ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,515 נושאים בפורום הזה
-
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
106 Xsi 1.6 106 Rallye 1.3 106 Rallye 1.6 106 G.T.I מעוניין לרכוש אחד מהדגמים הרשומים מעלה ומעוניין לדעת מהם ההבדלים מבחינת: א. התנהגות כביש ב. התאמה לנהג החדש על הכביש לאחר קורס נהיגה (חדש אך מיומן), מי מהן תנשך את הנהג החדש ומי תרחם? ג. טווח מחירים, האם כולן שוות את הסכום? או שחלקן לא שוות השקעה מסוג זה. למרות שהמחירים המדוברים הם "גרושים" לעומת מכוניות ספורט אחרות. ד. הנאת נהיגה(אני אוהב סל"ד גבוה במיוחד ה. אחזקה- היקרה מביניהן וכמו כן הזולה ו. מה אני יקבל מהמכוניות הללו? האם הן באמת כמו שמספרים עליהן? האם אני יקבל חווית נהיגה לא נורמלית? ז. בקיצור מה הם ההבדלים העיקריים בין הדגמים ומה עדיף לי בסכום של 60 אלף ש"ח.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה... הגיע הזמן ( טוב נו לא עכשיו אבל בקרוב ) להחליף את הלאנטיס הקרבית שלנו שתכף תסיים את שירותה... האופציות מוגבלות להחריד.... בא לי למות!!! מה זה אין פוקוס?!?!?!?!?!?! טוב לחשוב רכב אחר... האופציות בגדול הם הרכבים הבאים טויוטה קורולה טרא סאן מאזדה לנטיס ( לא עוד אחת ... :\ ) הונדה סיוויק סובארו אימפרזה ופיגו 307 ( אין מצב חברה... האוטו איטי!!!!!!!! ) אה... ויונדאי אלנטרה ( עוד יותר אין מצב אני נראה בריקשה הזאתי כן אני מפונק! ) כולן 1600 כולן אוטומטיות לקורולה יש רק 2 חלונות חשמל ( מציק ... אבל לא הכרחי ) ורק לאלנטרה יש סאן רוף ( ציינתי שבחיים אני לא אבחר אותה ? ) הרכב יבלה סופי שבוע וערבים אצלי ( עד סוף הצבא ) ככה שצריך שיהיה הכי נ…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כאן מתיעצים לא? אז באתי להתייעץ. ההורים שלי מחפשים יפנומטית. כבר יותר מדי זמן. החיפוש מתמקד בעיקר באימפרזה וקורולה. לאימפרזה בעיה עיקרית אחת - בשנת 99-00 כריות אוויר היו תוספת. בחודשים פלוס שאני מחפש לא היה אפילו רכב פרטי אחד למכירה עם כריות אוויר. ואני לא מתכוון לרכוש אחד בלי. קורולה. אלו דווקא כן עם כריות, אבל הפרטיות שהיו למכירה היו עם ק"מ גבוהה מאוד (100 אלף + לשנת 99) אחת אפילו לקחנו לבדיקה (יד 1 עם 70K) והיא יצאה ממנה עם חשש לראש מנוע וכו' - לא מומלץ. בנוסף אוף טופיק קטן, זוג בולמים אחורים במוסך מורשה כולל החלפה (קורולה) עולה 2950 שקל. לזוג! הבעיה היא שאני לא מוצא רכבים נורמאלים כאלו כבר יותר מדי זמן. או שהרכב מחברה, או ת…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתלבט בין מיצובישי ספייסואגן לבין הונדה שאטל מודלים 95 -97 . האם משהו יכול להמליץ לפי אמינות , סחירות , עלות - תחזוקה , ביצועים וכדומה . בתודה מראש , מנחם .
הודעה אחרונה מאת מנחם, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברה.. חבר שלי מעוניין לרכוש רובר 214 שנת 97..אם אפשר תתנו עליה את כל הפרטים הידועים מכל התחומים....יתרונות חסרונות...אמינות וכו.. תודה..
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי שוב אני לא יודע למה מחקו! לי את ההודעה הראשונה. אז אני ינסה שוב. שמי קובי , יש ברשותי פיאט אונו ישנה . לא מזמן היתה לי ולאחותי יומולדת . וההורים שלנו החליטו לקנות לנו אוטו . ופה אני צריך עזרה , אני לא מבין במכוניות . ולאחותי יש כמה דרישות (מוזרות אני אומר מראש). האוטו חייב להיות וורוד , הוא חייב להיות קטן , חייב שיהיו לו 5 הילוכים , וחייב שיהיה אמין , חייב להיות משומש , תקציב עד 80 אלף גג גג גג . בתקווה שלא ימחקו לי את ההודעה שוב. תודה קובי
הודעה אחרונה מאת noname, -
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אאודי TT אופל אסטרה GSI אופל קורסה GSI הונדה סיוויק TYPE R טויוטה סליקה לאנצ'יה דלתא HF טורבו 2* מאזדה MX-5 מיצובישי 3000GT 3* סובארו אימפרזה GT 4* סובארו אימפרזה WRX סיאט איביזה טורבו סיטרואן CX GTI טורבו 2* פולצוואגן גולך GTI 3* פולצוואגן גולף VR6 2* פולצוואגן גולף GTI (טורבו) 2* פורד אסקורט XR3I 3* פונטיאק FIREBIRD 2* פיאט פונטו HGT פיג'ו 106 XSI פיג'ו 205 CTI פיג'ו 205 GTI פיג'ו 206 GTI 2* פיג'ו 206CC 3* פיג'ו 306 קבריולט פיג'ו 306 XSI 2* רובר 620 טורבו רנו קליאו RSI רנו קליאו B ספורט שברולט קורבט 6* שברולט קמרו 5 סוסים ותוכי אחד....
הודעה אחרונה מאת zivim, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לידידיי מעוניין לקבל פרטים על הדגם הנ"ל שלא הצלחתי למצוא במחירון הסטנדרטי של יצחק לוי. מדובר על אימפרזה סטיישן מודל 2000 נפח 1600 מה ידוע על הדגם? בטיחות? מכני? מנוע, גיר וכו'
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
המחירון של הרכב הוא בסביבות 28000 שקל אמרו לי שלרכב הזה יש הרבה בעיות אבל זה או בראבה או פיאט פונטו מה אתה ממלצים אם אתם יכולים גם לרשום לי את ההספקים של הרכבים האלה הבראבה היא 1600 ידנית אבל אין לי מושג כמה כ''ס יש לה
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
סובארו לגאסי
מאת luckies-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אחי מעוניין לרכוש סובארו לגאסי שנת 90 סטיישן מישהו יודע משהו אודות הרכב ? תקלות נפוצות,חלקים שיש לשים בהם דגש לגבם וכו' כמו כן אשמח לשמוע הצעות בקשר לרכב אם מרכב דומה(סטיישן אוט') בסביבות ה20 אלף גג תודה
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם, בקרוב אני מעוניין לקנות פיג'ו 306 שהשנים 96-99, 1.6-1.8 ליטר , ידני. השנה לא כל כך משנה אלא המצב המכני והכללי של הרכב. רציתי להתייעץ איתכם על מה לשים דגש בקנייה ? מה הן המחלות של הרכב ? וכו ...
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ! יש תגובות על האוטו אשמח לשמוע... בתודה TIL'
הודעה אחרונה מאת max, -
-
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
סכום ההשקעה : 55,000 אופי הנסיעות : ביום יום נסיעות עירוניות (כ- 70 ק"מ) נסיעות בין עירוניות קצרות פעם בשבוע (כ- 120 ק"מ) נסיעות בין עירוניות ארוכות פעם בחודש (כ- 400 ק"מ) גיר ידני, נפח מנוע מועדף 1600 חשבתי על סיאט איביזה,פולו ופיגו 306 או 206 (גבולית תקציבית) האם יש המלצות מבין המכוניות הנ"ל והאם יש מכוניות אחרות שלא חשבתי עליהן? חשובה לי ההנאה בנהיגה.
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום אנשים. אני צריך מידע טכני על האוטו כמו מהירות, צריכת דלק, דעתכם האישית... אני לא מוצא בשום אתר מידע (אמריקאיות לא מי יודע מה מפורסמות) אם אתם מכירים אתר אז אשמח לקבל... נ.ב חיפשתי ב-parker
הודעה אחרונה מאת ebs, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הדרישות: 1) מכונית בעלת ביצועים טובים דיי ספורטיבית ובעלת פוטנציאל לשיפורים. 2) אחזקה לא יקרה מדי. 3) דיי חסכונית בדלק. 4) אמינות, לא ממש חשובה. 5) ביטוח זול. 6) תקציב בסביבות 30K-35K. 7) שתיהיה דיי בטוחה גם אקטיבית וגם פסיבית. 8 ) מנוע 1400-1600 וגיר ידני ואך ורק ידני. 9) שנתון מ93 והלאה. כעיקרון המכונית מיועדת לנסיעה כל יום מת"א לחולון. האופציות שמצאתי מבחינת התקציב הן: פיאט פונטו 75, פיגו 205 רגילה או אפילו GTI, 106 ראלי,XSI,XS, איביזה,פולו סיטרואן סקסו ורנו קליאו. הצעות בעד ונגד כל מכונית יתקבלו בברכה אנא עזרו לי להחליט איזה מכונית לקנות. בתודה FIAT.
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
-
אוטוביאנקי '86
מאת max- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מצאתי אחת והשאלות הן: 1. האם היא באמת לא שותה דלק בכלל (1 ל-15?) 2. האם היא באמת מטוס? 700קג ל-70 כ''ס 3. מה עם האמינות? 4. מה עם החלקים? תודה!
הודעה אחרונה מאת ssc, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי סובראו גרנד ליאונה אימפרזה שנת 95 100000 ק"מ עשיתי תאונה קלה (הוחלפו נורות קדמיות פגוש קדמי רדיאטור גריל קדמי) סהכ נזקים של 11 אלף ש"ח האם כדאי לנסות למכור אותו עכשיו ולהוריד סכום זיער מהמחירון או לחכות שנתיים ולמכור אותו אח"כ שגם בודאי ירד יותר מן ערכו מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר בדיקה של אוטו מסוג רינו קליאו אוטומט RT שנת 94 במ.מ.מ התגלו הבעיות האלו: מעבר (CO) למערכת קירור, רעש מערכת שסתומים, לברר החלפת רצועת תיזמון, לתקן מנוע, ריקבון במצנן. רעש ממערכת הידרואלית, חופש תותבים ציר אחורי לתקן, נקישה בתיבת הגה. פגיעת פח, חסר פס קישוט, תיקוני פח צבע, מעיכות בתחתית. שמשה הוחלפה. לפרק גלגלים ולבדוק, רפידות שחוקות. צמיגים בינוניים קדימה + רזרזבי. לתקן הפעלת מראה ימין. החלקה בגיר, נזילת שמן תיבת הילוכים, לתקן גיר מידי. אך בבדיקה במוסך אחר האוטו התגלה כתקין. אני מבקש את עזרתכם לגבי הממצאים שניתגלו.. האם כדי או לא כדי או האם זה סתם בלוף של מ.מ.מ המנסים לצאת מאחריות על הרכב בנושאים מסוימים ?
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני אמנם בד"כ מהמייעצים בפורום זה, אך הגיעה שעתי לקנות רכב חדש, והייתי רוצה לשמוע גם את דעתכם. יתרונות כפי שאני רואה אותם: - ייחודיות - נוחות נסיעה - מקום למשפחה - ביטוח וטיפולים זולים יחסית - לא צריך איתוראן חסרונות: - כבר יש דגם חדש - זו ירידת גדולה מדי מהוולוו S70 שהיא אמורה לרשת... נתוני עזר: תקציב : בסביבות 150000 ש"ח (גמיש) משפחה : 3 ילדים ( 13,6,5 ) ק"מ שנתי : עד 20000 ק"מ
הודעה אחרונה מאת byaniv, -
-
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
Citrorn Ax 1996 1.4i האוטו נראה לי די חמוד והמחירון הוא 22 אלף שזה כלום לשנתון 96... יש ביות מיוחדות שאני צריך לדעת עליהן באוטו הנ"ל? האוטו גיר רגיל... בזמן האחרון נחשפתי לכל עניין השיפורים למיניהם האם האוטו בנוי לשיפורים? איך השילדה? תודה לעונים, גיא.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
מצאתי VR6 (?) 1 2
מאת DJO- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אולי סוףסוף מצאתי אוטו? גולף VR6, ידנית, 5 דלתות, שנת מודל 1997. שחורה, אומר שהיא נדירה ביופייה. 116,000 ק"מ. דברים מיוחדים: וו גרירה (דווקא נשמע לי דבר לא משהו, זה סתם מוסיף איזה 20 סנטים לאורך, לא? הוא התלהב מזה וטען שזה עלה לו כמה אלפי שקלים להתקין). טוען שמטופלת, אצלו 3 שנים, החליף צמיגים שקיבל אותה. עכשיו לבעיות, הקטנה היא שהוא גר בירושלים בעוד אני מרעננה. היותר גדולה היא שהאוטו יד חמישית, הוא טוען ש-2 הידיים האחרונות היו במשפחה ושזה טבעי הרבה ידיים כי זה אוטו ספורט כזה שמחליפים אחרי קצת שנים. הוא נשמע ממש סבבה ודיי משכנע, אמר שהוא בן 30 עם ילדה קטנה ולא אחד שקורע את האוטו. חבר שלי לעומת זאת חושבת שהוא סוחר, גם אם כן אני מניח שאפשר להסתכל ולקח…
הודעה אחרונה מאת DJO, -
אני שוקל לקנות VR6 שנת 97-96, הייתי רוצה לדעת יותר פרטים על האוטו אני יודע שיש לו מנוע 2.8 מה הצריכת דלק של המפלצת הזאת? אם יש לVR6 תקלות מיוחדות אם יש משהו מיוחד שצריך לבדוק לפני הקנייה וכל דבר אחר שיעזור לי - תודה
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי 20 אלף שקל בערך לקנות אוטו ונגמר לי המלווה בקרוב מאוד. ואני לא יודע איזה אוטו לקנות!!!! אני בנתיים מחפש 106 ראלי.. למישהו יש הצעות אחרות?
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה אתם אומרים על סיאט איביזה שנת 94-95 3 דלתות? אמינות, נוחות,יופי,מכני. החלקי חילוף יקרים באוטו?
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
-
מה זה UNO FIRE?
מאת max-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה שונה בו מ-UNO רגיל וכמובן האם כדאי? שאלות: 1.אמינות. 2.צריכת דלק. תודה!
הודעה אחרונה מאת max, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מומלץ לקנות סיטררואן C3 מצויד בגיר מסוג Sensodrive או ללכת על גירסה הידנית (למרות הכאב המצטבר ברגל שמאל שבא עם הגיל )?
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
206cc כדאי או לא 1 2
מאת ori10- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות 206cc עם מנוע 200 סמ"ק שנת 2002, אבל מתלבט. שמעתי שיש בעיות עם נזילות בגג. מי שמכיר את האוטו ויכול לתת חוות דעת או תחלופות יתקבל בברכה. תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
אלפא 33
מאת boca_juniros- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום עברתי ברחוב וראיתי אלפא 33 במצב חיצוני פשוט מדהים ולמכירה! וכשאני אומר מדהים אני מתכוון לכך שאין עליה שום שריטה, ונראה שהיא עברה פחחות. היא זהובה יפהפייה, מנוע 1.5. רשמתי את המספר של הבחור ואני אתקשר אחה"צ, השאלה שלי היא אם שווה בכלל לגעת באוטו כזה, ששמעתי שיש לו הרבה פאקים. אם הבחור שומר על האוטו מבחינה מכנית כמו שהוא שומר עליו מבחינה חיצונית אני בטוח שהיא תצא מצוין בבדיקה אבל השאלה היא האם שווה לקנות אחת כזו והאם היא תכניס אותי לצרות? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת byaniv, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום לכולם רנו טווינגו חצי אוטומט, 110,000 ק"מ שנת 95 מה אתם אומרים על הרכב? זול, אמין ? אני ממש לא מכיר אותו ואני מפחד לקנות משהו שיבלה במוסך יותר מעל הכביש עצות בבקשה? זה נורא דחוף. תודה לכולם על הזמן.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
התכונות הנדרשות: * מכונית יפנית. * גודל בינוני (לא שרייד וכו') * מודל מ 93 ומעלה. * אוטומטי. * דגש רב על אמינות תחזוקה , כלומר הוצאות תיקונים נמוכות) * חסכונית בדלק. * לא חשוב פוזה או צורה חיצונית. אנו שוקלים לקנות Daewoo Espero, 1996. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Guy,