ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,515 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, עכשיו שאני עובד ומתחיל להיכנס מזומנים, רציתי לשאול לדעתכם: יונדאי קופה , שנת 97 , מנוע 2 ליטר , ידנית VS פג'ו 206 , 3 דלתות , GTI , מנוע 2 ליטר ידנית יש לציין שהיונדאי היא חלום רטוב שלי (כן כן כל אחד ומה ששלו..), והפג'ו ..גם הפג'ו מחירון 87, היונדאי 51 , אני נוטה לכיוון היונדאי, אשמח לדיווח ולא בסגנון של "יונדאי חרא" , תודה מראש אורן.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
מחפש מבחני דרכים לסופה בנזין ודיזל? מישהו יודע בכמה אפשר להוציא אותן במכרזים של המדינה?
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
דעתכם: clio Vs Clio B.
מאת Guest Anonymous- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בעבר שאלתי אותכם על משפחתית עד 40K. אז הוחלט לרדת בקטגוריה על מנת לעלות בשנתון. עכשיו ההתבלטות העיקרית היא בין פיאסטה לקליאו. (הם רצו הכי הרבה 206, אבל אין אף אחת בסכום הנ"ל, לא?) אני המלצתי על הקליאו (הם יילכו כנראה על גיר ידני). והשאלה שלי היא האם שווה לרכוש את הקליאו מודל 98 (דור 1) פרטית או ללכת לשנת 99 ולרכוש קליאו B מחברת השכרה או ליסינג? שתיהן יהיו אותו מחיר להערכתי. (ההבדל במחיר לפרטיות עומד על כ-6K, שיתקזזו מכיוון שזו חברת השכרה). אין לשכוח שאוטו בן 3-4 שנים מחברת השכרה לא רק שקשה למצוא, מצבו כנראה גם לא הכי טוב, וגם רמת האיבזור נמוכה. האם הקליאו B עדיפה משמעותית על הקליאו MK1? האם שווה לעשות מאמץ גדול ולרכוש קליאו B שנת 99 פ…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הייתה לי ב.מ.וו מדגם 316 שנת 87 אוטו מעולה 0 תקלות ממש מציאה אבל לצערי הרבה האוטו הלך לעולמו (חלקים) בגלל תאונה מצערת ועכשיו אני מחפש רכב דומה קצת יותר חדש וכשאני אומר קצת אני מתכוון מקסימום שנת 88 אני מחפש דגם פשוט 316 או 318 מומלץ ידני אבל יש לי שאלה אחת: האם משתלם לי להשקיע עליו כסף ולשפר את הרכב הזה לעשות אותו כמו חדש ולשים השקעה או פשוט לחסוך ליותר חדש? הרבה אמרו לי שלא כדאי אבל גם היו כאלה שאמרו שכדאי אני אישית חולה על האוטו הזה זה רכב מצויין עם ביצועים איבזור ומחיר טובים אז לכל מי שיכול לעזור ומבין במחירים כל הערה תתקבל בחום...
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מישהו יודע היכן אפשר למצוא מבחנים לרכב הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע על משהו מיוחד שהולך ונשחק באופן אינטנסיבי ברכב הנ"ל ? אני אשמח לדעת אם יש דברים עליהם צריך לשים דגש בקנייה\בדיקה .
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
טויוטה יאריס
מאת RedR- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם , אנחנו כנראה עומדים לקנות יאריס 1.3 אוטומט חדש , אני יודע שזה לא מתאים בפורום הזה אבל אל תמחקו אותי כי אני באמת רוצה תגובות ופה יש באמת הענות אמיתית. מה אתם אומרים ? - ו - + תודה.
הודעה אחרונה מאת beresford, -
אני די מתעניין בפ'גו 106 ראלי 1300 או גי טי איי והאם הגי טי איי זה 1600 טורבו? מישהו אולי יכול לתת לי נתונים שלהם? 0-100 כמה כ"ס ועוד. ללא שיפורים רכב כפי שהוא בא מהחברה.
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
פיאט פונטו
מאת shay69- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני צריך מידע על פונטו בין השנים 95-96 על המנוע אמינות נתונים והאים כדיי לקנות רכב כזה שעבר בין 80K ל100K קילומטר אם לא יש לכם הצעות לרכב אחר בקטגוריה זו התקציב הוא בין 20K ל30K נ.ב אני מחפס רק גיר רגיל תודה...
הודעה אחרונה מאת d_guy11, -
בקשר לטויוטה קורולה 1 2
מאת a123-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכם, אני חדש בפורום אני מעוניין לקנות טויוטה קורולה XLI + ידני 93 אני יודע שכבר שנה וחצי המחירון שלה עומד על 29000 שקל מתי אתם אומרים המחירון אמור לרדת? האם שווה לחכות לסוף שנה או לקנות בינתיים משהו זמני
-
חברים בלבלתם אותי...
מאת Guest Anonymous- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלתי אתמול לגבי הגולף v5 בעיקר על מנת לדעת אם יש לה בעיות מיוחדות אשר נתקלתם בהם או שמעתם עליהם דרך אגב איך השוק שלה? 2 ליטר לא בא בחשבון .יש לי אחת כזו ואני מחפשת משהו עם אורינטציה "ספורטיבית" . v5 אוטומט נראתה לי בחירה טובה . הרבה אמוציות עולות גם בפורום המכובד הזה כשמעלים את השם גולף. אני מאוד אוהבת את הרכב ונכון שיש רכבים שיתנו תמורה טובה יותר לכסף אבל....אני אוהבת את הגרמניות וממש לא מתחברת ליפאניות או חס ושלום לקוריאניות אגב אם יש למישהו רכב אחר להציע לי 5 דלתות אוטומט וספורטיבי כמובן בסביבות 110000 ש"ח אשמח לשמוע. רונית.
יעוץ RSI , 19
מאת fastgt- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברצוני לקנות את אחד מהרכבים הנ"ל , זקוק ליעוץ לגבי שני המכוניות : תחזוקה, ביצועים, אמינות, נהיגה... וכל דבר שמישהו יודע על האוטו.
הודעה אחרונה מאת fastgt, -
עניין של תקינה.
מאת Romeo- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כפי שנאמר פה אם אני זוכר נכון, מכונית שניכנסת לארץ צריכה לעבור 11 תקינות. כמה הלוטוס אליז תוכל לעבור? נגיד יובאה מכונית באופן לא מסודר על ידי אדם מסויים... נגיד... קורבט, והוא הצליח להוציא לה תקינה, אז האדם הבא שיירצה לייבא את אותה מכונית יוכל להיסתמך על התקינה שהיא כבר קיבלה או שהוא ייצתרך לעבור את כל הפרוצדורה מחדש? הוריי שוקלים ליהיות יבואניי רכב (כניראה משעמם להם), תוכלו להמליץ לי על מכונית ליהיה ריווחי לייבא? (שוב, ריווחי ולא חלומי, אם תיהייה אצלחה מובטח ייבוא רכבים חלומיים)
הודעה אחרונה מאת UrbanDK, -
צריך עזרה....
מאת Guest Anonymous- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נתחיל בהקדמה אני לא פשוט לא מבין כלוווווווווווום ברכבים אז ככה שמצאתי את הפורם הזה ירדה לי אבן קטנה מהלב...... אני בן 22 ככה שהביטוח יכה אותי חזק. לא נהגתי ברכב מאז שעשיתי רישיון (זה נעשה לפני הצבא). השיקול העיקרי שלי בקניית רכב הוא הנוחות שלי והכי פחות השקעה,ובסוף מראה האוטו,,, בקטע של הנוחות אני בחור גדול אז שמכוניות קטנות פיאסטה וכו הן לא לעיניין כשאני נכנס אליהן הן כמו מעיל עלי, אז ככה אני מעוניין לקנות רכב משומש בסביבות ה 10- 8 אלף שח, מכר שלי הציא לי אוטו של מישהו שהוא מכיר ,אסקורט 90 או 88 אני לא זוכר, ב 7 אלף. ראיתי אותה חיצונית היא נראית בובה אין פגיעה, צבע חלק, מטופחת,,,,,,,, אבל הבן אדם ההווא הוא "ערס" כבד ממש כבד ככה שאני לא יודע מה מסתתר מתחת לעטי…
פולקסווגן פולו 1 2
מאת ערן-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב הזה משנת 99?? יש ברשותי 53 אלף ש"ח. מישהו יכול בבקשה לתת לי חוות דעת לגביי האוטו הזה?? תודה
הודעה אחרונה מאת ערן, -
-
גולף v5 צריכה עזרה...
מאת Guest Anonymous- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש למישהו פה נסיון עם הרכב הזה או שהוא מכיר מישהו שמכיר מישהו... אני מעוניינת לרכוש מודל 2000 אוטומט ולאחרונה הבחנתי שיש הרבה כאלו בעיתון משנת 01 אומנם . תודה .
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רכב מבוגר אני יודע שזה ממש שונה מקנייה של רכב חדש ששם לקילומטרז' ולידיים ולתאונה/לא תאונה יש חשיבות גדולה מאוד מה אני צריך לבדוק בקנייה של רכב ישן ? לדוגמה סיטרואן ויזה/רנו 5 / 9/ 11/ פיג'ו 104 / פורד אסקורט מסביבות אמצע שנות השבעים עד תחילת השמונים ? האם אתם יכולים להגיד לי מה אני צריך לבדוק בכללי ? או שאני צריך למצוא רכב ואז לשאול אותכם על "מחלות" מסוימות ? מה הם הדברים הכי חשובים שצריך לבדוק בגדול זאת השאלה שלי ? האם לוקחים לבדיקה לפני קנייה ?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
שלום לכולם, יש לי שאלה לגבי המכוניות הנ"ל... כרגע אני מחזיק ברשותי יונדאי קופה 97' . בעתיד הקרוב אני מתכוון להחליף אותה וחשבתי על מכונית אמריקאית כמו פיירביר קמרו וקורבט... שנים 94-98... +- , יש למישהו מושג מה המחירון שלהן בארץ או מה הפרוצדורה לעשות יבוא אישי.... אם למישהו יש אחת מהמכוניות הללו ויכול לעזור לי גם לגבי - תצרוכת דלק, אמינות (בעיקר בבעיות חשמל ששמעתי שיש נפילות).. יתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
פיג'ו 206
מאת Guest Anonymous- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות פיגו' 206 אבל מודל יחסית ישן--הכוונה למודל 99! הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא מישהו שמוכר את הרכב הזה....למה?? לא בידיעות,לא במעריב,לא בנענע,לא בתפוז,גופ,וואלה---פשוט כלום. למה זה? זו שנה כ"כ שנה שאף אחד לא קנה את הרכב הזה?? או שאף אחד לא רוצה להיפטר מהרכב הזה?? או שכולם נוסעים רק על פיג'ו 206 החל ממודל 2001???
הודעה אחרונה מאת זאב 206 GTI, -
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אנחנו שוקלים להחליף את האומגה בוולוו S40 T4 שנת 2001, מה אתם יכולים לספר לי על הרכב חוץ מזה שזו אחת המשפחתיות הכי מהירות שיש ??? האם היא מהנה לנהיגה ??? אני לא שואל את זה סתם, עד כמה שאתם צוחקים על האומגה היא מספקת לי פאן לא נורמלי, אתמול יצאתי לסיבוב ב-3 לפנות בוקר, הכבישים כרגיל ריקים, פעם ראשונה שניתקתי את הבקרת אחיזה המעצבנת (אני תמיד נלחם בה בסיבובים) אחרי שלמדתי לעומק את ההתנהגות בסיבובים של האומגה. לא לקחתי סיבובים במהירות שאני רגיל (עם בקרת אחיזה) כי אני צריך להתאמן עוד על האוטו וללמוד אותו בלי בקרת אחיזה אבל הרכב הזה פשוט מדהים !!! לקחתי סיבובים ב-60 ואפילו התקרבתי ל-70 קמ"ש, קצת סליידים וזריקות תחת ממש מזעריות, הבעיה ברכב הזה (וזה היה דיי צפוי בגלל כיול ספינתי…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אפשר פרטים על המכונית בבקשה??? איך היא מבחינת אמינות ונוחות??
רנו 19
מאת Guest Anonymous- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברצוני חוות דעת על הרנו הבאה: נו 19, שנת 95, 1400 סמ"ק אוט' (הנפח זה בגלל שאני לא אצא איתו מהעיר) יד ראשונה עם 86000 ק"מ. האוטו טופל במוסכים מורשים ושמור מאוד. עכשיו לעניין- האם היא מומלצת לנסיעה עירונית? האם היא חסכונית? אמינה? תודה מראש!
עצה לגבי סקודה
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולכם, אני מחפשת לקנות רכב והתקציב שלי הוא עד 20.000 ש"ח מה דעתכם על סקודה פליסיה? תודה ליאת
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אין העדפות מיוחדת רק שיהיה אוטומט קטן וחסכוני בדלק...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שולם עליכם אחי היהודים! חבר שלי החליט לקנות מליסינג של "פרי" רובר 216 1600 סמ"ק. אני כל הזמן אומר שזה אוטו חרא אבל הוא לא מקשיב לי! אז אני מבקש פה מכולם להציל נפש בישראל ולכתוב פה את כל הסיבות למה אסור לו לקנות רובר!
- 28 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני כמעט בן 17 (עוד חודש) אני לומד עכשיו נהיגה ואני בשיעור 13... עכשיו אני מתכנן לקנות את הרכב הראשון שלי אחרי שאני יקבל את הרשיון, אך מכיוון שההורים שלי לא מלאים בכסף, אני נאלץ לקנות את הרכב בעצמי... מצב החשבון שלי עומד כרגע על 3500 ש"ח, אבל בקרוב מסדרים לי עבודה ככה שהסכום כנראה יהיה בין ל 4000-5000 (אני נותן בכוונה סכומים דיי קטנים, כי מי יודע אם העבודה הזאת תסתדר או לא... אבל ההורים מדיי פעם מזרימים כסף...) אז כמו שאמרתי אני מתכנן לקנות רכב ראשון - 1) אני רוצה רכב שמהנה לנהיגה (שנסעתי היום בסוזוקי סוויפט של דוד שלי הבנתי שבתקציב הזה אפשר לקבל רכב מהנה.. הרעש של המנוע היה מדהים והרכב היה דיי זריז... או שזאת היתה רק הרגשה...) 2) שאני יוכל לבצע בו שיפורים. …
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב אנשים, עכשיו אני בא אליכם בבקשה לייעוץ. דרוש רכב משפחתי, לא חובה אוטומטי, במחיר של עד 40K. הדרישות הן שיהיה אמין, סחיר וכמה שיותר חדש. הבן אדם הוא בן אדם מבוגר, שמרן, ובלי ראש לשטויות ומוסכים. אחד כזה שאי אפשר למכור לו ZX או 306. אז.. חשבתי על יפנומטית. מה אתם אומרים?! יש המלצה לדגם מיוחד? ומתי הופיעה הקורולה עם הפנסים העגולים?
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
טוב אז ככה. בבעלות הבית (יותר נכון בבעלותי) סוזוקי גראנד ויטרה ארוכה אוטומטית שנת 2000 בעלת מנוע בנזין. האוטו שירת אותנו בשלוש שנים האחרונות באמינות מופתית, ללא תקלה אחת. הבעייה היא ירידת הערך והוצאות הדלק. אז החלטנו דיזל, הרכב החדש אמור לנסוע בסביבות ה25000 30000 קילומטר בשנה. הדרישות הן: משפחתית קומפקטית, אוטומטית, חדשה מהחברה, וכמובן דיזל. על המכונית הנ"ל אני הולך לנהוג, אבל אבא קונה אז נכבד את הדרישות.והתקציב הוא בערך 170K המועמדת המרכזית הוא גולף PDI עם 130 כ"ב טיפ', אחרי שסיטרואן סקודה סיאט ופיז'ו ירדו מהפרק. מספר שאלות לי אליכם: 1. איך האמינות של הגיר טיפט' 5 הילוכים לעומת הגיר 4 הילוכים שעם שיךוב מנוע דיזל שחה בבעיות בהרבה מקרים? 2. איך…
-
תהיות למתקדמים
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אוקיי קיבלתי קצת ייעוץ (בתפוז, תודה לכל מי שענה), עשיתי קצת מחקר, עכשיו הגיע שלב התהיות למתקדמים: אני מחפש רכב קטן, ידני ואמין (בקיצור, שיעלה כמה שפחות כסף "להשתמש" בו - דלק, טיפולים וחניה). ההמלצה הדי חד-משמעית הייתה פורד פיאסטה (נפסלו בגלל אמינות קצת פחות טובה פיאט אונו -רכב נחמד דווקא -, סיטרואן ZX, ג'אסטי, איביזה ושאר בנות הקטגוריה). התקציב: עד 15000, כשה די הגבול העליון, והייתי שמח למצוא משהו ב 2-3K פחות, אבל אני מוכן להתפשר על סכום כזה כיוון שמדובר כבר בקניית אוטו חצי נורמלי. הבעיה: פיאסטה, לפחות ע"פי הבדיקה שלי בלוי יצחק (וגם לפי המודעות בעיתונים), התחילו את הדור החדש ב 95, ושנת הייצור שקדמה לכך הייתה 92 (3 שנים הפסקה בייצור). מה גם שהדגמים החדשים (דיינמ…
הודעה אחרונה מאת paulpro, -
-
פיאט פונטו GT
מאת fastgt- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות פיאט פונטו GT או כל רכב אחר שיהיה מהיר וחזק במחיר "מציאה" יחסית. אינני מכיר הפונטו GT טוב מדי ולכן רציתי חוות דעת שלכם לגבי אמינות, צריכת דלק, חלקים וכו...
הודעה אחרונה מאת Dj_RoY,