ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
ברשותי אפלאוז אוט' X שנת 90 עברה ראש מנוע וס"ה מטופלת כמה אפשר לדרוש? מחירון 23k אני יד 2 עברה 260k הציעו לי 15k
הודעה אחרונה מאת zvit, -
Rבע גלגלים ב 4K יש חיה כזו?
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני חייב. אבל ח י י ב גלגלים זולים וגם זולים לאחזקה. האפשרויות - א) פיאסטה או אונו מודל 83 . ב) חיפושית. למה אני נכנס בכל אחת מהאפשרויות? האם באמת בדיקה לפני טסט לחיפושית עולה הרבה יותר מהטסט עצמו? כל טיפ יתקבל בברכה
-
-
רכב סולר זול לקניה וזול לאחזקה
מאת Guest fxpho-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
מחפש רכב סולר זול לקניה וזול לאחזקה, בקיצור לשים סולר ולנסוע הרכב מיועד כרכב שני במשפחה שיש בה רכב גדול מרכזי. חשוב שיהיה אמין. תודה
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חבר חדש ויש לי שאלה : ברשותי שרייד שנת 91 1000 סמ"ק כבר 4.5 שנים יד שלישית , הרכב עשה 200K ,אני מטפל ברכב במוסך שירות , הרכב מגיע למוסך מטיפול לטיפול. נפלה לידיי הזדמנות להתקדם לפליסיה שנת 95 1300 אשר עשתה 100K יד ראשונה אשר מטופלת במוסך כמו שעון (הרכב של חבר). אני מבצע נסעיות ת"א-ק"ש הלוך חזור פעם בשבוע. שאלתי איך הסקודה , אמינות,צריכת דלק,חלפים,טיפולים. והאם כדאי להחליף את הרכב??? אשמח לתשובה לפני הקנייה. תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ערב טוב , חשבתי לעצמי אולי לרכוש אופנוע 50 סמ"ק לשימושי היום יום שלי - צבא עבודה וכו' במקום סתם לשרוף דלק ובלאי באוטו . אני נוסע בכל יום מרחק של 70 ק"מ , רובם פחות או יותר בכבישים בין עירוניים . מה העלויות הכוללות של קטנוע 50 סמ"ק היום , קטנוע סביר ביטוח , וכו אני יודע שזה נושא דיי גדול אבל אני מעוניין לשמוע את דעתכם. לירן.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה כ"ס יש לו? האם זהו רכב אמין? ממה אני צריך להזהר? האם האחזקה שלו יקרה? אשמח לקבל ממכם כמה שיותר אינפורמציה! תודה רבה מראש, עידן
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מבקש חוות דעת לחבר על האוטו שנת 2001, עם יותר דגש על אמינות מאשר על ביצועים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אין לי מושג כמה כוחות סוס יש לה אבל הנהיגה בה ממש מדליקה! אשמח אם מישהו יכתוב לי כל מה שהוא יודע לגבי המכונית הזאת והאם כדאי לקנות אותה! תודה רבה מראש, עידן
הודעה אחרונה מאת davidtimor, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
האים שווה ליקנות פורד אסקורט שנת 92 1600 הכי מפוארת איך האוטו הזה האים הוא עושה בעיות מה המיגרעות שלו והאים אפשר לשפר אותו למי שיש תמונה של פורד כזואת משופרת גם יעזור תודה ביי
הודעה אחרונה מאת davidtimor, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אז ככה השאלה היא כמו בכותרת... רכב בתשלומים או חדש מחברה או מסוכן יענו שלא עשתה הרבה קילומטר וזה ואפשר לרכוש אותה בתשלומים ללא ריבית והצמדה... או שאפשר לעשות קומבינציות.. למשל חלק מזומן וחלק תשלומים ללא ריבית? האם קיים כזה דבר? אממ אם אתם שואלים אז אבא שלי רוצה לקנות מסחרים בסגנון פרטנר או ברלינגו או משהו עם ארגז
הודעה אחרונה מאת takila, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
איך עושים את זה בכלל? בלי הקטע שאני אצטרך להזמין מכונאי לבדוק את האוטו במקום?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הוצעה לפני קניה של רנו קליאו ספורט שנת 2003 עם 13,000 קילומטר... הרכב הנ"ל נמצא כרגע בטרייד אין, מקום בשם פרסטייג' מוטורס (בעיקר מתעסקים עם רכבי יוקרה)...... עכשיו, הרכב עבר צביעה של מכסה מנוע, לטענת בעל המקום בגלל נזקי הברד שהיו, אבל לא עבר צביעה של שאר הרכב.. לטענתו גם אין נזק של ברד על שאר הרכב (מוזר קצת, לא? שיש רק פגיעות של ברד על מכסה המנוע עד כדי כך שהוצרכה צביעה, ולעומת זאת אף חלק אחר מהרכב לא ניזוק מהברד). לטענתו הרכב לא עבר אף תאונה.... הוא מוכן למכור לי בערך ב10K מתחת למחירון... אבל, לא הספקתי לראות עדיין את הרכב... אני מנסה לעשות זאת כבר מאז יום חמישי, בכל יום טענה אחרת... כמובן שאקח את הרכב לבדיקה לפני הקנייה, אבל אני מפחד לזרוק סתם 500-600 ש"ח, שווה בכלל…
הודעה אחרונה מאת gmb, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם כדאי ללכת על מאזדה 323F שנת 93 נפח מנוע 1600 עם 100,000 אלף קילומטר? מה דעתכם על הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
שאלה בקשר לליסינג. 1 2
מאת Guest TALOR- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אמא שלי אמורה לקבל אוטו מליסינג,והיא בודקת האם כדי לה. השאלה היא- האם יש לכם הגבלה לדלק בחודש? שניה-הגבלה למ"ס קילומטרים? כי לנו יש הגבלה לשניהם. ההגבלה למספר קילומטרים בשנה הוא 25K ולגבי דלק כתוב שזה תלוי באוטו(אולי בין 500-ל1000). אמא שלי עושה בשנה 20,000 ק"מ אולי קצת יותר.(אני עדין לא עשיתי קילומטרים על האוטו השנה ,עדין לא הספקתי.) וממלאת דלק בסביבות 800-1100 ש"ח לחודש.
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש רכב לחבר עד 20,000 עדיפות לרכב ספורטיוי בסגנון XSI וכו....
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 51 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום הנכבד, כצפוי, חלפה לה שנה וכהרגלי אני מתחיל לחשוב אולי על "האוטו הבא" (כנראה עניין של אופי...) בכל מקרה, בבעלותי mr2 כסופה 2002 smt (מי שמכיר מהמפגשים). אני ממש נהנה מהרכב, ומבחינת הנאה מנהיגה - טרם פגשתי ברכב כה מהנה. אבל בכל זאת, רציתי לקבל את חוות דעתכם (רק למביני העניין באמת ולא לאלו שזורקים סתם כל מה שעולה בראש) למחלפה ראויה (סדר גודל 200,000 ש"ח). מה דעתכם... תודה נראש - עידן. [/b]
הודעה אחרונה מאת EYAL-MR2, -
- 0 תגובות
- 863 צפיות
מצאתי אחת כזאת לא ראיתי אותה עדיין ורציתי לדעת יותר פרטים לפני שאני קונה? כמה דלק היא צורכת! מה המהירות המרבית שלה ומה דעתכם על הרכב אני לא מדבר על זאת שמצאתי אלא על כל ה106 בנפח ובשנים אלה תודה מראש!! דחוף מחר אני לוקח לבדיקה כנראה עריכת הנהלה למתקשים לקרוא: מדובר בפיז'ו 106 1.4 ליטר!
הודעה אחרונה מאת fiesta rsi, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
עבור חבר: מה דעתכם על הרנו מגאן II סדאן ? נוחות איכות כוח אמינות מתחרות ראויות בקטגוריה שלה ??? הפניות לכתבות בעברית
הודעה אחרונה מאת drumtroll85, -
- 19 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שנת 90, קבריולט שמורה מאוד, בלי פגיעות שסי וכיוב?????? תודה ירין אלקיים!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 1 תגובות
- 923 צפיות
מה דעתכים לגבי דייהטסו פרוזה מבחינת טיב הרכב ,עלויות אחזקה ,דלק ושוק[/u][/b]
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
מה אפשר לקנות ב-24000 ש"ח? 1 2 3
מאת WRX- 41 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני רוצה משהו ספורטיבי די קטן בסגנון של רנו קליאו, פיג'ו 106 205 או משהו דומה....
הודעה אחרונה מאת WRX, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב בסכום הנ"ל הכיוון הוא... 1. שנתון (מ 98 ומעלה) 2. אמין 3. אוטומטי (חובה) 4. הרכב לא יסע מרחקים (אני מת"א) אך רצוי שיוכל לעלות לי-ם לפעמים.... חשבתי על שרייד 1300.... קליאו B..... מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת דודו.ל, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחר אני הולך לבדוק את האוטו...האם יש משהו מיוחד שאני צריך לשים לב אליו? איך האוטו בכלליות? תאכלס אם אני צריך אוטו בשביל להגיע מא' לב' בלי בעיות אמינות האוטו הזה יהיה בסדר נכון? כל התשובות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת gaditoyota, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קריטריונים-שיהיה יפני\קוראני. שיהיה אמין,נוח,ושומר על ערכו. חשבתי על ה-6\סונטה החדשה\אקורד החדשה. על מה אתם עוד ממליצים אבקש את נימוקיכם. תודה
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני יודע שזאת השווה לא כזאת הגיונית, אבל בכל זאת , אמא שלי מקבלת את החלום שלה, וזה רכב ספורט, אני אישית הצעתי לרכב יד שניה מאחר וזה לא משתלם לקנות חדש, והרבה יותר זול. אני מדבר כאן על TT שנת 2000 מול המיאטה 2003... מה יותר כדאי ? התנהגות כביש, המחיר של שניהם דיי זהה בשנתונים הנ"ל, אבל מדובר כאן על נטו איך הרכב עם הכביש וביצועים אחד מול השני, וירידת ערך המשכית... ביטוח וכו' לא משחקים כאן. אבל שוב מה עדיף ?
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
נראה לכם מחיר הגיוני????? 205 GTI שנת 88 1600 אבל מושתלת 1900 חיצונית ופנימית נראת טוב (חוץ מפיצוצים בדשבורד) לא משופרת , גלגלי מגנזיום 5 צלעות (אני לא זוכר את המידה אבל 195 משהו) 18K ש"ח נראה לי קצת יקר מה דעתכם???????
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני קיבלתי הצעה לקנות 2 מכוניות שמאוד מצאת חן בעיני לאחר נהיגת מבחן. עכשיו רציתי לקבל קצת יותר מידע טכני מניסיון שלכם(ואני מבקש שרק אנשים שבאמת יודעים מניסיון שיגיבו, תודה). אני יכול לקבל באותו מחיר בדיוק את שני המכוניות: אודי a3 ambiente 1.8 ידני שנת 2002+ריפודי עור+מערכת בוס עם 20 אלף קילומטר. והאוטו השני זה: פיג'ו 307 xt 1600 עם 5 דלתות עם כל התוספות שנת 2004. עכשיו ידוע לי שאודי כמובן הוא אוטו יותר טוב(מנוע, יצרן). אבל, כמובן היא יותר יקרה, וגם לעומת הפיג'ו, היא שנת 2002. והפיג'ו היא חדשה מהיצרן עם סה,כ 1000 קילומטר... כמו כן, האודי קצת יותר קטנה בגלל שהיא 3 דלתות, ובטח שהביטוח שלה יותר יקר משמעותית. רציתי לדעת מה האמינות של שני הדגמי…
הודעה אחרונה מאת נמרוד, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לחברי הפורום , אני מתלבט קשות בין קניה של 306 מנוע 1800 אוטומט 5 דלתות שנת 98 שנסעה 60000 ק"מ בלי תאונות עם כל הטיפולים במוסך מורשה , לבין פ'גו 206 דגם XT שנת 2001 מנוע 1400 יד I אוטומט . הטיעונים בעד 306 : יד I , קלומטראז' נמוך יחסית , נוחה בצורה מ ד הי מ ה , מחיר סביר (50000 ש"ח ) . הטיעונים נגד 306 - לא נסחרת כמו ה 206 , אני יודע שעוד שנה אני אמכור אותה . ביטוח יקר (מנוע 1800 ) אוכלת יותר דלק מ 206 כי המנוע לא באותה טכלנולוגיה כמו 206 הטיעונים בעד 206 : יד I , סחירות מדהימה (כל עוד היא שמורה ומטופלת ) . הטיעונים נגד 206 : מחיר גבוה , לא נוחה בכלל כמו 306 . בעלי רכב צרפתי , עוצו לי עצה , מה עושים תודה מראש , ליאור .
-
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רנו RSI מודל 95 האם יש לאוטו הזה בעיות ספציפיות? הוא מומלץ? בבקשה תענו לי כי זה דחוף... תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
אוטו ב0 עד 4500 1 2
מאת speedy-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם! לא ממזמן נגמר לי המלווה, ועבדתי כול החופש ויש לי 4500 ש"ח אני רוצה לקנות משהו ששוה את הכסף, חשבתי על די אל, כתור התחלה... ואני לא יודע מה לקנות
הודעה אחרונה מאת speedy, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 265 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RedLabel
- Nemesis
- פינדר
- nir eli
- BoazB11
- פריג'י
- Tal7
- FROGIE
- viper83
- Loder
- Haim_gds
- avargel