Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בעליו הגאה של סוזוקי סמוראי 84 צהוב, אבל בזמן האחרון שמתי לב שלא יוצא לי לטייל בשטח, וכשאני מטייל - אני מעדיף לרדת מהאוטו ולטייל ברגל... ככה שהחלטתי למכור אותו, להוסיף קצת, ולקנות פריווט קטן ואמין.

מה שמעניין אותי (אני חייל כרגע), זה בעיקר אמינות, והוצאות כלליות (דלק, ביטוח, חלפים). רוב הנסיעות שלי הם בתוך גוש דן, אבל מדי פעם טיול לצפון צריך להיות אפשרי.

אני ממש לא מחפש אוטו גדול - אין לי צורך במקום, ואני מעדיף קטן. אני גם מעדיף ידני על אוטומטי. הסכום שאני חושב להוציא הוא בסביבות 25 אלף (פלוס מינוס)...

לפי מה שראיתי, האופציות שלי הם בערך:

1. פיאסטה 97 1.3 (מחירון - 22 אלף)

2. סוויפט 1.3 96 (מחירון - 28 אלף)

3. שרייד 1.3 96 (מחירון - 26 אלף)

4. אטוס 1.0 98 (מחירון - 25 אלף)

5. 121 1.3 94 (מחירון - 25 אלף)

ביניהם בעיקר הסתכלתי על הפיאסטה וסוויפט, למרות שגם האטוס קורצת בגלל הקוטן ובגלל השנתון, והשרייד וה121 גם כן נחשבות אמינות...

אני ממש אשמח לשמוע דעות - אני מבולבל...

תודה!

אבי

פורסם

1. פיאסטה 97 1.3 - המהנה והנוחה של החבורה, אמינות מצויינת, מנוע בינוני ב-1.3, כך שאם אתה מוצא 1.25 16 שסתומים יצאת כששכרך בצידך.

2. סוויפט 1.3 96 - מיושנת מאוד, מנוע מיושן, האמינות צריכה להיות טובה מאוד, התנהגות בינונית.

3. שרייד 1.3 96 - ה"ביצועיסטית" של החבורה, אבל ההתנהגות והנוחות לא באותה הרמה. מודרנית יותר מהסוויפט, אבל מעט נדירה בשנתון הזה.

4. אטוס 1.0 98 - להמנע, למרות השנתון הגבוה והמפתה, המכונית הזו פשוט לא טובה.

5. 121 1.3 94 - חביבה למראה, תא מטען שימושי למדי, מרווחת, ההתנהגות נוחות בינוניים.

מבין האופציות שאתה מציע, הפיאסטה תהיה הנעימה ביותר לנהיגה אחת כמה וכמה בדרכים מהירות ובכבישי הצפון המפותלים. היא גם המודרנית ביותר פה, ולא סובלת מבעיות אמינות ככל הנראה. אם אתה מצליח למצוא את גרסת ה1.25 כאמור (נקראת דינמיק 16V, בניגוד לYouth או דינמיק רגילה) אז יש לך מכונית נהדרת.

פורסם

קודם כל תודה על התגובה...

ממה שקראתי בהגה, יש חיסרון לפיאסטות עם ה1.25 , שהמנוע לא באותה רמת אמינות כמו ה1.3 הישן והאמין...

דרך אגב, ה1.25 נקראת הDYNAMIC וה1.3 YOUTH, לא? (או שאני מבולבל)... כי במחירון אין 1.25...

נראה לי שאני אתמקד בכיוון הפיאסטה באמת, היא גם די נפוצה. מה דעתכם על לקנות מהשכרה / אוטו סנטר / כיו"ב? למרות החסרונות , נראה שיש יתרון במחיר, וגם בזה שמקבלים אחריות לזמן מסוים... וגם זה חוסך התרוצצות מעצבנת בין מוכרים...

תודה על המידע...

אבי

פורסם

אני דווקא יכול מאד להמליץ לך על השרייד.

רכב אמין בטירוף, השרייד שלי בקושי רואה מוסך. צריכת דלק לא רעה בכלל והדבר היחיד שהוא חיסרון בקשר לעלויות זה הטיפולים שהם מעט יקרים (יפנית..).

"ביצועיסטית" היא ממש לא, אגב, אבל בטח לא נופלת משאר המועמדות שלך.

סה"כ אוטו חמוד ונוח שלפי דעתי מאד מתאים לצרכים שלך, שבבוא היום גם ישמור על הערך שלו וימכר די בקלות יחסית לפיאסטה למשל.

בהצלחה :D

פורסם
קודם כל תודה על התגובה...

ממה שקראתי בהגה, יש חיסרון לפיאסטות עם ה1.25 , שהמנוע לא באותה רמת אמינות כמו ה1.3 הישן והאמין...

דרך אגב, ה1.25 נקראת הDYNAMIC וה1.3 YOUTH, לא? (או שאני מבולבל)... כי במחירון אין 1.25...

נראה לי שאני אתמקד בכיוון הפיאסטה באמת, היא גם די נפוצה. מה דעתכם על לקנות מהשכרה / אוטו סנטר / כיו"ב? למרות החסרונות , נראה שיש יתרון במחיר, וגם בזה שמקבלים אחריות לזמן מסוים... וגם זה חוסך התרוצצות מעצבנת בין מוכרים...

תודה על המידע...

אבי

ה1.25 תוכנן על ידי ימהה, לא ידוע לי על בעיות אמינות בו - אבל התיבה הרציפה ששודכה לו בגרסה האוטומטית בהחלט ידועה כבעייתית.

הפיאסטה שווקה ב-3 גרסאות:

Youth שמצויידת ב1.3 8 ש'.

Dynamic שמצויידת ב1.3 8 ש' ומעט יותר אבזור.

ו-Dynamic 16V שמצויידת ב1.25 16 ש' ואבזור כמו של הדינמיק הרגילה.

במחירון (ואצל הרבה מוכרים, מה שמקשה למצוא 16 שסתומים) מתייחסים לכל הגרסאות כ1300.

לגבי קנייה מהשכרה וכדומה - זו בחירה מצויינת, אם לוקחים בחשבון שצריך לבדוק את הרכב אפילו טוב יותר, ושמהשכרה היו רק 8 שסתומים. אישית, אני בעד פיאסטה מהשכרה, ישנן כאלו בשפע חלקן עם ק"מ סביר מאוד ובמצב טוב.

רק לא למהר, יש כאמור שפע אז אין מה להתפשר על אחת שנראית פחות ממצויין.

בהצלחה.

פורסם

שוב תודה...

האוטומטית לא מעניינת אותי בכל מקרה...

לפי מה שאני מבין, אז עדיף ללכת על ה1.25. אני דווקא חשבתי על ה1.3 ... מה היתרונות המשמעותיים של ה1.25? ביצועים / תצרוכת דלק?

בנוגע להשכרה, לא לסמוך על הבדיקה שהם עושים כביכול לרכב? השכרה מוכרים בכלל משנתונים כמו 97 - 98, או רק מתקדמים יותר?

מה דעתך על אוטו סנטר וכיו"ב?

תודה על העזרה, וחג שמח...

פורסם

ה1.25 שקט יותר, נעים יותר, מתקדם יותר, חסכוני יותר - אבל אולי פחות אמין, שוב - לא ידוע לי לפחות על שום בעייה באף אחד מהמנועים הללו.

עם זאת, החסרון הגדול ביותר של ה1.25 הוא הנדירות שלו, פשוט קשה למצוא אחת למכירה וכשיש - הן נמכרות מהר מאוד.

אל תסתמך על הבדיקה של ההשכרה, הם מקמבנים עם מכונים (לא כולם, אבל קפדהו כחשדהו נדרש כאן) ועדיף לך למען השקט שלך - לבצע בדיקה במכון שאתה מכיר וסומך עליו או לפחות במכון שאיננו קשור לחב' ההשכרה.

על אוטו סנטר שמעתי רק דברים טובים, עד כה.

(מהשכרה יש רק חדשות יותר, אזור ה2000-2001 בעיקר, אבל יש הרבה מהשכרה לשעבר גם בשנתונים שאתה מחפש שכבר נמצאות בשוק הפרטי).

פורסם

הבנתי...

נראה לי שאני אבחר פשוט פיאסטה לפי המצב, ולאו דווקא אנסה לחכות ל1.25

דרך אגב, סתם שתהיה לי תחושה, איזה סדר גודל של צריכת דלק צריכה להיות לה (ל1.3 ול1.25?)

פורסם

קודם כל מגיע לי מזל טוב, סגרתי עם קונה על הסמוראי שלי...

והתחלתי לחפש פיאסטות בצורה יותר רצינית. אז ככה - יש הבדל משמעותי בין הYOUTH לDYNAMIC? במחירון בYNET יש 6,000 ש"ח הבדל, וגם מוכרים רוצים יותר. מה ההבדלים המשמעותיים?

מה הקילומטרז שאני צריך לצפות לרכב משנתון 96 - 97? 120 - 130 אלף, או פחות?

ראיתי פיאסטה DYANMIC, מודל 97, עם 83 אלף ק"מ, אבל יד חמישית, לא מהשכרה., אבל רוצה בסביבות 25,000. שווה?

לאיפה מומלץ לקחת לבדיקה?

תודה מראש!

אבי

פורסם

הק"מ שמצאת - נמוך (כמעט 14 אלף לשנה).

הממוצע הוא בערך 20 אלף לשנה.

יד חמישית זה לא מעט, עם זאת.

המחירון שלה משוקלל עם הק"מ והיד - 26,000 ~ (בהנחה שמדובר ב8 שס', לא 16).

ההבדל בין דינמיק ליות' הוא באבזור בלבד.

אבזור הדינמיק כסנטנדרט:

מזגן

הגה כוח

כרית אויר

אופציה: 2 כריות אויר

אבזור היות' כסטנדרט:

מנוע, גיר, הגה, מושבים

;-)

אופציה:

מזגן

זה לפי לוי יצחק.

לדעתי, תוספת הגה כוח וכרית אויר - שווה את הכסף.

לגבי האוטו שלו - 1000 מתחת למחירון, אם זה שווה - זה שיקול שלך ובהתאם למצב האוטו, כמו שכבר אמרתי - אל תתפשר על פחות ממצב מצויין.

על מכון בדיקה טוב יוכלו להמליץ אחרים טוב ממני.

פורסם

הקונה הקודם הבריז, אבל היום מצאתי אחר :-)

והלכתי לחפש פיאסטות. מצאתי אחת בבני ברק, שהנתונים שלה הם אלו:

Youth 1997 (נרשמה ב12/96 בכביש)

1.3 Liter

88 אלף ק"מ

יד שלישית, יד ראשונה היתה ליסינג.

כחולה.

מזגן

רדיו טייפ פשוט ביותר - נראה משהו שעולה איזה 100 שקל, והוא גם לא היה מכוון מבחינת התחנות (מוזר?)

מנסיעה באוטו, הוא נראה בסדר... עד כמה שאני מבין. מה שכן, רואים מקדימה דפיקות קטנטנות (של חניה), שזה עוד בסדר... מה שמוזר ברכב זה שלמוכר אין ניירת של טיפולים, בכלל, ושהאימובילייזר מנותק (הוא טוען שהתקלקל, ושהוא ניתק אותו). יד גם דהייה קטנה של הצבע בחלק האחורי של הרכב.

הוא רוצה 20 אלף, ומוכן לרדת ל19 בהתאם לתוצאות בדיקה.

מה דעתכם? לקחת לבדיקה?

תודה מראש...

אבי

• תוכן חדש...