Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CITROEN ZX VOLCANE 1.9/2.0

2ALEX
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, ממה שאני בדקתי, הסרן האחורי אכן שונה. הוולקן וה-16V הן היחידות שהגיעו עם דיסקים מאחור, והם מולבשים על סרן אחורי שונה. המוטות פיתול בסרן האחורי של הוולקן עבים יותר וצורתו שונה.

אם אני לא טועה הוא גם שונה בין הוולקן ל-16V. דרך אגב - מוזר אבל קאליפרים אחוריים הם מאוד יקרים בדגמים הללו. סדר גודל של כמה אלפים לזוג. (כך נאמר לי, לפחות).

אני מאמין שיש גם עוד שינויים, מי יודע?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני , אכן יש שוני גם בין הוולקן ל 16V .

וגם הסרן הקידמי רחב יותר . אם אני זוכר נכון , כמעט בס"מ... או יותר נכון 0.8 ....

יש עוד שינויים , אבל למי יש כוח ?

השעה 3 וחצי בבוקר....

אה... עוד משהו .

הרפידות האחוריות של הוולקן הן הרפידות הקידמיות של 205......

צרפתים לא מפותחים... :lol:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

רוני ידידי גם ב ZXה 1900 וגם בב 2000 יש דיסקים מאחורה,כמו כן המתלה של כל הZX זהה פרט לשני דברים

1. רמת הקשיחות של הגומי שמאפשר את טווח ה"עזרה" ומתי יכנס לפעולה [תחת עומס צנטרפוגלי כמובן] ההיגוי האחורי הפאסיבי.להלן המתלה. בלהה

2.עובי מוטות הפיטול בכל נפח שונה.

נ.ב כמובן שבשאר הנפחים 1800 1600 1400 יש תופים ומצלתיים בחחחח

עבדכם הנאמן

ZIGI 16V

פורסם
טוב, ממה שאני בדקתי, הסרן האחורי אכן שונה. הוולקן וה-16V הן היחידות שהגיעו עם דיסקים מאחור, והם מולבשים על סרן אחורי שונה. המוטות פיתול בסרן האחורי של הוולקן עבים יותר וצורתו שונה.

אם אני לא טועה הוא גם שונה בין הוולקן ל-16V. דרך אגב - מוזר אבל קאליפרים אחוריים הם מאוד יקרים בדגמים הללו. סדר גודל של כמה אלפים לזוג. (כך נאמר לי, לפחות).

אני מאמין שיש גם עוד שינויים, מי יודע?

רוני

הדיסקים האחוריים בוולקנים שווים לתחת - אם זה ה"הבדל" שאתה רוכב עליו, אתה בהחלט יכול למחוק אותו מרשימת ההבדלים.

אני משוכנע ש ZX 1.8 ידנית לא תהיה רחוקה שנות אור מאחיותיה ה"חזקות" יותר - ולמי שמחפש רכב לשינוע יום יומי עם קורטוב ספורטיבי, אפשר (רק עם סבלנות) להשיג מכונית במצב שמור מאוד.

איציק - ממליץ על ZX...כי צריך להמשיך להתפרנס :lol:

עריכה:

זיגי, תקרא את השורה הראשונה שלי בהודעה זו...אל תשמח יותר מידי, הדיסקים הללו הם ליופי בלבד.

רוני ידידי גם ב ZXה 1900 וגם בב 2000 יש דיסקים מאחורה

ומה רוני רשם ?? ->

הוולקן וה-16V

בעברית: הוא התכוון לדגמי הוולקן (1.9 + 2.0) וה16V

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
רוני ידידי גם ב ZXה 1900 וגם בב 2000 יש דיסקים מאחורה,כמו כן המתלה של כל הZX זהה פרט לשני דברים

1. רמת הקשיחות של הגומי שמאפשר את טווח ה"עזרה" ומתי יכנס לפעולה [תחת עומס צנטרפוגלי כמובן] ההיגוי האחורי הפאסיבי.להלן המתלה. בלהה

2.עובי מוטות הפיטול בכל נפח שונה.

נ.ב כמובן שבשאר הנפחים 1800 1600 1400 יש תופים ומצלתיים בחחחח

עבדכם הנאמן

ZIGI 16V

תודה זיגי :wink: בקצרה - אישרת את דבריי... בנוגע למה שאיציק אמר- יש משהו בדבריו. ניתן לקחת ZX רגילה ולהפוך אותה לספורטיביות יותר בעזרת שיפורים במנוע ובמתלים. כמו שניתן לעשות אותו הדבר עם 306 רגילה... להגיע למידת הדיוק והיכולת של הגרסאות הספורטיביות - זה כבר מסובך בהרבה. אני מאמין שפז'ו-סיטרואן ידעו טוב מאוד מה הם עושים כשהם יצרו את גרסאות הספורט...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני מאמין שפז'ו-סיטרואן ידעו טוב מאוד מה הם עושים כשהם יצרו את גרסאות הספורט...

רוני

LOL...אני אוהב את החוש הומור שלך רוני :lol:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני מאמין שפז'ו-סיטרואן ידעו טוב מאוד מה הם עושים כשהם יצרו את גרסאות הספורט...

רוני

LOL...אני אוהב את החוש הומור שלך רוני :lol:

איציק

אני לא מבין מה מצחיק אותך, בכל הרצינות התכוונתי לכך שהם ידעו טוב מאוד לייצור מכוניות שיגרמו לבעלים שלהם כל כך הרבה הנאה מהנהיגה, עד כי הם יסכימו להתפשר על עלויות אחזקה מטורפות, חלקים מתפרקים ואמינות של פוליטיקאי מצוי...

:wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

איציק יקירי לא יודע לגבייך אבל אני הייתי די מרוצה מהבלמים ב וולקן 8 שסתומים שהייתה לי,וגם מה ZX 16V שיהיה זיכרה ברוך. ואני הכי מרוצה מהבלמים ב 306 S16 שרק בדגם הזה יכולתי לכוון את יחס הבלימה בין הברקסים הקדמיים לאחוריים.

דרך אגב.....הם יפים אני יודע ,תודה .

אם יש משהו שהוא קשור לחרא ולמתלה האחורי ....זה רק כשאני נוסע על איזה BRICK באחריות !!!!!

רוני,אתה פוליטיקאי :wink:

פורסם
רוני,אתה פוליטיקאי :wink:

אז גם אני לא אמין?

כנראה שהרכב משליך על הבעלים... או ההפך? :lol::lol::lol:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אז אני מבין שורה תחתונה שניתן עם קצת השקעה לשפר את 1.8 ליטר כמו AURA ולהגיע לרמה של וולקן. אבל גם ב AURA 1.8 או 1.6 האחיזה על הכביש ממש טובה.

פורסם
אז אני מבין שורה תחתונה שניתן עם קצת השקעה לשפר את 1.8 ליטר כמו AURA ולהגיע לרמה של וולקן. אבל גם ב AURA 1.8 או 1.6 האחיזה על הכביש ממש טובה.

מה זה "קצת" השקעה?

רוצה רמה של וולקן? תצטרך לשנות את הסרן האחורי, לשפר בלמים, צמיגים, להחליף בולמים ולשפר את המנוע (ולא, צ'יפ פילטק ואגזוז לא יעזרו מספיק) העלויות? הכל ביחד יכול להגיע בקלות למעל 10000 ש"ח. (לא שאתה הולך לעשות את הכל).

עדיף מן הסתם למצוא וולקן אמיתית, המחירים שלהן הרי מגוחכים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני....מה עם ההגה ?לא צריך לשפר ?

[לזרוק תמסרק הגה הישן ולהביא אחד של ה ZX 16V גם של ה 1900 יעשה תעבודה,הוא קצר מספיק]

למדו מ רוני,הבחור שקנה ZX 1800 השתיל ל MI החליף לה את הסרן האחורי [שהיה שייך ל ZXשלי] התקין KONI+הנמכה,החליף מסרק הגה,החליף את הגיר המעפן לגיר קצר של 205GTIמודל 92,האוטו נסע מאוד חזק והתנהג כמעט כמו המקור,ולבסוף.......מכר למישהו שהיה מוכן לשלם את כל עלות העבודה וקנה ZX 16Vלבנה מדהימה בחצי מחיר ממה שמכר את המשופצרת.

נ.ב הבחור התקין סט מושלם של ניפוחי הפלסטיק שהיו לZX 16V על מכוניתו,כולל צביעתם בצבע המכונית.

מסקנה עזבו שטויות קנו ישר מהקופסא,יד שניה\3\4\5\6\7\8\

משתלם.

ZIGI

פורסם
אוי איזה תמונה הבאת לנו.... אח...........

ולאיציק , קצת השקעה ?

אני אומר שלא....

אתה לא חייב לקחת ZX 1.8 ולעשות ממנה העתק של וולקן 1.9 או 2.0, תאמין לי שגם בלי דיסקים מאחורה או פיצ'פקעס מסביב - הרכב עונה בצורה נאה על צרכי השואל (ועל מרבית האנשים שמחפשים את הוולקן, מבלי לדעת על מה ולמה).

בנוגע למה שרוני אמר - זה לא מדוייק. מתי לאחרונה נמכרה וולקן במצב טוב/סביר במחיר מחירון ? זה שהמחירון נמוך עדיין לא משקף את מחיר המכירה הריאלי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...