ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
שברולט אופטרה
מאת bacal-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
בוקר טוב ושבת שלום. בעיקבות מבצע המכירות המפורסם בעיתונות, פניתי אתמול לסוכנות UMI והתעניינתי על האופטרה. חיצונית הרכב נראה מרשים מאד. תא הנוסעים מרווח ומכובד. הזמנתי נסיעת מבחן ליום שני הקרוב. מישהו יכול להתייחס ולחוות דעתו על הרכב? ידוע לי שאין מדובר ברכב אמריקאי אלא ברכב קוריאני ממוצע. אני בהחלט מוכן לקבל את המגבלות המתבקשול אבל אינני מעוניין לקנות זבל. מבחינה כלכלית הרכב ממש מתאים לי והוא זול בכ10000 ש"ח ממתחרים אחרים. אודה מאד להתייחסויות רציניות. דר' בקאל טומי אורטופד. :smilecol:
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
תגידו מה אתם חושבים על הרכב? למישהו יש ניסיון איתו ויכול לשפוך קצת על טיבו או חסרונותיו? זה קצת דחוף, אז למי שקורא וחושב על לענות אחר-כך/מחר/כשיבוא/כשייצא.... עדיף עוד היום... בתודה מראש רמי
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אפשר לדעת מה השינויים שעברה המכונית משנת 2003 עד היום ?? מבחינת עיצוב, מנוע והכל. והאם זה נכון שב2004 תהיה אפשרות שהאוטו יעבוד על גז ????(גז בישול) בקיצור אם אפשר בבקשה פרטים על האימפרזה 2004...
הודעה אחרונה מאת oO צינגלה Oo, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 14.1 אלף צפיות
כיצד נהוג לבצע את מכירת רכב ? לקבל את הכסף מהמוכר (כולו!), ללכת יחד לדואר, לבצע העברת בעלות, ולשלוח אותו לשלום ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב, אני זקוק לייעוץ שונה הפעם. ברשותנו רכב מסוג רובר 800, שאנחנו מרוצים ממנו מאוד. אבל מסיבות אלו ואחרות הגיע הזמן להחליף. שרכשנו אותו לפני מספר שנים ידעתי על החסרון הכי גדול שלו - לא סחיר. עכשיו, אין לנו כ"כ הרבה זמן להתעסק בקנייה/מכירה/עיתונים וכו'... ולכן פתרונות כגון אוטוסנטר מיועדים בדיוק לאנשים כמונו. בסיבוב באוטוסנטר מצאנו רכב אחר, שנתוניו מתאימים לנו. אבל הבעיה היא שהחנות לא מוכנה לקחת את הרובר כי היא יד 3. (מוזר, הרכב ללא תאונות, ק"מ נמוך יחסית לשנתון, ובמצב מצויין). עכשיו, יש למישהו ניסיון עם רכבים לא סחירים? אתם חושבים שבאוטו-דיל או מקומות אחרים יציעו לנו עליה הצעה? הרכב באמת באמת במצב טוב, אבל מה לעשות שבארצנו …
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חבר שלי נתקל באדם שאולי זייף קילומטרז' ברכב שלו לצורך מכירה... מהן ההשלחות של דבר זה... האם זה חוקי או פלילי או מה תודה
הודעה אחרונה מאת magic, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בשעה טובה הלכה הפיאט טמפרה של אבא שלי בתאונה (אחרי שהוא ניסה למכור אותה ולא הלך, זה באמת מזל כי הוא לא היה מצליח להפטר ממנה...), ועכשיו הוא צריך לקנות אוטו. התקציב: 75,000 ש"ח. אפשר למתוח קצת עד 80K, אבל ממש לא מעבר. דרישות: * קודם כל, האוטו חייב להיות עד 1,600 סמ"ק, ובגודל של הטמפרה - משפחתי. * אוטומאט/ ידני - לא משנה לאבא שלי. כנראה שאוטומאט, כי יהיה קשה למצוא ידני. * ממה היינו מרוצים בטמפרה? המושבים הנוחים ומהמרווח למי שישב מאחורה. * ממה לא היינו מרוצים? עיקר מהאמינות של האוטו בשנה האחרונה. עד לפני שנה האוטו היה סה"כ בסדר, אבל כנראה בגלל בלאי טבעי האוטו התחיל לעשות יותר מדי בעיות. * לאמא שלי יש אקסנט 99, ואחת הדרישות (שלי) היא שהאוטו לא יהיה זוועתי …
הודעה אחרונה מאת הלו_מאדאם, -
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חבר שלי מחפש אוטו התקציב שלו הוא 60-65 אלף שקל. הדרישות: כמה שיותר ספורטיבית עם דגש על כח ולא אחיזה. ידנית. 3 דלתות. לא מטורפת מבחינת דלק אלא סבירה. מנוע 1600-1800 גג 2000 סמ"ק. כמה שיותר נוחה. שנת 98 ומעלה. חשבנו כבר על פולו ג'יטיאיי או סיאט איביזה 16V ג'יטיאיי. אז לפי זה אתם מבינים את הכיוון. רעיונות? תומר.
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכם. תוכלו לעזור לי בדילמה ? לפני שתי אפשרויות: אלמרה וקסרה. התקציב שלי הוא עד 55K. הרכב הוא לנהג בודד או 2 ברכב - לא משפחה - כך שמושב אחורי מרווח לא קריטי. אני מחפש אמינות סבירה, נוחות בנהיגה (אם כי נהיגות לא ארוכות מדי). בשתיהן מדובר על 1600 (אפשרות ל-1800 בקסרה) ואוטומטיות. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
איזו ירידת ערך קיימת לרכב השכרה? במחירון לוי יצחק כתוב שקיימת ירידה של 6-12 אחוזים (בקנייה ישירות מחברת ההשכרה). לפי מה משקללים את ההבדל בין אחוזי הירידה? האם בפועל ירידת הערך גבוהה יותר?
הודעה אחרונה מאת yoav206GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לכולם שלום! הייתי רוצה לבקש ייעוץ ועזרה בקשר לשני נושאים: 1. אחרי בירורים ובדיקות, אני מתכוונת לקנות פורד פיאסטה, שנת 98 הקילומטרז' לא גדול ורוצים בעבורה 30 אלף שזה בעצם התקציב שלי אבל בעל המגרש מוכן לקנות ממני את הסקודה פיבוריט שנת 93 ועליה להוריד 5 אלף מה-30. אז דבר ראשון דעתכם על כדאיות הקנייה. 2. אני מתכוונת לקחת את האוטו לבדיקה לכן - אני צריכה מכון לבדיקה באזור חדרה. לא הייתי רוצה שבעל המגרש יכוון אותי למכון ואני לא יודעת איפה יש באזור.. ובכלל... למה צריך לשים לב וכו' . זה די דחוף, אשמח לקבל כל תגובה ועצה. תודה רבה מראש לכל העוזרים! -יעל.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה ההבדל העיקרי בין פז'ו 306 S16 ו- 306 XSI?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
המלצה לרכב לנהג חדש! 1 2 3
מאת toM\\\- 34 תגובות
- 4 אלף צפיות
התקציב שלי הוא עד 50 אלף שקלים! אוטו קטן אם עדיפות לבטיחות וצריכת דלק! אבל אם אפשר משהו שיעזור לי לסחוב את העליות הקשות ביותר של ראשון לציון! תודה רבה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
גיר ידני חובה , נפח מנוע עד 1600 , ושנה לא מאוחרת מידי. אני בן 17 וחצי , והוצאתי רישיון לא מזמן אם זה חשוב לדעת.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קנייה אני יודע מה זה אבל לדעתי אני קצת מתבלבל בין השכר לבין ליסינג. מישהו מוכן לפרט את ההבדל + יתרונות וחסרונות של כל אחד מהם ? תודה ותודה.
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברה. רציתי לדעת מעט פרטים בשביל חבר שלי שמת על מיני ורוצה לקנות אחת. הוא מצא מיני שנת 82 בסכום של 8000 ש"ח. מה המחירון של שנה זו ? האם כדאי להשקיע סכום זה ? האם ניתן להשיג חלפים ביתר קלות ? האם קיים בארץ מועדון מיני ? תנו לי בבקשה את כל המידע אשר אתם יכולים לתת. זה דיי חשוב. תודה שמוליק
הודעה אחרונה מאת אייל, -
סוזוקי ליאנה
מאת bacal- 7 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. אני היום הבעלים של פונטו אוטומטית שנת 2002. אני מתעניין באפשרות החלפת הרכב. לאחר בירור של מספר דגמים, הגעתי להתעניינות בסוזוקי ליאנה. מתוך הסתכלות חיצונית על הרכב ללא נהיגת ניסיון או משהו כזה, הרכב נראה מתאים לדרישותיי. לציין כי מדובר ברכב שני למשפחה, יש לי גם מולטיפלה, ישרת בעיקר את האשה ויעשה כ 10000 ק"מ לשנה. מקריאה בפורומים אחרים, ציינו הכותבים בעיקר את צורתו החיצונית של הרכב כמכוערת, אבל ציינו גם כי מדובר ברכב אמין ביותר. האמינות בהחלט מהווה גורם מכריע בשיקולי הרכישה כך שאם יש מישהו עם ניסיון ברכב הזה - אודה להתייחסויותיו. אני לא מסכים לגבי הכיעור של האוטו, הוא נראה לי דווקא חביב (אבל מה אני יודע, יש לי מולטיפלה! כך שהטעם שלי באסתטיקה כנר…
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברה כדאי לי לקנות סיאט קורדובה שנת 95 עם גג נפתח נפח מנוע 1600 ב20 אלף שקל??
הודעה אחרונה מאת IID, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני עומד למכור את האוטו שלי אחרי הוראות נוקשות מהדרג הבכיר ( אבא ) ולקנות מיני שנת 2002 עכשיו השאלה שלי היא האם המיני בנוסף להיותו אותו חמוד ביותר שווה את זה ? אבא שלי החליט שהוא רוצה שיהיה מיני וכמון אני זה שנאלץ לוותר על האוטו שלי ... חס וחלילה שהוא יוותר או אמא .. טוב לא נעסוק בנושאים כאובים אלו . שורה תחתונה האם שווה לקנות מיני שנת 2002 ?
הודעה אחרונה מאת Shays, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אלוהים, ברגע זה חזרתי עם אבא שלי אחרי שראיתי את חלום חיי - פיגו 206 GTI שנת ייצור 2000 - אני מאוהב אבל..... כמובן שאבא שלי החליט שזה מעל לתקציב, ו.... אוף שאני כבר אסיים את הלימודים המעצבנים ואהיה ברשות עצמי - לעבוד עם משכורת של סטודנט מחייב התחנפות קשה לאבא!!!! נראה לי שהוא שכח את הימים שהוא היה נער ופינטז על מכונית משלו. הוא לא מבין למה אני כל כך מתעקש על רכב, "זה רק דרך להגיע ממקום למקום" הוא חוזר אחרי אמא שלי - והוא שוכח שאת החיידק קיבלתי ממנו. זה מה שנהיה מאיתנו שאנחנו מזדקנים???? ולא שחלילה הוא נוהג על טרנטה, הוא קנה לעצמו את חלום חייו - אבל אני????????
הודעה אחרונה מאת yoav206GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב משפחתי אוטומט. הציעו לי לקנות קאיה קלארוס גולד מודל 97 עם מנוע 2000. השאלה שלי היא איך רכב כ"כ מפואר (מושבי עור, סאן רוף, כיסאות חשמליים, דאש בורד מעץ, שני אגזוזים,כריות אוויר) עולה במחירון 33,000. האם הסיבה היא שזהו אוטו לא אמין שעושה הרבה בעיות או שפשוט אין לו שוק?
הודעה אחרונה מאת ebs, -
-
- 7 תגובות
- 17.1 אלף צפיות
הקונה או המוכר ? ומה בנוגע לתוצאות הבדיקה ? רב שכבר כמה שנים על הביש, מן הסתם לא יצא חלק - מה גם שבעלי המכון חוששים מתביעות, על מה מורידים ממחיר הרכב ? ואם מתגלה בעיה חמורה ברכב, האם אני יכול להתעקש לא להוריד ממחיר הרכב, למרות שהקונה שילם על הבדיקה, ומן ההגינות שאני אתחשב בבעיה החמורה ?
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
במבחן מזדה 3, רנו מגאן וקורולה, האם התיחסו גם לפוקוס? איך היתה המגאן מבחינה דינמית?
הודעה אחרונה מאת IID, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש כבר שלושה חודשים רכב דיזל בתקציב באזור החמישים אלף ש"ח. אחרי תלאות רבות, רכבים ש-"ברחו" לי בדקה ה-90, סוחרים למינהם ושאר ירקות, מצאתי סיאט קורדובה 2002 SDI עם 57,000 ק"מ ביריד של חברת ההשכרה אוויס. הרכב שימש חברת הייטק בשנתיים האחרונות, ועוד חודשיים מסתיימת אחריות היצרן. בדו"ח בקומפיוטסט נתגלו תקלות שוליות, שכמובן יתוקנו לפני הרכישה. בנוסף לכך הם מתחייבים, שכל תקלה בכל המכלולים, שתתגלה בשלושת השבועות הראשונים תתוקן על חשבונם, ובנוסף הם נותנים אחריות לשנה או עשרת אלפים אלף ק"מ למנוע ולגיר. המחירון שלה הוא 65,000 ש"ח ובשקלול הקילומטרז' והעובדה שהרכב מהשכרה, המחירון באינטרנט נתן 61,710 ש"ח (המממם, מישהו משמן את לוי יצחק?). אחרי מקח והורדות קטנות הגענו להסכמה ע…
הודעה אחרונה מאת דן-אברהם, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז החלטתי סוף סוף לקנות אלפא, סוד או ספרינט. הבעיה שלי היא שאין לי מושג במכניקה וברכב בכלל, ומן הסתם כשאני אלך לבדוק רכב אני אקח איתי מישהו מבין. רציתי לדעת על מה בערך להסתכל ולבדוק באופן ראשוני בסוד/ספרינט כדי לקבל רושם טוב. מה המחלות הנפוצות (חוץ מחלודה), איזה מנוע עדיף מבחינת אמינות/חיסכון בדלק. חשוב לציין שאני לא רוצה לקנות רכב משופר, ומעדיף לקנות אחת שתהיה במצב מכני טוב והחיצוניות לא חשובה (חוץ מחלודה) כי אני רוצה לשפץ אותה ולהשקיע עליה... כל פיסת מידע תעזור לי, אני לא מבין בזה בגרוש... תודה, הראל. *עשיתי חיפוש ואין תשובות על כל השאלות שלי...
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום! אני מחפש רכב שיישרת בעיקר אותי (סטודנט), הדרישות הן: אמינות, בטיחות, חיסכון בדלק, ובאופן כללי שיגרור אחריו הוצאות מינימליות וישרת אותי בנאמנות עם מינימום תקלות. גיר ידני. אני גר בחיפה לכן חשוב שהרכב יסחוב את העליות, כמו כן אני עושה הרבה נסיעות למרכז, כלומר דרוש רכב לא "עירוני". במכונית הקודמת שלי עשיתי בממוצע 2000 - 2500 ק"מ בחודש. חשבתי על פיאסטה - 97 ו98 נכנס לתקציב, או שרייד (5 דלתות), בערך באותן השנים. איך המנוע 1300 של השרייד?? למרות שאני מעדיף גיר רגיל שמתי לב שרובן (כמו רוב היפניות) בעלות גיר אוט' (מה שגם גורר עליה משמעותית במחיר) אבל איך השילוב של המנוע שלה והגיר האוט'?? החל מ97 יש לשרייד כריות אויר (לפחות לנהג), אבל איך הבטיחות שלהן מעבר לכרי…
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
לאחר בירורים שונים הגעתי למסקנה שהרכב המתאים למשפחתי הוא ה mpv מדובר על שנת הדגם 97-99 האם ידוע על בעיות מיוחדות? צריכת הדלק? נתוני הרכב (כוח,תאוצה וכו'). אמינות? סחירות (לשלם מחירון או פחות)? בתודה מראש לכל העונים!!
הודעה אחרונה מאת 205cti1.6, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב, בתור רכב FUN-CAR? כדאי להשקיע? מישהוא יודע מה הנתונים של מנוע ה-2300 שלו ומה נתוני התאוצה וכו'? והכי חשוב - אפשר להוסיף מגדש טורבו כמו של ה-9-5 משנת 1998 ואילך? ברור לי שמבחינת אמינות, עדיף לחפש במקום אחר, אבל אולי כדאי בשביל הכיף...
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי לכולם. אני מחפש לקנות רכב חדש (2002/1) בשבילי. מצאתי רכב מליסינג, 307 שנת 2002 יפהפה ושמור ביותר, בדיוק מה שרציתי חוץ משני דברים שעליהם אני מתלבט: 1. הרכב אוטומט. 2. הרכב 3 דלתות. שתי הסיבות האלה גורמות לי לוותר על הרכב מחשש לבעיה למכור אותו. רציתי לדעת עד כמה לדעתכם תהיה בעיה למכור את הרכב בגלל הסיבות הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בצער רב, אני מודיע שאבא שלי הכריח אותי לרדת מ - 206 ומכיוון שהוא בעל המאה ולכן גם בעל הדיעה, אני חייב להקשיב לו, ( ) והוא רוצה לקנות לי c-3(קומבינות מהחברה) חדשה 2004. מה אתם אומרים? עד כמה היא שונה מה-206 (ממש לא מכיר את הרכב הזה). מה היכולות שלו ואיזה דגם מועדף? תודה המבועס בבקשה נסו להמתיק את רוע הגזירה
הודעה אחרונה מאת beresford, -