Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

205 GTI

redroze
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שגיליתי שהמנטה שלי חלודה מהיסוד אני שוקל למכור אותה ולקנות רכב אחר ...

אז ישר חזרתי לאחד מהמכוניות שאני הכי אוהב- 205 GTI ...

אני יודע שקשה למצוא כאלה במצב טוב אבל האמת שאני לא מחפש כאלה במצב טוב. אני מחפש כאלה רק עם שלדה נקיה, לא אכפת לי שיהיו קצת נזילות שמן מהמנוע או שהגיר עייף, העיקר שהשלדה שלה תהיה נקיה ... מכיוון שמנוע וגיר אפשר לסדר, שלדה אף פעם לא תחזור להיות כמו פעם ...

מצאתי אחת שחורה, שנת 92, מנוע 1900 סמ"ק, ב-13K ש"ח. המחיר נשמע לי מאוד נמוך ומפתיע. כמובן שאני אקח אותה לבדיקה אבל השאלה האם שווה בכלל לנסוע לבדוק אותה ???

נ.ב.

אם מישהו ראה/שמע /הריח/טעם 205 GTI, לא משנה מאיזה שנה, לא משנה איזה מנוע (למרות שאני מעדיף את ה-1900), שישלח לי בבקשה הודעה פרטית ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נניח שאתה מוצא 205GTI במצב ממש טוב,גם מכני,גם בלי פגיעות שלדה,גם במצב פנימי טוב(ואין לך מושג כמה הדש בורד מרעיש שהוא שבור).

כמה כסף יש לך לאחר הקניה?

גם כדי ליישר קו וגם בשביל אחזקה שוטפת לאחר מכן?

אין כמו לגרף עלים!

פורסם
נניח שאתה מוצא 205GTI במצב ממש טוב,גם מכני,גם בלי פגיעות שלדה,גם במצב פנימי טוב(ואין לך מושג כמה הדש בורד מרעיש שהוא שבור).

כמה כסף יש לך לאחר הקניה?

גם כדי ליישר קו וגם בשביל אחזקה שוטפת לאחר מכן?

כן, אל תדאג, אני יודע שהאחזקה של הרכב הזה לא זולה ...

תקח בחשבון שאת כל החלקים אני משיג דרך המוסך במחירים הרבה יותר זולים ...

בנוסף לזה יש לי גב כלכלי מההורים שלי שיעזרו לי באחזקה של הרכב ...

פורסם

בוודאי ששוה לך ללכת לבדוק כל 205GTI.

לפי מה שאתה אומר כל מה שאתה אכן צריך לדאוג הוא שלא תהיה פגיעת שלדה...

לאיזה רמה אתה מתכוון לשפץ אותה?

ובכל מקרה בהצלחה...

אין כמו לגרף עלים!

פורסם
בוודאי ששוה לך ללכת לבדוק כל 205GTI.

לפי מה שאתה אומר כל מה שאתה אכן צריך לדאוג הוא שלא תהיה פגיעת שלדה...

לאיזה רמה אתה מתכוון לשפץ אותה?

ובכל מקרה בהצלחה...

כרגע אני מחפש אחת כמה שיותר מקורית. אני כרגע בראש להחזיר אותה למקור ולאחר מכן אולי גם קצת לשפר ...

הרגע דברתי עם הבעלים:

הוא לא מוכן להתחייב על שלדה מכיוון שהוא לא לקח אותה לבדיקה לפני שהוא קנה אותה. היא הייתה במקור 1600 והוסבה ל-1900. המנוע החדש עבר 10K מייל, הוא אמר לי כמה ק"מ יש לאוטו אבל אני לא זוכר בדיוק כמה, הרכב יד חמישית ...

בסך הכל נתונים לא רעים, חוץ מהקטע של השלדה. הבעלים כרגע במילואים, ביום ראשון אמרתי שנפגש ואז אולי נקח לבדיקה ...

פורסם

אני כמו בעלים של 205 GTI לשאבר מוכן לעזור במה שאני יודע, צריך עזרה משהו ה"פ בכייף

אבל אכשיו יש ראלי ועדיין ה- 205

POWERD BY C....

פורסם

אתה יכול להוריד את הסיכויים לרכב עם תאונת שלדה,צריך עין טובה ונסיון אבל זה אפשרי.

בשום אופן אל תוותר על בדיקה ואם הוא לא מוכן להתחייב זה סיכון שאתה צריך לקחת,תבדוק טוב מה מצב הרכב לפני(אולי הוא לא שווה בדיקה בכלל).

אין כמו לגרף עלים!

פורסם

רדרוז, ראיתי את ההודעה שלך ב"קניה ומכירה" ואתה נשמע לי קצת אופטימי....

205 GTI שהוסבה ל-1.9 כולל סרן אחורי? יש מעט כאלו בארץ, ממש מעט.

טוב תעשה אם תלך בכיוון כמו שהתחלת את השירשור הנוכחי. 205GTI עם שילדה נקיה אפשר למצוא....כמובן בהנחה ואתה מתפשר על שאר המכלולים.

הכל תלוי בכמה כסף יש לך בשביל מלאכת השיחזור, קח בחשבון ש-20K יעופו די בקלות על GTI שתעלה לך 10K.

אם יש לך את המזומנים, אני ממליץ לך להעיף דבר ראשון את המנוע ולשים 1.9, אחרי זה שיחזור חיצוניות האוטו כולל פלסטיקה ולאחר מכן אני ממליץ בחום על שיחזור הדש-בורד וכיסאות האוטו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

רק שלפני שהייתי מתפנה לחיצוניות הרכב,הייתי משפץ את מערכת החשמל(שקרוב לוודאי תהיה לקראת סוף חייה)ובודק הייטב את מערכת הקירור.

בכלל הייתי משאיר את כל השיפוצים,כולל החלפת מנוע,רק לאחר ששאר האוטו תקין לחלוטין.

ה205 עלולה להיות מאד מבאסת אם לא מיישרים קו בהתחלה.

אין כמו לגרף עלים!

פורסם
רק שלפני שהייתי מתפנה לחיצוניות הרכב,הייתי משפץ את מערכת החשמל(שקרוב לוודאי תהיה לקראת סוף חייה)ובודק הייטב את מערכת הקירור.

בכלל הייתי משאיר את כל השיפוצים,כולל החלפת מנוע,רק לאחר ששאר האוטו תקין לחלוטין.

הכוונה שלי בהחלפת מנוע היתה לעבודה מקצועית, כלומר שיפוץ/החלפת מכלולים עיקריים במערכת הקירור.

הבעיה במנוע 1.6 של ה-GTI שהוא פשוט לא שווה השקעה כמו טיפולים, תיקוני נזילות, ניקוי מערכת הזרקה, בעיות הצתה וכו'.....פשוט זול יותר (בראיה לטווח ארוך יותר של שנתיים בערך) להחליף ל-1.9 ואז כבר מקבלים ביצועים ברמה אחרת+ אמינות טובה יותר.

אם כבר מטפילם בדש-בורד אפשר "על הדרך" לטפל בחיווט כולו.

אבל כל מה שאני רושם פה רלבנטי לפרוייקט שיחזור די רציני ויקר ואני ממש לא בטוח שלזה התכוון המשורר REDROZE.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הכוונה שלי בהחלפת מנוע היתה לעבודה מקצועית, כלומר שיפוץ/החלפת מכלולים עיקריים במערכת הקירור.

הבעיה במנוע 1.6 של ה-GTI שהוא פשוט לא שווה השקעה כמו טיפולים, תיקוני נזילות, ניקוי מערכת הזרקה, בעיות הצתה וכו'.....פשוט זול יותר (בראיה לטווח ארוך יותר של שנתיים בערך) להחליף ל-1.9 ואז כבר מקבלים ביצועים ברמה אחרת+ אמינות טובה יותר.

אבל כל מה שאני רושם פה רלבנטי לפרוייקט שיחזור די רציני ויקר ואני ממש לא בטוח שלזה התכוון המשורר REDROZE.

קודם כל, אני יודע שההוצאות השוטפות על רכב ספורט הם הרבה יותר גבוהות ואני מכין את עצמי לזה ... במיוחד לאור העובדה שהרכב מגיע מהמפעל עם בעיות (חשמל, דשבורד וכו') ...

בכל מקרה, בקשר ל-205 הנ"ל, הרכב נלקח היום לבדיקה ע"י מישהו אחר והתגלתה פגיעת קצה שלדה בחלק הקדמי, צריך להחליף מחזירי שמן בגיר (עלות 250 ש"ח) וציריה יבשה (עלות 350 ש"ח). המזגן ברכב מפורק ונמצא בבית של המוכר. השיפורים שיש לרכב: אגזוז, צ'יפ, קיט הנמכה, פלאגים, 4 צמיגים חדשים, ברקסים חדשים + רפידות של OMP ומשאבת דלק מוגדלת.

לא יודע מה להגיד, מצד אחד אני יודע שקצה שלדה זה לא כ"כ רציני ובד"כ לא משפיע על ההתנהגות של הרכב, אבל מצד שני אני דיי פאנאט בקטע הזה ואני רוצה רכב עם שלדה נקיה, לא אכפת לי שהמנוע יהיה גמור, העיקר שהשלדה תהיה נקיה !!!

בכל מקרה, ביום ראשון כנראה נלך לבדיקה נוספת ואני אבקש שיחקרו לעומק את הפגיעת שלדה שיש לרכב.

המחיר הנמוך של הרכב (ביחס לשנתון והמצב הכללי של הרכב) מאוד מפתה אותי. מה אתם אומרים ???

פורסם

קודם כל, אני יודע שההוצאות השוטפות על רכב ספורט הם הרבה יותר גבוהות ואני מכין את עצמי לזה ... במיוחד לאור העובדה שהרכב מגיע מהמפעל עם בעיות (חשמל, דשבורד וכו') ...

בכל מקרה, בקשר ל-205 הנ"ל, הרכב נלקח היום לבדיקה ע"י מישהו אחר והתגלתה פגיעת קצה שלדה בחלק הקדמי, צריך להחליף מחזירי שמן בגיר (עלות 250 ש"ח) וציריה יבשה (עלות 350 ש"ח). המזגן ברכב מפורק ונמצא בבית של המוכר. השיפורים שיש לרכב: אגזוז, צ'יפ, קיט הנמכה, פלאגים, 4 צמיגים חדשים, ברקסים חדשים + רפידות של OMP ומשאבת דלק מוגדלת.

לא יודע מה להגיד, מצד אחד אני יודע שקצה שלדה זה לא כ"כ רציני ובד"כ לא משפיע על ההתנהגות של הרכב, אבל מצד שני אני דיי פאנאט בקטע הזה ואני רוצה רכב עם שלדה נקיה, לא אכפת לי שהמנוע יהיה גמור, העיקר שהשלדה תהיה נקיה !!!

בכל מקרה, ביום ראשון כנראה נלך לבדיקה נוספת ואני אבקש שיחקרו לעומק את הפגיעת שלדה שיש לרכב.

המחיר הנמוך של הרכב (ביחס לשנתון והמצב הכללי של הרכב) מאוד מפתה אותי. מה אתם אומרים ???

אני אומר שלא.

אני בספק עם ההורים שלך יוכלו לעמוד בהוצאות של רכב כזה...

מה גם ששמנו לב שאם מתגלות בעיות רציניות ברכב אתה..איך נאמר... בורח\מוכר... אז אולי זה לא כל כך בשבילך?

אני יודע שזה נראה כאילו אני מתקיף אותך (אני באמת מתקיף... :wink: ), אבל לדעתי ה205GTI כפרוייקט שיקום יהיה גדול עליך מאוד.

אבל זו רק דעתי.

:-)

פורסם

אלעד, עזוב אותך.

אל תמהר, אתה תמצא, מניסיון.

אולי ייקח זמן, אבל עם סבלנות אתה תמצא את ה-אחת.

אני לא מאמין שאתה חושב אפילו על לקנות רכב עם מכה בקצה שלדה, רד מזה ומהר.

יש בארץ מציאות, אני גם יכול לתת לך 2 כאלה, אחת לבנה, ואחת האפורה ההיא שהראיתי לך...

הלבנה למכירה זה בטוח...

נהיה בקשר בערב

נ.ב

אני מקווה שקיבלת החזר על הבדיקה.....

סהר.

פורסם
אלעד, עזוב אותך.

אל תמהר, אתה תמצא, מניסיון.

אולי ייקח זמן, אבל עם סבלנות אתה תמצא את ה-אחת.

אני לא מאמין שאתה חושב אפילו על לקנות רכב עם מכה בקצה שלדה, רד מזה ומהר.

יש בארץ מציאות, אני גם יכול לתת לך 2 כאלה, אחת לבנה, ואחת האפורה ההיא שהראיתי לך...

הלבנה למכירה זה בטוח...

נהיה בקשר בערב

נ.ב

אני מקווה שקיבלת החזר על הבדיקה.....

סהר.

הוא אמר שהם לא סגרו על החזר כי הבעלים אמר שהוא לא עשה בדיקה לפני שהוא קנה.

לדעתי, הבעלים יודע טוב מאוד מה יש לו, הוא פשוט כנראה קיווה שרדרוז יקח את האוטו בלי בדיקה או שיפשלו בבדיקה.

• תוכן חדש...