ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,517 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום..... אני שמח לבשר לכם שביום ראשון הקרוב, לא רק שאני משוחרר מצה"ל שלוש שנים, אימא שלי (ואני ואחי גם כן) אמורים לקבל את הרכב החדש. סיאט איביזה 2004 רציתי לשאול: מה הכי חשוב לבדוק לפני שחותמים על זה שקיבלנו את האוטו...? הורדתי מהאתר נטקאר דף עם הנחיות אבל אולי יש לכם עוד כמה עצות, מניסיון אישי... אני מקווה שהכל יהיה בסדר, אבל ממה שהבנתי בנוסף לרדיו דיסק והאזעקה שאנחנו מקבלים מתנה, מתקינים לנו קודן (בתשלום מופרז!450 שקל..) ... וזה ממש לא מתאים לי (אבל אין ברירה - הביטוח מחייב לגבי כל אוטו חדש) כי קראתי פה בפורום על הרבה בעיות שזה גורם... שבת שלום סער
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש רכב, כדי לקחת עלי פרוייקט עצמאי, ולשפץ אותו, משהו שיהיה זול ככה בסביבות 10k פחות או יותר.(ועדיף פחות) עכשיו חשוב שזה יהיה רכב שקל יחסית לשפץ אותו, ושיש לו שוק לשיפוצים(קיטים, וחלקים שאפשר להרכיב לו...) אשמח לכל ההצעות. כמו כן, באיזה צורה כדי לשפץ כל רכב שאתם מציעים ומה להשים לו... תודה
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
-
- 21 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
למכר שלי יש בעיה. יש ברשותו רנו מגאן אוטומטית שנת 97 עם 80 אלף ק"מ. האוטו מתחיל להראות את אותות הגיל וכן הוא עבר תאונה מלפנים (קצה שלדה - קורה רוחבית). הוא יכול לקבל קיה ריו חדשה שנת 2004 מהחברה ולמכור את המגאן. אבל הוא לא בטוח מה לעשות. חשבתי איך לייעץ לו אבל זה ממש קשה. מצד אחד הקיה תתן לו שקט נפשי, תעלה כ-2000 ש"ח לחודש ולא גרוש יותר. מצד שני היא מכונית נחותה בכל מובן מהמגאן, אני בטוח בזה. אבל הוא נוסע כ-25000 ק"מ בשנה והמגאן תתיישן אפילו יותר מהר ככה. עלויות האחזקה שלה יהיה דומות מאוד (כ-2000 שקלים בחודש, בהנחה ואין תקלות משמעותיות). בנוסף - כנראה יהיה לו קשה מאוד למכור אותה אם הוא הולך על הקיה. אולי יש לכם רעיונות שלא חשבתי עליהם... …
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עוד סיפור של הטעייה (לא ברור אם מכוונת) עמדתי לקנות רנו קליאו 2001, יד שנייה כשבעברה השכרה. בדרך כלל לא הייתי שוקל את זה טבל הקילומטר'ז באופן מפתיע היה 19,000 ק"מ והמחיר די טוב. הלכתי לראות- נראה בסדר גמור. כבר קבעתי שנלך מחר למכון בדיקה. התקשרתי למוסך המורשה שטיפל ברכב לקבל היסטוריית טיפולים, ולהפתעתי הם סירבו (למרות שבעלת הרכב התקשרה לאשר). ביקשתי שמנהל המוסך ייצור איתי קשר. בקיצור- מנהל המוסך מתקשר, וביקשתי ממנו לבדוק רק שאין שום דבר חריג, כשפתאום הןא מגלה במחשב להפתעתו שמופיע לרכב גם רישום מוזר של 81,000 ק"מ. זה גירה גם כנראה את הסקרנות שלו והוא התחיל לחטט בתקשורת הפנימית (לא מופיע בספר הרשמי) וגילה שמתי שהוא הוחלף לוח השעונים כך שהקילומטרז' אופס. הקילומטרז' ה…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רכב שלא יעבור את ה 15K שהולך לאכול הרבה אבק..זאת אומרת רכב ראלי (שלא יעשה גם טסטים..) שיעבור כלוב חיזוקים וכו' וכו', מה הייתם קונים ? 205 GTI (אפשרות..עם שאסי אבל לא רצני מכה קטנה אפשרי נראה לי) 205 רגילות וכו' תשכחו מזה. הכוונה היא להכי הרבה שילדה ובהכי הרבה פחות כסף? (זאת אומרת רכב שמתנהג טוב בכביש עם אחיזה טובה) בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
המלצה למכונית בשביל חבר תקציב 45-50 K תנאים 1פוזה 2צריכת דלק סבירה בערך 10 ל1 3מהירה עם מנוע טוב ופוטנציאל לשיפורים הוא חושב על BMW כמו אצלי או 320 או 318 בין השנים 95 -94 הכסף רק ל אוטו לא כולל ביטוח יש מספיק כסף לתחזוק
הודעה אחרונה מאת ScrewedUp, -
- 9 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
סתם משהו שמציק לי קצת עכשיו כשאני מחפש רכב משומש ... למה בעצם נהוג שאני ( הקונה ) נדרש לשלם על בדיקת הרכב לפני קנייה ? אני למשל חזרתי מ3 שנים בבלגיה , ושם לדוגמא נהוג שמי שרוצה למכור רכב , חייב להוציא לו תעודת כשירות ( control technic) , משהו מקביל לבדיקה שמבצעים פה במכוני בדיקות, ואשר בלי זה הוא אינו יכול למכור את רכבו. נראה לי שזה מאוד יקל על שוק המשומשות כאן.
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן. אני עוומד לרכוש רכב בתקציב של 30K. חשוב לי שהרכב יהיה מהנה לנהיגה ושאני "יתחבר אליו" ולכן אני מדבר על הפיגו. אני לא מתפתה לדגמים הספורטיבים בגלל עלויות אחזקה וקניה. מה שאני בעצם שואל הוא מבחינת אמינות ואחזקה - לקנות 106 ( XS בשאיפה או XR ) או 205 אבל משנתון יותר חדש ?
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
או.קי, ירדתי מה-XSi כי לא יכולתי למצוא אחת כזו. כעת אני בבעיה: הייתה לי פונטו 98, שעשיתי לה את המוות ומכרתי אותה, כיום אני מחפש רכב זול יותר-עד 20K, שתוכל לעמוד בקצב הנהיגה שלי... למישהו יש הצעות???
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מחפש רכב, לא חדש, שיהיה בטיחותי וגדול אבל שיהיה גם ספורטיבי! למישהו יש הצעות???
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
זה אוטו חברה שאבי נוהג בו כבר שנתיים עם 45 אלף קילומטר. הוא נוסע מצויין עד עכשיו ואין תקלות. עכשיו, יש לזכור שזה שנת 2001, ועכשיו אבא שלי רוצה לקנות מהחברה את המכונית. שווי המכונית כחדשה לפני שנתיים היה 200 אלף ש"ח, המחירון של הרכב עם הקמ"ש הוא 140 אלף. מה אתם אומרים? כדאי לקנות אותו? אני אישית חושב שלמרות שהאוטו מצויין וכולם מרוצים ממנו מאוד,עדיף לקנות מכונית קצת פחות טובה ב-140 אלף אבל חדשה...
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש אוטו ספורטיבי כמו שציינתי בכותרת עם הנתונים ההבאים. רציתי לדעת איזה דגמים אתם מציעים שיש במחירים האלה. חשבתי כבר על משהו בסגנון מגאן ספורט, גולף... אבל אני בטוח שאתם תוכלו להציע לי פה משהו הכי טוב... תודה!
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פונטו S75 - יש די הרבה למכירה (לא מכיר בכלל את הרכב) פיאט בראבו SX 1600 גם יש הרבה.... פיג'ו 106 דור שני - כמעט ואין למכירה כאלה במצב טוב ואלה שיש רוצים מחיר מופקע סיטרואן סאקסו 96 + - רוב ה 1400 אוטמטיות רנו קליאו 96 + הפיג'ו רנו וסיטרואן אני מחפש כבר חודש וחצי ואין כלום פשוט מעצבן אז החלטי לחפש גם בכיוון של פיאט..... תודה המיואש
הודעה אחרונה מאת אייל, -
בחירת צבע למיאטה 1 2
מאת bmbbb- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני עומד להזמין mx5 ואני מתלבט איזה צבע לקחת, אני אוהב צבע בולט (האוטו הקודם היה צהוב) אבל פה אני מתלבט... מה אתם הייתם מזמינים? הצבעים שאפשר להזמין הם לבן שחור אדום כחול כהה כסף
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
טוב, לאחר שנקנה הרכב (פג'ו 307 2.0 XS) נותר עכשיו לרכוש ביטוח. אין לי כל כך ניסיון עם ביטוחים ואני לא בטוח מה טוב יותר ומה פחות. סרקתי הצעה שקיבלתי דרך לובינסקי שאמורה להיות טובה יותר (כרגע חברת הביטוח שבדרך כלל אנחנו מבטחים בה דרשה ממני להתקין פוינטר וזו לא) מהממוצע. אם למישהו יש ניסיון אשמח לשמוע את דעתו על ההצעה. תודה.
הודעה אחרונה מאת EyalR, -
-
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מתענין במיול כיוון שתקציבי נמוך. רציתי לשאול האם אפשר למצוא מיול במצב טוב, בלא צורך מוסך כל זמן קצר ושישרת אותי כראוי. השאלה היא אם יש לי אפשרות לקנות אחד במחיר של עד עשרת אלפים שקלים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת LiorB, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפשת רכב ב 50,000 ש"ח ומתלבטת בין יונדאי אקסנט לבין סוזוקי בלנו.. כיוון שלאחר בדיקה הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה).. שהמכוניות לא "אוכלות" דלק.. וגם הביטוח לא יקר.. אני עוברת ביום בממוצע 15 ק"מ.. מה יותר עדיף ? האם תהיה לי בעיה למכור (האם לרכבים אלו יש שוק) ? כמו כן, מה דעתכם על דייהטסו קלאסיק ?? אשמח לקבל המלצות לרכבים אחרים.. תודה
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
מנדנדים לי כל הזמן. מה אתם אומרים ? אני לא רושם מה בדיוק ההעדפות כי אני רוצה שתזרקו לי את הבחירות הכי טובות שלכם ועם נימוק. אז SHOOT. שמוליק
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברה יש למכירה טיגרה 95 יד 4 115 אלף ק' ללא תאונות =מחיר מחירון 34 הוא רוצה 39(נימוק:קשה למצוא רכב כזה למכירה) האם זה הגיוני למכור רכב כזה ב5 מעל המחירון רק בגלל זה?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני עתודאי (כיתה יג') בן 18 וחצי . התקציב שלי לרכב עומד על 30 אלף מקסימום אך הדרישות רבות . חשוב לי מאוד שהרכב יהיה אוטומטי מכיוון שבכל בוקר אני נתקל בפקקים לכן ידני לפי דעתי זה עינוי (בחור עצלן מה לעשות ) . כמו כן אין לי הרבה כסף להשקיע על דלק לכן ברצוני מנוע שלא יהיה גדול 1600 מקסימום . ואם כל זה לא הספיק לכם , אשמח שיהיה ברשותי רכב בעל מראה צעיר אז אחרי הדרישות שלי שלא תחשבו שסתם באתי בלי לחפש , ערכתי כמה סקרים ומצאתי כמה מכוניות שאולי יתאימו לי , אבקש את חוות דעתכם על אותם רכבים . 1. מזדה 323 f שנת 94 (מחירון 32 אלף אבל אולי אצליח להביא בפחות ? ) 2. רנו קליאו שנת 95 3. פיג'ו 106 xs שנת 96 (אבקש את חוות דעתכם על הרכב הזה כי הוא הי…
הודעה אחרונה מאת tomer_shalom, -
-
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני רוצה שתיעצו לי בבקשה על לאנטיס f שנת96 אוטו' או ידני מבחינת אמינות הוצאות וכד' תודה
הודעה אחרונה מאת sitb, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתכוון לקנות רנו קליאו 1.4 ידני מודל 2000. כרגע עומדות לפני שתי הצעות: 1. רכב מבעלות פרטית עם קילומטרז' של 53,000 במחיר מחירון 2. רכב מלסינג ע"י חברת השכרה גדולה עם קילומטרז' של בערך 60,000 ובהנחה של 5% מהמחירון. שני הרכבים ללא תאונות ועברו את הטיפולים השגרתיים בזמן. במי הייתם בוחרים? האם הרכישה של רכב מלסינג (היה בחברת הייטק) בעייתית? האם זה יתנקם בי כשארצה למכור כך שההנחה בעצם לא קיימת? אשמח לקבל עיצות
הודעה אחרונה מאת lightor, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא ידעתי איפה לשאול את זה אז אני אנסה את זה כאן... השאלה שלי היא כזאת.... אם נגיד דוד שלי שבא מגרמניה לארץ על אוטו יכול להשאיר לי את האוטו שלו כמתנה? האם הדבר אפשרי?
הודעה אחרונה מאת lightor, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם... היתי רוצה לקבל חוות דעת על גולף 1.8 ה-90 כוח סוס בין השנים 95-93 ידנית בלבד. הדגמים האוטומטים ממש לא מעניינים אותי. מבחינת אימנות (יחסית) מחיר חלפים (בערך ) . וביצועים מהמנוע של ה90 כוח סוס : שזה אומר , כמה מונמט (בסל"ד) והביצועים של 0-100 והמהירות המריבית של הגרסה הידנית. עוד שאלה: איך אני מבדיל בין המנוע של ה75 כוח סוס לבין המנוע של ה90 (אם למישהוא יש את המספר הסידורי או הבדלים אחרים ). ואם יש לכם עוד דברים להגיד על האוטו בבקשה שתפו אותי... תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת fiesta-1.3, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מתלבט אם להמשיך ולחפש ראלי שמורה או להסתפק ב-XSI.. אני אודה לכם אם תעזרו לי..
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי זקוק לעזרה בבחירת סוג טנדר 4X4 דיזל לעבודה קשה בשטח בקיץ ובחורף הסכום הוא בין 50-60 אלף ש"ח השמות שעלו טויוטה איסוזו מיציבושי ניסן מזדה נוודה כל הדגמים דבל קבינה חשובה אימינות ופחות שמירת ערך מחיר תודה[/b]
הודעה אחרונה מאת Shays, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום קודם כול מה זה רנו מאגן קלאסיק? למישהו יש תמונה? זה לא כמו הסדן נכון? עם התחת החתוך? עכשיו לשאלת השאלות מה דעתכם לגבי שתי המכוניות ? הקלאסיק שנת 2000 אוטומטית , והסאדן 98 אוטומטית מה ההבדל בינהם ומה הצדדים הרעים שלהם וזאת במידה ששנהם מטופלות טוב. תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני צריך לקנות רכב על מנת לגרור עגלה קטנה (עד חצי טון בערך). אז ככה: הרכב צריך להיות זול (מיתון אתם יודעים)אבל מספיק חזק ואמין וממש לא חייב להיות מודרני. ועד 10K כמו כן יסע בעיקר בעיר ומעט מאד בכבישים מהירים. צריך עזרה... וגם האם מישהו יכול לומר כמה עולה בערך עגלה משומשת? כמו כן, איפה מתקינים וו גרירה כמה זה עולה ואיך מסדרים לזה רשוי. הרבה שאלות אני יודע,מקווה שתוכלו לעזור בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת voodoo, -
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם . אבא שלי רוצה לקחת לי את ההונדה סיויק ולקנות לי פיאט פונטו שנת 97 עם מנוע 1.3 עם כל התוספות הגה כוח חלונות כו...... והשאלה שלי היא מה עדיף לי לפי דעתכם האישית סיויק שנת 94 או פונטו ? למישהו יש תמונה של פונטו משופרת (חיצונית או פנימית ) למישהו יש הערות לגבי פונטו ? בתודה מראש.....
הודעה אחרונה מאת Refael Azi, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
דרישות נוספות קריטיות הן הגה כוח. רצוי מאוד שלא יהיה ספרטני (כלומר ג'אסטי נופלת פה על הסף, וגם שארייד לא או סוויפט) ועדיף משנה כמה שיותר חדשה... אה והתקציב : 25 אלף ש"ח. תודה. רון. (לא לי... זה אוטו לבת הזוג...)
הודעה אחרונה מאת dodno1,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 255 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- קוסקוס
- guccii800
- לירון .ה.
- KOOKE
- שחר 1
- yuvk
- סולל הדרך
- T_A
- rev-Match
- parnuk
- hans