ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,515 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני צריך המלצה למכון בדיקה מומלץ בירושלים. (לא בשבילי) תודה, גיא
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אודה לכל המייעצים ברכישת רכב אוטומטי, קומפקטי (עדיף 5 דלתות) בסכום של 50-60 אלף ש"ח. הקריטריונים: אמינות נוחות עיצוב יפה שמירת ערך מרווח הנוסעים במושב האחורי לא חשוב, נפח תא המטען לא חשוב.
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם! הייתי רוצה לקבל חוות דעת על פיאט בראבה אוט' משנת 97'. חוץ מזה שהמחיר קנייה שלו נמוך אין לי מושג לגבי הרכב. האם יש לו בעיות אמינות? צריכת דלק? אמינות כללית (פנים הרכב, התפרקויות שונות אם יש)? הרכב הנ"ל הוא לאמא שלי, והוא ישמש אותה לעיר. תודה,
הודעה אחרונה מאת byaniv, -
רכב ב140 אלף ש"ח ... 1 2 3
מאת דניאל-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
חבר רוצה לקנות אוטו פוזה מהיר וטוב ב140 אלף כל הצעה תתקבל אני יתן לו את הרשימה ושיחליט
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אז ככה: 1. מאיזו שנה סודר הגיר האוטומט של הפיאסטה? הבנתי שמודלים ישנים היו בעלי איזו שהיא בעיה, אבל בשנים האחרונות יש פתרון שקשור במשהו שנקרא "גיר רציף".... אני אשמח אם מישהו יוכל לפרט מה היתה הבעיה המקורית, ואיך היא נפתרה באמצעות אותו "גיר רציף". 2. הרבה אנשים המליצו לי על הפיאט בראבה עבור רכב בתקציב של עד 40K. אך לא ראיתי כמעט מודעות בלוחות השונים, ואני חושש שמא אין לרכב הזה שוק, ולא אוכל למכור אותו בעוד כמה שנים. אז מה דעתכם? תודה!
הודעה אחרונה מאת sagmam, -
-
איביזה 20VT? 1 2
מאת red gti- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
הי,הכותב הוא חבר של בן עם הפולו האדומה. גם לי יש פולו gti,כסופה,ועד לפני כמה זמן גם אני הייתי כותב מדי פעם בפורום תחת השם Q,אולי אתם זוכרים ואולי לא,אבל בכל מקרה הנושא הוא שאני מעוניין להחליף את הפולו שלי לאיביזה טורבו ספורט. הסיבה העיקרית להחלפה היא שאני רוצה עוד כח ופוטנציאל לעוד כח,הרי גם ככה הפולו על כביש טכני היא לא בעלת נתונים יותר מידי מרשימים. אומנם יותר טובה בכביש כזה על האיביזה אבל ההבדל הוא לא יותר מידי גדול,וההגה בשתיהן הוא נורא. עכשיו רציתי לדעת אתם יודעים עוד קצת על נתונים של האיביזה חוץ מהנתונים היבשים שלה? מבחנים אני לא ממש צריך כי זה לא בעיה למצוא דרך הרשת,אבל אם למישהו יש איזה מבחן מעניין במיוחד של האיביזה אני ישמח לקבל אותו. ואני צריך ג…
הודעה אחרונה מאת rs1, -
- 0 תגובות
- 889 צפיות
אז קודם כל, אחרי חיפושים רבים בפורומים של רכבים, הצלחתי לצמצם את מבחר הדגמים שאותם אני מחפש לאלה. ד"א, כולם אוטומטים: דייהטסו שרייד 1500 פורד פיאסטה 1400 פיאט בראבה 1600 מאזדה 121 1300 עקרונית אני מחפש דגמים במודל 98 פלוס מינוס, עם קמ"ז סביר (15K לשנה בערך). הבעיה היא שאני לא יודע כ"כ מה נחשב יותר טוב. כאן בפורום, המליצו לי על פיאט בראבה, אבל לא בהשוואה לשתיים האחרות. מישהו אולי יכול לפרט מה יותר טוב ולמה? אני ממש לא מכיר את הדגמים האלה, ואף פעם לא נסעתי בהם... ההיבטים שמעניינים אותי הם: חלפים/טיפולים שוטפים זולים בטיחות נוחות נסיעה אמינות (כלומר מינימום תקלות) שיהיה אפשר למכור מאוחר יותר בעדיפות נמוכה יותר: חיסכון בדלק. אני אומר "בעדיפות נמוכה"…
הודעה אחרונה מאת sagmam, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכב הנ"ל? כמו שהבנתי בשנת 92 גולף עברה מתיחת פנים מגירסה 2 לגירסה 3, נכון? אז זה אומר שה1.3 זה גירסה 2 1.4 זה גירסה 3? יש איזשהם דברים מיוחדים שצריך לשים לב אליהם? יום שישי ראינו 2 כאלו 1.3 שניהם רוצים 17 שזה כ4 אלף מתחת למחירון באחת מהן המנוע מלא בשמן אבל בעל הרכב טוען שאשתו מילאתה יותר מדי והשמן השפריץ החוצה יש בדיקות במכונים שיכולים לקבוע בכמעט בוודאות שהמנוע במצב טוב? הוא גם אמר שצריך להליף איזהשהי רצועת לחץ או משהו כזה, זה קשור לקלאץ' אבל זה אומר עוד משהו חוץ מזה? יכולות להיות בעתיד בעיות עם הקלאץ'? מבחינה חיצונית הפח במצב מצוין לשנתון הזה (שתיהן בצבע אדום ונראות טוב), למרות שיש קצת חלודה בכמה מקומות אבל אני מניח שאפשר לתקן …
הודעה אחרונה מאת alon, -
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
תראו, הבעיה שלי היא כזאת... עוד יומיים נגמר לי המלווה. לפני כמה ימים מכרנו את האוטו השני שלנו, הסיטרואן, ועכשיו אנחנו רק עם אוטו אחד, בחיפוש אחר האוטו השני שיהיה כנראה לי ולאמא שלי.... אמא ואבא שלי סגורים על מכונית יפנית, זה בטוח, נעולים חזק על העניין, הקטע שכל המכוניות שהם רוצים הם מכוניות כאלה של זקנים,, כמו סוזוקי באלנו לדוגמא.. אני מחפש איזה אוטו שיתאים גם לי וגם יהיה, הכי חשוב מבחינת אמא שלי, אמין ככה שלא נצטרך לשהות הרבה במוסך ושלא יזלול דלק. יש לכם רעיונות אולי?? אני ממש צריך את עזרתכם... אההה, התקציב הוא עד 50 אלף
הודעה אחרונה מאת oO צינגלה Oo, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש מבחני דרכים לפורד פוקס על דגמיו השונים וחוות דעת של חברי הפורום.
הודעה אחרונה מאת נמרוד_פוקוס, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש רכב מזה זמן מה. הרכב ישמש בעיקר את עצמי מכיון שאני רווק ובן 28. אתמול ראיתי רכב למכירה מאדם פרטי. מדובר בהונדה סיוויק SR אוט' מודל 1998 עם כריות אויר ו-ABS וקילומטרז' 61,000 ק"מ. יש לה קצת פגיעות פח והמחיר הוא מחיר מחירון. זה נראה לי כמו עיסקה טובה ואני שוקל אותה לחיוב (למרות עלויות הביטוח הגבוהות של הונדה) בכפוף לבדיקה במכון כמובן. הצרה היא שאני חושש שרכב זה גדול מדי ומיותר עבור אדם יחיד שאין לו עדיין משפחה. בבית ממליצים ללכת על רכבי האצ'בק הקטנים יותר ו"הצעירים" יותר כמו גולף, קליאו וכו'. מה דעתכם בסוגיה זו? האם זה מיותר בשבילי לקחת רכב גדול מסוג זה? אשמח לקבל תשובות בהקדם לפני שההונדה תמכר לאחר.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
a im keday leahlif 205gti 1.6 1992 be 205gti 1.9 1989 mekorit toda * תלמד לכתוב כותרת!*
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
פגשתי מישהו נורא נחמד עם אלפא 145 מנוע 1600 התאהבתי באוטו הזה! הוא נראה פשוט מושלם! ונחשו מה?! הוא גם מוכר את האוטו... מה שמוזר זה שהוא טען כי האוטו שנת 98 ... חיפשתי במכירון אלפא 145 1.6 ואין שנתון 98 אלא רק 96... משהו פה לא מוצא חן בעיניי... בכל מקרה אולי הוא "טעה" האוטו נראה במצב מעולה חוץ ממכה קטנה מקדימה... הוא טוען כי קנה את האוטו מחבר ואומר שיש לו ספר טיפולים ושהאוטו עבר טיפול לא מזמן... האוטו יד 4 ועבר סה"כ 77 אלף ק"מ... הוא רוצה על האוטו 28 משום שהוא טען כי המחירון שלה הוא 28 והיא מצב מעולה... המחירון של שנתון 96 הוא 25,000 האם האוטו שווה ומה העצות שלכם לכל ה"טעויות" של הבן אדם... תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שנת 97, 2200, טיפטרוניק. עכשיו לפרטים המעציבים: מנוע חדש+גיר חדש. 160,000 ק"מ. יד 6. פגיעת פח מקדימה. מחירון 82K, הסכום הנדרש 65K. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש עבור אחי מכונית כזו שנים 96 ומטה. הייתי רוצה לדעת איך האוטו מבחינת אמינות, חלקים, נוחות, צריכת דלק ואם יש פרטים נוספים אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת asiz, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי זה אני שוב ומצטער על השגעונות שלי.... קודם כל הבהרה. אני באמת מתכוונן לקנות רכב בזמן הקרוב מאוד כך שאני לא שואל סתם שאלות קיטבג... ישנם דילמות רבות בקשר לקניית רגב במיוחד ב-80K שזה בערך כל כספי.... אז אני רוצה להתייעץ עם כמה שיותר אנשים... בינתיים לגבי ה-אודי אני בהמתנה... אז חשבתי על סיאט איביזה טורבו... מה אתם אומרים? צריכת דלק צריכה להיות יחסית טובה... עיצוב ומיכשור פנים מצויין לפי מה שאני שמעתי... חוץ דיי יפה... מנוע טורבו חביב... מחיר מצויין לשנתון! מישהו מוכן להסביר לי איפה הקט'ש??? למישהו יש כזה רכב? מה עם תיקונים בעיות? כמה אחריות נותנים וכו'? יעזרו מאוד... תודה חברים מראש....
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
- 35 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
אני מדבר על טויוטה קורולה שנת 96 דגם GLI אוטומטית מנוע 1600. מישהו אולי יודע פרטים על הרכב? ידוע שטויוטה רכב ששומר על ערכו ואמין, אבל איך הדגם הספציפי הזה? מבחינת אמינות, נוחות נסיעה, שתיית דלק, וכו' ...??
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 29 תגובות
- 3 אלף צפיות
מעבר לדרישות הספוטיביות הרכב צריך להיות לא זללן של דלק היות ועליו ללוות אותי או את חברתי בנסיעות המנלהתיות הרגילות (עבודה, סידורים וכו'...) חשוב גם שעלות הביטוח לא תהיה אסטרונומית. עדיף רכב בגודל קומפקטי לפחות ומעל שנת ייצור 98 כי צריך להתקדם בחיים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
A3 1.8T - מה דעתכם ? 1 2
מאת chli- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מתכנן לרכוש את הרכב בימים הקרובים כך שזה קצת בהשלף.... אם הביקורות פה ממש לא יפרגנו לרכב אולי לא אקנה אבל אני די נעול.. A3 1.8 T 150 שנת 98.. איך האוטו??? ביצועים? מנוע עם 120K ק"מ (שמעתי שלטורבו זה לא רצוי כל כך..) אמינות? טיפולים ואחזקה? צריכת דלק? דעתכם הכללית??
הודעה אחרונה מאת Rotem-RSi, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
* הדיון פוצל - ההודעה הראשונה היתה הודעת מכירה לאופל טיגרה.* אז מה? זה בערך כמו שאני אכתוב פה "נצפתה מיצובישי קולט 97 ירוקה למכירה". מה מיוחד בקורס.. כלומר טיגרה 1400? רוני
הודעה אחרונה מאת אייל, -
אני עומד לרכוש 205 שנת 97 יד 1 עם 50 אלף קמ בבדיקה שנערכה לפני קנייה התגלתה חלודה במסגרת הדלתות(תחת הגג) האם זה אמור להשפיע על החלטתי לרכוש את הרכב? והאם זוהי מחלה כללית ב205 או ספציפי ברכב הנ"ל
הודעה אחרונה מאת Dissipate, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש ברשות שתי הצעות לקניית מכונית סוזוקי באלנו 1600 סמ"ק GLX . האחת שנת 99 מפרטי, עברה 75 אלף קילומטר. מחיר=45 אלף ש"ח. השניה שנת 01 מחברת השכרה, עברה בערך 50 אלף קילומטר. מחיר=60 אלף מה ההבדל בין המכוניות של השנתונים הנ"ל ומאיזה בעלות יותר כדאי לקנות בהתחשב בהבדל במחירים? למה אני צריך לשים לב כשאני בודק את הרכבים. ??? * סליחה, צודק... *
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אמא של חברה שלי מחפשת רכב שיביא אותה כל יום לעבודה (לא רחוקה) שהרכב יהיה אוטומת ואמין. אם מישהו מכיר שילוב כזה, אנחנו נשמח התקציב הוא בין 21-23 (ביטוח וכל השאר בנפרד)
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברה זה די דחוף אבקשכם לתת לי חוות דעת(רצוי ממבינים) לגבי ה-306 S-16 תודה!!!!!!!!!
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הגיעה השעה בה אני מוכר את הסובארו לגאסי שלי האוטו במצב מצויין עם מזגן וה"כ. נורא נהניתי מהאוטו אבל הוא היה "טיפה" כבד בשבילי, ותמיד רציתי אוטו יותר קטן ומהיר אבל שתישאר הנוחות ושהשנתון יהיה גבוה מהסובארו הישנה והטובה (1991) עכשיו אני צריך את עצתכם... פיז'ו 205 לא באה בחשבון (פשוט לא אוהב את האוטו הזה) יש העדפה לאוטומט (למרות שאני יכול להיזכר איך לנהוג על הילוכים ) התקציב הוא עד 20,000 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Dj GuyGivant, -
-
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בעליו הגאה של סוזוקי סמוראי 84 צהוב, אבל בזמן האחרון שמתי לב שלא יוצא לי לטייל בשטח, וכשאני מטייל - אני מעדיף לרדת מהאוטו ולטייל ברגל... ככה שהחלטתי למכור אותו, להוסיף קצת, ולקנות פריווט קטן ואמין. מה שמעניין אותי (אני חייל כרגע), זה בעיקר אמינות, והוצאות כלליות (דלק, ביטוח, חלפים). רוב הנסיעות שלי הם בתוך גוש דן, אבל מדי פעם טיול לצפון צריך להיות אפשרי. אני ממש לא מחפש אוטו גדול - אין לי צורך במקום, ואני מעדיף קטן. אני גם מעדיף ידני על אוטומטי. הסכום שאני חושב להוציא הוא בסביבות 25 אלף (פלוס מינוס)... לפי מה שראיתי, האופציות שלי הם בערך: 1. פיאסטה 97 1.3 (מחירון - 22 אלף) 2. סוויפט 1.3 96 (מחירון - 28 אלף) 3. שרייד 1.3 96 (מח…
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עזרו לידידה שלי להחליט מה עדיף . היא מחפשת אוטו קטן אמין וזול .
הודעה אחרונה מאת David, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ברצוני לרכוש רכב משפחתי אוטומט לפי "הדרישות" הבאות: 1. מרווח (שני כסאות ילדים ועוד קצת מקום במושב האחורי, עגלה ושאר חפצים בתא המטען). 2. לא יקר (התקציב 35-40 אלף ש"ח בקושי) 3. אמין עד כמה שאפשר ותיקונים לא יקרים... 4. 20-25 אלף ק"מ בשנה (מפ"ת לת"א כל יום וחזרה ועוד נסיעות אחרות...) 5. כמובן 1600, עם התוספות הבסיסיות... מבירור שעשיתי - מצאתי כמה אפשרויות: 1. סוזוקי באלנו או סופר באלנו 96 (מרווח ?) 2. סופר לנסר 96 (מרווח ? שותה דלק ?) 3. יונדאי לנטרה 98 (שנתון מתקדם יותר, אמין ?) 4. מזדה 323 96 (דגם הקוביה הבסיסי..., יפני כרגיל...) אודה לכם על כל פריט מידע שתספקו לי בנדון - אני פתוח להצעות...
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
מכונית הנאה נטו! 1 2
מאת Romeo-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רציתי לדעת על איזו מכונית אתם ממליצים עד 100,000, שהדרישה הייחידה היא שהיא תיהיה הכי מהנה וברוטלית בנימצא. (לא חדשה כמובן) נ.ב. אין חשיבות לאמינות, נוחות, פינוקים ועיצוב. כמובן רק ידנית.
הודעה אחרונה מאת R.C, -
-
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלוווווווום. אני צריך כמה שיותר מידע בקשר לפיג'ו 306 GTI, שנת 2000,(סביבות השנה הזאת, עם ה 170 כ"ס ו 6 הילוכים, כמו של צוקרמן למשל) ופיאט קופה, שנת 98\99. אני יודע שבארץ היו כמה סוגים של פיאט קופה, 4 צילנדרים, ו 5 צילנדרים. מתי היו ה 4, מתי היו ה 5? עד כמה ההבדל משפיע? (לפי מה שהבנתי, ה 5 צילנדרים זה באמת רמה גבוהה, אבל עד כמה משפיע). וכמה שיותר מידע על שני המכוניות, ואם יש לכם עוד הצעה למכוניות בטווח המחירים הזה זה יעזור מאווווווד. (אימפרזה טורבו לא מרשים לי, רנו קליאו ספורט עדיין בסימן שאלה). תודה מראש.... {כן, יש מצב שאני מוכר את הראלי......אבל אם זה קורה ויש אישור מההורים, אני קונה אחת מהמכוניות שאמרתי! אבל לא בטוח............}
הודעה אחרונה מאת piccolo,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 157 אורחים (הצג רשימה מלאה)