Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל ושלומי, על טעם ועל ריח ...

כל אחד והטעם שלו וזה מובן

אני לא אשפוט אבל הידית ההילוכים של הקליאו נראת לדעתי כמו כדור פינג פונג שנצבע בצבע אפור, אבל זה אני :lol:

אגב אייל, הגולף שבתמונה מאוד זהה לגולף שלי רק שאצלי הדיפוני עץ בצבע כהה יותר ונראים לא כמו עץ.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה דעתך על הסיטרואן סי 3 מנוע 1.6 ליטר? חבר שלי קנה אותו אתמול והאוטו פשוט מדהים.

אין מילים פשוט אוטו מדהים. תיבת הילוכים רובוטית שנישלטת מההגה, קלאץ חשמלי, אפשרות לעבור לאוטומאט,צריכת דלק מדהימה של 22 ק"מ לליטר. 110 כ"ס.

מחשב דרך מדהים ועוד מערכת התראת תאונות מאחורה. כמו כן המכונית נורא מרווחת ומתאימה למשפחה . פשוט אוטו מדהים אין לי מילים אחרות, הדבר הכי טוב שניתן לקנות ב105 אלף. שם את הפיגו(ויסלחו לי כול חובבי ה206) בכיס הקטן.

פורסם
מה דעתך על הסיטרואן סי 3 מנוע 1.6 ליטר? חבר שלי קנה אותו אתמול והאוטו פשוט מדהים.

אין מילים פשוט אוטו מדהים. תיבת הילוכים רובוטית שנישלטת מההגה, קלאץ חשמלי, אפשרות לעבור לאוטומאט,צריכת דלק מדהימה של 22 ק"מ לליטר. 110 כ"ס.

מחשב דרך מדהים ועוד מערכת התראת תאונות מאחורה. כמו כן המכונית נורא מרווחת ומתאימה למשפחה . פשוט אוטו מדהים אין לי מילים אחרות, הדבר הכי טוב שניתן לקנות ב105 אלף. שם את הפיגו(ויסלחו לי כול חובבי ה206) בכיס הקטן.

הבחור רוצה ספורטיבי... :?

דניאל

פורסם
צריכת דלק מדהימה של 22 ק"מ

ומה יהיה שירצו להוריד את הרכב מהליפט לכביש :?::twisted:

בחיים אבל בחיים לא יתכן צריכת דלק של 22 ק"מ לליטר

פורסם

בחיים אבל בחיים לא יתכן צריכת דלק של 22 ק"מ לליטר

22 ק"מ לליטר , 2 ליטר , אל תהיה קטנוני שי :!:

כן שי באמת, ליטר שתי ליטר מה ההבדל ?!

וברצינות בקשר לC3 ממש לא הטעם שלי, מתאימה למשפחה ?!, יש לי אח ואמא ואבא בחו"ל, אפילו חברה שלי עזבה אותי :lol: בקיצור כמו שדניאל אמר אני רוצה ספורטיבי (או גולף GTI :lol: ).

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

דניאל, לבקשתך בה"פ (ותודה על חומר הקריאה לשעה שסיפקו לי שני הת'רדים הארוכים שלך):

קודם כל (כמעט) כל מה שאני עומד לכתוב מיותר לאור העובדה שאם תטריח את עצמך אלי אני מוכן לספק לך נסיעת מבחן על הלאון (בגבולות ההגיון, כלומר לא מה שג'רמי עשה לאוטו המסכן של צ'מפיון). אם תוסיף את זה לנסיעה ששי מוכן לספק לך, יש לך השוואה בגוף ראשון בין שתי המתמודדות המובילות (?) שלך.

אני מבין שאתה נוטה כרגע למכוניות קונצרן, בעיה נפשית שאני מכיר היטב כי גם לי יש אותה. אני גם מבין שהאיביזה יצאה מהרשימה (?), והאודי יצאה מהרשימה (מחיר).

לא נהגתי על הגולף GTI, כן נהגתי על גולפים אחרים, מה ששם אותי במעמד של תאורטיקן בלבד בעניין. למיטב ידיעתי הגולף GTI מתנהגת פחות טוב מהלאון. אני גם לא מקבל את ההשוואה של ג'רמי בין ה-20V ל-20VT. השונות קיימת לו רק מכיוון שהקונצרן והיבואן מייעדים את ה-20VT לקהל אחר מזה של ה-20V שהוא רכב נוחות וה-GTI שמיועדת לקהל משפחתי-אך-עצבני-לעיתים. בוודאות הגלגלים והצמיגים שונים, ולמיטב ידיעתי גם הכיול והבולמים שונים. אני מאוד אתפלא למצוא בעלי GTI בני 40 ומעלה שיהיו מבסוטים מנוחות הנסיעה של ה-20VT.

ההבדל בקהל היעד גם נותן ל-GTI את היתרון שאפשר למצוא אותן יותר, ולא 'שחוטות'. לאון טורבו נרכשת, חוץ מהמקרה היחיד שלי לדעתי, על ידי בני 18-22 מתלהבים ובעלי ממון, למטרות שחיטה כשרה. בנוסף קח בחשבון שלאון טורבו היא רכב לא פופולרי במיוחד, מה שיקשה עליך למצוא אותה, אבל יאפשר לך לקנות מתחת למחירון. צפה בהתאם לבעיות במכירה, אם זה מעניין אותך (אצלי זה לא קריטריון בבחירת רכב).

מכיוון שאני תאורטיקן בעניין הגולף אני אכתוב לך מה שאני יודע על הלאון:

- מבחינת השילדה לאון = גולף מינוס איבזור פלוס מיתלים מוקשחים וגלגלים גדולים ורחבים (215/45, "17).

- מבחינת מנוע 180:150 לטובת הלאון, את שתיהן ניתן למתוח רחוק מעבר לזה באמצעות שיפורים. בעיני המנוע מצויין ומענג כמו שהוא לכל מטרה למעט מרוצים, ובכל זאת אני כנראה אוסיף צ'יפ כשתיגמר האחריות. צריך לקחת בחשבון שאני שייך לאסכולת המומנט השקט ולא לאסכולת ההספק הצרחני (ע"ע הונדה).

- מבחינת העיצוב עניין של טעם, אני נוטה ללאון.

- איבזור הפנים של הלאון הוא בסיסי למדי בעיני (אני מפונק מבורה ברמת הנוחות הגבוהה ביותר)

- בעיקר בולטים בעיני חוסר קיצוני בתאי איחסון סבירים בתא הנוסעים (תא המטען מצויין), חוסר בתאורת פנים, חוסר בחיישן גשם.

- איכות ההרכבה בסיאט טובה אך נמוכה ממה שחוויתי ב-VW שהיו לי (כמה תקלות ילדות קלות, אבל בטח יש לזה יותר השלכות ברכבים 'מבוגרים' יותר).

- צריכת הדלק תלויה רק בך. אני עושה בערך 1:12 בממוצע בנסיעה מנהלתית. השיא שלי הוא 1:16 בנסיעה בין עירונית שהשתדלתי להיות חסכוני במיוחד (מהירות 90-100). אם תלחץ, השמיים הם הגבול. כשמשתעשעים, בקטעים קצרים מחשב הדרך מראה גם 1:6.

- תיבת ההילוכים מ_צ_ו_י_נ_ת (6 הילוכים). תענוג לתפעול, אין בורות, ידית קצרה ונעימה, וממילא אין עניין של רצועת כח עם המנוע הזה.

- קח בחשבון שספורטיביות טהורות יהיו מהירות ממך (אימפרזה, קליאו), לפחות עד שתשים צ'יפ.

- קח בחשבון שבערך כל השאר יהיו איטיים ממך :-)

- אני נוהג על לאון 2x4 שבו במקום מערכת ההאלדקס יש מערכות בקרה אלקטרוניות למיניהן שאכן מתקנות היטב טעויות של כל נהג מתחיל בסיבובים אבל זאת במחיר ריסון המנוע (הן בולמות גלגלים באופן סלקטיבי). זה מוריד איזה 100-150 קילו מהאוטו. כשהמערכת מתערבת, ההרגשה מוזרה כי האוטו לא מגיב כמו שציפית, אבל הוא עושה בדיוק את הקו שקבעת עם ההגה. בנוסף המערכת יכולה להפריע ברייסים אם אתה בעניין (היא מתערבת קצת מוקדם). ניתן כמובן לכבות את זה.

אני לא סגור מה יש בלאונים משנתון מתחת ל-2003, אבל נדמה לי שיש רק האלדקס (חפש סימן של "4" ליד הסמל של 20VT). היה פה מישהו בשם ozzy עם לאון "4", אולי הוא יוכל לספר לך על זה.

- הכי חשוב - שלא תופתע - נוחות הנסיעה לאורחים (הורים, סבתות, דודים, טרמפיסטים וסתם אנשים שרוצים להגיע מ-A ל-B) איומה יחסית לאיזה גולף 2.0 משפחתומטית. מי שלא מעריך את ההתנהגות הספורטיבית שמתקבלת בתמורה לקשיחות - יקלל אותך על כל בור שתעברו בכביש (ויש, ברוך השם, בורות). אם לא איכפת לך מזה - אתה תהנה מאוד מסיבובים.

- המירווח לנוסעים מאחור לא מרשים (זהה לזה של גולף, בורה, טולדו, אוקטביה).

זה מה שעולה לי בראש כרגע. אני אשמח לענות על עוד שאלות ספציפיות. חוצמזה נסיעת מבחן לרשותך, תאומים בה"פ.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

מנסיון שלי גם על הגולף GTI גם על גולף 1.6 וגם על לאון 20VT.

דגמי הגולף המשפחתייים (1.6,2.0 ודיזל) מכויילים די לרכות ולכן הם נוחים יותר,

גולף GTI ולאון 20VT מכויילות באופן די זהה והנוחות שם זהה (לפחות ממה שאני הרגשתי).

איזו סיבה יש לבני 40+ לקנות רכב כזה :?:

או איזה סיבה יש לזקן בן 70+ מכ"ס לנהוג על רכב כזה :?:

אין לי תשובה.

שי

פורסם

גולף GTI ולאון 20VT מכויילות באופן די זהה והנוחות שם זהה (לפחות ממה שאני הרגשתי).

אין חכם כבעל נסיון, אני עומד מתוקן (נשמע יותר טוב באנגלית).

בכל זאת נראה לי שלפחות החתך הנמוך יותר בצמיגים אמור להוסיף כמה מכות בישבן בלאון.

איזו סיבה יש לבני 40+ לקנות רכב כזה :?:

או איזה סיבה יש לזקן בן 70+ מכ"ס לנהוג על רכב כזה :?:

אין לי תשובה.

שי

זו אכן אחת מתעלומות היקום הגדולות (שכנראה שייכת יותר לפורום רכב כללי), אבל התופעה ממש קיימת. אני מכיר אישית וולוו S40 T4 קרובה אלי שנהוגה בידי בן 60+. שלא לדבר על כל מיני S60 T5, שלדעתי חתך הגילאים של בעליו מתרכז באיזור ה-50+. גולף GTI זה יופי של אוטו לקנות לאישתך היאפית בת ה-40+, בעיקר אם אין לך מושג מה אתה קונה.

פתרון התעלומה כנראה טמון בשתי העובדות הבאות:

- אנשים מעל גיל 40 הם בעלי ממון. אנשים מעל גיל 50 הם בעלי עוד יותר ממון. אנשים מעל גיל 60 הם בעלי ימבה ממון.

- רכב ספורטיבי גורם לאנשים מבוגרים להרגיש 'צעירים', גם אם הם נוסעים בו 80 קבוע בהילוך שלישי.

שתי אלה מביאות לתסמונת הזקן שנכנס לסוכנות ושואל "מה הכי יקר פה ? זה ? טוב תארוז לי שניים בבקשה."

פורסם
זו אכן אחת מתעלומות היקום הגדולות (שכנראה שייכת יותר לפורום רכב כללי), אבל התופעה ממש קיימת. אני מכיר אישית וולוו S40 T4 קרובה אלי שנהוגה בידי בן 60+. שלא לדבר על כל מיני S60 T5, שלדעתי חתך הגילאים של בעליו מתרכז באיזור ה-50+. גולף GTI זה יופי של אוטו לקנות לאישתך היאפית בת ה-40+, בעיקר אם אין לך מושג מה אתה קונה.

וולבו T4 או T5 זה הגיוני - זו הוולבו הכי מאובזרת, וזה מה שמעניין את רוכשי הרכב המבוגרים. מבחינתם המנוע זה רק בונוס.

גולף GTI לאשה היאפית? ממש לא. יש רק בידני, וזה נראה בדיוק כמו גולף רגילה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין חכם כבעל נסיון, אני עומד מתוקן (נשמע יותר טוב באנגלית).

בכל זאת נראה לי שלפחות החתך הנמוך יותר בצמיגים אמור להוסיף כמה מכות בישבן בלאון.

צודק בהחלט, ברכב שלך משנת 2003 ומעלה ישנם צמיגים רחבים יותר על גנט 17, אני נהגתי על לאון 4 שנת 2002 שבמקרה שלה הצמיגים זהים לGTI ולכן הנוחות זהה.

פורסם
גולף GTI לאשה היאפית? ממש לא. יש רק בידני, וזה נראה בדיוק כמו גולף רגילה.

רוני

א. למיטב ידיעתי יש GTI עם טיפטרוניק.

ב. לי יש בבית אישה (טוב נו, חברה) יאפית (טוב נו, לא בת 40+ לשמחתי) שנוסעת על 1.8T ידני ולא מוכנה לחזור לאוטומט.

ג. תוסיף לזה שיש כאלה שמתאמצים לשים חישוקים וצמיגים של GTI על 1.6, וב-GTI מקבלים את זה כלול. חוצמזה ע"ע אבזור פנים, גג שמש וכו'

• תוכן חדש...