ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,514 נושאים בפורום הזה
-
מתלבט בין דגמי yaris.
מאת Guest Anonymous- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחר קריאת ביקורות נלהבות על המכונית החלטתי ללכת עליה - אבל החיסרון שלה הוא תא מטען קטן. היות והדבר משמעותי בעיני ברצוני לשאול את דעתכם על דגם Verso. אשמח לשמוע את הדעות שלכם במיוחד בנקודות הבאות: 1. האם ידועות בעיות כלשהן בדגם הנ"ל. 2. האם תתכן בעיה בסחירות של המכונית בשוק המשומשות (יחסית לדגם הרגיל) - נקודה שהועלתה על ידי המוכר. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חבריה... כל מה שאתם יודעים... בבקשה גם לטוב ולרע..
הודעה אחרונה מאת puntoELX, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם זה חצי מחיר??
הודעה אחרונה מאת חן ר., -
-
תצרוכת דלק
מאת asaf41- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי שאלה בקשר לצריכת דלק של פיזו מי צורכת יותר דלק פיזו ראלי או פיזו 106
הודעה אחרונה מאת גלעד 106 ראלי, -
מתלבט בין פונטו לפורד אסקורט שניהם מודל 96, מה דעתכם?
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מעוניין לקנות אחד משני הרכבים, מה דעתכם? מה המחירים לרכבים אלו במצב סביר? האם בכלל כדאי לבחור מבין השניים ואם לא מה המלצתכם? התקציב הוא בסביבות ה25K. תודה : 0X
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
חושב להחליף מכונית מ BX למשהו אחר... עזרה!
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אין כמו סיטרואן בפינוק, אבל ההוצאות!? מחפש תחליף, גם זול, אולי סקודה פייבוריט? מי יספר לי אליה? צריכת דלק? אולי סוזוקי סמוראי? כמה דלק הוא אוכל? (אני יודע שאין דמיון בין סמוראי לסקודה)
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קיבלתי את זה במייל - לא יודע כמה זה אמיתי. > ,שלום רב > שמי חיים קלינפלד, אני גר ברחובות וברצוני להזהיר אותכם > ברצוני לספר לכם סיפור קצר, לפני כחודשיים רכשתי רכב - פיאט פונטו 97, יד > שלישית , 80,000 ק"מ במצב מצויין > .ניגשתי עם המוכר למשרד הרישוי וביצעתי העברת בעלות, והרכב הועבר על שמי > .כעבור שבועיים הגיעו לביתי פקידי ההוצאה לפועל ולקחו את הרכב, התחלתי > לבדוק מה קרה > הסתבר כי הבעלים הראשון של הרכב משכן את הרכב לבנק, (קיבל הלוואה כנגד > הרכב) ולא החזיר את ההלוואה > השיעבוד של הרכב נרשם ברשם המשכונות אך הודעה על כך לא עברה למשרד הרישוי > על פי החוק במדינתינו הנהדרת אין חובה לרשום את המשכונים במשרד הרישוי &…
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברים יקרים צר לי לבלבל לכם את המוח. אבל היות ואת ריכבי מכרתי ואני מחפש משהו מעניין (וכבר שאלתי שאלות על כול סוגי הרכבים האחרים שעלו לי בראש וולקן, קליאו, 106, סקסו אבל לא הצלחתי למצוא בינתיים שום דבר במצב טוב) אז החלטתי לשאול את השאלה הבאה: האם אתם מכירים את האסטרה gsi? אתם יודעים מכל הבחינות (הנאה, הספק, נוחות, אמינות יחסית וכו וכו) ליד הבית שלי חונה אחת שחורה יפיפייה וחשבתי אולי לתפוס דיבור על מחיר עם בעלת הרכב. תודה מראש, גיא
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה קורה חברה, ברשותי יונדאי סונטה שנת 2000 אני רוצה להחליף אותה לפולסווגן פסאט שנת 2002 משהו יודע איפה אפשר לעשות זאת, איפה יש מרכזי תרייד אין גדולים, האם החברה עןשה זאת
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה ההיתם ממלצים לחבר שמתלבט בין מאגן לפוקוס ? פרטים שצריך לקחת בחשבון : יש לו נסיעות ארוכות (ערד -חיפה ) הוא בעל משפחה והוא יורד מסיטרואן קסנטיה כך שבשבילו כל רכב אחר הוא קורקינט מקפץ הוא היה די מרוצה מהביצועים של הקסנטיה מה שאומר שביצועים אצלו זה דבר זניח
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי, לגאסי שנתון 97 הוא דור II. האם לגאסי שנתון 98 זו לגאסי בעלת הצורה החדשה (עד היום) שזה בעצם הדור ה-III או שהצורה החדשה (עד היום) היא משנתון 2000 ומעלה? האם יש הבדלים בביצועים, במשקל ובמידות המכונית? או שזו אותה המכונית בשנתונים 97 ו-98?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
זהו המנוע עם ה 138 כ"ס. האם המנוע מוכר כאמין? המנוע אינו חדש בשוק, נכון? נמצא על רכבים נוספים? יש לגביו דעות כאלו או אחרות?
הודעה אחרונה מאת Dj_RoY, -
סיאט איביזה
מאת 106 XSI-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם כדאי לקנות סיאט איביזה שנת 2000 לא טורבו או משהו הרבה אומרים שזה אוטו בלי שוק
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הלכתי לבדוק 106 ראלי ... לאוטו היו חסרים זוג פנסי הערפל הקדמיים . השאלה שלי היא , האם יש להוריד את מחירם בעת קניית הרכב ? האם הם נחשבים כתוספת ברכישת רכב מהחברה או שכלולים כאביזר סטנדרטי ברכב הזה ?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
לא יודע מה להחליט פיז'ו 106 או מיצובישי קולט
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי שאלה לקוראי הפורום : אני רוצה לקנות מכונית קטנה עם מנוע 1600 ואוטומטית. אני די מתלבט בין פזו'ו (לא זוכר את שם הדגם נראה לי ש XS)שנת 1997 לבין מיצובישי קולט 1994. הבנתי שלפיז'ו אוט' יש רק 3 הילוכים האם זה נכון?? ואיזה רכב "בולע" יותר דלק? וכמה כוחות סוס יש לכל רכב ובתכלס... מה יותר עדיף. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
זה אפשרי לייבא לארץ למבורגיני קונטאץ' משנת 88 בערך כרכב אספנות? יהיה אפשרי לטפל בה פה? הדלק יתאים? מה הסיבוך הכרוך בהזמנת חלפים? דרך מי אפשר להזמין? אותן שאלות גם לגביי פרארי טסטרוסה. תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
מעוניין לרכוש רכב דיזל עד 50 אש"ח מתלבט בעיקר בין פולו
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לקסארה מה עדיף? יש בעיות מיוחדות לדגמים האלו?
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
בפורום זה לא יעלה על הדעת שיתקבלו עצות לרכישת רכב מאנשים שאין להם אפילו רשיון. זה שאתם חולמים על רשיון ואתם בני 15 או שאבא\אמא נותנים לכם בניגוד לחוק לנהוג - לא עושה אותכם למוסמכים להמליץ על רכבים. עקרון בל יעבור בפורום זה הוא כי המלצות תגענה מאנשים מביני עניין שיתרמו מנסיונם או מהידע שלהם למחפשים. ילד בן 15 \ אדם ללא רשיון אחר לא יכולים לתרום בפורום זה וזהו נושא שלא נתפשר עליו. אין מן הכתוב כאן לפגוע - אתם יכולים ומוזמנים לתרום ל-CarsForum בדרכים אחרות.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
אני מחפש 206 3 דלתות 1400 ידנית עם סנרוף כבר דיי הרבה זמן ואני מוצא הרבה בעלות 5 דלתות או נפח מנוע 1600 או בלי סנרוף(ניתן לויתור) אבל יום שישי בצהריים ראיתי את רכב חלומותיי 206 1400 3 דלתות יש לה צבע שבחיים לא ראיתי צבע מיוחד בין כחול כהה לכחול בהיר (כמו כחול פלסטיק כזה) אבל ישנה בעיה אחת: היא א ו ט ו מ ט !!! מה לעשות?: האם להמשיך בחיפושים אחר האוטו המושלם? שאין דבר כזה ולהמשיך ללכת ברגל אוטובוסים ומוניות???. או לקנות אותה ולהתפשר על עניין הגיר הרי שכולנו יודעים שאין כמו גיר רגיל תנו תשובה מכול הלב
הודעה אחרונה מאת זאב 206 GTI, -
אלפא ספרינט
מאת Romeo- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כבר מגיל 11 היתאהבתי באוטו הזה וגם היום אני רוצה כזה ולעשות ממנו.... כיד הדמיון. מה אחוז התקלות של רכב זה? ניסבל? מה פוטנציאל השיפורים האפשריים שלו?
הודעה אחרונה מאת נמרוד_פוקוס, -
מחפשת מכונית בסביבות 35000 ש"ח
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפשת מכונית בתקציב של 35000 ש"ח ואשמח לשמוע את דעתכם. הפרמטרים החשובים לי (לפי סדר יורד) : 1. אוטומטית. (אני עומדת הרבה בפקקים). 2. בטיחות. (זהירות ילדים בדרך... ) 3. שלא אצטרך ללכת (כמעט...) למוסך. 3. עלות (תחזוקה שוטפת + שמירת ערך). 3. מנוע - לא חייב להיות חזק, אבל צריך לעמוד בנסיעה יומית ממודיעין לתל אביב. (לדעתי, 1400-1600). מה אתם אומרים ? תודה, שירי
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
טוב, אז הסיפור דיי קצר והוא הולך ככה: שנים חלמתי על 205GTI, חלום שלא ייתגשם יותר כנראה. אני דיי מרושש וגם לפני גיוס קרבי. ככה שאת האוטו אני יראה פעם בשבועיים. ה-205 יקרה מדיי (לרכישה ואני לא מדבר בכלל על אחזקה). האם הBX GTI היא תחלופה הולמת ל205? כלומר, האם אני יהנה מכול העולמות? (כוח של GTI ונוחות של BX?) או ייכנס לבור של צרות צרפתיות? (הזרקת דלק בעייתית ומתלים משוגעים?) אני כבר אומר שלא יהיה לי יותר מדיי זמן להתעסק עם האוטו... וכול מה שאני מצפה ממנו שיענג אותי ( ) פעם בשבועיים שאני יוצא הביתה. ושלא ייתקע לי כול הזמן. כמובן בתמורה לתחזוקה סבירה (טיפולים בזמן, ותיקון של תקלות רציניות). קראתי את הסיפורים של שמר..(זה שמר, נכון?) על כמות …
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לנו אופציה להחליף את האומגה באאודי A6 שנת 2000 יד שניה 1.8T . . . אני עדיין שונא את אאודי אבל אבא שלי טוען שהאומגה זוללת יותר מדיי דלק והוא רוצה רכב עם מנוע עם מקסימום 2000 סמ"ק . . . היא תעלה כנראה בערך כמו האומגה, אני מעדיף A6 על פני פוקוס 1600 סמ"ק או מונדיאו (הפוקוס והמונדיאו הם מליסינג) . . . המחירון של האומגה הוא לפחות 120K ש"ח, נגיד שבגלל השוק החלש שלה נמכור אותה ב-115K ש"ח (הסכום שקנינו אותה), האם זה שווה להחליף ל-A6 ??? אם מסתכלים על נתונים אז: לאאודי יש 150 כ"ס לעומת 180 כ"ס של האומגה, האאודי מאיצה למאה ב-9.6 שניות לעומת 10.5 שניות של האומגה, הצריכת דלק של האומגה היא 6 ק"מ לליטר בעיר ו-11.6 מחוץ לעיר (ממוצע יוצא 8. לעומת 11.5 ק"מ לליטר באאודי (משולב…
הודעה אחרונה מאת Saar, -
-
שברולט קוואליר... 1 2
מאת LiranAr-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
דוד שלי ומשפחתו מתכוונים זה זמן לרכוש רכב שימושי שישרת את משפחתם.. המשפחה מונה זוג הורים ושני ילדות בנות 10 + הרכב אוטו הם מחפשים הוא רכב משפחתי בגודל סביר (לא קומפקטית ) עכשיו , הוצא לדודי שברולט קוואליר 2.2 אוטו , יד ראשונה 116 אלף שנת 96 במחיר הוגן לכול הדעות... אני יודע שהרכב הוא מן היצירות המוטוריות הגדולות בכול הזמנים (בלשון המעטה..) אבל עדיין האם הוא יכול לשרת נאמנה משפחה ללא יומרות חוץ משימושיות יום יומית ואמינות.. ?
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
כמה עולה להחזיק רכב לנהג חדש?
מאת Guest Anonymous- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
רק הוצאתי רישיון (מזל טוב לי ) מצאתי 106 ראלי שאני רוצה לקנות, יש לי את הכסף (פחות או יותר ) השאלה היא כמה ביטוח אני ישלם כנהג חדש? כמה כסף ה106 תזלול לי לתחזוקה? ובכלל לטווח של שנה, כמה כל הסיפור הזה יעלה לי מלבד הרכישה?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
תראו יש ברשותנו סיטרואן ZX 96 ואנחנו מעוניינים למכור אותה. אני ואמא שלי מחפשים אוטו משותף, מצד אחד היא רוצה אוטו נוח ודי מרווח, ומצד שני אני רוצה אוטו פוזה כזה ספורטיבי, יש למישהו הצעות לאוטו טוב עד כ-50,000 שקל ??? חשבתי אולי רנו מגאן קופה אבל היא שתי דלתות די קטנה...(אם יש שתי דלתות ספורטיבית מרווחת זה מצוין!!) תודה
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האים הוא כמו של xr או כמו xs של 106 :
הודעה אחרונה מאת hc2, -
שאלה: 206 או פולו
מאת Guest Anonymous- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב שנת 2000/2001 מה עדיף מבחינת רכב שכבר שנתיים על הכביש פולו או 206 מה העדיפות מבחינתכם? האם ה206 רואה מוסכים כמו ה 306 שלי? ידוע שהצרפתיים עושים הכל עקום.. וקשה לטיפול האם כדאי לי לעבור ל פולו או שגם פולו כאשר תראה מוסך תצא עם נזק לא קטן? ומה ההבדל מבחינת 16 צילנדרים ל 8 בפולו? אני מקווה שתעזרו לי להחליט כי אני ממש מחפש רכב דחוף תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת אייל, -
ראלי 106 94-95
מאת Guest Anonymous- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות ראלי 106 94 או 95 הבנתי שיש בעיה עם הרכב לגבי חלקי חילוף ושרוב המכוניות שיש בשוק "גמורות". חוץ מזה שמתי לב שיש הבדלים גדולים מאוד בין שנה לשנה 94- 14,500 95- 20,500 95- 30,000 מישהו יודע מה הסיבה להבדלים? ובכלל מה אתם אומרים על הרכב? איך הצריכת דלק שלו וכו' בקיצור שווה את ההשקעה?
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם מנוע 1600 של מגאן 96-97 הוא אותו מנוע כמו במגאן 2001?? ומה דעתכם על מגאן דיזל(96-7- ? מישהו מכיר מקרוב? (מבחינת אמינות והוצאות בעיקר..)
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
-
מי מחובר 70 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 207 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- needforcs
- פריג'י
- sperial
- אביתר א.
- `Infinity
- שימי 85
- נהג מירוצים ותיק
- mikk
- גולדן191
- פיגו107שנת2010
- tan tan
- טויוטה סופרה