ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רכב מבוגר אני יודע שזה ממש שונה מקנייה של רכב חדש ששם לקילומטרז' ולידיים ולתאונה/לא תאונה יש חשיבות גדולה מאוד מה אני צריך לבדוק בקנייה של רכב ישן ? לדוגמה סיטרואן ויזה/רנו 5 / 9/ 11/ פיג'ו 104 / פורד אסקורט מסביבות אמצע שנות השבעים עד תחילת השמונים ? האם אתם יכולים להגיד לי מה אני צריך לבדוק בכללי ? או שאני צריך למצוא רכב ואז לשאול אותכם על "מחלות" מסוימות ? מה הם הדברים הכי חשובים שצריך לבדוק בגדול זאת השאלה שלי ? האם לוקחים לבדיקה לפני קנייה ?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
שלום לכולם, יש לי שאלה לגבי המכוניות הנ"ל... כרגע אני מחזיק ברשותי יונדאי קופה 97' . בעתיד הקרוב אני מתכוון להחליף אותה וחשבתי על מכונית אמריקאית כמו פיירביר קמרו וקורבט... שנים 94-98... +- , יש למישהו מושג מה המחירון שלהן בארץ או מה הפרוצדורה לעשות יבוא אישי.... אם למישהו יש אחת מהמכוניות הללו ויכול לעזור לי גם לגבי - תצרוכת דלק, אמינות (בעיקר בבעיות חשמל ששמעתי שיש נפילות).. יתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
פיג'ו 206
מאת Guest Anonymous- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות פיגו' 206 אבל מודל יחסית ישן--הכוונה למודל 99! הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא מישהו שמוכר את הרכב הזה....למה?? לא בידיעות,לא במעריב,לא בנענע,לא בתפוז,גופ,וואלה---פשוט כלום. למה זה? זו שנה כ"כ שנה שאף אחד לא קנה את הרכב הזה?? או שאף אחד לא רוצה להיפטר מהרכב הזה?? או שכולם נוסעים רק על פיג'ו 206 החל ממודל 2001???
הודעה אחרונה מאת זאב 206 GTI, -
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אנחנו שוקלים להחליף את האומגה בוולוו S40 T4 שנת 2001, מה אתם יכולים לספר לי על הרכב חוץ מזה שזו אחת המשפחתיות הכי מהירות שיש ??? האם היא מהנה לנהיגה ??? אני לא שואל את זה סתם, עד כמה שאתם צוחקים על האומגה היא מספקת לי פאן לא נורמלי, אתמול יצאתי לסיבוב ב-3 לפנות בוקר, הכבישים כרגיל ריקים, פעם ראשונה שניתקתי את הבקרת אחיזה המעצבנת (אני תמיד נלחם בה בסיבובים) אחרי שלמדתי לעומק את ההתנהגות בסיבובים של האומגה. לא לקחתי סיבובים במהירות שאני רגיל (עם בקרת אחיזה) כי אני צריך להתאמן עוד על האוטו וללמוד אותו בלי בקרת אחיזה אבל הרכב הזה פשוט מדהים !!! לקחתי סיבובים ב-60 ואפילו התקרבתי ל-70 קמ"ש, קצת סליידים וזריקות תחת ממש מזעריות, הבעיה ברכב הזה (וזה היה דיי צפוי בגלל כיול ספינתי…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אפשר פרטים על המכונית בבקשה??? איך היא מבחינת אמינות ונוחות??
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
רנו 19
מאת Guest Anonymous- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברצוני חוות דעת על הרנו הבאה: נו 19, שנת 95, 1400 סמ"ק אוט' (הנפח זה בגלל שאני לא אצא איתו מהעיר) יד ראשונה עם 86000 ק"מ. האוטו טופל במוסכים מורשים ושמור מאוד. עכשיו לעניין- האם היא מומלצת לנסיעה עירונית? האם היא חסכונית? אמינה? תודה מראש!
עצה לגבי סקודה
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולכם, אני מחפשת לקנות רכב והתקציב שלי הוא עד 20.000 ש"ח מה דעתכם על סקודה פליסיה? תודה ליאת
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אין העדפות מיוחדת רק שיהיה אוטומט קטן וחסכוני בדלק...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שולם עליכם אחי היהודים! חבר שלי החליט לקנות מליסינג של "פרי" רובר 216 1600 סמ"ק. אני כל הזמן אומר שזה אוטו חרא אבל הוא לא מקשיב לי! אז אני מבקש פה מכולם להציל נפש בישראל ולכתוב פה את כל הסיבות למה אסור לו לקנות רובר!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 28 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני כמעט בן 17 (עוד חודש) אני לומד עכשיו נהיגה ואני בשיעור 13... עכשיו אני מתכנן לקנות את הרכב הראשון שלי אחרי שאני יקבל את הרשיון, אך מכיוון שההורים שלי לא מלאים בכסף, אני נאלץ לקנות את הרכב בעצמי... מצב החשבון שלי עומד כרגע על 3500 ש"ח, אבל בקרוב מסדרים לי עבודה ככה שהסכום כנראה יהיה בין ל 4000-5000 (אני נותן בכוונה סכומים דיי קטנים, כי מי יודע אם העבודה הזאת תסתדר או לא... אבל ההורים מדיי פעם מזרימים כסף...) אז כמו שאמרתי אני מתכנן לקנות רכב ראשון - 1) אני רוצה רכב שמהנה לנהיגה (שנסעתי היום בסוזוקי סוויפט של דוד שלי הבנתי שבתקציב הזה אפשר לקבל רכב מהנה.. הרעש של המנוע היה מדהים והרכב היה דיי זריז... או שזאת היתה רק הרגשה...) 2) שאני יוכל לבצע בו שיפורים. …
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב אנשים, עכשיו אני בא אליכם בבקשה לייעוץ. דרוש רכב משפחתי, לא חובה אוטומטי, במחיר של עד 40K. הדרישות הן שיהיה אמין, סחיר וכמה שיותר חדש. הבן אדם הוא בן אדם מבוגר, שמרן, ובלי ראש לשטויות ומוסכים. אחד כזה שאי אפשר למכור לו ZX או 306. אז.. חשבתי על יפנומטית. מה אתם אומרים?! יש המלצה לדגם מיוחד? ומתי הופיעה הקורולה עם הפנסים העגולים?
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
טוב אז ככה. בבעלות הבית (יותר נכון בבעלותי) סוזוקי גראנד ויטרה ארוכה אוטומטית שנת 2000 בעלת מנוע בנזין. האוטו שירת אותנו בשלוש שנים האחרונות באמינות מופתית, ללא תקלה אחת. הבעייה היא ירידת הערך והוצאות הדלק. אז החלטנו דיזל, הרכב החדש אמור לנסוע בסביבות ה25000 30000 קילומטר בשנה. הדרישות הן: משפחתית קומפקטית, אוטומטית, חדשה מהחברה, וכמובן דיזל. על המכונית הנ"ל אני הולך לנהוג, אבל אבא קונה אז נכבד את הדרישות.והתקציב הוא בערך 170K המועמדת המרכזית הוא גולף PDI עם 130 כ"ב טיפ', אחרי שסיטרואן סקודה סיאט ופיז'ו ירדו מהפרק. מספר שאלות לי אליכם: 1. איך האמינות של הגיר טיפט' 5 הילוכים לעומת הגיר 4 הילוכים שעם שיךוב מנוע דיזל שחה בבעיות בהרבה מקרים? 2. איך…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
תהיות למתקדמים
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אוקיי קיבלתי קצת ייעוץ (בתפוז, תודה לכל מי שענה), עשיתי קצת מחקר, עכשיו הגיע שלב התהיות למתקדמים: אני מחפש רכב קטן, ידני ואמין (בקיצור, שיעלה כמה שפחות כסף "להשתמש" בו - דלק, טיפולים וחניה). ההמלצה הדי חד-משמעית הייתה פורד פיאסטה (נפסלו בגלל אמינות קצת פחות טובה פיאט אונו -רכב נחמד דווקא -, סיטרואן ZX, ג'אסטי, איביזה ושאר בנות הקטגוריה). התקציב: עד 15000, כשה די הגבול העליון, והייתי שמח למצוא משהו ב 2-3K פחות, אבל אני מוכן להתפשר על סכום כזה כיוון שמדובר כבר בקניית אוטו חצי נורמלי. הבעיה: פיאסטה, לפחות ע"פי הבדיקה שלי בלוי יצחק (וגם לפי המודעות בעיתונים), התחילו את הדור החדש ב 95, ושנת הייצור שקדמה לכך הייתה 92 (3 שנים הפסקה בייצור). מה גם שהדגמים החדשים (דיינמ…
הודעה אחרונה מאת paulpro, -
-
פיאט פונטו GT
מאת fastgt- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות פיאט פונטו GT או כל רכב אחר שיהיה מהיר וחזק במחיר "מציאה" יחסית. אינני מכיר הפונטו GT טוב מדי ולכן רציתי חוות דעת שלכם לגבי אמינות, צריכת דלק, חלקים וכו...
הודעה אחרונה מאת Dj_RoY, -
עד 60,000 שקל
מאת 106 XSI- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יש לי 60000 שקל ואני לא יודע מה לקנות מחפש אוטו טוב יפה מהיר וחדש עד כמה שאפשר לא מליסינג והשכרה או משהו כזה. אני שוקל : פיג'ו 206 3 דל' ידנית 99-00 מיצובישי קולט ידנית 96-98 סיאט איביזה 3 דל' ידנית 99-00 פולקסווגן פולו 16V 1600 ידנית 97-00 רעיונות נוספים יתקבלו בברכה מתלבט קשות
מתלבט בין דגמי yaris.
מאת Guest Anonymous- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחר קריאת ביקורות נלהבות על המכונית החלטתי ללכת עליה - אבל החיסרון שלה הוא תא מטען קטן. היות והדבר משמעותי בעיני ברצוני לשאול את דעתכם על דגם Verso. אשמח לשמוע את הדעות שלכם במיוחד בנקודות הבאות: 1. האם ידועות בעיות כלשהן בדגם הנ"ל. 2. האם תתכן בעיה בסחירות של המכונית בשוק המשומשות (יחסית לדגם הרגיל) - נקודה שהועלתה על ידי המוכר. בתודה מראש.
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חבריה... כל מה שאתם יודעים... בבקשה גם לטוב ולרע..
הודעה אחרונה מאת puntoELX, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם זה חצי מחיר??
הודעה אחרונה מאת חן ר., -
-
תצרוכת דלק
מאת asaf41- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי שאלה בקשר לצריכת דלק של פיזו מי צורכת יותר דלק פיזו ראלי או פיזו 106
הודעה אחרונה מאת גלעד 106 ראלי, -
מתלבט בין פונטו לפורד אסקורט שניהם מודל 96, מה דעתכם?
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מעוניין לקנות אחד משני הרכבים, מה דעתכם? מה המחירים לרכבים אלו במצב סביר? האם בכלל כדאי לבחור מבין השניים ואם לא מה המלצתכם? התקציב הוא בסביבות ה25K. תודה : 0X
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
חושב להחליף מכונית מ BX למשהו אחר... עזרה!
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אין כמו סיטרואן בפינוק, אבל ההוצאות!? מחפש תחליף, גם זול, אולי סקודה פייבוריט? מי יספר לי אליה? צריכת דלק? אולי סוזוקי סמוראי? כמה דלק הוא אוכל? (אני יודע שאין דמיון בין סמוראי לסקודה)
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קיבלתי את זה במייל - לא יודע כמה זה אמיתי. > ,שלום רב > שמי חיים קלינפלד, אני גר ברחובות וברצוני להזהיר אותכם > ברצוני לספר לכם סיפור קצר, לפני כחודשיים רכשתי רכב - פיאט פונטו 97, יד > שלישית , 80,000 ק"מ במצב מצויין > .ניגשתי עם המוכר למשרד הרישוי וביצעתי העברת בעלות, והרכב הועבר על שמי > .כעבור שבועיים הגיעו לביתי פקידי ההוצאה לפועל ולקחו את הרכב, התחלתי > לבדוק מה קרה > הסתבר כי הבעלים הראשון של הרכב משכן את הרכב לבנק, (קיבל הלוואה כנגד > הרכב) ולא החזיר את ההלוואה > השיעבוד של הרכב נרשם ברשם המשכונות אך הודעה על כך לא עברה למשרד הרישוי > על פי החוק במדינתינו הנהדרת אין חובה לרשום את המשכונים במשרד הרישוי &…
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברים יקרים צר לי לבלבל לכם את המוח. אבל היות ואת ריכבי מכרתי ואני מחפש משהו מעניין (וכבר שאלתי שאלות על כול סוגי הרכבים האחרים שעלו לי בראש וולקן, קליאו, 106, סקסו אבל לא הצלחתי למצוא בינתיים שום דבר במצב טוב) אז החלטתי לשאול את השאלה הבאה: האם אתם מכירים את האסטרה gsi? אתם יודעים מכל הבחינות (הנאה, הספק, נוחות, אמינות יחסית וכו וכו) ליד הבית שלי חונה אחת שחורה יפיפייה וחשבתי אולי לתפוס דיבור על מחיר עם בעלת הרכב. תודה מראש, גיא
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה קורה חברה, ברשותי יונדאי סונטה שנת 2000 אני רוצה להחליף אותה לפולסווגן פסאט שנת 2002 משהו יודע איפה אפשר לעשות זאת, איפה יש מרכזי תרייד אין גדולים, האם החברה עןשה זאת
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה ההיתם ממלצים לחבר שמתלבט בין מאגן לפוקוס ? פרטים שצריך לקחת בחשבון : יש לו נסיעות ארוכות (ערד -חיפה ) הוא בעל משפחה והוא יורד מסיטרואן קסנטיה כך שבשבילו כל רכב אחר הוא קורקינט מקפץ הוא היה די מרוצה מהביצועים של הקסנטיה מה שאומר שביצועים אצלו זה דבר זניח
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי, לגאסי שנתון 97 הוא דור II. האם לגאסי שנתון 98 זו לגאסי בעלת הצורה החדשה (עד היום) שזה בעצם הדור ה-III או שהצורה החדשה (עד היום) היא משנתון 2000 ומעלה? האם יש הבדלים בביצועים, במשקל ובמידות המכונית? או שזו אותה המכונית בשנתונים 97 ו-98?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
זהו המנוע עם ה 138 כ"ס. האם המנוע מוכר כאמין? המנוע אינו חדש בשוק, נכון? נמצא על רכבים נוספים? יש לגביו דעות כאלו או אחרות?
הודעה אחרונה מאת Dj_RoY, -
סיאט איביזה
מאת 106 XSI-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם כדאי לקנות סיאט איביזה שנת 2000 לא טורבו או משהו הרבה אומרים שזה אוטו בלי שוק
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הלכתי לבדוק 106 ראלי ... לאוטו היו חסרים זוג פנסי הערפל הקדמיים . השאלה שלי היא , האם יש להוריד את מחירם בעת קניית הרכב ? האם הם נחשבים כתוספת ברכישת רכב מהחברה או שכלולים כאביזר סטנדרטי ברכב הזה ?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
לא יודע מה להחליט פיז'ו 106 או מיצובישי קולט
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי שאלה לקוראי הפורום : אני רוצה לקנות מכונית קטנה עם מנוע 1600 ואוטומטית. אני די מתלבט בין פזו'ו (לא זוכר את שם הדגם נראה לי ש XS)שנת 1997 לבין מיצובישי קולט 1994. הבנתי שלפיז'ו אוט' יש רק 3 הילוכים האם זה נכון?? ואיזה רכב "בולע" יותר דלק? וכמה כוחות סוס יש לכל רכב ובתכלס... מה יותר עדיף. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,603 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- Avia
- לירון .ה.
- BoazB11
- פלוני אלמוני21
- David32
- SurfHigh
- benny62
- meny5
- ניקו פ.
- יבגניפ
- RBRB