ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,517 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז ככה, ההתלבטות. המתמודדות : בפינה הימנית, בצבע כחול ים, הקליאו RSI שלי עם כל מה שעברנו בשנה וקצת האחרונות... בפינה השמאלית, לא ברור... וזו ההתלבטות. המחירון של הקליאו 36K... אני מקווה\חולם\חי בסרטים\מתכוון למכור אותה ב42-43K (בלי תגובות על זה) ההתלבטות היא בעצם - מה אני אוכל לקנות בסכום הזה. כרגע, בלי למתוח את התקציב למעלה אז תשובות כמו :ב50K אתה יכול לקנות טסטה-רוסה כחולה, מקומן במקומות אחרים.... הציפיות מהרכב : כיף לפחות כמו בRSI, זריזה לפחות כמו הRSI ואמינה כמו הRSI (106GTI קטנה לי פיזית... אז אני נאלץ לפסול עד הדיאטה והכיווץ...) מחכה לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
קורסה GSI
מאת fiesta-1.3- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכב ... מבחינת אמינות , מבחינת תיקונים אני מדבר על שנת 93 המחירון שלה הוא 32000 והעדיפות או החסרונות שלה מול המתחרות כמו XSI וRSI. הודה לכם מאוד ובבקשה תגובות רצניות כי אני על סף רכישה.
הודעה אחרונה מאת CaRReRa, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני צריך שיתנו לי פרטים על הרכב הנ"ל כי יש לי אחד כזה לקניה ואני צריך נתנים בבבקשה ודברים שצריך לדעת לבדוק באוטו הזה......
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
סיאט איביזה 1600 1997 מע דעתכם?? מהירות אמינות אחזקת כביש צריכת דלק כוח
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני עומד לקנות את הרכב-אשמח לשמוע מכם היכן היא מיוצרת. תודה.
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
איזה מכונית אתם ממליצים לקנות לנער בן 17 וחצי... במחיר של כ50000 ש"ח? אני רוצה מכונית טובה... שלא תזלול דלק ולתקן לא יעלה פול...... ובבקשה תנו מכוניות טובות (וכדאי מאוד שגם יהיו יפות) עריכה: פרטים... כדאי אמינה.. מנוע 1600 סמ"ק לפחות... לא משנה ידני או אוטומטי....וכמובן שבטיחותית
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מתגורר בירושלים ומתחיל בקרוב לעבוד בת"א, מה שאומר נסיעה יומיומית על הציר ירושלים-ת"א-ירושלים. אני מחפש רכב שיענה על הקריטריונים האלו: 1. רכב אמין בצורה טובה 2. חסכוני בדלק 3. נוחות טובה- גם אני צריך לעמוד בנסיעות האלו, לא רק הרכב! 4. מחיר עד 50,000 ש"ח אשמח לשמוע ממכם המלצות כמוכן, יש לי שכנה שמוכרת פיז'ו 206 1.4 אוט' מודל 99. הרכב במצב פשוט מעולה ושמור לחלוטין. בהתחלה חשבתי להשקיע קצת יותר וללכת על זה, אבל הבנתי מאנשים שונים שלצרכים שלי (ירושלים-ת"א) הדגם הזה פשוט לא מתאים. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת idokk, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברכות לחכמי הפורום! חבר טוב שלי החליט בשעה טובה להחליף את מכוניתו (טויוטה יאריס 1 ל'). בעקבות לחץ פיזי מתון מצידי ומצד חברים נוספים, הבחור החליט לקנות מכונית קצת יותר "מעניינת"... ישנם מספר אילוצים - קודם כל כלכלי - גג 100 אלף ש"ח. כמו כן, הוא לא רוצה לקנות רכב יותר ישן ממה שיש לו עכשיו, כלומר שנתון מ 2001 וצפונה. אני הצעתי לו לחשוב בכיוון היאריס T, והיא אכן מוצאת חן בעיניו. כמו כן שקלנו את הפיאט פונטו "המשופרת" , את האיביזה טורבו ואולי אפילו קליאו ספורט. בינתיים היאריס היא ההצעה המובילה, אבל שום דבר עוד לא סופי... השאלה הגדולה היא האם יש למישהו הצעה מוצלחת יותר? רעיונות, דעות ורשמים מנסיעות מבחן יתקבלו בברכה. ערן.
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אוקיי אז ככה...חבר מוסכניק אמר לי לקחת רק מכונית יפנית אם אני רוצה לא להכנס למוסך כל הזמן...אני האמת רציתי פיאט בראבו אבל הוא אמר שהיא לא אמינה קיצר..בבקשה איזה הצעות יש לכם לאוטו שנראה טוב(לא שרייד,סוויפט וכדומה) שהוא יפני,שעולה בסביבות ה30 אלף ושיהיה יחסית קופקטי ומשנתון כמה שיותר גבוה... אני נואש *הודעתך נערכה. להבא נא לדייק יותר בכותרת*
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מתרגש, זו הפעם הראשונה שאני פותח נושא בפורום הזה אני זקוק לעזרה עבור חבר ממבינים ומבעלי נסיון בלבד בדגמים ספציפיים של דיזל. המטרה - מכונית לכ- 40,000 ק"מ בשנה. נסיעה יומיומית לירושלים. בד"כ נהג יחיד - כך שמבחינת גודל פיסי החיפוש משתרע מסופר מיני ועד "מנהלים" סדר עדיפויות - 1. אמינות, אמינות, אמינות, אמינות. הבנאדם נוסע כל הזמן ואין לו זמן להיות במוסך. 2. עלויות אחזקה - למקרה שהוא כבר מגיע למוסך. 3. נוחות (הבנאדם נסע עד היום בלנטיס ) 4. בטיחות בסיסית ומעלה (אפילו סקסו תתאים כאן) 5. הנאה מנהיגה.... טוב אין דרישה כזו. האופציות שחשבתי עליהן - אשמח לקבל חוות דעת חיובית/שלילית על כל אחת ואחת. 1. סקסו דיזל - הבעיה -האם היא תעלה לירו…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
חוץ מהפוזה שיש על האוטו, האם שווה בכלל לחשוב עליו בתור קניה? כי פולקסווגן זה מתכון לחלקים יקרים לפי מה שהבנתי...אבל כדאי לחשוב על זה?
הודעה אחרונה מאת silent night, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם ניתן לקנות רכב שהוא לא רכב אספנות ללא טסט?
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לפני כשנתיים קניתי רכב אמריקאי (בתמונה) ללא טסט, כלומר לא היתה לי שום בעיה לגשת לסניף הדואר ולהעביר בעלות. כיום הרכב ללא טסט,מספר חודשים ואני מעוניין למכור אותו האם תהיה בעיה להעביר אותו בעלות? אודה לכם על תשובה.
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
במסגרת תקציב של 35000 ש"ח ועם דרישות של אמינות וגיר אוטומטי, מצאתי סובארו אימפרזה שלדעתי לפחות מתאימה לדרישות: שנת 94, יד שנייה, עם 104000 ק"מ ובמצב כללי (חיצוני+פנימי) מצוין. אני מתכוון לקחת את הרכב לבדיקה ורציתי לדעת על איזה נושאים כדאי לי להתמקד מבחינת מכלולי הרכב- איזה חלקים נוטים לשבוק חיים לאחר זמן מסוים וכו'. ולמרות שלא טרחתי לפרסם הודעה בנושא, אלא חיפשתי בפורום, הייתי רוצה לדעת בכל זאת- איך הוא לעומת מזדה 323 (לפני הלנטיס)? תודה!
הודעה אחרונה מאת ch_en, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
התייעצתי עם חברי הפורום בקשר לרכב שאמור לקחת אותי ירושלים-ת"א וחזור כל יום. בזמנו חשבתי על פיז'ו 206 ספיציפית אבל הבנתי שהשילוב של 1.4 ואוט' לא ממש הולך ביחד. כרגע אני חושבעל רנו קליאו 1.4 ידני, ויש לי מספר שאלות: 1. מה דעתכם בקשר לרכב מהדגמים של 99-2000 בכל הנוגע לנוחות, צריכת דלק, ואמינות? 2. הבנתי שבשלב כלשהו היה מעבר בין מנוע של 75 כ"ס ל 98 כ"ס, מאיזה מודל היה השינוי ועד כמה הוא משמעותי? 3. יש הבדל די משמעותי בין המחירונים של לוי יצחק ומוטוקאר לרכב זה, למישהו יש מושג למה? זהו, ככלל אני מעוניין לדעת מה דעתכם ביחס להתאמת הקליאו 1.4 (נגיד מודל 2000) לצרכים שלי, אשמח לשמוע תגובות
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מעוניין למכור את רכבי מסוג פזו 306 1.8 16V XR ידני מודל 98. הרכב לא מופיע במחירון ואיני יודע כמה כסף לבקש עבורו. כמובן שישנה האופציה למקם את מחיר הרכב בין הדגם האוטומטי לדגם עם מנוע יותר גדול, אבל בסופו של דבר צריך מחירון כי זה פותח פתח למו"מ ארוך מול קונים פוטנציאליים.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פגו 205 שנת 94?
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
- 15 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
עד עכשיו היה לי Mazda Lantis 323 1.6 שנת 2000 (חדשה). בסה"כ האוטו סבבה, כמעט ולא נזקק לטיפול כלשהו... כוח לא היה לו יותר מדי (בעליות המנוע היה מתאמץ חזק כדי לשמור על מהירות סבירה), והנסיעה לא יותר מדי נוחה (יש לי גם פז'ו 405, שלעומת המאזדה - נוסע כמו ספינה)... מרגישים כל מהלומה בכביש. הבנתי שהדגמים החדשים של הלאנטיס מצויידים במנוע חזק יותר ומשופר. עם הפורד אין לי נסיון... בדקתי את הנתונים הטכניים. למאזדה יש מנוע חזק יותר, והיא כבדה יותר. הפורד מאיצה קצת יותר מהר. אני מתלבט בעיקר בגלל השיוט על הכביש... הייתי רוצה לבחור מבין השתיים את המכונית שתתנהג הכי יציב ונוח שיש... משהו בסגנון של הצרפתיות (סיטרואן ופז'ו)... שלא ארגיש את מהלומות הכביש... חשוב לצי…
הודעה אחרונה מאת UrbanDK, -
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
לאמא שלי יש כיום מזדה 6 "לקשורי" (Luxury) שנת 03 עם 40 אלף ק"מ על השעון. מכיוון שהחבר שלה (שגר איתנו) קנה השבוע פוקוס לצורכי עבודה, אז היא רוצה למכור את המזדה כי היא לא צריכה כזה רכב גדול (הרכב שימש יותר את החבר בעבודה ולכן הק"מ הגבוהה). בקיצור היא רוצה למכור כנראה ולקנות משהו סגנון פיאסטה וחשוב לה האמינות, עכשיו אני זומם על לקחת ממנה את ההפרש שבין המכירה של המזדה לבין השניה את הפיאסטה (או כל רכב אחר בסגנון היא נדלקה היום על C3) אז יש לכם הצעה בשבילה מה לקנות אוטומטי עד 1600 (חדש מהחברה) ולתת לי הערכה כמה ישאר בצד ההפרש מהמכירה של המזדה?
הודעה אחרונה מאת f40, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו מכיר בעיות מיוחדות עם פאסאט TDI? דברים שיש לשים לב במיוחד? בעיות סדרתיות בדגם?
הודעה אחרונה מאת omri75, -
- 44 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אז ככה, נסעתי לראות את הרכב בירושלים. מבפנים הרכב שמור ביותר ובזמן נסיעה די שקט. נסענו ברכב בעליות של כביש 1 והרכב מגיב יפה מאד במיוחד אם לוחצים על הכפתור של אובר דרייב - המנוע מקבל זריקה רצינית של מרץ והרכב מתעופף לו בכייף את העלייה (שלושה אנשים בריאים ברכב כמה דברים: 1. יש רעש נקישות מציק ונשמע היטב מהגלגל הימני האחורי - לטענת בעל הרכב זה צירייה. 2. הרכב צבוע כולו וזה די חשוד (הגג לא נבצע וזה מעניין למה ?) לטענת בעל הרכב האוטו היה עם שריטות ודפיקות קלות בפח אז הוא החליט לצבוע אותו...נשמע לי מוזר לצבוע רכב שעולה 55,000 שקל בעלות של 10,000...מוזר, לא ? אהבתי ת'רכב (האדום קצת מציק ואני עדיין מעדיף צבע אחר אבל... בכל אופן, אולי מישהו כאן יסביר לי למה לדעתו ה…
הודעה אחרונה מאת f40, -
שברולט אווהו
מאת עדי- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי מישהו שמע על דגם חדש של שברולט שנקרא אווהו פרטים?נתונים?התרשמות?
הודעה אחרונה מאת עדי, -
- 1 תגובות
- 995 צפיות
האם יש לפיאט הנ"ל סאנרוף מקורי, או הסאנרוף המקורי בא בדגמים מאוחרים יותר אם בכלל?
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חשבתי ליבדוק ZX אוטומט מודל 96 1800 אני מחפש מכונית די מהירה אאוטומטית... מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רוצה לדעת מה היא צריכת הדלק של קליאו RSI..... בעיות נפוצות.... פלוסים ומינוסים של הרכב...
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
אלפא 156
מאת TRIPLE xXx- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה אתם אומרים על אלפא 156 שנת 2000 אוטומטית? האם האוטו מבקר במוסך לעיתים קרובות? יש בעיות נפוצות? ובכלל, שפכו מה שאתם חושבים על האוטו. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות כזאת,ממה צריך להזהר תיקונים או משהו,ובעל הרכב לא קרע אותה,איזה מנוע יהיה לה אתם אולי יודעים? 2000 או 1600 , זה טורבו אז 2000 לא? ואתם ממליצים על הרכב?
הודעה אחרונה מאת David A, -
רציתי לקנות את האוטו הזה ולפני זה רציתי לדעת עליו כמה דברים זה אוטו ראשון שאני יקנה קודם כול איך האוטו מבחינת ביצועים כי אני רואה שאין לאוטו הזה שוק... נראה אוטו פצצה והמחירון שלו בריצפה לא יודע למה... מה יש לאוטו? כדאי?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
החברה סוף סוף הוציאה רשיון נהיגה, אז מחפשים רכב. השיקולים הם: רכב זול אמין מזגן ידני ושוב זול לאחזקה. השיקולים שלי כרגע הם: אונו מכל הדגמים 45,60,70 סוויפט 1000 גאסטי 1000 יש לציין שקבלתי כבר הצעה לאונו 70 שנת 95 (יד ראשונה השכרה) הרכב נראה די שמור ובמחיר מתחת למחירון דעתכם שי
הודעה אחרונה מאת f40, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי חבר'ה, בשביל חבר סופה או מה שזה לא יהיה של ג'יפ -תע"ר מהדגמים של סוף ה80 תחילת 90 איך הם? כמה עולים בערך? תחזוקה וכד' בשביל חבר בגילי בן 18 אני לא מבין ברכב הזה כלום פשוט תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Z-8, -
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 179 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Camaro 92
- gadik6
- orsh99
- guccii800
- yahaga
- BoazB11
- Zorly
- matan_mil
- יבגניפ
- gpm11
- גולדן191
- avizaz