ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,516 נושאים בפורום הזה
-
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני לא מזמן התחלתי להיכנס לעניין המכוניות. עכשיו אין לי עדיין מכוניות ורציתי לדעת עם מה כדי להתחיל להתחשב בעובדה שיש לי תקציב נמוך מאוד. כבר חשבתי על 205 גיטיאי, ורציתי לקבל עוד הצעות. תודה * הודעתך נערכה. להבא נא לדייק יותר בכותרת*
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. אני מחפש לקנות מכונית חדשה, לא צריך נפח מנוע גדול, הסתדרתי עם 1400 קטנה הולך , אבל ל- 4 אנשים- 4 דלתות וחסכונית, בעלויות דלק ותיקונים. רצוי דיזל, בגלל שאני נוסע די הרבה- 30000 ק"מ בשנה בממוצע וגיליתי שאני אוכל כך לחסוך כ 3000 ש"ח בשנה. בהנחה שאת האוטו נחליף כעבור 7 שנים זהו חסכון של 21000 ש"ח. אני גר מחוץ לעיר ונוסע בעיקר בכבישים בין עירוניים ולא בתוך העיר- גיר ידני מספיק חשוב לי שחלקי החילוף יהיו זולים ( נראה לי שעדיף בשל כך מכונית יפנית- לא כן? ) רצוי מכונית אמינה האם אפשר למצוא שילוב מנצח שכזה? איזו מכונית יכולה להתאים לי? תודה למי שמבין ויענה לי עידן
הודעה אחרונה מאת ssc, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האוטו נראה במצב טוב עוד לא עשיתי לו בדיקה. המנוע לא אוכל שמן ואין נזילות. 122k ק"מ. פח וצבע גם נראה טוב, חוץ מכמה שרטוט של ילדים אין כויות ומחלות דומות למכוניות מאותם שנים. הבעיה היא רק המחיר! המוכר רוצה 32K ש"ח שאחרי שקלול הקילומטרים והידיים (יד שלישית) המחירון הוא 28K. השאלה שלי היא האם שווה לשלם על אוטו כזה 4K ש"ח מעל המחירון? הוא לא מוכן להוריד שקל!!! מחכה לעצות! דחוף!!! משה
הודעה אחרונה מאת shooter h, -
יש לי פורד פיאסטה 89 1.1 C ואחרי שחסכתי 35,000 שקל אני מעוניין להחליף אותה באוטו יותר טוב חשוב לי שהאוטו יהיה אמין יחסית ויראה טוב וכמובן שיהיה ידני, ושיהיה לו כוח (לא כמו האוטו הנוכחי שלי...) חשבתי על רובר 214 - אוטו ידני, מנוע 1.4, נראה טוב ומכיוון שהוא אירופי אני מתאר לעצמי שהוא די מהנה, אבל אני לא יודע, את זה תגידו לי אתם. אז מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אוקיי, בשעה טובה החזרנו את הרנו קליאו הארורה ומולנו עומדות מספר אופציות להחליפה: חשוב לציין שזו מכונית לאמא שלי לכן אין אופציה לידני 1. פיג'ו 206 1.4 אוטומטית X- LINE 2. יונדאי אקסנט פמילי 1.5 אוט' 3. רנו קליאו 1.4 אוט' 4. סוזוקי ליאנה 1.6 אוט' הדגש הוא על נוחות ועל אמינות. היונדאי והרנו לא באות בחשבון, אחרי שבועות על נהיגה ביונדאי אקסנט חלופיות הספיק לנו. והרנו....אני חושב שזה מובן מאליו - not again מכיוון שזו מכונית לאמי ולא לי, אין שום דגש על התנהגות, הנאה מנהיגה וכו וכו. ל206 ביצועים עלובים וגיר al4 מעצבן בליאנה אין שום דבר מיוחד והיא מכוערת, אך עם יחידת כח טובה יותר אנא עיזרו לי תודה גיא
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פרטו, נמקו והסבירו. הAX SPORT השתתפה בראלי?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יכול להיות שאבא שלי יקנה לי איביזה!! הנתונים של האיבזה הם: מנוע 1400 ידני שנת 95 118K קלומטר יד 4 חיצונית: האוטו בצבע שחור בלי מכות אבל דרוש צביע! האוטו שמור מאוד חברים שלי שעובדים באביזרי רכב מקירים את האוטו והמוכר טוב מאוד והם אמרו לי שהאטו שמור מאוד שכול דבר אחי קטן הוא היה מטפל מידית! המחיר המבקש 20K ש"ח אם מערכת שכוללת מגבר של אלפין סאב בזוקה רמקולים של פיונר קידמים ואחורים ורדיו דיסק של פיונר 21.5Kש"ח כדיי???
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה דעתכם על הונדה פרלוד 2000 ??
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טוב, אז אני עדיין מחפש 106 XSI מנוע 1600 (משהו כמו 3 חודשים), ואני מתחיל להתייאש מהסיכוי למצוא אחת שלא שופרה/נטחנה עד דק/בחשד ששופרה או נטחנה, אז החלטתי להתחיל להרחיב את החיפוש. קודם כל מה לגבי ה-XSI ממודלים 93' ו-94'. ברור שהאוטו יותר חלש, אבל עד כמה? האם הדבר מתבטא בעדיפות בצריכת הדלק? כמו כן הבנתי שהמנוע הוא אותו מנוע מה-205. מה זה אומר לגבי האמינות של הרכב? בהמשך, מה לגבי הונדה סיוויק האצ'בק במודל 93-95 מבחינת ביצועים (ולא רק בקו ישר), אמינות וחסכון בהשוואה ל-106?, וכנ"ל לגבי הקליאו RSI.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני בחיפוש אחרי רכב, מהאומר שכנראה אני יישאל פה כול פעם על דגם אחר. אז, אני שוקל האם לחפש 106, דור 1, ממודל מוקדם, 93-95. הכי חשובה לי האמינות, ועלות התיקונים. אני מדבר על המודלים הלא ספורטיביים. XR וכו'. עם עדיפות למנוע ה-1.4 בתור בעליה של 205 לשעבר, אני יכול לומר שעלות התיקונים הייתה גבוה. האם ה-106 גם כן יקרה לתיחזוק כמו אחותה הגדולה? סיפורים אישיים על 106 למיניהם יעזרו מאוד. תודה.
הודעה אחרונה מאת יגאל, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בטח נמאס לכם כבר לענות לאנשים כמוני אבל אני אשאל בכל זאת :> הסיפור הוא שאבא שלי מקבל מהעבודה מזדה 323 מה שאומר שאת הפז'ו 307 שלנו אנחנו נמכור ובחלק מהכסף(עד 60) נקנה לי ולאחותי רכב. אז מה שאני מחפש באוטו הזה הוא: לא ספורטיבי מדי(אני יודע כמה אתם אוהבים ישר להציא 106ים וכאלה ) לא משפחתי(אוטו שני במשפחה, לי ולאחותי) כלאמר עדיף קטן, קומפקטי גיר אוטומט(אחות ) הנאת נהיגה חשובה לי מאד וכל שאר העדפות ברורות כמו צריכת דלק סבירה וכמה שפחות תיקונים(אמינות). המכוניות שיש לי כרגע בראש הם: רנו קליאו 1600 שנת 2000(כמה סוסים?) מיצובישי קולט 1600 שנת 99(" " ) סיאט איביזה 1600 שנת 99 ( " " ) אני מבקש שגם תסבירו לי על הדגמים של הפג'ו 306 כי אני מחפש את ה…
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, שמי סער ואני חדש פה... רציתי לבקש עצה, יש לי חבר, נקרא לו א. והוא יהיה סטודנט בקרוב, מחפש רכב בסביבות 20 אלף ש"ח.. 22 גג. בכל מקרה הוא חושב על פיג'ו 205 או 106 מה דעתכם..? האם מישהו יכול להמליץ מה חשוב לבדוק - היות וזה רכב משומש.. הכוונה, האם יש לרכבים הנ"ל בעיות במכלולים ידועים ? מעבר לבדיקות הסטנדרטיות... ובכלל - עלויות אחזקה וביטוח.. אשמח לתשובות באימייל או באיי סי קיו שלי.. בתודה מראש סער..
הודעה אחרונה מאת CaRReRa, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מכרתי את האוטו (סוף סוף !!!) , רציתי לברר אולי למישהו יש\היה ניסיון עם הרכבים של אלבר ? האם הם מתוחזקים כראוי ? אפשר להתמקח על המחיר ? בקיצור מומלץ או שעדיף לשמור מרחק ?
הודעה אחרונה מאת dragonflight, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם ! אני מחפש כבר חודשים ארוכים (מדי...) אחר 106GTI במצב תחזוקתי ופיזי מושלם (עד כמה שניתן לדרוש כמובן ברכבים מהסוג הזה). הדרישות שלי מן הרכב הן: ניהוג ברמה גבוהה, שילדה חדה ומהנה וביצועים שלא יביישו את אותה השילדה... הדרישות שלי גבוהות אני יודע, והרכב היחיד שנכנס בתקציב שלי תחת הדרישות הללו הוא 106GTI. כעת, הסיוויק VTI נכנסת לתמונה רק משום שמצאתי אחת (לא ייאמן נכון? נמכרו לפי דעתי בבודדות) אשר אוכל לשכנע את בעליה למכור לי. חיפושי ברשת לגבי מבחנים וסקירות לרכב הזה לא העלו תוצאות משביעות רצון, אין מספיק מידע... לצערי אני פשוט לא מכיר את הרכב בכלל (חוץ מקריאת הנתונים היבשים המבטיחים שלו) וזאת לעומת ה106 עליה נהגתי (והתאהבתי). מה שכן זכור לי …
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חשבתי על הצרפתיות (קסארה, 306 וכו') מה דעתכם? כמה אפשר להוריד במחירון על הדגמים האלה? תודה
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
בעקבות דיון ארוך שלי ושל גיא שגב החלטנו להתייעץ בחכמי הפורום. השאלה הכללית היא עד כמה שונים שני הרכבים זה מזה? השאלה מתחייסת בעיקר למכלולים של הרכב כגון: מנוע, גיר, מערכת מיתלים, מערכת בלימה ולא דווקא לאיכות הריפודים. כמובן ידוע שחברת פלוסוואגן משתמשת המון ברכיבים משותפים לחלק גדול מהמכוניות. אז מה ההבדלים והאם יש? וכמובן מי תהיה מהירה יותר ומהנה יותר הגולף או הTT? הרכבים שאני משווה הם לאון טורבו שנת 2003 (הנעה קידמית ולא כפולה) 180 כ"ס מול אודי TT הנעה קידמת 180 כ"ס תודה נ.ב לפני שמישהו יגיד את זה אני יודע לראלי יש שילדה מ ט ו ר פ ת
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כרגע יש לי (שלי ושל אימא שלי) מיציבושי לאנסר שנת 92 בזמן האחרון היא אוכלת המון דלק לא שלפני כן היא לא אכלה הרבה דלק.... לצרכים של אימי נסיעה לעבודה של 5 דקות כל יום מחיר הדלק לא שווה את זה... וגם אני לא נוסע הרבה .. בעיקר בימי שישי ועכשיו לעיניין.. אנחנו רוצים למכור את הלאנסר ולהחליף באוטו קטן שלא יאכל הרבה דלק.. חשבנו אולי על פג'ו 206 או על טויוטה יאריס . לא אוטו חדש אלא שנת 2000-2001. המחיר בערך 70K
הודעה אחרונה מאת Omri_Lancer, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
זקוק לעצה: מיצובישי בופאלו מודל 96, יד שניה, 198000 ק"מ, טסט לשנה, מנוע מצויין (לטענת המוכר), גיר מצויין (לטענת המוכר) 4X4 מצויין (לטענת המוכר), צמיגי שטח עם אישור, כסאות עור חשמליים, מכסא פיברגלס על הארגז, וו גרירה, שסי נקי הבעיות היחידות הם: פחחות חיצונית + ציריות חלשות דורש על הרכב 44,000 ש"ח (2000 מעל מחירון) האם כדאי? מכירים בעיות מיוחדות ברכב הזה? האם הטיפולים יקרים? תודה.
הודעה אחרונה מאת lightor, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אנחנו לא מחפשים, אבל הייתי רוצה שתזרקו כמה שמות. שאני אדע מול מה אני "מתמודד". עכשיו חזרתי מלשים את ההונדה סיוויק שאנחנו מוכרים, במרכז העיר
הודעה אחרונה מאת DJO, -
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קיבלתי את הקליאו ספורט אתמול . עוד לא הספקתי ממש להתרשם. באופן כללי האוטו נראה ונוסע סבבה אבל המזגן (בקרת אקלים...) לא משהו בכלל. לגבי כל עניני תקלות המחשב - היו לו כמה בעיות שטיפלו בהן לפני שלקחתי אותו ובגדול נקווה לטוב. נראה לי שאנסה לקחת איזה קורס נהיגה אריאל
הודעה אחרונה מאת arielben, -
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
איך האוטו מבחינת אמינות? התנהגות כביש? דלק? נוחות? אני מדבר עם הגרסה הידנית..
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן, לאחר חישובים רבים , ובילבולי שכל רבים מצד הרבה אנשים צימצמתי את בחירתי ל 2 רכבים 1. פיז'ו 306 קבריולט , שנים 95-96 2. גולף VR6 3 דלתות, שנים 96-97 אם אפשר יתרונות מול חסרונות... הפיזו: נגד: צרפתיה.. נזילות ? ביטוח יקר.. סיכון רב בגנבה.. בעד: פוזה עולם וכיף לא נורמאלי .. רודסטר בכל זאת מנוע לא חלש (2 ליטר) נוחה מאוד וכיפית לנסיעה (מניסיון על 306) VR6: נגד: שותה דלק בכמויות לרוב חרושה בידי ילדים (אף על פי שאני אעבוד קשה למצוא אחת שמורה , ועשו זאת לפני והצליחו) אין גג נפתח ( (לא קבריולט..) בעד: כוח .. כוח .. המון המון כוח פוזהההה סאנרוף אמינות גרמנית ! מהנה לנהיגה (כה נאמר לי מבעל ר…
הודעה אחרונה מאת גלעד 106 ראלי, -
-
מכון בדיקת רכב
מאת AMOS-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם אבקש שמות מוסכים שמבצעים בדיקת רכב לפני קנייה בירושלים וגם כתובת מדוייקת - עבור אחי שמעוניין לקנות רכב מתושב המקום תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
התגנבה לאוזני הידיעה על יריד מסגנון זה. מישהו שמע משהו על היריד? אם כן ,אפשר לקבל פרטים? ד"א אני מעונין בקניית רכב משפחתי (סיגנון לאנטיס 99-01) תודה גלעד.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נראה סה"כ אוטו נחמד עם די הרבה פוזה. איך האוטו עצמו??
הודעה אחרונה מאת maxim, -
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, אז ככה, אני מתכנן כנראה לקנות קבריולט (מקווה בכל אופן..) יש בידי עד 60 אלף ש"ח (לא כולל ביטוח) מס' שאלות: 1. האם זה נכון שהביטוח (נגיד על 306 קבריולט 2 ליטר 1994) יכול לעלות גם 9-10 אלף ש"ח ?! 2. האם הגג מבוטח ? 3. האם יש בסכום שהצעתי רכב עם גג קשיח ? 4. האם גג קשיח יעלה פחות בביטוח ? 5. מה צריך לבדוק כאשר בודקים רכב שהוא קבריולט ? אשמח לתשובה מבעלי רודסטרים ומחברי פורום עם ניסיון... תודה לכולכם מראש.
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
טויוטה יאריסT-SPORT 1 2 3
מאת עדי- 33 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי ! מישהו נוהג עליו ?מכיר אותו??איך הוא מבחינת ביצועים נוחות ואמינות הוא באמת ספורטיבי?אפשר להשוות אותו לראלי? תודה על הפרטים עדיי
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פיאט פונטו עד 20 אלף ש"ח..בטח זה יהיה שנת 95. איזה דגם הוא הכי מומלץ,והאם זה נחשב לרכב אמין,וחסכוני(בבנזין)???
הודעה אחרונה מאת shortboarder, -
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
התקציב: 15K מטרה: רכב נוסע, במצב טוב. לא אוכל הרבה ולא דורש הרבה. לא משנה ידני או אוט', עדיף אוט'. מה היתם ממליצים? The car is not for me!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
סיטרואן XM
מאת Herman- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב חברים האמת שראיתי את הרכב הזה היום, ונזכרתי שהתאהבתי בו לפני די הרבה זמן, עוד בסרט רונין. בכל מקרה רציתי לברר קצת פרטים עליו, מה גם שהנושא לא עלה עד עכשיו בפורום. לאיזה קטגוריה הוא נכנס? (מנהלים, משפחתית גדולה) שנות יצור ואיזה רכב החליף אותו? ככה אני רוצה להיתייחס לכמה דברים בנוסף: 1. נוחות (ניקח לשם השוואה את הקסנטיה) 2. הנאה מנהיגה 3. אמינות (כנגזרת של נוחות) 4. צריכת דלק, ואחזקת רכב כללית. אני בכל מקרה נשארתי מסוקרן מהרכב הזה כך שאין בארץ גם הרבה פרטים עליו. האם הוא נחשב נדיר? בכל מקרה בגוגל כבר הייתי כך שחלק מהמידע ששאלתי יש ברשותי פשוט לא רציתי שהשירשור יהיה עם חציי מהמידע כך שכל מיש יודע משהו שישרשר. …
הודעה אחרונה מאת Herman,