ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,515 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 899 צפיות
מה אתם אומרים ,מי מהם עדיפה? כאשר מרחב פנים לא עקרוני,נוחות נסיעה והנאה מנהיגה חשוב אבל לא מכריע. הגורמים הכי חשובים הם אמינות ועלויות החזקה. כמוכן האם אתם יודעים מה קורה עם המזגן בשנים אלו,מקורי?מקומי? שוני בין דגמים?והאם ההבדל בין מזגן מקורי למקומי הוא מהותי? אשמח אם תשתפו אותי בדעתכם.
הודעה אחרונה מאת bender, -
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לנו הצעה לקנות מאזדה לאנטיס 323f הדגם הספורטיבי. הבעיה איתה שהיא יד רביעית כבר, עברה 115 אלף. האם זה נורמלי שהיא עברה כ"כ הרבה ידיים??? נראה לי תמוהה... מה אתם אומרים?? נ.ב באף אחד מהידיים היא לא הייתה בבעלות של חברה/השכרה.
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שנה לא יודע, כנראה מתחת ל96.. מחירון שלו הוא 5000 שקל.. אבל זה לא חושב.. אני רוצה לדעת קצת פרטים על האוטו- ביצועים , עלות טיפולים, אוכל דלק וכ"ו.. האם יש לו איזה קיטים , שיפורים? פשוט האוטו הזה הוא בעעע אחד גדול מבחינת יופי ורוצים להביא לי אותו, לכן אני רוצה קצת פרטים עליו..
הודעה אחרונה מאת max, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ראיתי היום שני רכבים, אחד מהם אקח לבדיקה ביום ראשון הקרוב ואקנה, אני רק לא החלטתי עוד איזה, הרכבים הם: אפשרות ראשונה יונדאי אקסנט GLS שנת 1997, 1500 סמ"ק אוטומטית, יד ראשונה, 93 אלף ק"מ. ABS, כרית אויר. צבע לבן מחיר נדרש 41,500 ש"ח (מחיר מחירון ממוצע 42,000) נראית שמורה ומטופחת, צריך לעשות לה טסט החודש. בעל הרכב הסביר לי שמכיוון שהוא מוכר כנכה,המחיר של אגרת הטסט הוא זניח (כמה עשרות שקלים) ולכן הוא יגש לקבל את טופס הטסט ממשרד הרישוי (הוא עדיין לא קיבל אותו בדואר) וישלם על הטסט. את הבעלות על הרכב אעביר לאחר הטסט וכך לא אספוג את עלות הטסט. שאלה - האם מישהו מכיר זאת והאם ברגע שאעביר בעלות על שמי עלולים לבקש ממני להשלים לעלות המלאה של הטסט? אפש…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני צריך עצה לחבר, שמעוניין רק באמריקאיות. מהי רמת האמינות(חשוב), ומה אתם אומרים על לומינה שנת 95-97? מהן עלויות התיקונים (אם יש?) למה לשים לב?
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
פיאסטה דור שני
מאת max- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבריה, דברו איתי על פיאסטה ישנה - שנות 84-89 בעיקר על חסרונותיה, אחזקה וצריכת דלק. מעוניין לנסוע איתה בעיקר נסיעות בינעירוניות שטוחות. תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת YooGI, -
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רכב חדש 1600 אוטומטי קטן לבחורה? דרישות:אמינות נוחות לא יותר מ 108,000 1. C-3 2. 206 3. יאריס 4. IBIZA 5. תודה
הודעה אחרונה מאת David A, -
306 S16\GTI מומלץ? 1 2
מאת VooDo-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני רוצה להחליף את האוטו שלי )גולף 1.6 שנת 2000( לאוטו ספורטיבי לא מכונית מרוץ אלא משהו שכיף לנהוג ושיהיה אמין אני הבנתי שה306 S16 הוא אוטו שעונה על הדרישות שלי - יש למישהו הערות לגבי ה306 כלומר איזה שנים הכי כדאי לקנות מחירים וכו
הודעה אחרונה מאת DJO, -
-
- 6 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום ראיתי ברחוב למכירה אלפא רומיאו 156 JTS 2.0 selespeed שנת 2002 למישהו יש מושג כמה היא אמורה לעלות? והאם זה שווה. תודה.
הודעה אחרונה מאת RedR, -
מחפש BMW635
מאת leelo- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש BMW 635במצב טוב מישהו ראה/שמע/יודע? אשמך לקבל גם תגובות למה כדאי לשים לב ממישהו בעל נסיון עם דגם זה מהעבר תודה
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אחרי שהחלטתי לרדת מאופציות לא אמינות(וולקן, 306, ראלי וכו'), ומבעלות יותר מדי דלתות למרות שהן חדשות (פיאסטה 1.25), או סתם בעלות יותר מדי דלתות למרות שהן חדשות יותר וגם לא אמינות אני מניח (205, AX), חשבתי בכיוון של אסקורט RS2000 94-95, בעלת השלדה החביבה, אבל אמרו לי שהרכב סובל ממחלות אמינות לא נעימות. טויוטה, כידוע היא כמעט הבטחה לאמינות (כמו שאני בטוח שהשכנה שלי עם הקורולה 93 לא יודעת מה זה אלנטרנטור) וכו' וכו' וכו', השאלה מה מציעה הסליקה 2 ליטר, מבחינת היגוי, ושלדה. ברקסים לא כ"כ אכפת לי כי מאוד פשוט וזול להחליף לתוצרת טובה יותר. עזרו נא למתלבט הצעיר. ירון.
הודעה אחרונה מאת rodon, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות גולף ויאר6, הייתי רוצה לדעת אם מישהו יודע מהי השנה המוצלחת ביותר של הדגם (94-98) ומה ההבדלים ביניהם, והמלצות על האוטו אם למישהו יש, תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת alonroz, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני דורון ואני חדש פה ויש לי שאלה יש לי סכום של 160 אלף שקל ואני רוצה לקנות אוטו ספורט(יעני קופה) או ספורטיבי (יעני סגנון s40 t-4) עכשיו יש רק בעייה אחת שהאוטו חייב אבל חייב להיות אוטומטי בגלל שהוא גם של אמא והיא יודעת רק אוטומט אז על מה אתם ממליצים האוטו גם יכול להיות יד שנייה גג שנת 2000 או 99
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לאבא שלי יש כרגע סיויק ידנית 95 שאני מאוד אוהב. אבל לאבא שלי קצת נמאס מידניות, זה DX, אין מקום למפות אפילו בצד ויש עוד כל מיני דברים מעצבנים למשל שהיא -מאוד- נמוכה - קשה לחנות איתה אפילו אנכית למדרכה רגילה, אין לה ABS ובקיצור אבא שלי רוצה להחליף אותה אבל אין לו כל כך זמן להתעסק עם זה וגם אני בכלל לא לוחץ (עליו) כי אני נהנה שיש אוטו ידני בבית. בכל מקרה קיבלתי ממנו את האמייל הנל. > We are selling blabla-hightech company car : > Mazda Lantis GLX 1.8 year 1998 automatic with sun roof. > First hand in blabla-hightech with 125,000 km. > The car has immobilizer, alarm system, radio tape, locking system for > 4 doors with the windows. > The…
הודעה אחרונה מאת DJO, -
-
- 5 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
ברצוני לבצע טרייד אין בחברת קל אוטו. שמעתם משהו ? דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום... יש פונטו GT 95 למכירה אחרי תאונה (ג'אנט ובולם שבורים) ב 18.000 ש"ח כדאי?
הודעה אחרונה מאת RedR, -
ערכתי שיחה עם אבא שלי שבו אמרתי לו שאת רוב הנסיעות המשפחתיות והארוכות אנחנו עושים עם הפוקוס ליסינג של אמא, ומכיון שהוחלט להחליף את הסיויק (ידנית DX, שנת 95) אמרתי לו שישקול שהמכונית הבאה תיהיה קצת יותר ספורטיויות. הוא חשב קצת ואמר שנראה לו רעיון לא רע. שאלתי אותו למחיר, הוא חשב עוד קצת ואמר 60אלף, אולי תצליח למשוך אותי ל 70. ואולי אני גם אתרום קצת מזומנים אז בואו נשים את המקסימום על 75 אלף שקל. הוא אמר שיהיה לו נחמד אוטומט אבל בזמן האחרון עשיתי לו קצת שטיפת מוח, הוא מוכן להישאר עם ידני. מחפש המלצות לרכב עם פוזה וכוח, לא צריך שיהיה מרווח מאחורה, ידני, לא ישנה מידי, אמינה, צריך לפחות 4 דלתות. אני מתרגש
הודעה אחרונה מאת uno, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ממחר יכול להיות שאני יהיה הבעלים הגאים של 106 GTI שנת 98. אם אתם זוכרים, עד לא מזמן התעניינתי במכוניות בטווח מכירים אחר לגמרי, ב 306 GTI, פיאט קופה, ורנו קליאו ספורט, אבל בסוף, כניראה, החלטתי לא לקנות אוטו יקר עכשיו אלא יותר מאוחר. ראיתי את ה 106 GTI שנת 98,שאלתי אם היא למכירה, וכן. היא למכירה. אבל מישום מה לא ראיתי שהוא פירסם אותה. והפרטים הם שהוא יד שלישית, בלי שום שיפורים או תוספות לא מקוריים, כלומר אין אגזוז לחץ, פילטר אוויר פתוח וכדומה, אבל כל שאר התוספות של ה GTI נמצאות. אבל הקטע שהפחיד אותי - האוטו עשה רק 45 קילומטר. לי אישית זה נשמע קצת מדיי, במיוחד בהתחשב בעובדה שהאוטו שלי, הראלי שנת 98, עשתה 90. איזה הבדלים...שאלתי אותו איך זה שכל כך קצת קילומטר על כל כך הרבה י…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה הסיפור של הדגם הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
היי מישהו יודע במקרה איך אפשר לבדוק כשקונים רכב משומש שהוא אינו גנוב. תודה על העזרה עדי
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בדקתי כמה דפים אחורה וראיתי שעוד לא שעלו פה על ZX אז לי יהיה את הכבוד יש לי קורולה 93' כמובן בלי תלונול רכב סוף הדרך אבל כרגע אני צריך עוד רכב במשפחה בלי מקיף שזה אומר רכב רק עד 20K ,צריכת דלק סבירה בסביות 9ליטר ל100 ק"מ, לא בעייתי מבחינה מכנית ולא יקר בטיפולים וחלקים. בדקתי ובדקתי כמה רכבים מהסוג ומסתבר בהפתעה גדולה מאוד שCITROEN ZX רכב אמין אפילו מאוד יחסית לCITROEN עם אחיזה והיתנהגות כבי טובה מאוד וגירסאות כמו VOLCANE הביצועים מעולים אפילו ספורטיביים כך לפחות ראיתי בהרבה ביקורות. בקיצור מילה רעה אחד לא ראיתי ולא שמעתי על ZX ,ומה שאכי חשוב זה שרכב מאוד מאוד זול לקניה בגלל הסטיגמה של BX שיש לכל הסיטרואנים. מה שאני חשבתי זה על דגם REFLEX עם מנוע 1.4 יספיק לי …
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, חשבתי לבדוק איביזה מודל 2000 ומעלה, 1600 אוטומט. שמעתי שהטיפול בו יקר... מאיזו בחינה ובהשוואה למה? האם הטיפולים השוטפים בו יקרים (כמו טיפול 10K)? האם זהו רכב אמין, שלא מופיעות בו בעיות בכמה השנים הראשונות בד"כ? אם כן מופיעות בו בעיות (משהו שחוזר אצל הרבה אנשים), מישהו יכול לפרט? תודה!
הודעה אחרונה מאת sagmam, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי הזדמנות לרכוש אופל פרונטרה 1997 במצב טוב. אני יודע שהמנוע (2000CC בנזין) הוא לא "להיט" לטיולים אבל מצד שני אני רק מתחיל בתחום ולג'יפ מחיר (מחירון) נוח יחסית לג'יפים אחרים באוטו שנה יש למישהו נסיון עם פרונטרה? המלצות לקניה.לא קניה? האם המחירון משקף את מחיר השוק? איזה שיפורים מומלצים? מה לשים לב בבדיקה?
הודעה אחרונה מאת leelo, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לדעת איזה רכב עדיף לקנות? מכל הבחינות. אחיזה התנהגות אמינות AX SPORT או 205 GTI
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בחודש הקרוב אני מתכוון להחליף רכב. קודם כל, הרכב יהיה שלי ושל אבא שלי. אנחנו רוצים לקנות אוטו ידני, קטן , בעל 3/5 דלתות . לאחר הקנייה אני וגם אבא שלי מתכוונים לעשות קורס נהיגה מתקדמת, הוא ממש גילה עיניין והתלהב מהרעיון להפתעתי ולשימחתי. מה שחשוב בשבילו זה המצב של האוטו שנתון 97 ומעלה לפחות, קילומיטראז' נמוך עד כמה שאפשר. הרכבים אשר תפסו את עייני הן: 1.אלפא 145/6 מהשנים 97-98, ראיתי שיש רק עם נפח מנוע 2000סמ"ק (אולי לוי יצחק כרגיל פספס כמה דגמים) 2.סקסו VTS/R 3.ראלי MK2 (לצערי ....) אני אוהב יותר MK1 אבל אבא מחליט אני יודע שהרכבים הנ"ל נדירים , אז האלטרנטיבה האחרונה היא 4. פיז'ו 306 3/5 דלתות 1.6 או 1.8 ידנית אולי יש לכם משהו אחר להציע לי ? מה …
הודעה אחרונה מאת dragonflight, -
שלום, אשמח לקבל חוות דעתכם על פיג'ו 605 TURBO מודל 95-96. אמינות, ביצועים ... תודה
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
איזה מודלים יש בארץ ? איזה דגמים? טווח המחירים .. מה הצריכת הדלק של הרכב ומחירים של הטיפולים..... הלב רוצה-לא תיתן לו?
הודעה אחרונה מאת max, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הדגם הזה טוב לא אוכל וכו...
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש לי 2 הצעות למכוניות 1. הונדה שנת 96 יד ראשונה מחיר מחירון 47,500 ש"ח לאחר הפחתת תיקונים 44,000 ש"ח. 110,000 ק"מ, יד ראשונה במצב סביר נפח מנוע 1400 , ביצעתי בדיקה למכונית ואין פגיעות בשלדה וכלל התקונים הינם כ 5000 ש"ח. 2. טויוטה יד ראשונה שנת 95 מחיר 46,000 ש"ח שמורה 160,000 ק"מ נפח מנוע 1600 המוכר נראה כאדם אמין וטרם בצעתי בדיקת קניה. שתי המכוניות נראות באותו מצב ושניהם אוטומטיות. המכונית הינה מכונית שניה במשפחה ובממוצע עושים כ 7,000 ק"מ בשנה מהי המלצתכם ?
הודעה אחרונה מאת chli, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סובארו B4 2001 כדאי? אמין?
הודעה אחרונה מאת Herman,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 157 אורחים (הצג רשימה מלאה)