Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CITROEN ZX VOLCANE 1.9/2.0

2ALEX
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.אני כבר חודשיים אוסף מידע על וולקן, והאמת אין הרבה לפחות פה בארץ.

אני חשבתי ללכת על דגמים הראשונים מ92-94 בגלל התקציב אבל, מסתבר (לפי מידע שמצאתי באיזה אתר של מועדון CITROEN בצרפת) שיש הרבה בעיות כלליות אך לא ממש חמורות, כל הבעיות בגלל שהדגם הוכנס בזריזות ומהירות לפס היצור כי לCITROEN אז היה חסר דגם חדש ומרענן בשוק. כל הבעיות עם רכב נמשכו עד 94' כשהמהנדסים של CITROEN סוף סוף פתרו את כל הבעיות ושיפרו הרבה יותר את הרכבים.

לכאן השאלה, העם כדי להיתכרב לדגמים של השנים האלה או שזה באמת כך שיש להם הרבה בעיות ???

סה"כ הרכב אמין לפחות בשנים אחרי 94' ולא עושה בעיות עם מבצעים כל הטיפולים בזמן.

גם לקניה הוא ממש שווה וזול.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי במצב הרכב הספציפי.

וולקאן מוקדמת במצב מלוקק תעלה משמעותית יותר מהמחירון המגוחך, ובצדק.

וולקאן מוקדמת במצב לא טוב תעלה לך הון בתיקונים והחלפות. החל ממשולשים, בלמים, בולמי זעזועים, מערכת היגוי ועד למנוע וגיר, שכבר עברו מרחק גדול ועלולים לדרוש החלפה.

כמכונת נהיגה, דגם ה 1.9 המוקדם עדיף על ה 2.0.

המנוע חזק יותר (בלי ממיר) והגיר קצר יותר (ב 2.0 ההילוך השני ארוך באופן כמעט אבסורדי)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לא מדוייק,

דווקא בדגם ה 1.9 ההילוכים לא מתוכננים טוב והם ארוכים, אבל בשל היחס הסופי הקצר האוטו מרגיש עצבני.

דגם ה 2.0 ליטר מצוייד בהילוכים טובים יותר אך היחס הסופי הארוך גורם לרכב להרגיש כבד וקצת אנמי.

עקרונית, כל הוולקנים נחשבים אמינים והבלאי שלהם נורמלי, כל עוד הרכב טופל כהלכה. רכב שלא טופל כראוי עשוי לסבול ממחלות מתמשכות אשר יתבטאו במערכות שונות כשחלקן עשוי לצוץ באופן מפתיע.

וולקן שמורה מאד תהיה אמינה אך גם יקרה יותר ובצדק.

דני G.

נ.ב. - מישהו מכיר וולקן במצב טוב למכירה ? :wink:

פורסם

יש לי כבר 4 שנים וולקן 2L ידנית 93.

בסה"כ עד היום היא הגיעה ל 123,000Km.

בעניני האוטו אמין רק שיש לזכור כי הוא חגג כבר בר-מצווה.

חוץ מקלא'ץ אחרי 100Km וראש מנוע לפני חודש לא זכורות לי תקלות (יהיו שיאמרו שגם זה יותר מידי אבל זה נתון לויכוח).

בשורה האחרונה לדעתי האוטו הוא תמורה מצוינת לשווי שלו.

פורסם

לפי נתונים שאצה היצגתה OFER בשבילי זה כלום הטיפולים האלה, אני לא מחשיב את זה כי משהו רציני. אז סה"כ אני מבין עדיף ללכת על 1.9 וגם האוטו לא בעייתי במיוחד כמובן עם טופל טוב.

יש לי רק שאלה נוספת, מה עם צריכת הדלק? ראיתי נתון של יצרן 8 ליטר ל-100 ק"מ בעיר,זה נכון ??

עד מתי בכלל מכרו VOLCANE בארץ??

פורסם

הגיעו לארץ משנת 92-97 בשנת 95 היתה מתיחת פנים לדגם.

דגמי 92 הידניים מנוע 1.9 (כמו ב205 GTI 1.9)

93-97 ידניים 2 L

אם אני לא טועה אוטומט בשנים 92-94 בנפח 1.9L.

דרך אגב הגיעו בשנים 94-95 ZX 16V 155HP הם ממש נדירים.

בהצלחה

פורסם
לפי נתונים שאצה היצגתה OFER בשבילי זה כלום הטיפולים האלה, אני לא מחשיב את זה כי משהו רציני. אז סה"כ אני מבין עדיף ללכת על 1.9 וגם האוטו לא בעייתי במיוחד כמובן עם טופל טוב.

יש לי רק שאלה נוספת, מה עם צריכת הדלק? ראיתי נתון של יצרן 8 ליטר ל-100 ק"מ בעיר,זה נכון ??

עד מתי בכלל מכרו VOLCANE בארץ??

צריכת הדלק של וולקן 1.9 הינה : 1 ל 7.5-8.5 בעיר . 1 ל 9.5-10 מחוץ לעיר.

צריכת הדלק של מנוע 2.0 ליטר מעט טובה יותר.

ה 1.9אכן שווקה עד 94 , כאשר דגמי 93 ו94 היו אוטומטים בלבד.

פורסם

" ה 1.9אכן שווקה עד 94 , כאשר דגמי 93 ו94 היו אוטומטים בלבד." לפי תשובה של ארצ'י , זות אומרת ניתן למצוא רק דגמי 92 עם ידני ??

קצת מוזר כי ראיתי מודעות של רכבים עם מנוע 1.9 גם של 96' ו-95' ידנייים, אז מה קורה פה ???

תודה על התגובות ולכל העוזרים.

פורסם
" ה 1.9אכן שווקה עד 94 , כאשר דגמי 93 ו94 היו אוטומטים בלבד." לפי תשובה של ארצ'י , זות אומרת ניתן למצוא רק דגמי 92 עם ידני ??

קצת מוזר כי ראיתי מודעות של רכבים עם מנוע 1.9 גם של 96' ו-95' ידנייים, אז מה קורה פה ???

תודה על התגובות ולכל העוזרים.

זה יכולה להיות השתלה של 1.9.

פורסם

o.k תודה, טוב לדעת דברים כאלה, אז 1.9 אני יכול למצוא רק עד 94'.קצת ישן וגם בלי ממיר אבל עדיין יותר מומלץ מ 2.0 חוץ מזה גם כך אני רוצה אגזוז פתוח עם איזה קיט יניקה.

חשבתי גם על AURA 1.8 או 1.6 עם אני לא הימצא משהו טוב מVOLCANE, למרות שזה לא VOLCANE אבל המנועים גם נחמדים מאוד, לא ????

AVENTAGE לא רוצה בגלל פחות כ"ס.

פורסם

ראיתי ZX 16V פעם אחד עם 3 דלתות בצבע לבן פנינה משופר עם צמיגים 205/R15 ובגלל זה כנראה הכנפיים היו רחבות יותר ועם עם אגזוז כפול אן לפחות כך זה נראה מבחוץ,היה גם שני ספוילרים לא רעים בכלל . בקיצור מרחוק לא הבנתי בכלל איזה אוטו זה עד שלא היתקרבתי והיסתקלתי על הסמל של האוטו כאשר שזה דבר מקורי היחיד שנשאר לפי דעתי :). מושבי ספורט גם ברמה. בקיצור אוטו מושקה מושקה, רק מעניין מאיזה שנה, ראיתי שהוא עשה כבר 120K בכביש.

פורסם
o.k תודה, טוב לדעת דברים כאלה, אז 1.9 אני יכול למצוא רק עד 94'.קצת ישן וגם בלי ממיר אבל עדיין יותר מומלץ מ 2.0 חוץ מזה גם כך אני רוצה אגזוז פתוח עם איזה קיט יניקה.

חשבתי גם על AURA 1.8 או 1.6 עם אני לא הימצא משהו טוב מVOLCANE, למרות שזה לא VOLCANE אבל המנועים גם נחמדים מאוד, לא ????

אין מה להשוות. ההבדל בין הוולקן לרגילות הוא בהחלט לא רק במנוע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני

תתפלא לשמוע, אבל ההבדלים בין דגם ה 1.6/1.8 לוולקנים (1.9/2.0) לא כאלה גדולים כמו שאתה חושב.

לדעתי האישית, מי שמוצא 1.8 ידנית במצב מעולה (לרוב משפחתיות שעברו חיים קלים וטובים) שיקנה.

בתוספת קלה של 50 ש"ח יש לו גם סמל של וולקן מאחורה.

אם הוא ממש רוצה, סט בולמי זעזועים חדשים וקפיצים חדשים גם יסדרו לו את ההתנהגות של הוולקן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רוני

תתפלא לשמוע, אבל ההבדלים בין דגם ה 1.6/1.8 לוולקנים (1.9/2.0) לא כאלה גדולים כמו שאתה חושב.

לדעתי האישית, מי שמוצא 1.8 ידנית במצב מעולה (לרוב משפחתיות שעברו חיים קלים וטובים) שיקנה.

אם הוא ממש רוצה, סט בולמי זעזועים חדשים וקפיצים חדשים גם יסדרו לו את ההתנהגות של הוולקן.

איציק

למיטב ידיעתי, לוולקן סרן אחורי שונה מאשר בגרסאות ה-ZX האחרות, אתם מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה.

פורסם

רוני

איציק

אני חשבתי לעשות גם דבר כזה, לקחת 1.8 שניתן למצוא אחד במצב ממש טוב ולעשות לה קצת שיפורים כמו קפיצי הנמכה ומוטות חיזוק יחד עם אגזוז פתוח וקיט יניקת אוויר וכך חשבתי לקבל VOLCANE במצב טוב, כך גם אני היקבל קצת יותר כ"ס.

מה אתם אומרים עדיף לעשות כך כי VOLCANE במצב סביר מהשנים של 92-94 לא ראיתי עדיין ומה שראיתי כולם קרועות סוף הדרך ויש הרבה עבודה.

• תוכן חדש...