ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,517 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי סיטרואן BX ואני מעוניין להחליף אותה. אז רציתי לשאול את עצתכם בקשר לפורד אסקורט שנת 94\95 zetta active. בצורה כללית איך האוטו? אמינות, בטיחות ,נוחות,דלק,כח מנוע. והאים זה האוטו שכדאי לרכוש בסביבות ה18K אני ישמח לקבל פרטים ודעות על האוטו תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש דמיו, עם 40K ק"מ. עם אחריות עד 100k, אין תאונות וכאלה.. עולה 67K , המחירון הוא 75K אוטומטית. אין לי אפשרות לחפש רכב מפרטי או משהו, כי אין לי זמן ואני לא מבינה הרבה ברכבים... אז זה או ממגרשים או סיריון חדשה במידה ויציעו מחיר טוב ותשלומים נוחים (זה הרכב החדש היחיד שאני יכולה להרשות לעצמי...) אני לא רוצה להתחיל להיכנס לכל העניין של רכבים יד שניה שאין לי מושג מה עבר עליהם... בעיקרון אני מחפשת רכב קטן יחסית (לא חובה מיני), אוטומטי, בסכום של עד 90k, במידה ואכן יש תשלומים (יש מבצע לסיריון 20k בתשלומים), ובמידה ואין בסביבות 60k... אני מעדיפה חדש ולא להיכנס בכלל לרכב מהשכרה, שאני לא כל כך אוהבת את הרעיון... מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש באפשרותי לקנות במוו קומפקט 99 1900 מה דעתכם אנשים מלומדים? האם הונדה פרלוד 97 עדיפה? הפרמטרים החשובים לי הם: הנאה מנהיגה, הוצאות אחזקה, ובעיקר סחירות ושמירת ערך. תודה רבה מראש *הודעתך נערכה. הודעה ללא כותרת מתאימה תימחק להבא*
הודעה אחרונה מאת דביר, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחותי קנתה רכב חדש, בסביבות 90K. (סיריון) אולי גם אני אקנה סיריון חדשה, האם נהוג ורצויי לבקש הנחה על קניית רכב שני? ואם כן, כמה??
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש רכב זול ואמין שישמש אותי בעיקר לנסיעות קצרות שלא יבקר את המוסך לעיתים קרובות וגם אם כן אז שלא יעלה הרבה כסף . מצאתי סוזוקי אלטו 1993 יד ראשונה 80K ק"מ. מה אתם אומרים כדאי ? המוכר רוצה 1500 מעל למחירון (המחירון 7600)? האם זה שווה לקנות מעל המחירון ? זה פעם ראשונה שאני קונה מכונית משומשת אז אשמח לכל טיפ שתוכלו לתת לי בנוגע למכונית. בתודה מראש, תומר
הודעה אחרונה מאת call25, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם אתם מכירים רכב שנמכר בישראל בשנות 91-92 שנקרא ג'י.או פריזם? אני רציתי לחפש מידע על הרכב, אבל לא מצאתי אף לא תוצאה אחת. תחת איזה שם עליי לחפש? (חפשתי Gio Prizem). גם מה אתם חושבים על האוטו בעיקרון (מדובר על הדגם ה"יותר" מפואר עם הסגסוגת). זקוק לעזרתכם. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא מצאתי תמונה אבל אתם בטח יודעים על מה אני מדבר... *ההודעה נערכה והוזזה. להבא נא למקם את ההודעה בפורום המתאים*
הודעה אחרונה מאת silent night, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה .לפי מה שידוע לי כאשר רכב נמצא בליסינג ברישונות שלו למטה ב"הערות והגבלים" לא כתוב כלום כאילו זה אוטו פרטי. במידה וארצה לרכוש מכונית אשר נפוצה בחברות ליסינג שונות, איך אדע האם היתה בליסינג או לא? תודה.
הודעה אחרונה מאת Yaroki, -
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני אשמח אם מישהו ימסור פרטים על הרכב הנ"ל עם מנוע 1 ליטר וגיר ידני.... למשל כמו צריכת דלק,ביצועים עם מזגן וכמה כ"ס יש למנוע הזה.... וגם חוות דעת על הרכב... תודה
הודעה אחרונה מאת Yaroki, -
- 42 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אוקיי... עכשיו כשקלטתי שאני יהיה חייל אני מחפש לעצמי אוטו קטן וזול לאחזקה... חשבתי בכיוון האונו של תחילת שנות ה90 עם המנועים 1 ליטר ,1.1 ו1.4 ליטרים... זה נכנס לי לתקציב.... מה דעתכם על האוטו הזה? והאם עדיף לקנות בכסף הזה 205?
הודעה אחרונה מאת משה והרפורמים, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
במידה ובאתי מחול לפה ואני רוצה להוציא רשיון ישראלי... מה הפרוצדורה שאני צריך לעבור. האם אני צריך תעודת זהות או שאנ רק צריך לעשות טסט ??? בתודה מראש חיים
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במחירון של לוי (יצחק. אתם מכירים לוי אחר?) המחיר של פורד קורייר בנזין מודל 97 הוא, כאמור, 12 אלף ש"ח בלבד. למה? המחיר של דיזל ד"א הוא 21 אלף
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טוב, אז נמאס לי מהתקלות של הבורה, אמנם תקלות קטנות ולא רציניות אבל מעצבנות ומרגישים את זה יופי בכיס(במוסך). אז ככה, זה בורה 1.6 אוטומאטית רמת גימור קומפורט, צבע מטאלי, 53K, שנת 2002 מחירון יצא סביב ה 104K נדמה לי(בדקתי לפני כמה ימים). שכנעתי את ההורים שלי לחשוב על אוטו חדש, שבוע הבא כנראה נלך לכמה נסיעות מבחן. עכשיו השאלה לאיזה מכוניות לקחת את ההורים. דבר ראשון, התקציב זה כמה שנצליח למכור +\- 10K בערך. דרישות לפי סדר עדיפויות 1. אוטומאט (לאמא רשיון לאוטומאט) 2. בטיחותי 3. אמין ( או שלפחות תיהיה אחריות לתקופה כלשהיא) רצוי כמובן שיהיה חסכוני. ובשבילי, כדאי מאד שתיהיה חזקה ומהנה לנהיגה. חשבתי על לקנות או רכב חדש מהחברה(רכב קטן יותר) אבל…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
אהלן חברה מה המצב, אני חדש פה בפורום ,אחלה פורום. רציתי לשאול מה ההבדל בין 205 ralley ל205 GTi (חוץ מגודל המנוע שמשתנה) ואיזו עדיפה בראייה הכללית.
הודעה אחרונה מאת ori006, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני לומד נהיגה ואני מתכנן את התקציב לקניית רכב..... אני אוכל לארגן עד 21 אלף שח ... כמו שאתם מבינים אין לי נסיון ממשי על הרכב אז גם אני לא רוצה ליפול בפח..... איזה מכוניות הכי טובות וממי להתרחק? חשבתי על 106 205 ואונו .... רכב קטן לצעירים.... על מה אתם ממליצים לי ולמה? מי הכי אמינה? אני מעדיף את ה106 כדאי לחפש XSI ? צריך להדגיש שאני בלי נסיון ....אז כדאי להתחיל עם רכב ספורטיבי או להתתחיל מרכב פשוט? נ.ב 21 אלף כולל שעורי נהיגה ביטוח ואולי מערכת.... אז רכב בסביבות ה16 או 17 אלף..... תודה.
הודעה אחרונה מאת RS6, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני חושבת לקנות פיאט פונטו שנת 96-97, הבנתי שהאוטו זול באחזקה אבל הייתי רוצה לדעת כמה אמין (משנות ייצור אלה) ובמיוחד אם כדאי לחפש דגם עם מנוע 1.6 כי 1250 נראה ממש חלש ו1.4 לא מצאתי דבר כזה בכלל.. (השאלה אם 1.6 אוכל הרבה דלק) תודה מראש על העזרה..
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לדעת את הצריכה של שני המכונית מבחינת דלק כדי לעשות השוואה וגם נתונים כגון משקל וכח סוס.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי שתי שאלות: למה כשמישהו מבקש הצעה לרכב ספורטיבי אתם מציעים לו את הוולקן ולא גם את ה 306 XSI כשלמעשה יש להן אותו מנוע ואותו יעוד ואני צריך שתמליצו לי איזה מהרכבים הבאים כדי לי לקנות 306 XSI/S16 ( אני יודע ש S16 קשה למצוא...) אסטרה GSI אסקורט RS2000 אלפא 145 1.7/2.0 מגאן קופה 2.0 ואולי גם ראלי 97-98 טויוטה סליקה MX3 הדרישות העיקריות שלי מהרכב הוא שיהיו לו ביצועים טובים יחסית, שיהיה מהנה לנהיגה, מרווח, כמה שאפשר אמין, וצריכת דלק סבירה... אני יודע שאלה הרבה דרישות וגם די סותרות אבל אני סומך עליכם התקציב אגב הוא בסביבות ה 40 אלף אם אפשרות למשוך לכיוון ה 50... תודה...
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
יונדאי H-1 מול סיטרואן ג'אמפי
מאת Guest fxpho- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אודה לכל מי שיוכל להאיר את עיני על יתרונות וחסרונות בין שני הרכבים הבאים: יונדאי H-1 , מול סיטרואן ג'אמפי - שתיהן ידניות כרכבים לשמוש משפחתי אחזקה, נוחות, בטיחות, שטח אחסון, ירידת ערך וכו' תודה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איציק איפה אתה כשצריכים אותך? בקיצור רציתי לשאול אם יש למישהו מושג איך השכירות של סובארו dl שנת 91 1600 כמובן יד רביעית 188,000 ק"מ ,חיצונית הרכב נראה מאוד טוב ומטופל.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
שלום לכם אני מחפש רכב משומש באיזור ה 40k , ומתלבט בין פיג'ו 306, ופולקסווגן פולו. גיר ידני. אני לא מבין גדול במכוניות , אני פשוט מחפש רכב קומפקטי, ועל 2 המכוניות הללו יצא לי לנהוג בעבר ונהניתי. ושאלתי היא : איזה מכונית עדיפה מבחינת אמינות/דלק/טיפולים ? ואם יש דגמים אחרים שאתם ממליצים עליהם . תודה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הדגם הוא עם שני כריות אוויר ,ABS,ח"ח קדמיים,נעילה מרכזית,והגה כח,מזגן אני מעוניין לרכוש את הרכב הזה הוא יד שנייה ידני עם 68,000 ק"מ לוי יצחק אומר מחיר אחד ומוטוקאר אומר משהו אחר תודה עוד שאלה איפה אפשר למצוא פרטים מלאים על הרכב כגון איבזור פנים מלא אם יש פתיחת באגז',הגה מתכוונן,וכו' פשוט יש כמה דגמים של הרכב הזה ו XTZ 75 בכלל לא קיים במחירון לוי יצחק יכול להיות ש XTZ זה המצאה ישראלית כמו המגנום של מיצובישי? תודה
הודעה אחרונה מאת תומר, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה אני אוהב מכוניות קטנות והילוכים... נסעתי על קולט שנת 95 הילוכים ומאוד התלהבתי כול הזמן אנשים אחרים אומרים לי דעות על מכוניות ואתם יודעים איך זה אחד אומר ככה ואחד אומר ככה המכוניות שיש לי בראש כרגע הם: מיצובישי קולט שנת 95 1.6 הונדה האצב'ק שנת 96 -97 1.4 פיג'ו 106 XSI פיאט פונטו GT אבל פחות כרגע... סיאט איביזה אני לא סגור על אף אית מהם אבל זה הסיגנון... אני רוצה בבקשה דעות על המכוניות מה אתם ממליצים מנסיון על איזה אוטו הכי כדאי שאני ישקיע מאמצים להשיג. הכי חשוב שיהיה הלוכים מנוע 1.6 בעיקרון אני הכי רוצה אוטו מהיר יפה מבחוץ וכמה שפחות בעיות תודה. והכי חשוב תקציב של 35K
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני צריך יעוץ לגבי מכירת פיאט טמפרה. מה הסיכוי שלי לקבל עליה את כל ה-20 אלף? ולמה לא למכור אותה למגרש מכוניות - יש כאלה שמשלמים מזומן
הודעה אחרונה מאת -|- R O M E O -|-, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם... אם אפשר בבקשה לקבל פרטים על סוגי הפיאסטה השונים שהיו פה בין השנים 97-00? הבנתי שהייתה מתיחת פנים או שינוי בדגם מתישהו.. לפי פארקרס יש הבדל בשנת 99, אבל איך ההבדל בארץ? איזה דגמים היו פה, ומה ההבדל ביניהם..? הסתכלתי בלוי יצחק, אבל זה לא מראה לי בדיוק איזה דגם זה. אפשר לדעת בבקשה איזה דגמים היו פה בין השנים 97-00, ומה ההבדל בין הדגמים?.... חיפשתי והסתבכתי! לפי החיפושים ראיתי שיש מנועי 1400 סמ"ק, youth, clx, דינמיק, ו דינמיק 16V. מה ההבדל ביניהם מבחינת אבזור וכח...? תודה לעוזרים.... אחמד.
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
GMC סולר ידני
מאת Guest fxpho-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 940 צפיות
האם ל GMC יש רכב מסחרי להסעת נוסעים - סולר, ידני, שהחזקתו לא יקרה?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני תחת חיפוש למציאת רכב מסוג פיאט פונטו מעל שנת 94 עד סכום של 20000 ש"ח, יש סיכוי שמישהו פה מכיר מישהו או ראה איפשהו פיאט במצב טוב בסכום הזה? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לצורך טריידינג בUMI נדרשנו לבצע על חשבוננו בדיקת רכב במכון(בדיקה לפני קנייה). כאשר מוכרים אוטו, נהוג שהקונה משלם על הבדיקה, אלא אם כן מוצאים תקלה קריטית שהוסתרה. השאלה שלי היא האם מישהו כבר עשה בעבר טריידינג והאם זה הנוהג? הסוכן כבר אמר לנו מה המחיר שהמגרש מציע עליה והוסיף על זה 2,000 ש"ח ואח"כ אמר שזה כפוף לבדיקה. בנוסף לזה גם נצטרך לשלם את הבדיקה. האם זה הנוהג? ועוד משהו, קורסיקה 94 ששווה במחירון 25,000 הסוכן אומר שהמגרש שלהם מציע 18,000 והוא יוסיף לנו על זה 2,000, סה"כ 20,000 ש"ח. מזה כנראה שננכה גם 400-500 ש"ח בדיקה(זה באמת המחיר לבדיקה?) האם זו עיסקה שווה או שעדיף הכאב ראש של לנסות למכור אותה לבד והשאלה כמה מקבלים על רכב כזה.( 133K ק"מ, יד ראשונה,1994, מנוע…
הודעה אחרונה מאת santiago, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן חבר'ה אני בעל שברולט קווליר 96 - רכב חביב. אבל! יש בי יצרים אדירים לשטח. תקציב לרכב שטח - אין לי אני גר באילת ועלה לי רעיון לקחת איזו סקודה \חיפושית\סובארו\פיאט ישנה בסביבות ה2000 ש"ח. להוריד את מה שיפריע והוסיף את מה שיעזור ולקרוע לה את התחת בשטח. למישהוא יש הצעות לרכב? או יותר טוב מישהוא מכיר באגי ב2000 ש"ח?
הודעה אחרונה מאת Cava, -
-
עזרה-106 gti! 1 2
מאת ae01-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מצאתי gti במצב נדיר לדעתי:יד ראשונה,74000 ק"מ,כחולה ללא תאונות-מבחורה מבוגרת. הבעייה שבעלה דורש 6 אלף מעל המחירון.(שנת 97). מה אתם אומרים-כמה שווה לתת לו,בהנחה שהבדיקה תהיה בסדר. הרכב עם טסט לשנה,ואחרי טיפול 10000
הודעה אחרונה מאת ae01, -
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 336 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Avia
- sperial
- arice
- - XM -
- אליה
- farkash7
- Eyal Amzleg
- yor2
- omerkot
- גולדן191
- yoav911gt2
- מור 1