ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין בחוות הדעת שלכם בנוגע למכונית הונדה סיוויק, שנת 96 לדוגמא.. איך היא מבחינת כוח, נוחות נסיעה, אמינות וכל זה... אני מדבר על מנוע 1400 סמ"ק.
הודעה אחרונה מאת oO צינגלה Oo, -
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
דיברתי עם מוכר של XR שרוצה מחירון של XS מכיוון שלדעתו אין שום הבדל ביניהן. בדקתי במחירון של לוי יצחק, ומבחינת התוספות המקוריות ההבדל היחיד הוא שב- XS יש נעילה מרכזית. מהם ההבדלים האחרים בין הדגמים שבגללם יש פעם של כ- 5K?
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מאזדה 323 F שנת 94 ו 93 מיצובישי סופר לנסר 94 ו 93 ???
הודעה אחרונה מאת UrbanDK, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברה שלום. הגיע הזמן למכור את המיצובישי לנסר, אחרי שהיא התחילה לעשות לי בעיות של הגיל ( הרכב שנת 90). השאלה שלי היא : המחירון של המיצובישי הוא 20.500 ש"ח שנת 90. צריכת הדלק 1-9 בעיר. אני מחפש רכב קטן עדיף אוטומט ושיהיה חסכוני בדלק ובבעיות, תקציבי הוא עד 30.000 ש"ח. אפשר להשיג משהו טוב במחיר הזה. מחכה לתשובה, אלי.
הודעה אחרונה מאת byaniv, -
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ככה זה הולך, אני בן 17 וחצי, בגיל 17 וחודשיים עברתי טסט שני ולפני כחודשיים בערך נגמר לי המלווה, עד היום עברו עוד חודשיים ולא מצאתי את הרכב שתפס את ליבי. אני מחפש רכב ספורטיבי, שנת 90+ שיהיה ניתן לשפרו וכמובן, שיהיה לו פוזה, בין 25-30 אלף שקל. כל מי שיכול להמליץ, להביא תמונות, אולי אפילו טלפונים אודה לכם אם תעזרו, תודה.
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
תגידו ידידיי יש לכם מושג כמה עולה הדגם של 2003? ואולי מישהו כבר התנסה איתה? נ.ב. שמעתי שמושיק א\עפיה חבר בפורום הזה, מושיק אם אתה קורא את זה הגב בבקשה....
הודעה אחרונה מאת carsima_men, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני צריך שתייעצו לי בבקשה איזה רכב אני יכול לרכוש במחיר כזה שיהיה אמין וטוב ... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
החלטנו ללכת על רכב גדול יותר מהיאריס .... אז איך הטויוטה run x?
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כרגע אין לי במה לנהוג (חוץ מאיזה טנדר של העבודה שלא נחשב) ולכן אני כן לחוצה מאד לאוטו, אבל מצד שני אני לא אמורה להיות לחוצה. זה לא שאני חייבת בדחיפות אוטו היום, ומצד שני- מאד מאד קשה לי בלי. לא רק בגלל ההגבלה וחוסר הניידות, אלא בעיקר בגלל היותי חולת הגה. כבר כחודש וחצי- חודשיים אני בודקת כל יום שלישי ושישי בכל הלוחות המודפסים ושאר השבוע בלוחות אונליין. כנ"ל ברחוב, חברים, פתקים וכו'. עוד לא נמצאה 106/ VTR שעונה על הדרישות, ואני לא חושבת שיש לי דרישות כאלה גבוהות. מופעלים עלי גם לחצים מכל הכיוונים להתפשר, ועד כה לא כל כך שיניתי את הדרישות שלי. האם לדעתכם שווה לוותר על מה שתמיד רציתי ולהתפשר על סקסו 1.4/ קליאו B מליסינג(זו היחידה שיכולה לעמוד בתקציב)? מה…
הודעה אחרונה מאת <<TIBURON>>, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש כרגע להחליף רכב עד לסכום של 30k מעוניין ברכב משנתון 96-97 ומעלה אם אפשרי. ידני כמובן, בעל אחיזת כביש טובה, התנהגות, ואמינות. מרווח סביר (כיום איביזה 94 - מספק לחלוטין). אפשרויות שכרגע באות בחשבון... איביזה 96 1600\פיאט ברבאו אם יש לכם הצעות נוספות ועצות אשמח לקבל תודה.
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
במהלך חיפושי אחרי האוטו האולטימטיבי (לחייל בן עשרים, לא דייר פיתוח או ג', שבקרוב אולי אם ירצה הרמ"ח הולך לקבל העברה למקום שגם ככה יצא בו הרבה כסף - אילת, טיהי), חשבתי על מועמדת חדשה - רנו טווינגו. מכונית באמת חמודה, עושה רושם טוב, וחוצמזה שהיא קטנה (שזה לא נורא כרגע) היא נראית כמו מועמדת סבבה לתפקיד ה"מכונית הלא מתפרקת לחייל הלא מליין". התקציב שאני נותן לעצמי מאפשר לי לקנות טווינגו עד שנת 96, גם בגרסה החצי אוטומטית. עכשיו - אני באמת לא יודע איפה להתחיל את השאלות. נסעתי בטווינגו בעבר, אבל זה כשהן היו חדשות, כדי להסביר על כמה "עבר" מדובר. איך היא מבחינת אמינות? שמתי לב שרבים מהגירים החצי אוטומטיים הופכים היות ידניים במהלך חיי המכונית? למה? שווה לחפש רק י…
הודעה אחרונה מאת David A, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו יודע פרטים עליה אני מתכוונת למודל 2003 מנוע 1400
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אמא שלי מעוניינת לקנות מכונית שתשמש אותה לנסיעות קצרות (הארוכה ביותר תל אביב). התקציב: כ-40 אלף אבא שלי לא מעוניין להתפשר ורוצה רק יפניות כדי שתהיה אמינה, ורצוי מכונית שתשמור על הערך שלה לאורך זמן, ככה שעוד כמה שנים נוכל למכור אותה במחיר סביר... אשמח לשמוע הצעות למכוניות...
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 38 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
רק רציתי לדעת..
הודעה אחרונה מאת יותם ק., -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
כידוע (או שלא...) אני כרגע נטול רכב. בשל המערה בה אני גר (באר שבע - למי שלא מכיר זה בסדר לא צריך גם) אין כאן הרבה אופציות מעניינות לרכישה. אך לאחרונה מצאתי פיאט טורבו אפורה. עדייין לא היה מפגש אישי ביני לבין הרכב אבל אני די מכיר אותו. ככה: 140,000 ק"מ, יד 4, 79,000 ש"ח - שזה קצת יותר ממה שאני יכול אבל אולי אפשר לדחוק עוד כמה מרשרשים... 3 שאלות: 1) כדאי? (או שזו שאלה מטומטמת). 2) אני מבלה לרוב בראשון אז אולי כדאי להמשיך לגשש? (עקרונית הייתי קונה את הפי'זו של צוקרמן מבלי לחשוב פעמיים אבל אין לי (כרגע) סכומים כאלו). 3) ראיתי את הביקורת ב-Parkers ורציתי לדעת האם כל ארבעת הדגמים הללו יובאו לישראל: Fiat 2.0ie 16v Fiat 2.0ie 16v Turbo Fiat 2.0ie 20v …
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אז סוף סוף החלטתי לקנות את היאריס אבל....נותרו מכוניות אחדות בצבעים שלא מתאימים לי ( זהב, שחור וכחול ) הדגמים החדשים אמורים להגיע תוך חודשיים שלושה...לחכות להם או להתפשר על סי 3 או פיג'ו ? מישהו יודע מה ישתנה בדגמי 2004 של היאריס ? תודה מירב
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ובכן חברה-השאלה היא מהי המכונית(משפחתית סדאן אוטומטית) האמינה ביותר(כללית) שאפשר לקנות ב-20-25 אלף??!? מה אומרים? ליאונה?
הודעה אחרונה מאת R.C, -
סיטרואן קסרה
מאת saxo_boy-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב סיטרואן קסרה עד מודל 2000 . איזה מנוע עדיף 1600 או 1800 ??? בכל מקרה היא תהה אוטומטית... בקרוב הסקסו למכירה אם מישהו מעוניין !
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני הולך לבדוק מחר פיג'ו 309 שנת 92 אוט' - צריך עזרה מה לבדוק ומה הבעיות של הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת יבגני, -
דרושה: עצה חכמה. 1 2
מאת feint- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קצת רקע: הנני סטודנט כבן 22. נוסע כמעט כל יום 80 ק"מ. למרות שאינני מומחה גדול ברכבים כמו שאר בשר כאן, אני אוהב את התחום. אוהב פוזה, אבל לא רוצה "עגלה". רוצה חיסכון אבל אוהב "לטוס". (סתירה?) מה הייתם ממליצים לי? חשבתי על מגאן 2.0 שנת 96. (לא ממש פוזה, אבל הבנתי שהביצועים מחפים) עוד מחשבה היתה לי על 306 1.8\2.0 קבריולט שנת 95\96 ... מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת feint, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הנ"ל בהריון ראשון ולכן צריכה מקום לעגלה ולתינוק. חשובה לה הנוחות מעדיפה רכב קומפקטי בלי תחת אמינות לא בראש סדר העדיפויות חובה אוטומט תקציב- 35-40 אלף מה להמליץ לה? האם מכונית קומפקטית בעייתית בשבילה מבחינת הגודל (צריך להכניס עגלה)? מה דעתכם ספציפית על ה- 306 האוטומטית? נראית לי גדולה מספיק וגם כן מאד נוחה.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
שלום, אני מעוניין לקנות את המכונית (ניבה) ואני מעוניין לקבל חוות דעת של מקצוענים(אני מאמין שיש כאלה בפורום) תודה.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
פאג'רו קצר, ברזנט. דעות ? ביטוח של קבריולט ?, כמה ? תודה !
הודעה אחרונה מאת zvit, -
106 או אונו. 1 2
מאת PEUGEOT205- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קצת רקע... המכונית שלי: פיאט אונו 1.4 הזרקה שנת 94 חלונות חשמל + נעילה מרכזית+מזגן. המכונית עברה 70K, יד ראשונה (מהחנות) ומשופרת. המכונית של החבר: פיגו 106 XSI שנת 93 מנוע 1400 נעילה+ חלונות חשמל + מזגן. המכונית עברה 180K, יד חמישית משופרת. לאור מצוקה כספית חברי הציע לי להחליף את ה 106 שלו באונו שלי כמובן עם תוספת כספית שלי בסך של 10000 ש"ח. המחירון של האונו- 15000 של הפיגו -21000 המוכנית שלי במצב מעולה ועברה בסך הכל 85000 ק"מ ומהיום הראשון שהיא יצאה מהחנות הייתה אצל אבא שלי שביצע את כל הטיפולים וכ"ו (יש לו תואר שני במכונאות והוא בוחן רכב). השאלה שלי היא האם שווה לי לוותר על האונו, שאני יודע באיזה מצב היא, מתי בוצעו הטיפולים מה הוחלף וכ"ו ל…
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
טרייד אין
מאת toyota_16v- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מחפש מגרשים שעושים החלפות לרכבים שנתונים נמוכים יחסית(92) באיזור רחובות נס ציונה ראשון מישהו מכיר? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת toyota_16v, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נכון ההודעה ארוכה אך בבקשה תקרוא מפני שאני חייב עזרה דחוף למחר (יום שני 7.4)! יש לי פיאט אונו שקניתי ממוסכנית לפני כחצי שנה . הוא הבטיח לי ניסים ונפלאות והתחייב שהאוטו במצב פיקס ונתן לי אחריות לשלוש חודשים לכל תקלה שיש באוטו , אני בתמימותי האמנתי לו ואפילו לבדיקה לא לקחתי (לאחר שלקחתי לשני בדיקות והתאכזבתי כבר לא היה כסף לכך) בקיצור אני נוסע מהמקום בדרכי מנתניה (שם המוסך) לפ"ת(ביתי) כמה ימים אח"כ שהרגשתי שהאוטו עושה בעיות כגון ההגה נורא קשה ומעבר ההילכוים איננו היה חלק .. החלטתי בכל זאת נעשה בדיקה כדי לדעת מה הולך עם האוטו , האוטו הלך למכון דרום וחשכו עיני!!! בעיות מפה ועד הודעה חדשה דרוש תיקון מנוע שסי ועוד ועוד הדבר היחיד שיצא תקין הם הווינקרים!!! ואז החלטת…
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, בחיפושיי הארוכים מאד אחר 106 XSI, נתקלתי ב-106 XS 1600 כסופה. אבל...אוטומטית... המכונית שמורה ביותר, יד שניה עם קילומטראז' של 65000, ספר טיפולים ואפילו מגנזיום.. עד עכשיו הייתי נעול על דגמים עם גיר ידני בלבד, אבל אחרי שראיתי את זאת, אני מתלבט האם לוותר לטובת מכוניתצ באמת שמורה, עם יכולות ספורטיביות (שלדת XS אחרי הכול) ופחות ביצועים.. מלבד העובדה שהמכונית תיתן פחות ביצועים, האם יש עוד עיות שעלי לשים לב אליהן במידה ואני מתכוון לרכוש את המכונית ? תודה מראש. אלמוג
הודעה אחרונה מאת akurtser, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
סוף סוף הגיע הזמן, בקרוב מתחתנים וחברתי מוכרת את האונו הטובה והקטנה (45 שמורה שנת 92, לכל המעוניין)והחלטנו לקנות יחד משפחתית אוטומטית.אציין שהתקציב עומד על 20-25K ורצוי כמובן שתהייה מאובזרת כיאות. ישנן כמה אופציות: מיצובישי לנסר 90-92 סופר-לנסר 93 (נדיר מאד...) דייהטסו אפלאוז 90-92 עוד אופציות שבאות בחשבון (לא יפניות...): מיצובישי צ'אמפ, סיטרואן ZX , יונדאי אקסנט (נדיר) ולהזכירם: אוטומטית! מה הכי מומלץ מהרשימה? אני מת ל-ZX, למרות שאין לה שוק ובכלל-נדיר למצוא כזו אוטומטית... יש למישהו עצה???
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שתי המכוניות משנות המודל האחרונות בארץ, סביב 97-98, מי עדיפה? מי מהנה יותר? למי הגה עדיף? מי תתן יותר ביטחון לנהג? לאיזו מהן יש סיכוי לבלות פחות במוסך? לגבי הסעיפים הראשונים אבקש רק ממי שנהג בשתיים לענות.
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שכנראה עברה תאונה ואני בתמימותי לא ייחסתי לכך חשיבות אם יש לכם רעיון אשמח לשמוע... הסוזוקי אוטומטית מודל 96 עם קילומטראז' נמוך
הודעה אחרונה מאת Jeka,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,605 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- Avia
- לירון .ה.
- BoazB11
- פלוני אלמוני21
- David32
- SurfHigh
- benny62
- meny5
- ניקו פ.
- יבגניפ
- RBRB