשוט לך על נסיעות מבחן, תתחיל מה3, תעבור ל B4 שלושה ליטר ועוד מעט גם לוולוו יהיה רכב מבחן ל S40 החדשה. אם אתה מחפש רכב חזק הB4 והS40 הן המתחרות העיקריות שלך (בתקציב הגבוהה) אין כמעט שום רכב סטנדרטי (ולא הייתי משפר רכב באחריות) שמתקרב אליהן מבחינת הכוח (ואוטומטי...). ה3 שני ליטר לא תיתן תחושה של רכב חזק, בטח לא אחרי שתיקח נסיעת מבחן ב B4...

במסגרת העלויות קח בחשבון גם ירידת ערך, רכב של 250K ורכב של 150K היקר יותר יאבד הרבה יותר ערך (יש לו גם ממה...)

מה לגבי רכבים משומשים? או שמדובר רק על חדש?

למה ירדת מהאימפרזה? WRX פרו דרייב יכולה להיות אופציה מצויינת (בהנחה ולא איכפת לך לנהוג על גיר ידני.)

אופציה נוספת היא הגרסה החזקה של האקורד, לדעתי הB4 עדיפה עליה. כמו כן יש את ה A4 1.8T, יקרה מאוד, שוב הB4 עדיפה לדעתי. ולסיום 156 שני ליטר, אופציה מאוד מעניינת, לקחת בחשבון ירידת ערך גבוהה יחסית, וגם שהיא פחות חזקה בהנחה וכוח הוא מה שאתה מחפש.

גיא

פורסם

אולי זה ישמע מוזר אבל מה לגבי היונדאי קופה 2.7 ליטר? הביקורות רק משבחות על האוטו הזה. הוא מאוד חזק יש לו 167 כ"ס מגיע תוך 8.2 שניות למאה בגרסה הידנית ותוך 8.5 שניות בגרסת הטיפרוניק הוא עולה 173 אלף שח וזה אוטו ממש אחלה כדאי לך גם לבדוק בכיוון הזה אם אין לך משפחה למרות שתוכל לשים שם מאחור שתי ילדים קטנים שלא עברו את המטר וחצי.

עוד שתי אלטרנטיבות שמתחרות ב b4 הם הרנו לגונה והסיטרואן c5 שניהם 3 ליטר, אני נותן לך תמילה שלי שהם יפנקו אותך יותר מכל המכוניות שאתה שוקל כרגע, וגם הביצועים שלהם ממש לא נופלים מאף אחד פה, אני מציע רק שתבוק לגביהם כי אם אתה רוצה פינוק אבזור נוחות טכנולוגיה וביצועים הם התשובה ואני אישית הייתי הולך על ה-c5 .

פורסם
הS40 T5 החדשה כנראה תגרד את ה300K, היא כנראה תהיה מפוארת יותר מהסובארו אבל לא בהפרש גדול. היתרון הגדול שלה יהיה תדמיתי, ומנוע טורבו חזק. מצד שני היא יקרה עוד יותר...

שאלה:

אם ניקח את ה-B4 3.0 הדגם הקודם

ואת הוולוו S40 T5 דגם יוצא....

מי תהיה יותר מפוארת?

ראיתי איך ענייך היפות דיברו בלי קול,במבטך בחיוך סיפרת לי את הכל,בכל מילה היכול צחוקך עולם אחר לא שלך!!!

רצית לדעת מדוע נישארתי טוב ונחמד איתך!!!

שלאא תעצביי עודד,לאא תכאביי עודדד,לא תהיה לבד יושבת בעולם אכזררר

יאסוו איציק קלה!!!

פורסם

C5 ולגונה 3 ליטר הן ל-א האופציה למי שמחפש כוח, נכון יש להן את היתרונות (הגדולים) שלהם אבל מי שאומר שהוא רוצה כוח, ה C5 לא תתחרה בB4 שלושה ליטר (הבדל נתונים גדול), ובטח של בT5 S40.

לגבי השאלה מה יותר מפואר: ה B4 בדור הקודם שלה היתה מכונית מעולה (לא נמכרה בארץ גרסת 3 ליטר, אינני יודע אם היתה קיימת בכלל, לא בדקתי), אבל הפנים שלה היה הנקודה החלשה (מאוד שלה) ולכן ה S40 תהיה הרבה יותר מפוארת. סובארו עשו קפיצה גדולה מאוד עם הפנים של ה B4 הנוכחית.

אם כבר דורות קודמים אז מדובר על S40 T4, ולא T5.

לגבי ההצעה ליונדאי קופה, אם כבר הוא הולך על ידני שיקח WRX פרו דרייב. או לחילופין מיאטה, המושבים בקופה יהיה נוחים לילד עד גיל 5 בערך. מניסיון.

גיא

• תוכן חדש...