ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
מאזדה 3 מול איפרזה 1 2
מאת LiorB-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שניהן חדשות (מהיבואן), שניהן אוט', שניהן 1600 סמ"ק. מזדה 3 125K אימפרזה(1.6 רגילה) 121K על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת LiorB, -
-
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אנחנו מתלבטים... אבא שלי נוטה יותר לכיוון הפוקוס משום מה ואני מזיל ריר על המאזדה 3 2 ליטר הולכים עוד כמה ימים לנהוג על שתיהן (ועל עוד אני מניח)... אבל עד אז - יש הצעות? המכונית הולכת לעבור הרבה קילומטרז'... (עוד פרט- כרגע יש לנו 323 ואני מוצא את המושבים נוחים מאוד... אז בלי לרדת על מושבים! ) תודה תודה תודה! נועם.
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחרונה לקחתי את המאזדה 3 2.0 ליטר (כרגע בארצנו רק בגירסת הסדאן) לנסיעת מבחן, והתרשמתי לטובה. אמנם אוטומטית, אבל יחסית למשפחתית הממוצעת מעניקה הנאה מנהיגה. מישהו יודע האם ההאצ'בק תהיה מהנה יותר והאם היא צפוייה בכלל להגיע לארץ (הכוונה לגירסת ה-2.0 ליטר) ? רן
הודעה אחרונה מאת ow-polo, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי מספר שאלות שעליהן אשמח לקבל תשובות. הדרישות מהרכב הן אמינות, סחירות, עלויות אחזקה ממוצעות/נמוכות ואם אפשר שיהיה מפנק. נתונים טכניים נדרשים: חובה הגה כוח, מזגן, יכולת הסעה ל-5 נוסעים (כלומר מרכב סדאן או 5 דלתות), נפח מנוע סביב ה-1,600. אפשר פחות (רצוי שלא) אפשר יותר (אם זה מוצדק). רכב יפני בעדיפות ואחרון אך לא חביב - אוטומט, לא חובה אבל מאוד רצוי. יתרון עצום. קודם כל המחשבה הראשונית היא לחפש מחברות ליסיניג/השכרה. אשמח לדעתכם בעניין והמלצות על חברות טובות. דבר נוסף גיבשתי מעין רשימת מועמדות, אשמח לביקורת ותגובות שלכם: מאזדה לאנטיס: חביבת הליסינג, עונה על כל הקירטריונים שלמעלה (פרט למפנקת) אבל אני באופן אישי לא אוהב את הרכב, ככה שקשה לי להמ…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 986 צפיות
פיאסטה 95. 40 אלף ק"מ. יד ראשונה. יש לי אפשרות קנייה. מה דעתכם לאור הפירוט הבא: 1. רכב ראשון 2. זוג נשוי (אין עדיין ילדים) + רשיונות 3. גרים בעיר הגדולה, חולמים על הצפון... 4. לא מחפשים רכב מרגש ולא רייסים, אבל כזה שאפשר למצוא אתו חנייה מצד אחד, ולנסוע גם מחוץ לעיר מצד שני. 5. לא מתכננים על קילומטרז' גדול בזמן הקרוב. 6. צ"ל: אמין, הוצ' תחזוקה נמוכות, וכמה שפחות כאבי ראש.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום הייתי בבדיקה עם ה GTI להלן התוצאות- עכשיו אני צריך את עזרת המומחים...!? צמיגים וגלגלים: בדוק חוסר איזון. בלוק מנוע: רטיבות. מערכת קירור: קורוזיה\אבנית\סתימות ברדיאטור נזילות מים ממנוע. מערכת תיזמון: רעש יתר. מצמד: הפרדה לקויה- לתקן\לכוון. תיבת הילוכים ידנית: שילוב לא תקין. מצב פנימי: חלקי פלסטיק מגומים תקוני מרכב, משמעות נמוכה, סימניי פגיעה דופן ימין, תיקוני מרכב וצבע, מעיכות\מעוך, נזק בפנלים\ סימני מילוי חומר, נזקי ברד. זו ציטוטים ממה שיצא בבדיקה לא תקין , הבחורה רוצה מחירון משוכלל (יד ראשונה וק"מ נמוך), מה אתם אומרים האוטו לא שמור בטירוף כמו שחשבתי והוא לא נראה כזה חדש במבט לאחור...?? כמה שווה לתת ?היא לא כל כך מוכנה להתפשר...?! הרכב …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
מכרזים לקנית רכב 1 2
מאת usafun-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
למי יש נסיון של קנייה במכרז (הכוונה הוצל"פ וכד')? מה יכול להיות רע אם מדובר באוטו בן שנה,למשל? האם יש שיטה מומלצת להשתתפות?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 18 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי. אני מעוניין לדעת מספר דברים: 1. האם אודי TT כרכב ספורט משומש ( שנתונים 2000-2001 ) נחשב אמין? 2. האם ישנן תקלות/בעיות נפוצות לרכב זה בשנתונים אלו? 3. ביטוח... 4. האם הוא אכן נחשב ספורטיבי? לא בשבילי... לא מוכר את הקליאו ספורט... עדיין...
הודעה אחרונה מאת ebs, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טוב, אז השרייד נמכרה , ועכשיו המטרה היא לקפוץ כמה דרגות מעלה לעבר יאריס. כסף יש אבל לא בשפע, ובגלל עליות המחירים יש התלבטות קשה בין רכישת רכב חדש + ניילונים ( ) לבין "כחדשה" משנת 2002-2003. כרגע הנטייה היא לחפש משומשת ראויה, אבל הבנתי שהיאריס עברה מתיחת פנים בדגמי 2004. אשמח לדעת מה השינויים שבוצעו ואם הם בכלל משמעותיים. מדובר בדגם SOL 1300 האוטומטי, למרות שעוד לא פסלתי לגמרי את האפשרות ל-TS. אני פשוט נהג די רגוע אבל קורצת לי האפשרות לייחודיות מסויימת ולקצת יותר כוח. תודה מראש, לירן
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הייתי מעוניין לדעת איזה רכב כדאי מבחינת : נתונים של : בטיחות, מהירות, יציבות, מוסך, אמינות פיאט פונטו ספייס בין השנים 2000-2002. לסיאט טולדו 2000-2002. תודה .
הודעה אחרונה מאת netivi, -
- 32 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הרבה המליצו לי על סובארו גאסטי ו1300 הישנות הפשע .. אמרו לי הם לא מגיעיות הרבה למוסך .... אני מדבר על 1300 ממוצעות או גאסטי ממוצעות משהו שנותן 83-87 בדקתי במחירון... יש לכם איזה הצעות על מכוניות זולה ואמינה...ואל תגידו לי שאין כזה דבר למה יש ! יש לחבר שלי גאסטי 1000 87 שיש לו אותו כבר חצי שנה והיא לא הגיעה למוסך פעם אחת !!!!! אז אל תתחילו עם הדיון הזה... אוני מחפש מכוניות עם מנוע קטן שלא צורך הרבה דלק ... אין כסף...
הודעה אחרונה מאת netivi, -
- 0 תגובות
- 755 צפיות
חבר שבקרוב יסיים את תקופת המלווה שלו, מעוניין לרכוש רכב, התקציב מוגבל עד 25K כרגע, הדרישות הן אוטו אמין ובטיחותי(חשוב ביותר) וצריכת דלק נמוכה, עדיפות לאוטומט... השנתון גם הוא חשוב וצריך להיות 95 ומעלה, האוטו לא צריך להיות אוטו פוזה או משהו חזק אלא משהו קומפקטי ונחמד שישרת אותו בנאמנות בנסיעות יומיות.... בתודה מראש איתי
הודעה אחרונה מאת micronot, -
- 26 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
וכן. אני יודע שההבדל עצום אבל אני מודאג לגביי כמה דברים כמו:אמינות, צריכת דלק[אני נוסע הרבה 30Kבשנה] איכות הרכבה ,ביקוש כיד שניה,מראה וכמובן הנאה. התקציב הוא 75K +- ואם מישהו יודע מה המחירון של כל אחת מהם לשנת 2001 אז סבבה.
הודעה אחרונה מאת zakozak, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מדובר ב 106 gti מה לבדוק לפני בדיקה של מוסך תודה מרואש
הודעה אחרונה מאת חלי, -
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מה לדעתכם עדיף במסגרת של 100K פאסאט או מוצובישי גאלאנט ספורט ? שלום לכולם, היום יש לי 307 מנוע 2000 ואני רוצה להחליפה. היו לי מחשבות גם על סיניק אבל הבנתי שיש לי את אותה תיבת הילוכים כמו של ה-307 אם אתם חושבים שלא כדאי אף אחת מהם, אז מה לדעתכם ממולץ ? תודה מראש לכל העוזרים קסטרו
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מתעניין עכשיו באופל קורסה שנת 94 יד 5 עם 78,000 ק"מ (נמוך מאוד, ואמיתי!) עכשיו לאוטו יש כמה בעיות... 1) הוא יד חמישית (שזה קצת גבוהה...) 2) יש בעיה במזגן. הוא לא עובד מסיבות לא ידועות. לא ידוע אם זה המדחס או סתם חוט מנותק בדרך. 3) האוטו בצבע שחור וצריך לעשות לו פוליש ואקס טוב בשביל לשחזר לו את הצבע. 4) כנראה שסנדלר הרכיב לו את כל הפלסטיקים באוטו כי כל ההנמכות והפגוש הקדמי תפוסים עם ברגים בצורה ממש לא יפה. עכשיו, לאוטו אין שיפורים או תוספות מיוחדות חוץ מSUNROOF מקורי. השאלה שלי היא... באיזה מחיר שווה לקחת את האוטו? (המחירון בלי SUNROOF) 32,000 ש"ח. תודה.... ערן
הודעה אחרונה מאת בולדוג, -
אוטו זול ואמין?
מאת yb-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש מכונית בסביבות ה4-5K שתשמש אותי לנסיעה יומית קתרה של בערך עשר דקות כל כיוון ללימודים (סטודנט מה לעשות ... ) ופעם בשבוע לירושליים ,מה שחשוב זה האמינות ומינימום בזבוז של זמן וכסף דלק וכו... (ורק ידני) נראה לי שבסכום הזה האפשרות הטבעית זה חיפושית שהיא מאוד אמינה אבל שתיינית דלק וחלשה מדי בשביל נסיעה שבועית לירושלים ככה שנשארנו עם שאר המתמודדות : 1. סוזוקי סויפט אמצע שנות השמונים 2.דיהטסו שרייד עד 87 3.פורד פיאסטה 84-89 4.פיאט אונו מסוף שנות השמונים -ברור שזה תליו במצב של אותו הרכב אבל בעיקרון מה האופציה העדיפה מבחינתי או שאולי יש אחרות בכסף הזה ? תודה!!!
הודעה אחרונה מאת yb, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם יש הבדלים משמעותים בין פאסאט 1800 או 2000 סמ"ק ? מדבור ברכב שאני מעוניין לקנות בשנתון 2000\2001 איזו מהם עדיפה ? מה דעתכם על הפאסאט סטיישן ואיך היא מבחינת מחירון ? מה ההבדלים בין הדגם החדש של הפאסאט משנת 2001 לבין הדגם הישן יותר 2000 ומטה ? האם לדעתכם יהיה שינוי במחירון החדש של מרץ לגבי מכוניות אירופאיות ? תודה לכולם קסטרו
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לקנות כבר ג'יפ חדש של מיצובישי או חברה אחרת . על איזה ג'יפ אתם ממליצים? ג'יפ משפחתי אבל חלק גדול איתו יהיה בשטח והילדים הם כבר בני 17. כך שמתבקש ג'יפ שיוכל לעבור בקלות את מכשולי הטבע של ארצנו.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום! רציתי בבקשה לשאול את חברי הפורום הנכבדים, אם יש לכם ולכן המלצות: אני מחפש רכב יד שניה (או יותר), עד ה20 אלף שקל... הצריכה היא פחותה מממוצעת (עד כה היא הייתה הייתה אפילו קטנה יותר אך הולכת להתווסף נהגת חדשה ), לרוב נסיעות עירוניות (אין נסיעות לעבודה נגיד כל יום...). אבל פעם עד פעמיים נסיעה לאילת בשנה. מבחינה טכנית, עדיף רכב קטן / מיני / קומפקטי... אילו רכבים מומלצים לי? כלומר, כשאני מסתכל על מודעות רכב למכירה, על מה לשים עין? אילו דגמים כדאי לי להתעניין בהם? איזה רכב יהיה אמין והכי פחות בעייתי בתחלס...? אני יודע שזו שאלה כללית, אבל אשמח לקבל מספר המלצות לרכבים ודגמים שכדאי לי לעיין בהם (כמובן שכל אוטו שאברר יילך לבדיקה...) תודה מראש לכל מי שיענה ויעזור! …
הודעה אחרונה מאת chenc19, -
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בעיקר למי שיש כבר ... התנהגות כביש,הנעה מנהיגה וכאלה ...
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מי עדיף ? משפחה - 3 ילדים. דניאל.
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
MGF כדאי או לא? 1 2
מאת liran_r- 17 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ראיתי MG קבריולט אדומה למכירה. מישהו מכיר טוב את הרכב? יש לו איזה בעיות ידועות\ שכיחות? אני יודע שהמחירון של 96' הוא 48K הרכב הזה בכלל נמכר? יש לו שוק? ממה כדאי להיזהר ומה כדאי לבדוק במיוחד כשבודקים את הרכב כל פרטים נוספים וכל מידע\ עצה\הצעה וכו.... יתקבלו בברכה רק מידע בדוק ומבוסס בבקשה תגובות ניתן לשלוח בהודעה פרטית או במייל תודה רבה לירן
הודעה אחרונה מאת ebs, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
חיפשתי מידע על 206 ולא ממש מצאתי . *אני מחפש כל מידע וגם מנסיון אישי מומלץ לקנות או לא וסיבות? *תמונות כמה שיותר תמונות תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני עדיין בחיפושי אחרי מגאן 1400 16V ידנית.. אם תמצאו אחת אודה לכם מאוד אם תגידו לי, תודה מראש. עכשיו, גם חבר שלי מחפש אוטו.. יותר נכון משפחתו.. אודה לכם אם תעזרו לי למצוא את האוטו המתאים בשבילם אז ככה: מנוע: 1500 ומטה גיר: אוטומט שנה: 2000 ומעלה תקציב: 65,000 שקל סדר עדיפויות: 1. אמינות 2. נוחות 3. בטיחות 4. ביצועים הכוונה היא שבטיחות וביצועים לא ממש חשובים... מה היועצים אומרים ?
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכם.. אימי רוצה לקנות מכונית חדשה שתחליף את הביואיק המזדקנת שלנו. על הפרק עלו מכונית כמו 605 ,קסטניה ורנו לגונה (מהדור הקודם) שנמכרות במחירים מצחיקים יחסית לשנתון הגבוה. דרישותיה של אימי הם: מכונית אוטמטית ,נוחה וגדולה... האם כדאי בהתאם לדרישות האלו לקנות אחת מן המכונית שהזכרתי למעלה?
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני אמור לקנות אוטו שבוע הבא איזה מוסך אתם ממליצים לעשות את הבדיקה ואיזה מחיר זה אמור לעלות לי באזור מרכז
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רק מנסיון אישי, אני יודע שהשם והשוק בקנטים....
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
-
306- ביצועים? 1 2
מאת shachar_bd- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אחרי שעשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובות, החלטתי לפתוח נושא איך הביצועים של ה306? אחיזה, תאוצה, מהירות מקסימלית.... הכל? מדובר בגרסת 1600 סמ"ק XT שנת 2001 תודה
הודעה אחרונה מאת shachar_bd, -
- 28 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום, אחותי סטודנתית והיא רוצה לקנות רכב עד 20,000 ש"ח היא רוצה משהו אמין,נוח,וחסכוני ולא יקר לאחזקה. אני חשבתי בכיוון של הפיז'ו 106 מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת slavochk,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)