ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
- 35 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
אני מדבר על טויוטה קורולה שנת 96 דגם GLI אוטומטית מנוע 1600. מישהו אולי יודע פרטים על הרכב? ידוע שטויוטה רכב ששומר על ערכו ואמין, אבל איך הדגם הספציפי הזה? מבחינת אמינות, נוחות נסיעה, שתיית דלק, וכו' ...??
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 29 תגובות
- 3 אלף צפיות
מעבר לדרישות הספוטיביות הרכב צריך להיות לא זללן של דלק היות ועליו ללוות אותי או את חברתי בנסיעות המנלהתיות הרגילות (עבודה, סידורים וכו'...) חשוב גם שעלות הביטוח לא תהיה אסטרונומית. עדיף רכב בגודל קומפקטי לפחות ומעל שנת ייצור 98 כי צריך להתקדם בחיים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
A3 1.8T - מה דעתכם ? 1 2
מאת chli- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מתכנן לרכוש את הרכב בימים הקרובים כך שזה קצת בהשלף.... אם הביקורות פה ממש לא יפרגנו לרכב אולי לא אקנה אבל אני די נעול.. A3 1.8 T 150 שנת 98.. איך האוטו??? ביצועים? מנוע עם 120K ק"מ (שמעתי שלטורבו זה לא רצוי כל כך..) אמינות? טיפולים ואחזקה? צריכת דלק? דעתכם הכללית??
הודעה אחרונה מאת Rotem-RSi, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
* הדיון פוצל - ההודעה הראשונה היתה הודעת מכירה לאופל טיגרה.* אז מה? זה בערך כמו שאני אכתוב פה "נצפתה מיצובישי קולט 97 ירוקה למכירה". מה מיוחד בקורס.. כלומר טיגרה 1400? רוני
הודעה אחרונה מאת אייל, -
אני עומד לרכוש 205 שנת 97 יד 1 עם 50 אלף קמ בבדיקה שנערכה לפני קנייה התגלתה חלודה במסגרת הדלתות(תחת הגג) האם זה אמור להשפיע על החלטתי לרכוש את הרכב? והאם זוהי מחלה כללית ב205 או ספציפי ברכב הנ"ל
הודעה אחרונה מאת Dissipate, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש ברשות שתי הצעות לקניית מכונית סוזוקי באלנו 1600 סמ"ק GLX . האחת שנת 99 מפרטי, עברה 75 אלף קילומטר. מחיר=45 אלף ש"ח. השניה שנת 01 מחברת השכרה, עברה בערך 50 אלף קילומטר. מחיר=60 אלף מה ההבדל בין המכוניות של השנתונים הנ"ל ומאיזה בעלות יותר כדאי לקנות בהתחשב בהבדל במחירים? למה אני צריך לשים לב כשאני בודק את הרכבים. ??? * סליחה, צודק... *
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אמא של חברה שלי מחפשת רכב שיביא אותה כל יום לעבודה (לא רחוקה) שהרכב יהיה אוטומת ואמין. אם מישהו מכיר שילוב כזה, אנחנו נשמח התקציב הוא בין 21-23 (ביטוח וכל השאר בנפרד)
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברה זה די דחוף אבקשכם לתת לי חוות דעת(רצוי ממבינים) לגבי ה-306 S-16 תודה!!!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הגיעה השעה בה אני מוכר את הסובארו לגאסי שלי האוטו במצב מצויין עם מזגן וה"כ. נורא נהניתי מהאוטו אבל הוא היה "טיפה" כבד בשבילי, ותמיד רציתי אוטו יותר קטן ומהיר אבל שתישאר הנוחות ושהשנתון יהיה גבוה מהסובארו הישנה והטובה (1991) עכשיו אני צריך את עצתכם... פיז'ו 205 לא באה בחשבון (פשוט לא אוהב את האוטו הזה) יש העדפה לאוטומט (למרות שאני יכול להיזכר איך לנהוג על הילוכים ) התקציב הוא עד 20,000 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Dj GuyGivant, -
-
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בעליו הגאה של סוזוקי סמוראי 84 צהוב, אבל בזמן האחרון שמתי לב שלא יוצא לי לטייל בשטח, וכשאני מטייל - אני מעדיף לרדת מהאוטו ולטייל ברגל... ככה שהחלטתי למכור אותו, להוסיף קצת, ולקנות פריווט קטן ואמין. מה שמעניין אותי (אני חייל כרגע), זה בעיקר אמינות, והוצאות כלליות (דלק, ביטוח, חלפים). רוב הנסיעות שלי הם בתוך גוש דן, אבל מדי פעם טיול לצפון צריך להיות אפשרי. אני ממש לא מחפש אוטו גדול - אין לי צורך במקום, ואני מעדיף קטן. אני גם מעדיף ידני על אוטומטי. הסכום שאני חושב להוציא הוא בסביבות 25 אלף (פלוס מינוס)... לפי מה שראיתי, האופציות שלי הם בערך: 1. פיאסטה 97 1.3 (מחירון - 22 אלף) 2. סוויפט 1.3 96 (מחירון - 28 אלף) 3. שרייד 1.3 96 (מח…
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עזרו לידידה שלי להחליט מה עדיף . היא מחפשת אוטו קטן אמין וזול .
הודעה אחרונה מאת David, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ברצוני לרכוש רכב משפחתי אוטומט לפי "הדרישות" הבאות: 1. מרווח (שני כסאות ילדים ועוד קצת מקום במושב האחורי, עגלה ושאר חפצים בתא המטען). 2. לא יקר (התקציב 35-40 אלף ש"ח בקושי) 3. אמין עד כמה שאפשר ותיקונים לא יקרים... 4. 20-25 אלף ק"מ בשנה (מפ"ת לת"א כל יום וחזרה ועוד נסיעות אחרות...) 5. כמובן 1600, עם התוספות הבסיסיות... מבירור שעשיתי - מצאתי כמה אפשרויות: 1. סוזוקי באלנו או סופר באלנו 96 (מרווח ?) 2. סופר לנסר 96 (מרווח ? שותה דלק ?) 3. יונדאי לנטרה 98 (שנתון מתקדם יותר, אמין ?) 4. מזדה 323 96 (דגם הקוביה הבסיסי..., יפני כרגיל...) אודה לכם על כל פריט מידע שתספקו לי בנדון - אני פתוח להצעות...
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
מכונית הנאה נטו! 1 2
מאת Romeo-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רציתי לדעת על איזו מכונית אתם ממליצים עד 100,000, שהדרישה הייחידה היא שהיא תיהיה הכי מהנה וברוטלית בנימצא. (לא חדשה כמובן) נ.ב. אין חשיבות לאמינות, נוחות, פינוקים ועיצוב. כמובן רק ידנית.
הודעה אחרונה מאת R.C, -
-
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלוווווווום. אני צריך כמה שיותר מידע בקשר לפיג'ו 306 GTI, שנת 2000,(סביבות השנה הזאת, עם ה 170 כ"ס ו 6 הילוכים, כמו של צוקרמן למשל) ופיאט קופה, שנת 98\99. אני יודע שבארץ היו כמה סוגים של פיאט קופה, 4 צילנדרים, ו 5 צילנדרים. מתי היו ה 4, מתי היו ה 5? עד כמה ההבדל משפיע? (לפי מה שהבנתי, ה 5 צילנדרים זה באמת רמה גבוהה, אבל עד כמה משפיע). וכמה שיותר מידע על שני המכוניות, ואם יש לכם עוד הצעה למכוניות בטווח המחירים הזה זה יעזור מאווווווד. (אימפרזה טורבו לא מרשים לי, רנו קליאו ספורט עדיין בסימן שאלה). תודה מראש.... {כן, יש מצב שאני מוכר את הראלי......אבל אם זה קורה ויש אישור מההורים, אני קונה אחת מהמכוניות שאמרתי! אבל לא בטוח............}
הודעה אחרונה מאת piccolo, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רכב מסוג הונדה סיוויק מודל 91 (המרובעות) האם הם טובות? מנוע? גיר? דלק?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש אתר כזה ברשת????
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
למישהו יש מה בערך הצריכת דלק של פורד פיאסטה 81 מנוע 1000?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 4 אלף צפיות
יש לי שאלה די דחופה... קניתי פיאסטה 81 כי נמאס לי לבקש את הרכב מההורים..לא משנה.. אני די קצר בכסף ורציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות ביטוח לחצי שנה או אפילו שלושה חודשים? וכמה זה יעלה לי בערך?
הודעה אחרונה מאת Sygnus, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה דעתכם על מאזדה 323F או סדאן 92/93 ידנית?? אשמח לקבל חות דעת... תודה
הודעה אחרונה מאת byaniv, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות מיול משומש מה המחירים ואם בכלל כדאי (עוד אין לי רשיון על אוטו רק על מיול)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, היום לקחתי לבדיקה בקומפיוטסט פיז'ו 306 ST נפח מנוע 2000 סמ"ק שנת 94', הבדיקה סה"כ יצאה בסדר, רק רציתי לשאול - האם למישהו יש הסתייגויות כלשהן מהרכב הזה ? שכחתי לציין, הגירסה היא כמובן, ידנית האם אתם חושבים שיש מקום להשוואה בין התנהגות הכביש\ביצועים של הרכב הזה לעומת וולקן מאותה שנה ? ושאלה אחרונה, האם למישהו יש מושג אם אפשר לבצע בחג בדיקות שיעבוד ? תודה רבה. אלמוג.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
איך האוטו?? אני מדבר על הדגמים של שנת 98... איך האוטו מבחינת נוחות נסיעה, ביצועים, שמירה על הערך ועלות טיפולים?
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה אתם אומרים גולף 1300 5 דלתות שנת 89 שלמעשה הדגם הזה ממשיך עד 92
הודעה אחרונה מאת feint, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב. תראו המצב הוא כזה, אני נער בן 17 שרוצה לקנות רכב. אני מחפש מהרכב (לפי סדר העדיפויות): הנאה ביצועים בטיחות כרגע בראש יש לי 2 מכוניות שעונות לדרישות מבחינת תקציב (25-35K) פיג'ו 205 1.4 GR פוראבר מאזדה 323 מדגמי שנת יצור 89-94 מנוע 1.6 ל' עד כמה שהבנתי הפיג'ו מהנה הרבה יותר מהמאזדה הבנאלית והמשעממת, אבל מבחינת ביצועים המאזדה טובה הרבה יותר ואני בהתלבטות. אני מפחד להגיע למצב בו אני אהיה בפיג'ו עם 4 חבר'ה ואגיד למצב שאתחיל להוריד הילוך ולהרגיש כבד, לעומת זאת המאזדה במצב הזה תיהיה נוחה הרבה יותר ומרגישה חזקה יותר. מה אתם אומרים אנשים מה עושים יש לכם עוד משהו להציע בסכום הזה מצפה לעזרה ותגובות עינייניות, בתודה…
הודעה אחרונה מאת Avinusha, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה ההבדל בין פיאט בראבה והבראבו האלה http://www.ynetcenter.co.il/Mh.asp?Z=C&TZ=MhValue&sCarMhCd=16_47_828_11533&YcCarMhMnf=%F4%E9%E0%E8&sMhModelTxt=%E1%F8%E0%E1%E5&nCarMhModelYr=1999 http://www.ynetcenter.co.il/Mh.asp?Z=C&TZ=MhValue&sCarMhCd=16_42_827_11525&YcCarMhMnf=%F4%E9%E0%E8&sMhModelTxt=%E1%F8%E0%E1%E4&nCarMhModelYr=1999 אותה שנה אותו אבזור אותו הכל אז מה ההבדל? (ותסלחו לי על בורותי)
הודעה אחרונה מאת byaniv, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
מישהו יודע כמה סולר הוא צורך? שמעתי שיחסית הרבה ובדיוק כרגע אני מתלבט האם לקנות אחד כזה.
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר שלי מחפש אוטו בתקציב של 50000 שקל חייב אוטומט חסכוני בכל מה שקשור לטיפולים ואחזקה שנתון 97 ומעלה ושיראה נורמלי כמובן תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת איזה רכב מסחרי אתם ממליצים לי לקנות בהנחה שאני קונה אותו משומש ממודל 98-99 והוא אמור לשמש בעיקר לעבודה במשלוחים .
הודעה אחרונה מאת יבגני, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני צריך עזרה (די דחוף) לגבי בחירת רכב ליסינג מנסיוכם לבחירתי מספר רכבים : 1. פורד פוקוס 2. מיצובישי כריזמה 3. יונדאי א-לנטרה 4. רנו מגאן חשוב לי שיהיה רכב משפחתי, מתאים גם לילדים, וכמובן ביצועים ונוחות. המלצתכם יתקבלו בברכה... תודה
הודעה אחרונה מאת נמרוד_פוקוס, -
-
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש דבר כזה מחירון ברשת? ואם לא איפה אני יכול לקנות מחירוניי רכב??
הודעה אחרונה מאת piccolo,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,603 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- Avia
- לירון .ה.
- BoazB11
- פלוני אלמוני21
- David32
- SurfHigh
- benny62
- meny5
- ניקו פ.
- יבגניפ
- RBRB