ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קודם כל אני מקווה שאני יהנה מכם ואתם תהנו ממני, ממבט ראשון זה נראה פורום טוב מאוד... אני רוצה לקנות סיאט איביזה שנת 94 מנוע 1600\1400 3 דלתות.. (אם יהיה כסף) עכשיו אני צריך שתגידו לי מה אתם יודעים וחושבים על הרכב הזה... עדיף מניסיון.. אני רוצה לדעת אם הרכב שותה דלק, אם יש בו הרבה תקלות, אם האחזקה שלו עולה הרבה, אם הוא סוחב, אם הוא בטוח.. בקיצור הכללל... תודה מראש לכולם... ד"א ביצעתי חיפוש אבל לא מצאתי את כל המידע שאני מחפש..
הודעה אחרונה מאת --=ItaI=--, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. אני מחפש את המחיר מחירון של fiat punto sx-75 xtz שנת 98, ידני, 1250 סמ"ק. במחירון של לוי יצחק המופיע באתר y-net לא מופיע דגם שכזה משנת 98. הבעלים אומר שהמחירון הוא 38.500, האם נכון הוא? דבר נוסף, מדובר ברכב יד שניה, 83.000 ק"מ, טסט בסוף אוגוסט, צמיגים חדשים, ללא תאונות וחיצונית שמור מאוד טוב. הבעלים רוצים 37.000 ש"ח, האם זה מחיר סביר או שכדאי להוריד עוד? תודה רבה, מאיר.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, חבר שלי מזה חודשיים מתעניין בקניית מכונית חדשה. המכונית עמורה לענות על הצרכים הבאים: אמינות,ביצועים,צריכת דלק,איבזור פנימי ונוחות, (נפח מנוע כמה שיותר גדול יותר טוב) נושא זה נכתב פה פעם אומנם לא זכיתי לתשובה חד משמעית. הפעם ברצוני לשנות זאת בעזרתכם ולקבל את המידע הסופי: מי היא המיני המועדפת והטובה ביותר. האפשרויות הן רבות ומגוונות: סיאט איביזה- בגלל הספורטיביות טויוטה יאריס- בגלל האמינות הונדה גאז- בגלל המותג ובגלל צריכת הדלק המדהימה(21.5 ק"מ לליטר בבין עירוני) סיטרואן סי 3- בגלל האבזור הפנימי והנוחות רנו קליאו- בגלל המראה. אשמח לשמוע את תגובתכם, והנימוקים לאוטו המועדף. תודה.
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קודם כל אני יגיד האוטו במצב פרפקט יענו אימא שלי שומרת חבל על הזמן על האוטו 60 אלף קילומטר שנת 98 עכשיו יש בעיה שלפני שנתיים בערך אחותי הייתה מעורבת בתאונת שרשרת כתוצאה מכך נכנסו בה גם מאחור וגם מקדימה לאחר התאונה אמרו לנו שיש פגיעת שאסי גם מקדימה וגם מאחור מה שמוזר לא מרגישים כלום והאוטו עבר עוד כמה תאונות קלות ושום דבר לא קרה והאוטו בסך הכל נוסע מצויין.. עד כמה ש1.3 אוטומט יכול עכשיו שאנחנו הולכים למכור אוטו כמה ירד המחיר על הפגיעות כי זה בעצם הבעיה היחידה שרצינית אני ממש לא יודע עד כמה זה רציני מעולם לא בדקנו אבל יש פגיעה מסויימת... אם נעשה טרייד אין כמה אחוז מהמחירון ירד פלוס ה8-10 אחוז של הטרייד אין?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חבר ביקש עצה ולא ידעתי מה להציע לו... חייבת להיות יפנית, לא חייבת להיות חדשה. מחיר עד 120K.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מתעניין בפיאט דונה 88 שראיתי למכירה,מעוניין לדעת על רכב זה פרטים,חסרונות ויתרונות,אין לו מחירון,אבל בהשוואה לפיאט אונו ממודל כזה זה 4000 ש"ח. אודה לכל מי שיוכל לעזור לי,אפילו תמונות שאפשר לראות באינטרנט ומה אמינות הרכב.. תודה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני הולך לבדוק רכב לקנייה. איזה דברים צריך לשאול ולחפש בבדיקה בעיניים, כדי לדעת אם בכלל כדאי לקחת את הרכב למכון בדיקה? הרכב הוא פולו 99' SDI. דרך אגב, אם בא לכם להתייחס לכלי רכב אחרים, כדי שגם אחרים יהנו מהנושא הזה, אני אשמח.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לקנות או לא להיות ? איך הרכב, ביצועים , איכות חומרים , יציבות , ואמינות.. שפכו את ליבכם כי אני מתחיל לחשוב על רכב הבא.. ולא רכב ספורט! אבא אומר אין רכב ספורט, אתה מקבל רק רכב דיזל. אמרתי טוב. אז הסתכלתי על הרכב הנ"ל. דעתכם חשובה מאוד.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי זוכרים אותי ? הניג'ס מYNET ...? אני בשעור 12 למי שמעוניין ואני עושה שעור בשבוע לבינתיים... (צדקתם התחלתי מוקדם מדיי). חשבתי לרכוש את האיביזה מודל 1994 מנוע 1400 או 1600 הבעיה היא שאני לא יודע כלום על האיביזה חוץ מזה שיש לה פוזה ..... אז מה אתם אומרים ? (להזכירכם התקציב יעמוד על 20 אלף כולל ביטוח חובה, צד ג' ואחזקת האיביזה לשנה).... אמרו לי כבר שהחלקים יקרים מאוד יחסית לרכבים אחרים והשאלה היא האם יהיה לי קושי מיוחד להחזיק בה? ומה אתם אומרים על הDL (תחילת ה90) ? בראל למי שמכיר אמר לי שרק דלק ולנסוע.... (למי שלא הבין אין הפתעות מיוחדות ואין תיקונים וטיפולים מעבר למינימום ההכרחי) תודה.
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
-
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחירון של הרכב 25 אלף ע"פ יצחק לוי, הרכב הוא יד 3 150 אלף ק"מ, נקי מתאונות. בעל הרכב טוען שמחיר הרכב כולל Abs, סאנרוף ובקרת אחיזה הוא 29,500 האם למישהו יש מחירון מודפס של יצחק לוי לאמת את הדברים מכיוון שבאתר אינטרנט של יצחק לוי אין את התוספות הללו? האם הגיוני באמת להוסיף מעבר למחירון על תוספות אלה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפי הבנתי רוב החברה בפורום זה -צעירים בגילם שאלתי מופנת לרגועים יותר אני מעוניין לקנות רכב אוטומט אבל עם כוח בסביבות 20,000 ש"ח שיהיה נוח בפקקים אבל שייתן לי כוח זמין כשאני לוחץ על הגז. בדקתי רכב הרשום לעיל והתפעלתי מכוח הסחיבה שלו , מהנוחות ומרכות הנסיעה. זה רכב יפה מאוד חיצונית ויוצר רק משנת 91 עד 94 . שאלתי היא האם מישהו מכיר את הרכב הזה ? כמה דלק הוא צורך? והאם מישהו מכם מכיר אי אילו תקלות ברכב זה? אודה על קבלת תשובות ממישהו בעל רכב כזה (היום או בעבר).
הודעה אחרונה מאת ido fallach, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מה אתם אומרים עליה? היא סבירה? מצאתי היום אחת ב71000 ש"ח שנת 01 אני אשמח לשמוע תגובות כי די דחוף לי לקנות (אולי אפילו מחר) תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בקרוב אני צריך לקבל ת'רכב הנ"ל מליסינג ... רציתי לדעת דעה עליו ... רצוי ממישהו עם נסיון ... חזק ?
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מה ההבדל בין הדגמים? לפי מה שראיתי.. האבזור בXT עדיף.. ההבדל היחידי שאני מצאתי זה הצמיגים.. XS - 205/55R16 XT - 195/65R15 ועדיין, ההבדל במחיר עומד על כ1000 שקלים. אז למה הXS עולה יותר ומקבלת ציון טוב יותר במבחנים למיניהם? (netcar לדוגמא)
הודעה אחרונה מאת Sprint, -
יונדאי אקסנט
מאת inga- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ברצוני להחליף רכב וההחלטה נפלה על יונדאי אקסנט שנת 95 שמתאימה לתקציב. יש למישהו נסיון עם רכב זה או ששמע תלונות/שבחים לגבי אמינות/תקלות... איזה מנוע יותר מוצלח 1300 או 1500 ואיך אמינות מערכת החשמל באופן כללי... בנוסף אני מחפש רכב כזה .אז אם יש למישהו מידע על חבר/קרוב משפחה שרוצה למכור אשמח לקבל פרטים.(לא איכפת לי מספר הדלתות) תודה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמעט קניתי קורולה כשאבא בדקה ה-90, מצא איזה זקן עם הרכב הנ"ל שרוצה למכור עוד חודש וחצי. לא האמנתי עד שראיתי את הספידומטר (אמיתי ב-100%) ! 13,000 ק"מ ! פשוט לא יאומן ! והאוטו...כמו חדש כמובן. שאלתי היא, האם זה בריא שרכב עומד במקום בלי לזוז 90% מחיים שלו ? מה צריך לבדוק/להחליף במצב כזה ?
-
נראה יפה וחסכוני אבל מישהו יודע עם יש להם תקלות או אם אפשר לטפל בו לבד? אני מעוניין לצור קשר עם משהו שמכיר את הsmart מבפנים יובל
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי, מה אתם חושבים על ה- S70 T-5 ? עד כמה שאני מעודכן יש לו 250 כ"ס, גיר אוטומט 5 הילוכים ? איך הוא מבחינה דינמית ? אפשר להניח שהוא יספק סלון + ביצועים ? אני מעוניין בשנת 1998/1999.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. כנראה שהיום אני מוכר את האוטו... (106xsi). צריך את עצרתכם במציאת מחליפה. אני מחפש מכונית עם ביצועים טובים יחסית למנועי ה-1.6, יפים, והתנהגות כביש ספורטיבית עד כמה שניתן... האפשרות הראשונה היא סיויק האצ'בק esi, שנת 95', אבל אני יודע שהסיכוי שלי למצוא אחת כזאת נמוך... אפשרות נוספת, די מקבילה היא מיצובישי קולט. אני ישמח אם משהו יגיד לי מהם ההבדלים העיקריים בין הדגם של 95' עם 113 כ"ס לבין הדגם של 96' שיש לו אם אני לא טועה 90 כ"ס. עד כמה יש בינהם הבדלים בביצועים ושאר הפרמטרים. האפשרות האחרונה היא מכונית יפה מאוד וזה הדבר היחיד בעצם שאני חושב שיש בה. רנו מגאן קופה 1.6, עם 90 כ"ס... אהה, שכחתי להזכיר שאני מדבר בכל מקרה על גיר רגיל..... אני ממש מתלבט ו…
הודעה אחרונה מאת shooter h, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, ראיתי מאזדה 626 96 ידני (summer edition) מייבוא. יד שניה 70,000 ק"מ. מה דעתכם? מישהו מכיר האם יש לדגם זה בעיות מיוחדות? לפי review באינטרנט של אנשים שיש להם דגם כזה הם לא משבחים אבל בחול הרכבים הללו באו בכל מני תצורות שונות מבארץ (V6 לדוגמא).
הודעה אחרונה מאת alon, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
פולו 1.4 ידני שנת 98 יד ראשונה 37000 קמ. האוטו המצב טוב. רוצים עליו מחירון. א. האם הגיוני לשלם מחירון ? ב. האם יש בעיות אופיניות לאוטו הזה ? ג. איך הפולו מבחינת אמינות ועליות אחזקה ? ד. איך האוטו מבחינת איכות הנסיעה שלו ? תודה אריאל
הודעה אחרונה מאת alon, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי אפשרות לבחור בין ג'ילרה ראנר 50 סמ"ק לבין ימהה ארוקס 50 סמ"ק מה אתם חושבים איזה יותר טוב? איזה יש ביצועים יותר טובים? למי יש בלאי יותר נמוך? תודה אור
הודעה אחרונה מאת יקיר, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לאמא שלי דייהטסו אפלאוז יד 3 אוטומט, איפה ניתן לקבל עליה מחירון ולצאת עם אוטו חדש? בסביבות ה 70-90 אלף, אוטומט חייב(אישה נוהגת). תודה מראש. הדייהטסו שנת 92.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום. אני מחפש רכב בתקציב של עד 30,000 ש"ח. על הרכב להיות: א. בטיחותי ב. 5 דלתות ג. עם מזגן מיועד בעיקר לנסיעות עירוניות/בין עירוניות קצרות, כמו כן לפחות 4-5 פעמים נסיעות לירושלים או צומת גולני. אני רוצה רכב עם מנוע חזק (חשבתי על מינימום מנוע 1400). חשבתי על רכב מדגם פג'ו 306 אבל בנתיים כל מה שמצאתי זה רכבים עם פגיעה בשאסי או קילומטרז' מאוד גבוה. יש הצעות? תודה, מאיר.
הודעה אחרונה מאת shabak, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כבר כמה חודשיים אני מחפש רכב ולא מוצא יש לי סכום של עד 16 אלף לרכב קטן וחסכוני משהו לנסוע לעבודה 6 ק"מ כל יום ועוד יצאות בסופ"ש! חשבתי על כמה דגמים שאני אוהב! פורד פיאסטה 94-96 (לא השכרה )עד 1.4ידני פג'ו 106 93-95 נפח עד 1.4 ידני סיזוק סוויפט 90-93 ידני 1000 -1300 מצאתי אתמול בובה של אוטו: פיאסטה מודל 95 צבע אדום יד ראשונה פרטית שמורה ומטופלת במוסך מורשה! טסט לשנה מלאה נפח 1.4 הזרקה בעל הרכב דורש עליה 16 אלף ולא שקל פחות ראיתי אותה ממש "חדשה" אז ככה: בעל הרכב השאיר את הרכב במוסך שלו שימכור לו אותה בעל הרכב לא מתעסק עם המכירה בכלל רק המוסך מטפל בזה אין להם בעיה שאני יעשה בדיקה וקצת מוזר שהיא לא נמכרה כבר…
הודעה אחרונה מאת fiesta rsi, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שאלתי היא: כיום אני נוסע על POLO GTI וחשבתי אולי לעבור לגיפ'. בכל אופן רציתי לברר על הפאגרו הפתוח RDL שנת 99 או 00. יש למישהו מושג אך הגיפ' נוסע(שטח+כביש) עלויות דלק ביטוחים וכ"ו והאם יש לרכב בעיות מיוחדות. מי שמכיר שנת 99 עד יד שניה רצוי עם קילומטרז לא בשמיים שיודיע לי בבקשה בפרטי. תודה שוקי.
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם ... רציתי לדעת אם מישהו מכיר 306S16 אדומה מבת-ים ויכול להוסיף פרטים על מצבה... ועכשיו שראיתי אותה (והתפעלתי, אני מודה...) מתבקשת אצלי ההשוואה בינה לבין ה-106GTI , מבלי להתייחס לשאלת השימושיות והגודל - פה זה כבר עניין של טעם אישי . מה לגבי השוואה בין השתיים כמכוניות ספורטיביות נטו , בכל הקשור לביצועים (תאוצה מעמידה ותאוצות ביניים...) , היגוי , שילדה/בולמים/מתלים . מעבר לזה , האם עלות האחזקה צפוייה להיות שונה בכל הקשור לחלקים , צריכת דלק , ביטוח+טסט ... וכו' . בקיצור , תשפכו חופשי , ידוע שזהו רכב מאוד ייחודי אבל איפה מסתמנים יתרונותיו וחסרונותיו מול ה-106 , אם יש ??? תודה ושבוע טוב לכולם ... עידו.
הודעה אחרונה מאת ZX1, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך לבחור פיזו 106 ספורטיבית מה יש לבדוק????? אילו בעיות אופייניות בתודה
הודעה אחרונה מאת z-man, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום , חבר שלי עוזר לסבא שלו לקנות רכב , הוא שואל האם הרכב הנ"ל נחשב רכב טוב ( האם יש לו בעיות ידועות ? ) . ומה אתם בכלל חושבים על הרכב הנ"ל . תודה .
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
סיאט טולדו...
מאת Olechko-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה לדעת על האוטו הזה...איך הוא מבחינת ביצועים,זלילת דלק (חשוב מאוד) והאם יש הרבה כאלו למכירה או שיש בעיה למצוא אחד משנת 93-95 ?? עריכה: גם מבחינת טיפולים האם הוא יקר וכו... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 223 אורחים (הצג רשימה מלאה)