ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,517 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נכון להיות יש לי פיאט אונו 1400 שנת 94. מאחר ואני לפני גיוס ואימי נותרת בלא נהג היא החלה ללמוד נהיגה ובקרוב מוציאה רשיון. במוחי עברה מחשבה להחליף את האוטו למשהו קצת יותר טוב ואוטומטי, שיקוליי בנוגע לאוטומטי קצת מוזרים - כן , אמא שלי בת 47, אני מחפש את האיכות חיים עבורה ולאוו דווקא את החיסכון בליטר או שניים(גם ככה האונו בולעת יותר דלק מאוטו קטן אוטומטי). האוטו ישמש בעיקר נסיעות בתוך העיר, פעמ בחודש או בחודשיים הוא יבלה מחוץ לעיר נסיעות של כ30 קילומטר. בעיקר הוא יסיע את אימי ואחותי בת ה13. או שישמש את אחי הגדול שאוטוטו משתחרר מהצבא. במידה ואני מוכר את האונו ב10000 שקל, אני יכול להוסיף עוד איזה 25000 שקל, משמע, יש בידי 35000 שקל. די הבהרתי את דרישותי…
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
סוףסוף מצאנו אלפא 156 2.0 1999. בלוח העיר מופיעה אחת כזאת, יד שנייה. התקשרתי ואמרו לי שזה מטרייד אין ושאני אבוא ביום ראשון להסתכל בסוכנות אלפא ופיאט בתלאביב. אני ואבא שלי הולכים מחר. כמה נקודות, הקילומטרז: 100אלף זה דיי גבוה, ממוצע של כ-20 לשנה, אבל אמרו שלא היו תאונות רק הוחלפה כנף בגלל שיפשוף. הם רוצים 90K, המחירון הלא משוקלל הוא 87, ועם הקילומטרז הוא 83.. 90K זה דיי המון מעל.. נכון שזו מכונית דיי נדירה במיוחד בשנתונים האלה אבל.. אפשר להתמקח עם סוכניות? אשמח לעוד טיפים ודברים לבדוק באוטו ומה לשאול וכו'. תודה (אני מתרגש!) עריכה: שכחתי לציין.. הם מעניקים 3 חודשי אחריות או עשרת אלפים קילומטר על הגיר והמנוע והם אמרו לי גם…
הודעה אחרונה מאת DJO, -
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הבנתי שיש לקליאו ספורט בעיות אמינות קשות. במיוחד עם המחשב והגיר. האם זו בעייה ידועה או לא משהו יוצא דופן ? זה בכל השנתונים (2001~2003) ? אריאל
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
אלפא 145??
מאת bender- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מנוע 1600 האם הרכב אמין??? בעיות מיוחדות?? רכב מהנה(אני מאמין שחסר כוח).? כל עזרה תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
פולו 16v. 2000. יד 2 34k אפשר למכור מעל המחירון?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
דעתכם על קליאו RSI? הן שמורות בד"כ לרכב ספורטיבי? קשה למצוא אותן?
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
טוב, כאמור אני מחפש רכב, שיהיה זול חסכוני ואמין. מסגרת התקציב היא כ-15 אלף. ערכתי חיפוש... בדקתי בארכיון... חקרתי וכו'... ומצאתי לנכון לשאול שאלה זאת שוב. האופציות העיקריות הן כמובן אונו/פיאסטה/205/106/ג'אסטי/שרייד/סוויפט. ערכתי סינון: הג'אסטי לא נראית לי. פשוטה מדיי... קרטון עם גלגלים. הסוייפט כנ"ל. 205 ו-106 לא באות בחשבון, חלפים יקרים. לכן נשארנו עם אונו, פיאסטה ושרייד. (כולן ידניות למען הסר ספק). הבעיה עם השרייד שהיא יותר מיושנת... השאלה שלי היא מבין שרייד, פיאסטה ואונו... על מה אתם ממליצים? מבחינת אמינות, זמינות חלפים ועלות טיפולים נמוכה, חיסכון... בקיצור שיהיה זול... ואם יש אופציות אחרות... אז... בבקשה... תודה ל…
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
קנייה מליסינג
מאת spritz- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני שוקל לקנות רכב מליסינג ולכן יש לי מספר שאלות: 1.מי שקונה רכב מחברת ליסינג נחשב יד ראשונה או שניה? 2.איך אפשר לוודא שהרכב היה בליסינג ולא בהשכרה(חברות כמו אלדן שמתעסקות בשניהם) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו מכיר את האוטו ? יודע מה עבר עליו ? אני שוקל לקנות אותו. אריאל
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, הייתי רוצה לקבל חוות דעת שלכם על אוטו פיג'ו 205 1.6GTI לגבי דגמים כדאיים עלויות תקלות איכות וכו' מה גם הייתי רוצה לשמוע על אפשרויות אחרות ומכוניות דומות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת i-karamba, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כשאתם מדברים על מכוניות ספורטיביות יד שניה אתם מניחים שהאוטו קרוע ולא שמור אבל ... המכוניות האלה בנויות להתעללויות אחרת לא היה אפשר להינות מהן כלל וכלל אז מה זאת אומרת לקרוע את האוטו ? (כשמודבר באוטו ספורטיזי)
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
אני מנסה לחפש אלטרנטיבות ל-106 xsi שאני מנסה לחפש כבר חודש כמעט ו-216 נראת לי מכונית חמודה... מה אתם חושבים על האוטו באופן כללי ? כמה אני יהנה ממנו? (גם ביחס ל-xsi וגם באופן כללי עד כמה היא מכונית מהנה) כמה רובר כזאת מהשנים 95'-96' אמינה? בעיות/ תקלות נפוצות? (כמובן שמדובר בגרסא הידנית) אני יודע שזה לא יפה אבל אם כבר, אז כבר.... אם אפשר לקבל נתונים של כ"ס\סל"ד תאוצה 0-100 וכו'... תודה, משה
הודעה אחרונה מאת ALFA146, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
מנוע 2000 , 16V . אני מעוניין לדעת איך הרכב הזה מבחינת נסיעה, תקלות ובעיות מיוחדות , צריכת דלק וכל מידע שיעזור לפני שאני קונה אותו. תודה.
הודעה אחרונה מאת ALFA146, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אנשים נחמדים. אני אספר את מצבי.. במזל טוב חסכתי 45 K (כולל ביטוח וכו..) ו רוצה לקנות אוטו . בהתחלה חשבתי לקנות TOYOTA COROLA שנת 94 או אולי אם יתמזל 95 , אבל חשבתי ... למה אני צריך אוטו משפחתי ענקי?? ו אכשיו אני חושב על פיג'ו 306 לפי דעתי במחיר דומה אוכל לקנות שנת 96-7 שאלה שלי האם כדי לקנות אותו ? האם יש לו בעיות מיוחדות? כגון מחיר ביטוח , מחיר מוסך , כמה הוא אוכל דלק ? מבחינת מנוע איזה כדי 1.4 או 1.6 ? אני מחפש אוטו קצת בשביל פוזה אבל בעיקר שיהיה חזק יפה וללא הוצאות מיותרות לתיקונים. (האם הייתה טועת לעזוב את טויוטה?) ו עוד דבר האם מישהוא יכול לתת הסבר קצר לכל האותיות שיש להם כגן XT ... וכו מראש תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת wiz01il, -
-
בקרוב צריך להחליף את המגאן המזדקנת (190K ק"מ). לחברה יש הסכם חדש עם חברת הליסינג, בה הדרג של אבא שלי מקבל לאנטיס( ) 1.6, בעוד הדרג הנמוך יותר מקבל קליאו סדאן. שתיהן אוטומטיות כמובן. עכשיו ככה. רוב הנסיעות ברכב של אדם בודד. התכונות החשובות לאבא שלי הן שהמכונית תוכל לגמוע מרחקים ארוכים (יותר מ70 אלף ק"מ בשנה) בנוחות ובבטיחות. לי חשוב שהמכונית תהיה כיפית לנהיגה. כוח מנוע פחות קריטי, עדיף שלדה טובה עם אחיזה והיגוי מורגש, ואם אפשר אז שיהיה גם נוח. אנחנו כבר הרבה שנים נוסעים ברנו (בעיקר מגאן) ומאוד מרוצים מכל הבחינות, אפילו אמינות אבל עם ההסכם החדש של החברה עם הליסינג "מכריחים" אותנו לקחת לאנטיס, אבל יש את האופציה לקחת את הקליאו של הדרג הנמוך יותר. מתי…
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני לא מוצא בשום מקום... מישהו יודע אולי? אני חושב שזה מנוע 16v 1.6
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מישהו יכול ליעץ? מישהו עם נסיון אישי בעיקר... כי את מה שכתוב ב"Parkers" כבר ראיתי..... מה כדאי..מה לא..ולמה?
הודעה אחרונה מאת classic, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ! אני רוצה 106 ראלי ובעיקרון דיי מצאתי.... הבעיה היא שיש אנשים שלוחצים עליי לא לקנות בגלל שהטיפולים יקרים... האוטו פחות אמין ( מה XSI לפחות) הצריכה של הדלק יקרה... ומבעיטה יכול להית לאוטו שילדה.... אני מת על הצורה והפוזה של האוטו... ואני חייב לדעת פרטים על האוט... צריכה... חלפים... אמינות ועוד.... כל מידע אפשרי יעזור... תודה רבה....!!! [/b][/i][/u][/code]
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום רב. אני אכן לפני קניית הקאווליר קופה מנוע בנזין 2200 115 כ"ס שנת 97 אוטו'. התקציב עומד על כ-50 אלף ש"ח, את הקאווליר אבא שלי הוריד ל 45 אלף לפני בדיקה. אני אמנם נער בן 17 אבל לא מתלהב וממהר לקפוץ על אוטו מרשים, אשמח אם תאיר את עיניי ופתח לי אופציות נוספות. הדרישות שלי מהרכב זה בעיקר פוזה, כוח והנאה. עינייני אמינות ודלק זאת בעייה פחות קריטית .. אבל גם חשוב, בגבול הטעם הטוב .. בתודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת Avinusha, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך הרכב מבחינת נוחות? אמינות? צריכת דלק? התנהגות כביש?
הודעה אחרונה מאת shooter h, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מת להחליף את המזדה 626 98 שלי (מחירון קצת מעל 70,000. פעם אחרונה שבדקתי). אני מחפש אוטו ספורטיבי. בביצועים בעיקר אבל גם מאד רצוי שיהיה נוח (עד כמה שאפשר). התקציב יהיה בסביבות ה 50K אם אני אצליח למכור. ועדיף אוטו לא כל כך נפוץ...
הודעה אחרונה מאת יקיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האמת שאני מניח שיש לפחות דיון אחד ב-"רכב שני" קלאסי בפורום הזה, אבל אין לי מושג איך לעשות חיפוש שידוג אותו, וחוצמזה אולי יש לי כמה דרישות שונות. אז הנה: תנאי קדם: - אוטומטית - מזגן, הגה כח, חלונות חשמל מקדימה תכונות דרושות (בסדר עדיפות יורד): - בטוחה - אמינה - חסכונית - אמינה (שוב) - נוחה - אמינה (ושוב) תכונות לא דרושות ולא מעניינות: - מהירה / חזקה / ספורטיבית / ביצועים / התנהגות - פוזה / יופי (רצוי לא ממש מכוערת, ע"ע דייהטסו סיריון) - נוחה ליותר מ-2 / קיבולת מטען - סיבולת נסיעות ארוכות - סחירות / ערך שוק במכירה מתאר נסיעות אופייני: 20 ק"מ הלוך-חזור ביום (סה"כ 40), שבת - מנוחה, פעם בחודש 100 ק"מ הלוך חזור. נהג ונוסע לכל הי…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
הציעו לי לקנות פג'ו 205 FOREVER מודל 95 כולל מגנזיום חלונות חשמל נעילה אזעקה ב 15000 שווה? מה דעתכם על הרכב הנ"ל? והאם כדאי ללכת על גירסת ה GTI או שאני ישקיע את מחיר האוטו רק בשביל להביא אותו למצב נורמלי?
הודעה אחרונה מאת SPL, -
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
דוד שלי מחפש כזה האם זה רכב אמין? יש לו שוק? וכל מידע על הרכב יעזור תודה רבה מראש!!
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
קליאו אליזה
מאת gilbmx1- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה זה הדגם הזה ? במה הוא שונה מהאחרים (טוב מה RT ..פחות טוב). אשמח לקבל תשובה
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מצאתי מציאה - אופל קאדט סטיישן שנת 82, 1300 סמ"ק , יד שנייה(!) הבעלים רוצה רק 2000 שקל עלייה יש לה ארבע צמיגים חדשים והיא עברה טסט אתמול, כך שיש טסט לעוד חצי שנה. האם כדאי?
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
גולף קבריולט שנת 82. גוף סביר +. גג סביר +. ריפודים סביר +. מנוע מקורי 1100 הוחלף + חריטת מספר ל- 1800 לפני שנתיים. גיר מקורי רגיל הוחלף לאוטומטי. אין מזגן, אין ה"כ. בעיות אפשריות ???? הרכבת מזגן ? ה"כ ? מחיר משוער והגיוני ? תודה !
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שמעתי על ה- 206 שיש בעיות אם הגיר האוטומטית ת למרות זאת זה הרכב היחידי שמוצא חן בעיני וראיתי כמותו רבים בכביש... האם אתם ממליצים עליו או לא ואם לא האם יש משהו קטן חסית ת אוטומטת ואמין ששומר על ערכו???????.
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות מאזדה 323 סדן 1600 , מודל 94 ושאלתי היא איפה ניתן להשיג באינטרנט נתוני ביצועים של הרכב(אם משהו יודע שירשום) ?
הודעה אחרונה מאת SHAHAR.L, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לעצתכם. זקוק לרכב שיסע י"ם - ב"ש כפעמיים בשבוע פלוס מעט נסיעה עירונית בשני המקומות (הערכתי - 30,000 ק"מ בשנה). מחיר גג - 50,000 ש"ח, אך כל אוטו שיוכל לעמוד במטלה בכבוד, בכפוף לדרישות, יתקבל בשמחה כאופציה. ככל הנראה הרכב יימכר לאחר כשנתיים (כן, אני יודע זאת מראש ), ולפיכך להלן דירוג העדיפות: 1. התנהגות כביש 2. אמינות - אני בהחלט מתכוון ללמוד כיצד לטפל ברכב שאקנה ולכן הכוונה היא רכב שלא סביר שילך לו ראש מנוע וכד', דהיינו תיקון רציני שישבית אותי ליותר מיום-יומיים. 3. עלויות אחזקה - יותר ענייני ביטוח ותיקונים; מכיוון שהכיוון הוא בכ"ז ספורטיבי אני יודע בתצרוכת הדלק לא תהיה אדירה. 4. סחירות הרכב מיועד רק לי, אך כבחור רחב, …
הודעה אחרונה מאת omri75, -
-
מי מחובר 62 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 212 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פינדר
- Derish
- RS
- שביט
- elis58
- לב טוב
- sorvall
- IsraCar
- SlowRide
- לירון .ה.
- Tal7
- sperial