ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכווווווולללםםםם מצאתי למכירה את אהבת חיי סיויק VTI :Fade-color אני אקצר. שנת 94 יד 6 155.000 ק"מ מקורית המוכר אומר 169 כ"ס המוכר אומר שאשתו נסעה ברכב ופגעה במדרכה והנזק שנעשה הוא שהלכה ציריה ימנית חלק קטן הצד הימני של הפגוש והג'נט התעקם. הוא רוצה עליה 47K כשהמחירון הוא 45K. ואמר שהמחיר גמיש בהתחשב בתאונה. האם כדאי להכנס לזה?? יש לי כבר סיביק שנת 97 1.4 אני אוהב את הרכב אבל אני חייב יותר כוח והרבה
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
בעד ונגד, שנת 93, לא טורבו. כדאי או לא..
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לכל היודע פרטים על הרכב וכוו וכוו.. תודה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מחפש כבר די הרבה זמן פיג'ו 106 .. מצאתי היום אחת אדומה.. יפהפיה.. שנת 95 - 1400 ידנית! יד שנייה, 155 אלף קילומטר שמורה רצח.. בלי שום מכה.. היא נמצאת במגרש.. המוכר אומר שהיא ללא תאונות, ללא שסי כלום.. שאני חופשי יכול לקחת אותה לבדיקה יש לה גם חלונות חשמליים, ואזעקה מה אתם אומרים? שווה?
הודעה אחרונה מאת AMOS, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאבא שלי GMC שנת 96, האמת שלא עושה בעיות בכלל ונוסעת תותח אבל צריכת דלק קצת גבוהה וגם הוא רוצה גיוון. בכל אופן הוא לא מוכן להתפשר על הנוחות של אוטו גדול, לכן הוא מחפש GMC יותר חדשה (שנת 98 שהיא השנה האחרונה שייבאו מכונית נפלאה זו לארץ), מאחר שהוא לא מצליח למצוא הוא כבר וויתר על הרעיון של הGMC והוא מחפש עכשיו מכונית מסחרית או ג'יפ. הדרישות שלו מהאוטו: 1. לפחות 7 מושבים. 2.אוטומט. 3. לפחות 150 כ"ס עדיף יותר (לGMC יש 190 סוסים). 4. עדיפות לטורבו דיזל (כמה שיותר כח וצריכת דלק פחות רצחנית - הGMC עושה משהו כמו 4 ל-1 בעיר - 1500 שקל בחודש על דלק טירוף!). 5. שנה חדשה יחסית - מינימום שנת 98. 6. קילומטרז' לא רצחני ( הGMC עשתה כבר משהו כמו 250K). אודה לכל …
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם! אני חדש פה. אני מעוניין לקנות רכב אבל לא יודע מה. יש לי תקציב של 35 אלף ש"ח והרכב מיועד לנסיעה מירושלים לרמת הגולן ובחזרה פעם בשבוע. חשוב לי אמינות ובטיחות. תודה!
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
זהו! נמאס לי להתחנן להורים שלי.. אני רוצה לקנות אוטו משלי.. מחפש משהו זול..העיקר שיגיע לביצפר..
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
רכב עד 25K
מאת RACEPAK- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אבא שלי מחפש רכב לעצמו הוא רוצה לאנסר שנת 92 אמרתי לא שלדעתי יותר כדאי לו לקנות הונדה סיוויק 91 (שפיץ) מה לדעתכם יותר כדאי מבחינת: ביצועים, צריכת דלק , כ"ס , אמינות , חלקים? תודה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני צריך כמה תשובות קטנות לשאולת על פיאט פונטו HGT , מקווה שכל האחרים פה באתר שיש להם את האוטו יכלו לעזור לי. א) השאלה הראשונה שלי והיא חשובה היא צריכת דלק של האוטו. כמה בערך האוטו צורך בנסיעה רגוע לא מאומצת עם מזגן החלפת הילוך כל 3000 סל"ד גג. וכמה הוא צורך בערך בנסיעה מאומצת.. משיכת הילוכים וכו'. ב) ובערך מה האמינות לטווח הארוך של 5 שנים לפחות של האוטו. הכוונה לאוטו חדש מהחברה וכנראה שמודל 2004 הדגם החדש. ג) אם יש למישהו חוות דעת על הדגם החדש חוץ מזה שחיצונית הוא לא נראה משהו. סעיפים כמו התנהגות , איבזור , ביצועים. דברים כלאה. ד) ואיך הנוחות הפנימית של האוטו ... כלומר האם משפחה של ארבע אנשים בערך יכולים להסתדר טוב באוטו ... ועד כמה שת…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש בפורום... אני ועוד 3 חבר'ה רוצים לקנות אוטו ביחד... מכיון שאנחנו לא מסביון, אנחנו יכולים להרשות לעצמנו אוטו של בערך 5 אלף... ומכיון שאנחנו גרים בי-ם אנחנו צריכים אוטומט, כי עם הפקקים שם והעליות נצטרך להחליף קלאץ' כל חודשיים.. כמה בירורים והגענו למסקנה שהכי נורמלי שאפשר להשיג זה פג'ו 309... מצאתי שניים נורמליים, הראשון - מוכן למכור לי 309 SX שנת 88 ב-3000 שקל (ורמז לי שאני אוכל להוריד אותו ל2000) (לא ראיתי ת'אוטו) הבעיה היא שהוא ידני, ומהילוך רביעי לשלישי הוא חורק... האמת שכחתי לשאול אותו על הקילומטרז' למרות שזה בכלל לא משנה, כי הוא סיפר לי שיש סדק במנוע ונוזלים מים כלשהם (אני לא יותר מדי מבין) ושצריך למלות מים כל יום במנוע …
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי אני מעוניין לרכוש את אחד הרכבים הללו , משהו כמו שנת 98 . רציתי לשמוע ממכם האם יש לסקסו נחיתות מסויימת מול ה 106 , מה ההבדלים בניהם , ובעיקר מה שאני שומע לא מעט ואני לא יודע כמה זה מדויק - האם יש לסיטרואן בעיות אמינות - ובעיקר לסקסו ? איך היא מבחינת אמינות מול ה 106 ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
בדיקת שילדה
מאת איגי- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, יש לי חבר שמעוניין לבדוק רכב לפני קנייה, פיג'ו 306 קבריולט, מנוע 1.8, גיר אוט', שנת 95. הרכב הנ"ל עבר תאונה כלשהיא אך לא ידוע מה חומרת הפגיעה. בעל הרכב לא הציג עד כה קבלות ורישומים על תיקון התאונה, הוא רק ציין שחלה לרכב ירידת ערך בשווי של 3%. חבר שלי לא מעוניין לקחת את הרכב לבדיקה במכון מאחר ומהבדיקה האחרונה שהוא ביצע לרכב דומה במכון, הוא לא היה מרוצה, מהבחינה הזו שלא היה ברור לו מתוך הטופס איזה מהריג'קטים היה כיסוי תחת ואיזה לא, ומה חומרתו של כל ריג'קט, וזה עוד אחרי שיחה שלו עם הבוחן. לפי מה שהבנתי לגבי הרכב הנ"ל הוא מעוניין לבדוק היטב את נושא השילדה בעיקר, מאחר והרכב הוצע לו במחיר מפתה. אני לא ידעתי להציע לו מקום לבדיקה כזו, חוץ מאולי איזה פחח מזדמן…
הודעה אחרונה מאת איגי, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דוד שלי רוצה לקנות עכשיו יגואר עכשיו השאלה העיקרית היא האם יש ליגואר בארץ מוסכים טובים שיודעים איך לטפל בה ולא כל כניסה למוסך היא "אוברול" בגלל שהם לא יודעים איך לטפל בה? והאם בכללי יגואר הוא אוטו אמין? תודה
הודעה אחרונה מאת $jaguar$, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בחיפושיי אחרי רנו קליאו הגעתי גם לחברות השכרה. אחת מהחברות הגדולות הציעה לי רנו קליאו שנת 2002 1.4 ידני עם 73,000 ק"מ. הם הציגו לי בדיקת רכב של מכון קומפיוטסט רמלה שממצאיה העיקריים: 1. נזילת שמן במנוע 2. נזילת שמן בגיר 3.תקוני מרכב- נזק בתא מנוע (כנראה תוקן כבר כי לא ראיתי), הוחלפה כנף, קצת שריטות החברה התחייבה לתקן את כל הליקויים, ונותנת שנה אחריות על המנוע והגיר. שאלותי הן: 1. האם התקלות המפורטות כאן הן משמעותיות ביותר כך שגם לאחר תיקון לא כדאי להתעסק איתן? 2. כמה לדעתכם ראוי להוריד על נזקים כאלו? החברה הורידה לי 5000 ש"ח מהמחירון המשוקלל 3. האם מישהו מכיר את מכון הבדיקה הזה (קומפיוטסט רמלה)? האם אפשר לסמוך עליו או שלהתעלם ולא להתייחס לשום דבר חוץ מ…
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם, שמי צביקה ואני חייל משוחרר טרי המחפש אוטו. הדרישות שלי מהאוטו: מחיר: עד 20,000 ש"ח שנה: מינימום 95' מנוע: מינימום 1300 סמ"ק הילוכים: ידני אני מבקש שתתנו לי אפשרויות ריאליות למכוניות בעל מפרט זה. בתודה מראש, צביקה
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום....הייתי מעוניין לדעת על האמינות של האוטו ,עלות מוסכים,חלקים,ביטוח(גבוהה,בינוני,נמוך) הכל יחסית כן... ומה בכלל דעתכן על האוטו הזה שנת 95 נגיד 1.4 אוטומתי...זה שזאת קורסה מחופשת שמעתי...האם יש למישהו משהו להוסיף?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם ככה קודם כל אני משה ואני מבקר כאן בפורום מידי פעם שאני יוצא לחמשוש מהצבא אז ככה היות ואני חייל יש לי תקציב לרכב עד 8,000 ש"ח רציתי לדעת אולי יש מישהו שיכול להמליץ לי על רכב נחמד במחיר הזה שלא יעשה הרבה בעיות אני יודע שזה נשמע קצת לא הגיוני אבל בכל זאת ועכשיו לשאלה שכן שלי רוצה למכור לי סובארו שנת 87 קופה שעשתה 290.000 ק"מ ב 6.000 יד 3 פרטית מצב קוסמטי מעולה לגבי מצב מכני לא יודע השאלה היא האם כדאי ??? ואנשים תנו תשבות מקצועיות בבקשה אם לא כדאי אז למה? תודה לכל העוזרים נ.ב אם מישהו מעונין למכור רכב בסכום שאני נותן נא רשמו מפרט של הרכב ואם מישהו מכיר אתרים טובים שיש שם רכבים למכירה בסכום שאני מבקש תכתבו לי בבקשה תודה שוב משה * הודעתך נערכה, ל…
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
דודה שלי רוצה לקנות רכב חדש("מנהלים"), כרגע יש לה קורסיקה 94 והיא די מרוצה ממנה, מהנוחות ומהכוח (:mm_tongu: ). הייתה תקופה שהיא התאהבה בוקטרה אבל המחיר עצר אותה מלקנות אותה בינתיים. עכשיו היא שוב עם חשק להחליף רכב. הדרישות: נוחות(טוענת שהקורסיקה מ-א-ו-ד נוחה לה), ביצועים(סבירים, לא ספורטיביים),אמינות, אבזור, סחירות. בערך לפי הסדר הזה מבחינת עדיפות. מבחינת מחיר: 140K-150K ורק אם חייבים או אם תהיה סיבה מספיק משכנעת אפשר לכיוון 170K. היום,פתאום, היא שואלת אותי מה דעתי על האלארו. - ניסיתי להוריד אותה מזה, כי זה נראה לי מיותר ולא כ"כ משתלם, הסחירות גרועה, ויש עסקאות יותר משתלמות. חרשתי ועשיתי השוואות(מעודכנות, כי עשיתי את זה בשבילה גם לפני חצי שנה) וכרגע א…
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
קליאו או 206?
מאת noamsh- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש כבר די הרבה זמן אחר קליאו 1400 ידנית משנת 2000 ולא מוצא. לאחרונה הציעו לי לבדוק גם בקשר לפיג'ו 206 1400 ידנית למרות שמחירה גבוה ב 8000 ש"ח. האם יש ל206 בדגם זה יתרונות מהותיים על פני הקליאו שמצדיקים את ההשקעה? מה לגבי סחירות? האם הייתם ממליצים על עוד רכבים בנישה הזו של 1400 (יותר נכון לא 1200 ולא 1600) עם אמינות, נוחות גבוהה, ולא בזבזניים?
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם אפשר לקבל חוות דעת על הדגם של האוטומט ידוע לי שהאוטומט הוא רק מנוע 1800 האם ההבדל בין 1800 למנועים קטנים יותר הוא גדול ? אם מישהו יודע כמה ק"מ הדגם הנ"ל עושה לליטר ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 8 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום..... אני שמח לבשר לכם שביום ראשון הקרוב, לא רק שאני משוחרר מצה"ל שלוש שנים, אימא שלי (ואני ואחי גם כן) אמורים לקבל את הרכב החדש. סיאט איביזה 2004 רציתי לשאול: מה הכי חשוב לבדוק לפני שחותמים על זה שקיבלנו את האוטו...? הורדתי מהאתר נטקאר דף עם הנחיות אבל אולי יש לכם עוד כמה עצות, מניסיון אישי... אני מקווה שהכל יהיה בסדר, אבל ממה שהבנתי בנוסף לרדיו דיסק והאזעקה שאנחנו מקבלים מתנה, מתקינים לנו קודן (בתשלום מופרז!450 שקל..) ... וזה ממש לא מתאים לי (אבל אין ברירה - הביטוח מחייב לגבי כל אוטו חדש) כי קראתי פה בפורום על הרבה בעיות שזה גורם... שבת שלום סער
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש רכב, כדי לקחת עלי פרוייקט עצמאי, ולשפץ אותו, משהו שיהיה זול ככה בסביבות 10k פחות או יותר.(ועדיף פחות) עכשיו חשוב שזה יהיה רכב שקל יחסית לשפץ אותו, ושיש לו שוק לשיפוצים(קיטים, וחלקים שאפשר להרכיב לו...) אשמח לכל ההצעות. כמו כן, באיזה צורה כדי לשפץ כל רכב שאתם מציעים ומה להשים לו... תודה
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
-
- 21 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
למכר שלי יש בעיה. יש ברשותו רנו מגאן אוטומטית שנת 97 עם 80 אלף ק"מ. האוטו מתחיל להראות את אותות הגיל וכן הוא עבר תאונה מלפנים (קצה שלדה - קורה רוחבית). הוא יכול לקבל קיה ריו חדשה שנת 2004 מהחברה ולמכור את המגאן. אבל הוא לא בטוח מה לעשות. חשבתי איך לייעץ לו אבל זה ממש קשה. מצד אחד הקיה תתן לו שקט נפשי, תעלה כ-2000 ש"ח לחודש ולא גרוש יותר. מצד שני היא מכונית נחותה בכל מובן מהמגאן, אני בטוח בזה. אבל הוא נוסע כ-25000 ק"מ בשנה והמגאן תתיישן אפילו יותר מהר ככה. עלויות האחזקה שלה יהיה דומות מאוד (כ-2000 שקלים בחודש, בהנחה ואין תקלות משמעותיות). בנוסף - כנראה יהיה לו קשה מאוד למכור אותה אם הוא הולך על הקיה. אולי יש לכם רעיונות שלא חשבתי עליהם... …
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עוד סיפור של הטעייה (לא ברור אם מכוונת) עמדתי לקנות רנו קליאו 2001, יד שנייה כשבעברה השכרה. בדרך כלל לא הייתי שוקל את זה טבל הקילומטר'ז באופן מפתיע היה 19,000 ק"מ והמחיר די טוב. הלכתי לראות- נראה בסדר גמור. כבר קבעתי שנלך מחר למכון בדיקה. התקשרתי למוסך המורשה שטיפל ברכב לקבל היסטוריית טיפולים, ולהפתעתי הם סירבו (למרות שבעלת הרכב התקשרה לאשר). ביקשתי שמנהל המוסך ייצור איתי קשר. בקיצור- מנהל המוסך מתקשר, וביקשתי ממנו לבדוק רק שאין שום דבר חריג, כשפתאום הןא מגלה במחשב להפתעתו שמופיע לרכב גם רישום מוזר של 81,000 ק"מ. זה גירה גם כנראה את הסקרנות שלו והוא התחיל לחטט בתקשורת הפנימית (לא מופיע בספר הרשמי) וגילה שמתי שהוא הוחלף לוח השעונים כך שהקילומטרז' אופס. הקילומטרז' ה…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רכב שלא יעבור את ה 15K שהולך לאכול הרבה אבק..זאת אומרת רכב ראלי (שלא יעשה גם טסטים..) שיעבור כלוב חיזוקים וכו' וכו', מה הייתם קונים ? 205 GTI (אפשרות..עם שאסי אבל לא רצני מכה קטנה אפשרי נראה לי) 205 רגילות וכו' תשכחו מזה. הכוונה היא להכי הרבה שילדה ובהכי הרבה פחות כסף? (זאת אומרת רכב שמתנהג טוב בכביש עם אחיזה טובה) בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המלצה למכונית בשביל חבר תקציב 45-50 K תנאים 1פוזה 2צריכת דלק סבירה בערך 10 ל1 3מהירה עם מנוע טוב ופוטנציאל לשיפורים הוא חושב על BMW כמו אצלי או 320 או 318 בין השנים 95 -94 הכסף רק ל אוטו לא כולל ביטוח יש מספיק כסף לתחזוק
הודעה אחרונה מאת ScrewedUp, -
- 9 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
סתם משהו שמציק לי קצת עכשיו כשאני מחפש רכב משומש ... למה בעצם נהוג שאני ( הקונה ) נדרש לשלם על בדיקת הרכב לפני קנייה ? אני למשל חזרתי מ3 שנים בבלגיה , ושם לדוגמא נהוג שמי שרוצה למכור רכב , חייב להוציא לו תעודת כשירות ( control technic) , משהו מקביל לבדיקה שמבצעים פה במכוני בדיקות, ואשר בלי זה הוא אינו יכול למכור את רכבו. נראה לי שזה מאוד יקל על שוק המשומשות כאן.
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן. אני עוומד לרכוש רכב בתקציב של 30K. חשוב לי שהרכב יהיה מהנה לנהיגה ושאני "יתחבר אליו" ולכן אני מדבר על הפיגו. אני לא מתפתה לדגמים הספורטיבים בגלל עלויות אחזקה וקניה. מה שאני בעצם שואל הוא מבחינת אמינות ואחזקה - לקנות 106 ( XS בשאיפה או XR ) או 205 אבל משנתון יותר חדש ?
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
או.קי, ירדתי מה-XSi כי לא יכולתי למצוא אחת כזו. כעת אני בבעיה: הייתה לי פונטו 98, שעשיתי לה את המוות ומכרתי אותה, כיום אני מחפש רכב זול יותר-עד 20K, שתוכל לעמוד בקצב הנהיגה שלי... למישהו יש הצעות???
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מחפש רכב, לא חדש, שיהיה בטיחותי וגדול אבל שיהיה גם ספורטיבי! למישהו יש הצעות???
הודעה אחרונה מאת White-Night,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 838 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- נירו72
- avargel
- פינדר
- שביט
- flytomars
- yovel673
- nio
- רוברטמלכין
- itaysamurai
- asix
- garay