ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,517 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מצאתי פיז'ו 106 xs שנת 97 המכונית אוטומטית 1600 עברה 110000 ק"מ מה אני צריך לבדוק והאם כדאי ליקנות אוטומט? אני מחפש מכונית די ספורטיבית אבל מצד שני גם אין לי כח להחליף הילוכים בפקקים של גוש דן מדי יום...
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 62 תגובות
- 7 אלף צפיות
אני רוצה לקנות מכונית יד שניה שתהיה זולה ,אמינה ועדיפות לספורט מחיר עד 100K ואם אתם יכולים תפרטו איזה שיפורים מכנים אפשר לעשות תודה
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
כן כן חדשה, לבחורה למעל 5 שנים: יאריס בעד: אמינה, התנהגות גביש טובה, שכירה. נגד: קטנה מאוד, 1300,יקרה.(103.000K) C-3 בעד: גדולה, מפנקת,1600, זולה יחסית למה שמקבלים.(103.000Kאו 108.000K ל PACK) נגד: עתיד אמינות לא ידוע, שכירות. בבקשה תיתנו סיבות נוספות. תודה. נ.ב נסיעות מבחן כבר בוצעו, ושתיהן טובות.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
סיטרואן וולקן ZXשנת 93 מנוע 200 ידני 5הילוכים או סיטרואן קסטניה SX2000 שנת 93 ידני או לנציה דדרה 2000 1995 אוטומט? אני רוצה משלושתן תהיהי לי: מהירות,אחיזה,ונוחות.
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה הוא עולה? האם כדאי לקנות אותו? מאיזה גיל אפשר לנהוג בו? כמה עולה ביטוחים שלו? תיתנו לי פרטים תכנים שלו. תודה :painting:
הודעה אחרונה מאת danieltoyota, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מעוניין לדעת מה המחירון של פיגו' 106GTI שנת 98.... מעוניין גם לדעת מה נפח המנוע של הרכב.... כ"ס... צריכה... אמינות ועוד.... קניה טובה או לא....?!
הודעה אחרונה מאת ido, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחים שלי בן דוד שלי משגע אותי הוא מת לקנות פיג'ו 306 קבריולט שנת 94 מנוע 1.8 או 2.0 זה לא מפריע לו! אבל בחיית חברה השאלות הקבועות לפני קניית מכונית למרות שהבדיקה הכי טובה היא לנהוג על הרכב הספציפי!!! 1. איך הוא בתור אוטו בכלליות (יש לו בעיות מוכרות ונפוצות?) 2. אתם יודעים אם הוא נחשב לרכב יקר בביטוחים באופן כללי? 3. ממה להזהר ואת מה לבדוק לפני קניתו (מלבד הבדיקה השגרתית)? 4. מישהו יודע על מכונית כזאת למכירה (למרות שיש לו אחת כזאת כהצעה אבל תמיד טוב מגוון)??? ממש תודה לכם אני יודע שאתם אחלה גברים!!! תודה מראש שחר
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
למה אני שומע הרבה דברים על האמינות של פיאט שהיא ממש לא בשמיים? מישהו יכול להסביר קצת יותר למה כל כך הרבה אנשים אומרים שהאמינות שלה לא טובה..? ועוד משהו, איך האונו דגם ה70 כ"ס מנוע 1400 בהשוואה ל205 ג'יאר מנוע 1400 עם 75 כ"ס?
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
-
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
נראה לי שזה הפורום הכי מתאים לשאלה ..... בשנת הדגם 2002 יש 2 גרסאות של בורה 1.6 יש STANDART ויש COMFORTLINE ההבדל הוא שבקומפורט ליין יש בד קטיפה, צמיגים רחבים, חיישן גם למגבים, מחזיקי כוסות מאחור ועוד כמה תוספות ..... במחירון משום מה אין התייחוסת לדגמי אבזור הללו. מישהו יודע איך אני מחשב את מחירון הרכב של ההורים שלי?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב בו אפשר לשים בנוחות שלושה כסאות לילדים מאחור (חוץ מאשר פיאט מולטיפלה). כמובן שחשובה הבטיחות והאמינות של הרכב!!! ההתלבטות היא בעיקר לגבי רנו מגאן סניק. כמובן אם יש רכב אחר באותה רמה פחות או יותר, אשמח לדעת. המון תודה!!!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
ניסאן פרימרה
מאת RACEPAK- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם מה אתם אומרים על ניסאן פרימרה מנוע 2000 שווה לקנות?? עגלה?? מהיר ?? עצבני?? כדאי לשפר?? או לוותר??
הודעה אחרונה מאת corsa, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
תמיד התעניינתי ברכב המופלא הזה, שהוחבא היטב ע"י היבואן באמצעות מחיר מופרז. המחיר כמשומש צונח מהר, עד שבשנת 2000 הוא עולה פחות מפורסטר. הבנתי שתמורת הפונקציונליות האינסופית, מקבלים רכב נדיר (בארץ) ויקר לאחזקה. יש למישהו דיעה או ניסיון? ולגבי המחיר? שווה מחירון כי הוא נדיר, או שאפילו זה לא, בגלל יוקר האחזקה והקושי למכור אותו?
הודעה אחרונה מאת byaniv, -
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אז ככה.... השכן שלי הוא רופא בירושלים, יש לו שני בתים אחד בירושלים ואחד באשדוד... אז כשהוא בא הוא בא עם רובר 620TI א-י-ז-ה א-ו-ט-ו !! מנוע 2.0 טורבו 200 כ"ס 7.1 למאה (לפי פארקרס) ולהזכיר לכם זה אוטו מנהלים! אז לסיפור... הבטריה שלו באוטו ניגמרה אז הוא ביקש ממני ומאבא שלי להניע אותו ולעסות סיבוב קצר... שאנחנו נסרב הלכנו לאוטו דחפנו אותו (האוטו ידני) האוטו מונע.. ואז אני וחברים שלי שהיו איתי קפצנו לאוטו ויאאלה לקרוע ת'כביש... נוסעים רגוע...רגוע... ואז מגיעה לחיצה ובום נידבקים לאחור.... הסל"ד עולה כמו לא יודע מה!!! ואנחנו כולם בשקט מקשיבים למנוע!! האוטו הגיעה מהר למאה... אני לא יודע כמה שניות זה היה אבל זה היה מהר!! והאוטו נוסע טוב בסיבובים.. ול…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי עומדת אצלי בשכונה אודי כזו למכירה כבר די הרבה זמן. האם ידועות למישהו בעיות מהותיות ברכב? (אני יודע על הבחור שטוען שהלך לו הטורבו וכו'). למישהו יש נסיון עם הרכב? תודה גלעד
הודעה אחרונה מאת אוהד, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
איך הרכב הנ"ל מבחינת אמינות נוחות נהיגה וכו'? הכוונה היא לשני הדגמים 1.8 ו -2.0 אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שנהג בהן.
הודעה אחרונה מאת voodoo, -
-
קסדוס 9
מאת Shmulik_Miata- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חבר שלי מעוניין לקנות קסדוס 9 שנים 94-95, הרכב הגיע ארצה בייבוא סדיר עם תיבה אוטומטית שמשודכת למנוע 2.5 ליטר. הרכב הנ"ל אינו רכב סחיר, אז אפשר להוריד המון במחירון. האם יש מצב למצוא ידניות ? איך הרכב מבחינת נהיגה ? (רק מי שנהג בבקשה) עוד דבר, תוכלו לתת לי מתחרות באותה קטגוריה עד 60K ? תודה שמוליק
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם מישהו יודע מה ההבדל? האם ה DXI היא קופה? ההבדל במחירון (שניהם ייוצרו עד שנת 95) הוא קרוב ל 10K, הדבר היחיד בפרטים שאני רואה ששונה זה שדווקא ב DX יש 2 כריות אוויר. תודה מראש על התשובות
הודעה אחרונה מאת DJO, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת איזה אוטו הכי מהיר/יציב וששווה לשפר שכסף יכול לקנות (עד 50 K) עדיפות ליפני תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מחפש אוטו זול ששוה השקעה ואפשר להפוך אותו למשהו פצצתי! אני רוצה בו שלוש דברים 1.שיהיה אפשר לעשות אותו ממש יפה (אחרי צביע ותוספות כגון קיט וכו...) 2. שתיהיה לי אפשרות לשים בו מנוע טוב (טורבו אולי) 3. אחיזה טובה בכביש יש הצעות?
הודעה אחרונה מאת f40, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת פרטים על הרכב הנ"ל יש לי אפשרות לקנות אותו במחיר מאוד מועט, האם הרכב אמין ? האם אצטרך להשקיע כסף רב בתיקונים וכו ?
הודעה אחרונה מאת ajunior, -
של איזה חברה הרכב? הוא שווה משהו? איך האמינות/שלדה/התנהגות כביש כללית ואם אפשר להתמקד ע לדגם 1.6 SL
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בבעלותי בימבה עם מכה בשסי. הרכב, מבחינה מכנית מעולה, אולם יש לו מכה בשסי - האם יש סיכוי כלשהוא שאצליח למכור אותו? אם כן, כיצד? מה עושים? S.O.S אודה באם תעזרו לי תודה רבה רבה רבה מראש נטע
-
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני יודע שזה לא פרארי אבל זה מה יש. אני מתלבט בין לאדה ניבה לסוזוקי סמוראי. האוטו צריך לשמש אותי (ואת אבא שלי) לנסיעות קצרות. אני מחפש אוטו כייף, חשוב שהיה אמין ולא יעשה הרבה בעיות. התקציב הוא עד 17,000. אם יש לכם רכב אחר להמליץ, בכייף. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תקציב עד 15000 מה כדאי לקנות??
הודעה אחרונה מאת RS6, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי אני עומדת לקנות רכב משומש ורציתי לדעת איך בודקים במהירות האפשרית שעבוד ועיקולים על הרכב ודוחות משטרה. אשמח לקבל תשובה במהירות....
הודעה אחרונה מאת NOS66, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש פה. אני צריך עצות בקשר לקניית רכב. התקציב הוא 85,000 ש"ח משפחתית מודלים 2001\02 על מה אתם ממליצים ? אני מודה לכם .
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
-
דעה לגבי סיטרואן ZX 1 2
מאת GiLz-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, הוצעה לנו סיטרואן ZX מנוע 1.4 שנת 97 ידנית כמובן ... מחירון הרכב הוא 37K והוא הוצע לנו באיזור ה30K כיוון שזהו חבר של אחי מוכר את הרכב... אני מעוניין לדעת מה דעתכם על האוטו הספיציפי הזה, על רעיונות אחרים כבר חשבנו, האם זהו רכב אמין (למרות היותו צרפתי ) שותה דלק ? טיפולים לסיטרואן, יקרים או לא? והאם היותו מנוע 1.4 גורמת לו להיות חלש בצורה נוראית או שהדבר לא מורגש... נ.ב למי שרוצה להשוות הרכב שכרגע יש לנו הינו פורד סיירה 88... תודה רבה לכל המגיבים, גיל.
הודעה אחרונה מאת silent night, -
-
אקורד ידנית??
מאת RACEPAK-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם סקרן אותי כבר הרבה זמן האם יש בארץ הונדה אקורד ידניות בשנים 92-95????? האם גרסת הקופה בשנים האלו מוצלחת??? יש כאלו ידניות?? שווה לקנות?? כמה כ"ס????? ובכלל איזה דגם של אקורד הוא הכי מוצלח???
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני במרחק של יום אחד מקנייה של הרכב הנל. שנת 96, 130,000, יד שלישית מה הבעיות הנפוצות ברכבים האלה שכדאי לבדוק חוץ מבדיקה במכון מסודר?
הודעה אחרונה מאת K&N, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שנת 88-90 איזה הכי עדיפה?
הודעה אחרונה מאת yaron_z,
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 179 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Camaro 92
- gadik6
- orsh99
- guccii800
- yahaga
- BoazB11
- Zorly
- matan_mil
- יבגניפ
- gpm11
- גולדן191
- avizaz