Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אונו או טיפו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מהסיבות הבאות

1.יותר יפה

2.יותר קומפקטים(בשבילי זה יתרון)

3.יותר חסכונית(1100-1400 לעומת 1600)

4.לדעתי עם 1400 תגיע לביצועים יותר טובים מ1600 בטיפו

5.הזכרתי כבר שהטיפו מכוערת??

1. תגיד לי, אתה יודע איך נראית פיאט טיפו?

אני אזכיר לך.

tipo85k.jpg

ורק למקרה ששכחת, הנה פיאט אונו:

fiatunoi.jpg

אם תשים לב לפרטים, תוכל אולי לראות ש,

הן נראות אותו דבר!!

הטיפו נראית כמו אונו גדולה יותר. זה הכל. שתיהן קופסאות מרובעות ולא חינניות במיוחד.

אבל נמשיך.

2. יותר קומפקטית - נכון, האונו קטנה בהרבה ושוקלת איזה 250-300 קילו פחות. אבל היא גם פחות מרווחת ופחות בטיחותית (תכנון מיושן יותר, שנת 83 לעומת שנת 88 ).

3. חסכונית - נכון.

4. לדעתי, לא. אה, רגע, יש דבר כזה שנקרא נתוני יצרן, איזה קטע, מסתבר שהטיפו 1.6 באמת יותר מהירה מאפס למאה מהאונו 1.4, מי היה מאמין? צדקתי!! (אני אשאיר לך למצוא את נתוני היצרן בעצמך :p )

5. וואלה, הטיפו מכוערת? לא שמתי לב. האונו לעומתה, אחחחח, איטלקיה אמיתית!! העיצוב!! האיכות!! השם!!

זהו. אני מאוהב. :p

רוני, ב-כ-ל-ל לא ציני (או שכן)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה אונו???

1) חסכונית יותר בדלק

2) חלפים זולים יותר

3) ביטוח זול יותר

4) האונו הרבה יותר מוצלחת מהטיפו

5) מנוע הרבה יותר אמין מהטיפו

6) זולה יותר מהטיפו

אם בכל זאת תלך על הטיפו לך על דגם הדיגיטל

פורסם
מהסיבות הבאות

1.יותר יפה

2.יותר קומפקטים(בשבילי זה יתרון)

3.יותר חסכונית(1100-1400 לעומת 1600)

4.לדעתי עם 1400 תגיע לביצועים יותר טובים מ1600 בטיפו

5.הזכרתי כבר שהטיפו מכוערת??

1. תגיד לי, אתה יודע איך נראית פיאט טיפו?

אני אזכיר לך.

tipo85k.jpg

ורק למקרה ששכחת, הנה פיאט אונו:

fiatunoi.jpg

אם תשים לב לפרטים, תוכל אולי לראות ש,

הן נראות אותו דבר!!

הטיפו נראית כמו אונו גדולה יותר. זה הכל. שתיהן קופסאות מרובעות ולא חינניות במיוחד.

אבל נמשיך.

2. יותר קומפקטית - נכון, האונו קטנה בהרבה ושוקלת איזה 250-300 קילו פחות. אבל היא גם פחות מרווחת ופחות בטיחותית (תכנון מיושן יותר, שנת 83 לעומת שנת 88 ).

3. חסכונית - נכון.

4. לדעתי, לא. אה, רגע, יש דבר כזה שנקרא נתוני יצרן, איזה קטע, מסתבר שהטיפו 1.6 באמת יותר מהירה מאפס למאה מהאונו 1.4, מי היה מאמין? צדקתי!! (אני אשאיר לך למצוא את נתוני היצרן בעצמך :p )

5. וואלה, הטיפו מכוערת? לא שמתי לב. האונו לעומתה, אחחחח, איטלקיה אמיתית!! העיצוב!! האיכות!! השם!!

זהו. אני מאוהב. :p

רוני, ב-כ-ל-ל לא ציני (או שכן)

דבר ראשון התמונות שלך רק חיזקו את דבריי..דבר שניה באמת למה הציניות?? :?:

פורסם
למה אונו???

1) חסכונית יותר בדלק

2) חלפים זולים יותר

3) ביטוח זול יותר

6) זולה יותר מהטיפו

למה טיפו?

1) מרווחת יותר

2) הרבה יותר "אוטו" מהאונו

3) מהנה יותר לנהיגה

4) הטיפו הרבה יותר מוצלחת מהאונו

5) מנוע יותר חזק מבאונו

6) עולה כמו האונו אם לא פחות.

ול-NO NAME - איך בדיוק התמונות שלי מחזקות את טענתך? סםר לי במה האונו מרשימה יותר למראה מהטיפו??

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
למה אונו???

1) חסכונית יותר בדלק

2) חלפים זולים יותר

3) ביטוח זול יותר

6) זולה יותר מהטיפו

למה טיפו?

1) מרווחת יותר

2) הרבה יותר "אוטו" מהאונו

3) מהנה יותר לנהיגה

4) הטיפו הרבה יותר מוצלחת מהאונו

5) מנוע יותר חזק מבאונו

6) עולה כמו האונו אם לא פחות.

ול-NO NAME - איך בדיוק התמונות שלי מחזקות את טענתך? סםר לי במה האונו מרשימה יותר למראה מהטיפו??

רוני

1) מה הכוונה הרבה יותר "אוטו"?

2) לפי דעתי האונו הרבה יותר מהנה לנהיגה

3) מנוע חזק יותר על 300 ק"ג נוספים

4)האונו זולה יותר

ובקשר למראה נראה לי שכאן אתה צודק והאונו מפסידה.

פורסם

1) מה הכוונה הרבה יותר "אוטו"?

2) לפי דעתי האונו הרבה יותר מהנה לנהיגה

3) מנוע חזק יותר על 300 ק"ג נוספים

4)האונו זולה יותר

ובקשר למראה נראה לי שכאן אתה צודק והאונו מפסידה.

1) הכוונה, אתה מקבל יותר "אוטו" במחיר מאוד דומה. הטיפו גדולה ומרווחת יותר, מאובזרת יותר ברוב המקרים, אתה לא משלם יותר - ומקבל משהו יותר טוב. זה פשוט מאוד.

2) אני אומר מראש- לא נהגתי על הטיפו, כך שאין לי מושג אישי. ממה שקראת והבנתי מאנשים אחרים, הטיפו מהנה למדי לנהיגה בשביל קומפקטית מהדור הישן (יחסית). את הדבר הזה פשוט לא ניתן להגיד על האונו, שעליה כן נהגתי. אם תרצה, זה שקול לפונטו מול בראבה.

3) משקל נורמלי של אונו - כ-700-800 קילו, תלוי בגרסה. משקל של טיפו - כ-950-1150, תלוי בגרסה. כך שמדובר על באמת כ-300 קילו הבדל. מצד שני המנוע חזק יותר. הוכחה לכך היא נתוני האפס למאה, שהם דומים בשתיהן (אונו 1.4 מול טיפו 1.6). בגדול - מנוע גדול וחזק יותר, גם על מרכב כבד יותר בהתאמה, יאפשר ביצועים טובים יותר. כלומר עדיף 100 כ"ס על 1000 קילו מאשר 70 כ"ס על 700 קילו, מבחינת ביצועים.

4) האונו לא זולה יותר. בדוק את עצמך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זהו, אני מובס. קרעת אותי. שברת את כל טענותיי לרסיסים.

או שלא.

שאר הדברים שציינתי לא מעניינים? רק המחיר? חייב להוכיח לי שאני טועה? טוב נו, אם כך אז. בדוק את 94. ההבדל הוא של 1000 ש"ח בלבד לטובת האונו. 12700 לאונו 1.4 מול 13700 לטיפו 1.6

רוצה 93?

אונו 11500-12000, טיפו 12350.

רוצה 92?

אונו 10500-11000, טיפו 10500.

רוצה 91?

אונו 9300-10000, טיפו 9500.

ותן לי לגלות לך סוד, בשנת 90 הטיפו 1.6 כבר זולה יותר בכל מצב מהאונו 1.4!!!

ובכן, אם זה לא נחשב אצלך עסקה טובה (הטיפו, כמובן) - אז אני לא יודע מה כן. באותו מחיר אתה מקבל מכונית גדולה יותר, עם מנוע חזק יותר. (שלא לדבר על שאר היתרונות).

ותן לי להזכיר לך, שגם במחירים הללו, 2000 ש"ח הבדל זה לא נקרא הבדל. מספיק שהשוק של הטיפו יהיה חלש יותר (והוא באמת חלש יותר) והיא לא תימכר במחירון. מספיק ויהיה לה פאק קטן אחד או שניים, ותוכל לקנות אותה משנת 95 ב-14000 ש"ח ולא ב-16500. לכן תסלח לי, אבל הטענה שלך משוללת כל הגיון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני ממש נלחם בתחנות רוח כאן, מה?

נתתי לך דוגמאות מלוי יצחק של שנת 94 עד 90 שבהן האונו 1.4 עולה כמו הטיפו 1.6.

התייחסתי לטיפו דיגיטלי S, שהוא זול יותר מהדיגיטלי לא S (אין לי מושג מה ההבדל). בנוסף, התייחסתי רק לאונו 1.4 ולא ל-1.3.

אח"כ אתה מגיע ומראה לי הבדל של 400 ש"ח (עלות בדיקה במכון) בין הטיפו לאונו שנת 90, ועוד טוען שאתה צודק!!

אז אם זה עושה לך את זה, אני מסכים. ניצחת. כולם שומעים? יופי.

אני טעיתי!!

פיאט אונו 1.4 S70 בכל שנתון עולה פחות מטיפו 1.6 דיגיטלי או דיגיטלי S.

כמה פחות? בין 2000 ל-20 שקל פחות.

אכן סכום אדיר.

שים לב - באותו המחיר (כמעט, בהימנעות משיקולי שוק ומצב הרכב) מקבלים רכב גדול ומאובזר יותר, בטיחותי יותר, עם תכנון חדיש יותר, מנוע חזק יותר, ואיכות חיים עדיפה.

אבל זה בסדר. צדקת. אונו שנת 90 עולה 400 ש"ח פחות מטיפו שנת 90.

ובנוגע ל-2000 ש"ח הבדל - זה רק בדגמי 95. ובאותה המידה אני יכול להגיד שיש טעם לשים עוד 2000 ש"ח על הרכב הגדול יותר, המרווח יותר, המאובזר יותר, הבטיחותי יותר, והטוב יותר בכלליות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

1) נסעת פעם בטיפו?

2) הייתה לך פעם טיפו?

התשובות הן לא.

בתור אחד שהיה לו טיפו 1.6 וכרגע יש לו אונו אני אומר שהאונו הרבה יותר טובה ,הטיפו זה פשוט לא זה. החלקים שלה יקרים יותר היא הרבה פחות אמינה ובתור בעלים בעבר של טיפו אני אומר לך שהיא בילתה במוסך יותר מאשר על הכביש.

בקשר לנתוני 0-100 האונו יותר מהירה.

אונו 0-60MPH -11.1

טיפו 0-60MPH-12.4

נ.ב

לא סתם האונו זכתה בתואר מכונית השנה והטיפו לא זכתה בשום דבר.

פורסם
1) נסעת פעם בטיפו?

2) הייתה לך פעם טיפו?

התשובות הן לא.

בתור אחד שהיה לו טיפו 1.6 וכרגע יש לו אונו אני אומר שהאונו הרבה יותר טובה ,הטיפו זה פשוט לא זה. החלקים שלה יקרים יותר היא הרבה פחות אמינה ובתור בעלים בעבר של טיפו אני אומר לך שהיא בילתה במוסך יותר מאשר על הכביש.

בקשר לנתוני 0-100 האונו יותר מהירה.

אונו 0-60MPH -11.1

טיפו 0-60MPH-12.4

נ.ב

לא סתם האונו זכתה בתואר מכונית השנה והטיפו לא זכתה בשום דבר.

אין לי בעיה עם הטענות האלו. מכיוון שלא נהגתי בטיפו (וציינתי את זה) אני לא מדבר עליה כאילו כן נהגתי. ציינתי שהיא מרווחת יותר (עובדה), בטוחה יותר (אפשר להתווכח, אבל עדיין...) וכן כי לפי אנשים אחרים וקריאה - היא גם נוחה ונעימה יותר, שלא לדבר על מהנה יותר (זה לא קשה).

בנוגע לביצועים - עכשיו במבט מפרקרס - אתה צודק. במקום אחר ראיתי נתונים שונים לטיפו, אבל חפיף.

בנוגע למכונית השנה, להזכירך - זאת אונו!! (הקופסה הזאת, שנראית בדיוק כמו טיפו, רק קטנה יותר :p )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני שמח שאנחנו מסכימים :p

ולסיכום : אם אתה מחפש מכונית מרווחת יותר ובטוחה יותר אקטיבית ומאובזרת יותר לך על הטיפו, אבל אם אתה מחפש מכונית אמינה יותר וגם קצת יותר ביצועיסטית וקומפקטית האונו תעשה את העבודה בצורה טובה יותר מהטיפו.

פורסם
אני שמח שאנחנו מסכימים :p

ולסיכום : אם אתה מחפש מכונית מרווחת יותר ובטוחה יותר אקטיבית ומאובזרת יותר לך על הטיפו, אבל אם אתה מחפש מכונית אמינה יותר וגם קצת יותר ביצועיסטית וקומפקטית האונו תעשה את העבודה בצורה טובה יותר מהטיפו.

מסכים לרוב אלו. (אמינות אני לא יודע, אבל כמו שאמרת - לך יש ניסיון בעניין).

א-ב-ל אני עדיין חושב שבתור עסקה טובה ותמורה למחיר - הטיפו עדיפה בהרבה. זה פשוט, באותו מחיר מקבלים הרבה יותר אוטו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...