ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,517 נושאים בפורום הזה
-
מוסטנג 96-98
מאת RACEPAK- 2 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת איזה גרסאות של מוסטנג הגיעו לארץ (נפח מנוע) ואם יש לכם מידע כללי על הרכב כמו כמה ק"מ לליטר . 0-100 . כ"ס שווה לקנות? ואייך הביטוח יקר?
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אשמח לקבל המלצות לטיריוס לשנים 2000-1997 אני יודע שהכלי הוא 4X4 ומנוע רק 1300סמ"ק אבל בכל זאת.... תודה
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
קראתי את המבחן שנערך בעבר ב"הגה" בין מספר קטנות חמות... בין היתר נכתב שמבחינת תאוצות, תאוצות ביניים אין כמעט הבדלים בין השתיים. מה יש לכם לומר על האיביזה טורבו? לחובה ולזכות... האם היא באמת יריב שקול לקליאו ספורט, או שרחוקה ממנה שנות אור? ואיך היא ביחס ל 206 GTI? אני מודע לכך שאין לה כבר אחריות, (מדובר על דגם שנת 2002 ) והיא עם מנוע טורבו + "צמפיון", אבל בכ"ז שאמח לקבל חוו"ד.
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני לא מצליח למצוא מפרט טכני של הרנו מגאן, יש של רנו מגאן II החדשה אך לא של הקודמת. תודה !! רוני.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שניהם שנת 2001 וק"מ גבוה, מנוע 1600 אוט'. המגאן- 55000 ש"ח הפוקוס- 67000 ש"ח חשוב לי אמינות, נוחות נסיעה, וקלות המכירה בעתיד. על מה הייתם הולכים בהתחשב בפער המחיר הגדול הנ"ל(התקציב שלי מאפשר את הפוקוס). תודה, רוני.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם אפשר תרשמו כמה בבקשה בת"א כמובן
הודעה אחרונה מאת אורן, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שאלה, אני מחפש רכב משפחתי שיחזיק מעמד כמה שנים ואני מתלבט בין הדגמים האלו: ב.מ.וו 316 / 318 אוודי 80 מנוע 2000 טויוטה קרינה 2000 מאזדה 626... גאלאנט 2000... כל הדגמים מהשנים 92 - 94...אוטומטיות... אין ספק שהגרמניות הכי נראות לי אבל אני חושש מעלויות האחזקה ות'אמת...אני ממש לא מכיר רכבים מלבד היפניות (עד עכשיו היתה לי סוזוקי ויטארה ואני מודע לעלויות אחזקה של ג'יפ וזה לא זול...) אז על מה לשים דגש בבחינת כל אחד מהרכבים והאם למי מכם היה אולי רכב מהרשימה ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנא עצתכם, מישהוא מכיר את הרכב הזה ? מנוע 1600,אוט',אמנם עשתה 50K ק"מ אך נראית שמורה יפה, שנת 2002,(קצת פחות מהמחירון בגלל הק"מ). דחוף. תודה !!! רוני.
הודעה אחרונה מאת רוני, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
למישהו יש נסיון כלשהו איתם בנושא של קניית רכב משומש מהם במה הם שונים ממגרש רגיל לאילו דברים עלי לשים לב כאשר אני בודק רכב שברשותם תודה
הודעה אחרונה מאת תומR, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לקחתי פולו 1.6 75 כ"ס, ידנית, מודל 95 עם 121,000 ק"מ. נראה לי שהמכון מכסת"ח את עצמו ( יותר מדי ), אבל קשה לי להחליט מה אמיתי ומה לא. אני מצרף את הטופס כדי שתבדקו ותגידו לי מה הם מוסיפים בכל בדיקה ( הרי סביר להניח שנזילת שמן הם תמיד רושמים.... ) בקיצור, תנסו להפריד לי את העיקר מהתפל ולהגיד לי אם הרכב שווה קניה ( אני חושב שכן, אבל מה אני מבין ) ד"א, כמה הייתם מורידים מהמחירון על כל הליקויים הללו ?? והערה קטנה: הבחור שממנו אני מעוניין לקנות את הרכב הגון בצורה שלא תאמן אז בבקשה תהיו הוגנים ואל תזרקו לי "תוריד 4K ש"ח מהמחירון" אלא תנסו להעריך כמה הרכב שווה באמת. תודה רבה אריק
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
דרישות: - פוזה כמה שאפשר - אמינות סבירה - עלויות אחזקה זולות עד כמה שאפשר תזכרו: זה לאישה לא לגבר אז מכונוית עם אופי ספורטיבי ושלדות מטורפות לא רלוונטיות פה תודה!
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר שלי ביקש לברר הוא רוצה רכב אמין לא אוכל דלק ושאפשר לנסוע עם חברים(3) בסבבה לא יותר מ20K!! תודה
הודעה אחרונה מאת shortboarder, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רציתי לדעת אם מישהו נסע על שני הסוגים האלה והרגיש הבדל משמעותי בין ה1400 ל1600...(פיז'ו 206) ברור שיש הבדל אבל הוא משמעותי?
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו פה מוכן להסביר לי מה הבעיה של כולם עם אלפות? האוטו יותר מהיר מכל האקס אס אי וזה שכולם אומרים שיש להם בעיות לפי דעתי לא צודק כי יש לי 33 1.7 חצי שנה להיא מטופלת ולא הייתה לי בינתיים שום בעיה...
הודעה אחרונה מאת alfa_romeo11, -
וי אר 6 ?
מאת 106 rallye- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה דעתכם ...אני היום נוסע על ראלי 1600 ואני רוצה משהו קצת יותר חזק..? לא משנה לי כל כל לרדת ביציבות של הרכב.. אבל חשבתי להחליף את האוטו לוי אר 6 השאלה עם לוי אר אין הרבה בעיות ? כמו שהיו לי לראלי..? דלק אני יודע שהוא אוכל הרבה זה לא מפריע לי..!! מה החסרונות שלה ומה היתרונות של הוי אר.???. תודה גיא
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש אוטו לבן שלי... מחפש אוטו עם מנוע קטן עד 1600 ידנית אוטו אמין... לא חייבת להיות מגאן קופה או 206 הוא רק רוצה רכב, לא אכפת לא איזה. חשבתי על פיאט פונטו לדעתי לא כדאי 205 או 106 כי יש להם הרבה בעיות אמינות (אחח הצרפתיות האלה) מצדי אפילו סוזוקי סוויפט אם היא אמינה (?) אז מי שיכול, עוד הצעות יתקבלו בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 0 תגובות
- 860 צפיות
אנא ממכם מהי הפרונצדורה של קנית רכב,מאז שאני יוצר קשר עם המוכר ואני מחליט לקנות את הרכב...???? (כולל בדיקה כמובן) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shortboarder, -
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
טוב, בשעה טובה אנחנו מנסים לקנות רכב חדש. מחר אני כנראה אלך לראות פ'זו 106 XS. מחר לא יהיה לי ולמוכר זמן לקחת את הרכב לבדיקה, אבל אני כנראה אלך לראות את האוטו כדי לראות את מצבו הכללי. השאלה שלי היא מה אני יכול לבדוק ואיזה נתונים אני יכול לאמת/להוציא מבדיקה חיצונית של האוטו. (עכשיו, אני יודע שצריך לבדוק מים ירוקים, אבל איפה זה לעאזאל? ) מה אפשר לשאול? מה כדאי לבדוק? (מספר רישוי, מספר שילדה, מספר מנוע) איזה אינדיקטורים אני יכול לברר? לבקש נסיעת מבחן? ואם כן - מה לבדוק? (חופש בגיר? בולמים גמורים? הגה?) תודה לכולם מראש, מנו.
הודעה אחרונה מאת SnOrK, -
ב.מ.וו קומפקט 1 2
מאת n123456- 22 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אתמול בלילה ראיתי ב.מ.וו קומפקט בלוח פוקוס - נדלקתי מישהו מכיר ת'רכב הזה ? מדובר על 1600 סמ"ק ואוטו מדהים והכי חשוב - עומד בתקציב שלי יש משהו שחוב להקפיד בב.מ.וו ? מלבד כמובן הבדיקה הרגילה במכון (שגם לא תמיד הכי מדוייק ונכון) דרך אגב, הרכב שראיתי אתמול בלילה כבר נמכר אבל יש עוד אחת באזור ירושלים שאולי אסע מחר לראות... תנו המלצות (אם יש לכם) תודה וסופשבוע רגוע לכולם בכבישים
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
איזה מהמנועים של הנ"ל מומלץ (כח, גמישות, אמינות) והאם יש A4 משופרות בארץ ואם יש מצב לתמונות. תודה.
הודעה אחרונה מאת S3, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ביררתי ולדוד שלי יש חבר שמוכר MITSUBISHI Eclipse שנת 1998 ב15.500 $ מי שהוא יודע בערך כמה זה יעלה לי להביא אותו לפה ??? וגם אמרו לי שצריך אוטו בן 2 גג, אם כך דוד שלי יכול לסדר מסמכים ל2002 במקום 98
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 978 צפיות
הייתי מבקש לדעת מה השינויים שעברה היאריס ב 2004 תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת soy7, -
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
טוב אז ככה אני מעוניינת לקנות יאריס טי ספורט כרגע במלאי של 2004 יש להם רק כחול ושחור ונשארה להם מ2003 אדומה (צבע שאני מעדיפה) הם מסכימים לעשות לי עליה הנחה של 5Kעליה שווה? ???הרי רכב חדש מאבד בשנה הראשונה משהו כמו 10%מהמחירון לא??מישהו יכול לייעץ לי מבחינה כלכלית מה לעשות כי מצד אחד אני חוסכת עכשיו 5K אבל מצד שני בעוד חודש המחיר שלו יירד באופן משמעותי(כניסת דגמי 2004)....עזרה בבקשה
הודעה אחרונה מאת Saar, -
שברלוט אוואו 1 2
מאת soy7-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מעונין לדעת אם כדאי לקנות לאשה שברולט אוואו אוט' מנוע 1400 95 כ"ס ,לאחר כל ההנחות המחיר הוא 89000 ש"ח תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
- 20 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
מדובר במכונית אשר דיברתי עליה בזמנו עוד בפורום YNET. מכונית שעברה תאונה קשה הכוללת שאסי קדמי + אחורי ועיוות של המרכב באזור הגג. בנוסף לממצאים נורמלים יחסית כמו החלפת דלת כנפיים ומכסה מנוע מכונית זאת נלקחה על ידי לבדיקה בזמנו כשחיפשתי פולו 16V ועברה את הבדיקה בצורה נקייה. למזלי הרב הלכתי לפחח רכב שישר עלה על התפירות בשלדה. בנוסף כבר ספידומטר היה מנותק מצורפות תמונות (ריגול) של המכונית הנ"ל תוך דגש על גורמים מעוררי חשד. יש לציין שהמוכר אמר שהיא יד שניה והיה כתוב 02 ברשיון.... למרות זאת לא היה אכפת לי גם לקנות יד שלישית אז לקחתי אותה לבדיקה... ***** עריכה 10 ביולי ***** המלצה חשובה כשלוקחים את הרכב לסיבוב יש לוודא שהספידומטר …
הודעה אחרונה מאת Shays, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאור משפחתנו המתרחבת החלטנו להחליף את האיביזה ברכב משפחתי. אני מחפש רכב משפחתי בסביבות ה40000 ש"ח. הרכב יהייה רוב הזמן אצל אישתי (אני רוכב על דו"ג) כך שהפרמטרים החשובים הם אמינות, מרווח, תא מטען (לעגלה) ופחות יכולות דינמיות. הרכבים שעולים על הפרק הם : קוואליר 96 , מונדאו 97 , לנטרה 98-7 , סונטה 95 ,קורדובה 98 , לאנטיס F 96 ,קסנטיה 96 , סופרלנסר 96 . הערות, הארות, תוספות, אזהרות ?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב? לא בשבילי, אלא למכר. 2,200 סמ"ק. מדובר על ה 3 דלתות, ידנית. אמינות, טיפולים, ביצועים, אגרה, וכדו'? אני פשוט לא מכיר כלום בכל הנוגע לאופל. תודה.
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לכל מידע שישפוך אור על הרכב הכי חשוב נושא האמינות האם מעל\מתחת לשנתון מסויים יש הבדלים מבחינת טיב הרכב?? מלבד הספק וכוח האם יש הבדלים בין 1800 ל1400?? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות (לא בשבילי) את הרכב הנ"ל. יד שניה , שנת 96 , 108000 ק"מ , מטופלת , ללא תאונות, ידנית , 1600 סמ"ק. אני מאד הודה למי שירשום כל מידע לשברשותו על הדגם - אמינות(המוכר תיקן בשבוע שעבר מנגנן חלון שנפל...) , סחירות , אחזקה. האם שווה לשלם מחירון על רכב כזה האם הדגם של 1600 סמ"ק הוא דגם הסדאן תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ZisoButts, -
אהלן, אני מעוניין לקנות רכב חדש אוטומטי (חובה אוטומטי וחדש) עד תקציב של אזור ה125K. חשוב לי שהרכב יהיה: 1. נוח. 2. איכות חומרים גבוהה. 3. שיהיה שקט (כמה שפחות קרקושים ורעשים). 4. התנהגות ספורטיבית פחות חשובה אבל אני גם לא רוצה רכב שיהיה עגלה כלומר שכשאני ארצה ללחוץ על הגז תהיה תגובה טובה ואם אני ארצה להיות על 150-160 שאני לא ארגיש שהרכב עומד להתפרק. הרכב רוב הזמן ינהג על ידי נהג יחיד ואיננו מיועד למשפחה. האפשרויות שעליהן חשבתי הן: רנו קליאו 1.6, מגאן 2 1.6, הונדה ג'אז 1.4, C3. אלו בערך האפשרויות שעולות בראשי, המגאן 2 לא משתייכת לקבוצה והיא גם הכי יקרה אבל היא די מושכת אותי בעיקר אחרי שקראתי כאן ביקורת של מישהו שאמר שהיא ממש מפוארת מבפנים. תו…
הודעה אחרונה מאת EyalR,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 604 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- farkash7
- שום מאכר
- IsraCar
- ntd
- PYA
- Step
- שחר 1
- Avia
- דוב המערות
- SlowRide
- Or05230
- שביט