ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, חבר שלי רוצה לקנות רכב והמוכר אומר שהמחירון הוא 30000 והמחירון ב לוי יצחק רשום 240000 ב - http://motocar.msn.co.il/motocar/used/index.asp של מוטוקאר רשום 30K ובלוי יצחק רשום 24K , האם זה יכול להיות !? למי מאמינים, מה עושים ?!
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
בעיה רצינית !!! אני צריך רכב ויש לי רק 10K
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני סטודנט ואני רוצה לקנות אוטו ויש לי רק 10,000שח אני יודע שזה קשה אף בילתי אפשרי אבל אני מחפש אוטו אמין וחזק במחיר זה אנא עזרו לי........... *הכותרת נערכה אנא לרשום את נושא ההודעה ולא רק - יש בעיה. תודה , ההנהלה *
הודעה אחרונה מאת דור אנג'ל, -
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נצפתה על ידי פיאט אונו 1988, שנראית מבחוץ במצב טוב מאד יחסית למכוניות כאלו - אין פגיעות בפח, הגלגלים נראים בסדר, האוטו נראה בשימוש ולא כאילו החנו אותו במקום לפני חצי שנה, ואפילו יש לו טסט לשנה. המחירון של דבר כזה - 4800 ש"ח(5 דלתות). להזכירכם אני מחפש אוטו אמין וזול, לפיכך פיאט אונו תפורה עליי. כמו כן אני מוכן להשקיע קצת יותר מ 4-5 אלף ש"ח (נאמר כרגע עד 10, אולי בעתיד יותר) על הרכב, ז"א שאפילו אם אצטרך לתקן אותו קצת בעתיד לא נורא. השאלה היא האם כדאי ללכת על דבר כזה (אם הכל תקין מבחינת בעלויות\קילומטראז\מצב הרכב), או שזה בכל זאת גרוטאה לעומת נאמר אונו 1992-1993. בקיצור, מה ההבדל המהותי בין אונו 88 לאונו 1992 , אם ישנו ? המון תודה לכל מי שיסייע, כרגיל.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מישהו מכיר מכון לבדיקת רכב לפני קניה בפ"ת ?? משהו באמת ברמה?
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
איך השלדה והניהוג של האוטו? יש מה לצפות לעצבנות שלדה תחת עזיבת גז? האם אלפא סוד עדיפה? אלפא 33 גם יכולה להוות אלטרנטיבה?
הודעה אחרונה מאת שי, -
להחליף בורה לגולף 1 2
מאת shay69- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לנו בורה ואנחנו רוצים להחליף לגולף 1.האם כדי לחקות לדגמים החדשים של גולף או שאן טעם (המחרים יעלו?)? 2.האם זה בכלל כדי?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יונדאי לנטרה , שנת 95 , דודי עדיין בחיפוש אחרי הרכב שישרת את משפחתו..לאחרונה הוא מצא אקזמפלר של הרכב הנ"ל במצב טוב הרכב אוטומטי בנפח 1800 עם 90 אלף קילומטרים יד ראשונה במצב טוב לפי מראה.. כדאי , או לא כדאי למשפחה בת 4 נפשות , 2 הורים 2 ילדות בגיל 6-12 הדרישה הכללית היא בראש ובראשנה אמינות וחסכנות בדלק. אז בלי תגובות כמו זוועה מוטורית והתנהגות פסיבית זו או אחרת..
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות מיול של פולריס יד 2 או 3 במצב טוב.... מישהו יודע אם כדאי... ומה המחירים של מיול כזה (מודל 96 ומעלה)? ועוד דבר... מה החוקים לגבי מיול? ואולי מישהו יודע בסביבות איזה מחיר עולה לי לעשות רשיון למיול(כולל כל השיעורים כולל טסט והכל)... וכמה שיעורים אני צריך? ומשעתי שהחוקים לגבי רשיון כזה הולכים להשתנות.... מתי? ומה יהיה החוק החדש?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
איביזה שנת 94-95
מאת Guest Anonymous- 0 תגובות
- 994 צפיות
שלום חברה יש לי שאלה חשובה אליכם אני רוצה לדעת איזה איביזה לקנות 1400cc או 1600cc מה אתם אומרים מה ההבדל בין 2 המודלים חוץ מכח כמובן!!@! תודה על העצות ואם תזרקו מילה גם על המכונית אודה לכם שחר
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כמה תעלה העברת בעלות על רכב משנת 82 עם טסט תקף ?
הודעה אחרונה מאת Shays, -
-
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, יש בידי בערך 45 אלף ש"ח לוי יצחק אומר ש 205 GTI היא 15 במחירון, האם ניתן למצוא במצב טוב במחיר הזה? אם כן , כמה יעלה לשפר לה ת'צורה? כמה יעלה לשים לה מנוע MI16 ? אם יש פה מישהו עם 205 GTI שמעוניין למכור או שיש לו ומוכן לעזור לי ולהסביר לי אני אשמח, תודה מראש. אורן.
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טוב, הסיפור הפעם הוא כזה: יום סגרירי אחד נסעתי לתומי עם המכונית של ההורים למוסך בהרצליה, סמוך לדקל. בחנייה של הדקל חנתה ZX עם חישוקים וקיט חצאיות של 16V, אבל ללא הספוילר. שיחה קצרה עם הבעלים שלה, רוני, העלתה כי מדובר ב-ZX 1.8 שספחה לתוכה מנוע MI16, בולמי קוני, ציר אחורי של 16V ושאר תופינים. בזמנו (תמיד תהיתי, מתי זה ה"זמנו" הזה?) עוד חשבתי למכור, ולמרות שלא יחסתי לבחור חשיבות יתרה, הוא אמר "אולי אני אבוא לראות" ולקח את מספר הפלאפון שלי. הוא השתמש בו כשעה לאחר שנפרדנו לדרכינו, ובערך כל שלושה ימים מאז. אפילו נפגשנו פעם אחת, הוא נהג על ה-ZX שלי כמה מטרים ואני נהגתי על שלו. עכשיו - ה-ZX שלו בפירוש יותר טובה. היא קודם כל במצב יותר טוב (שנת 97') עם פח…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לאבא שלי יונדאי אקסנט 1500 ידני כבר שנתיים מליסינג שהוא מקבל מהחברה , לא נדבר על הרכב הזה , אבל הציעו לו להחליף אותו בדייהו נובירה משהו כזה האם כדאי לו? אם לא אז מה הוא אמור לבקש מהחברה באותו טווח מחירים של ליסינג .
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ובאיזו שנה השתנתה הצורה? אני מתייחס להגדרות הדגם כפי שמופיעות במחירון לוי יצחק (לצערי...)
הודעה אחרונה מאת puntoELX, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מצאתי שברולט קורסיקה למכירה - מנוע 2200 הצלחתי להוריד אותו ל-17000, האם זה כדאי כמו כן אשמח לקבל חוות דעת מקצועית על האוטו... תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה הייתם קונים ? מאזדה 626 או פאסאט.... ובבקשה הסברים... אני נוטה כרגע לכיוון הפאסאט בגלל המבצעים שיש עכשיו בחברה...טרייד אין ממש בזול אבל מאזדה 626 נראה לי יותר אצילי... אז תעזרו לי ...
הודעה אחרונה מאת BMW_316, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי! אחותי מחפשת רכב קטן ידני . מה הרכבים עליהם הייתם ממליצים כשהקריטריונים הם: חסכוני! אמין! בעיקר נסיעות עירוניות. כמה שיותר מרווח (כמה שכבר רווח קומפקטי יכול להיות ) תקציב: עד 18000 ש"ח תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
יש למישהו מוג אולי כמה כ"ס יש לניסן סאני מודל 93 מנוע 1.6???
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
פיאט מריאה-המלצות ואזהרות
מאת Guest Anonymous- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מבקש המלצות או אזהרות לגבי פיאט מריאה סטיישן-שנת 98-1600 אוטומט. האם יש לדגם זה בעיות מיוחדות או לא,והאם הרכב מומלץ ?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
מצאתי רנו 5 GT למכירה . . . איך אני מבדיל בין רנו 5 GT לבין רגילה ??? לפי המוכר הרכב 1300 סמ"ק, הוא לא יודע אם יש מגדש טורבו . . . המחיר של הרכב ברצפה (ולכן היא חשודה), יותר מדיי ברצפה, לרכב יש טסט והוא בבעלות אישה, אני דברתי עם אח שלה והוא טוען שהרכב שימש אותה כל יום לנסיעה קצרה למכללה . . . הרכב שנת 84 מנוע 1300 סמ"ק, רשום מאחורה לה קאר ו-GT, איך אני מבחין בין רנו 5 רגילה ל-GT ???
הודעה אחרונה מאת kompy, -
106 ראלי 1600
מאת Daniel-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי אני מתעניין בהחלפת רובר 214 97' בפיז'ו 106 ראלי 1600 (שנים 97 - 98 ) יש לי מספר שאלות: 1. האם האוטו אמין בסך הכל? (אני יודע שבסך הכל זאת מכונית ספורט והיא לא 100% אמינה אבל אני מתכוון אם יהיו לי כל שני וחמישי תקלות או לא, כי הרובר לא אמין ב-100% למשל, גם לא ב-90% ). 2. מעולם לא הייתי באוטו הזה מפנים, אז רציתי לדעת: האם האוטו מרווח מבפנים יותר ממה שהוא נראה מבחוץ? (אני מקווה שכן, למרות שגם הוא נגיד מרווח כמו פונטו זה יהיה נהדר ) 3. זה נדיר למצוא אחת מהשנים 97-98 במצב טוב? תודה
הודעה אחרונה מאת עופר106R16V, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה לדעתכם עדיף: 106 ראלי 1600 ,או אקס אס איי 1600! פרט,נמק והסבר . בתודה מראש !
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש פה אז נעים מאוד אני רציתי לשאול איך המכונית סובארו אימפרזה רגילה שנת 93 האם הרכב אמין נוח וכו - שפכו לכתב את כל מה שידוע לכם על רכב זה ברצוני לקנות אחד כזה במידה וחוות הדעת עליו תהיה הולמת - ואז לשים לו תוספות שיהיה בדיוק כמו הטורבו אך ללא הטורבו - יש לי בבית 215 עמודים על איך לעשות את הרכב אגדה פצצתית! אז מה דעתכם?? תודה שחר
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
GTI, 1.4, 1.1 , GT בעד ונגד!!! ( דרך אגב יש AX שחורה שלוקחת 306GTI )
הודעה אחרונה מאת fastgt, -
מה דעתכם על אודי A3???
מאת Guest Anonymous- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
1)מה יותר מוצלח A3 או A4? 2)האם היא אוכלת הרבה דלק ?? 3)האם האחזקה שלה יקרה??? 4)אם היא עושה בעיות???? 5)אתם מציעים רכב אחר עד60000
הודעה אחרונה מאת sronis, -
מה דעתכם על פולו 100 כ"ס חדשה 2003?
מאת Guest Anonymous- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מתלבט על פולו גירסת ה-100 כ"ס החדשה 2003 אשמח לקבל תגובתכם.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
מחפש רכב קטן עד 38000
מאת Guest Anonymous- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש רכב קטן, חסכוני ואמין עד 38000. דרישות: לפחות 1300 סמ"ק ידני פרטי צריכת דלק נמוכה שאלה נוספת: פונטו או פיאסטה (שנת 98 בערך)
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
דיזל - חובה אוטומט - חובה תקציב - 180K~ מקסימום. רכב חדש בלבד. הגדלים הם - משפחתית קומפקטית (גולף) עד משפחתית גדולה/ מנהלים (C5) הרכב שיוחלף הוא פאסאט TDI 2000, ככה שהרמה אמורה להיות גבוהה ולא איזה פונטו דיזל. רכבים שנפסלים מייד : רכבים ישנים (שתחילת ייצורם היה לפני כ-5 שנים) ומוחלפים. רכבים יקרים משמעותית (גולף TDI130) ללא שום סיבה. מישהו יודע אם ה-307SW אמורה לבוא עם דיזל, לפי האתר זה לא כ"כ ברור (כל הזמן נתקע לי). תקשורת וחווית נהיגה פחות חשובים מנוחות גבוהה ומרווח. רצוי שלרכב יהיה נפח הטענה גדול (רצוי "3 קופסאות" ששם נפח ההטענה האמיתי הוא אכן גדול). האופציות כעת : פאסאט חדשה - אני שולל, מחיר גבוהה, רכב בן 6 שנמכר כחדש עם מנוע מ…
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
זה כבר כמעט בטוח, בצער וביגון רב אני נאלץ להיפרד מהאומגה, כ"כ אהבתי את האוטו שאני בטוח שביום מן הימים אני אקנה לי את מה שרשום בחתימה . . . המחליפה תהיה פוקוס מליסינג (חצי נחמה, לפחות אפשר לקרוע לה את הצורה!!!), השאלה האם כדאי ללכת על ה-1600 סמ"ק או על ה-2000 סמ"ק ??? קחו בחשבון שיש הפרש של לפחות 400 ש"ח לחודש ביניהם, צריך לקחת בחשבון צריכת דלק (הדלק מוגבל) וביצועים . . . בקרוב אנחנו הולכים לעשות נסיעת מבחן על 2 הגרסאות ואני אשמח אם תוכלו להגיד לי מה החסרונות שלה (ורצוי גם יתרונות) בשביל שאני אוכל לבדוק אותם . . .
הודעה אחרונה מאת מתן, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אוקי אז ככה מצאתי את אהבת חיי נתונים: אדומה מנוע 2000, סאן רוף ידני, חלונות ידני, גיר ידני האוטו במצב טוב יחסית מצב האוטו: דרוש דחוף החלפת צמיגים המנוע חדש רק 50 אלף קילומטר אבל משום מה המנוע לא נשמע טוב בכלל האוטו עמד כמה שנים טובות לפחות 6 או 7 שנים בלי שיגעו בו בכלל, אין אזעקה רק אמוביליזר שאינ לא בטוח אם הוא תקין פנים האוטו יחסית טוב כי לפי מה שאמרו לי ישבו (חוץ מהכסא של הנהג) באוטו אולי 20 פעם וגם זה בקושי ואולי ישבו מאחורה 8 פעים אז ככה שמצב האוטו מבפנים הינו חדש דנדש, אני לא בטוח שהשעונים עובדים כי אמרו לי שניתקו משהוא אבל אני חושב שזה לא נכון, ואני גר באשדוד ואין לי מושג איזה מוסך יכול לעשות לי בדיקה כללית לאוטו כי אין פה מוסך מורשה של ב.מ.וו ואנ…
הודעה אחרונה מאת BMW_316,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,093 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מלטבשי
- גולדן191
- nechmya
- GTאי
- יבגניפ
- ofer-1973
- avnerak
- hunter22
- davemustaine87
- BoazB11
- yor2
- SlowRide