ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,517 נושאים בפורום הזה
-
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
רכב אוטומטי בלבד, בסביבות ה- 50,000 שקל, בסביבות שנת 99 עדיף מנוע 1600, 4 דלתות. אני מלבטת בין פונטו, 206, 306, רנו מגאן...... משהו טוב, אמין, שלא יהיה במוסך כל שני וחמישי... HELP תודה !
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת falul, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שוקל לרכוש את הרכב האמור (35 אלף ש"ח). לא שמעתי עליו מימי - אשמח לטיפים... תודה
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחר שמאסתי בפונטו שלי אני חושב לעבור לצרפתיה קצת יותר חמה (אני רוצה להנות קצת ולקחת קורסים לנהיגה מתקדמת), התקציב 40 אלף ש"ח. יש לי קצת התלבטויות, אני רוצה 205 GTI מהשיקולים שהוא זול לקניה וישאר לי כסף להשקיע בו ובי בנהיגה מתקדמת, מה שמפריע לי זה הפלסטיקה הישנה של הרכב וזה לא נראה ממש מהודר כמו שאני רגיל לרכבים חדשים יותר. מצד שני חשבתי ללכת על 106 XSI (לא שאני מוצא כזאת למכירה) אבל אותה אני רוצה בשנתון של 96 עם מנוע 1600 והבעיה איתה שהיא הכי חלשה מבחינת כוח ואני מניח שמכויילת פחות טוב משאר האחיות שלה, מה שאהבתי בה זה שהיא מהודרת והפלסטיקה הפנימית כן עונה על הציפיות שלי. עכשיו לשאלה מה אתם אומרים, יש אפשרות לשלב בין השתיים בתקציב שיש לי? אני יודע שנכנס לי 106 GTI …
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני צריך את חוות הדעת שלכם החלטנו ללכת על אימפרזה : שנת 2002 ק"מ 50,000 נפח מנוע 1.600 מחיר: 80,000 ש"ח מה דעתכם על הצעה זו ? בתודה TempesTo
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
בעיון בY-NET מצאתי את ההודעה הבאה-נראה מציאה לא?? http://www.ynetcenter.co.il/levad.asp?z=c&tz=usedcar&nkotcd=568751
הודעה אחרונה מאת דן 4, -
אוטו ספורט ב110K
מאת lira- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכל האנשים שאלתי היא: איזה אוטו ספורט קופה בלבד הייתם קונים במחיר של עד 110. הצעתי היא פיאט קופה 98 טרבו ולהוסיף עליה קצת שיפורים למנוע וכו' אני יודע שהיא תספק 220 כ"ס ותיתן 6 שניות מ 0-100 תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת lira1, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
תמליצו האם כדאי לקנות רכב מעוקל במחיר עשירית מהמחירון ? במה זה כרוך והאם ניתן לבטל את השעבוד ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי ,אתמול בלילה היה לי ולאלעד אר אס איי ויכוח דיי ארוך... הוא מעדיף ת' RSI אני מעדיף ת'XSI מה דעתכם? מי מכונית ספורטיבית טובה יותר? לירן
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
שנת 2002 שווה בביצועים ל 2003? {2003 6.8 למאה 200כ"ס 6 הלוכים ...}
הודעה אחרונה מאת lira1, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה ההבדלים בין סיאט איביזה סיגנו לאיביזה סטלה? במחירון יצחק לוי (בחלק של התוספות) אפשר לראות שההבדל היחידי הוא ב 2 כריות אוויר.. זה מצדיק הפרש של 5,000 שקל בין שני הדגמים?
הודעה אחרונה מאת יגאל, -
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, היות ואין לי מושג מה הדברים העיקריים שבודקים במכוני הבדיקה- בגלל שאף פעם לא הייתי ממש בבדיקת של רכב לפני קניה/מכירה - רציתי קצת הסברים על דרך /צורת הבדיקה. אני יודע למשל שדבר עיקרי זוהי הקומפרסיה של המנוע, ופגיעות בשילדה/בודי... מה הכי חשוב? על כל דבר יש ריג'קטים? (הערות) ? כי מצד אחד מובן לי שזה מן כסת"ח של אותו מכון נגד תביעות וכו'... ד"א: אם הנושא הזה נטחן באתר אשמח אם תפנו אותי ללינק... כי לא ממש מצאתי איפה ביי סער
הודעה אחרונה מאת kompy, -
רכב עד 80 אלף 1 2
מאת aortal19- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אבא של ידיד שלי מחפש רכב יפני שנתון מ2001 עד חדש אוטומט,מנוע 1600,ושתיהיה מרווחת בפנים.משפחתית. מה עוד?
הודעה אחרונה מאת aortal19, -
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כמו שאתם בטח יודעים יש לי בורה V5 2.3 שנת 2000 ואני רוצה להחליף אוטו אני חושב על משהו כמו:אודי A3 האם כדאי?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה עדיף מבחינת כוח ומהירות אחזקה טיפולים אמינות??? אני חדש פה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום רב ! מה דעתכם על הרכב הנ"ל האם הוא מוצלח ? הוא נמחר בזול כחדש ,האם התגבשה דעה לגביו כבר? הדרישות הם רכב ליחיד נסיעות קצרות של 40 -30 קמ ביום . מה המומחים אומרים ? תודה על העזרה!!
הודעה אחרונה מאת בטאמן 16V, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חבר'ה, אני מתבלט בין מספר רכבים ואין לי את הידע להחליט ביניהם. הדגמים הם : סקודה ניו-פיליסה, 1600, שנת 2000, בסביבות ה-100,000 ק"מ יונדאי לנטרה / ארנט, 1600, שנת 1996, בסביבות ה-100,000 ק"מ אני מחפש ברכב : 1. שיהיה אמין (בלי הרבה הוצאות על תיקונים כל הזמן). 2. שהתצרוכת דלק שלו תהיה נמוכה. 3. בסביבות ה - 20,000 שקל ועד 33,000 4. רכב קטן/משפחתי לא עקרוני. אשמח לכל עזרה... אם למישהו יש דגם אחר להציע זה גם טוב. תודה תודה ערן סקאל.
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פיג'ו 306 שנת 95,XN,לבנה,יש להחליף תותבים של המשולשים הקדמיים,קלאץ',מנוע שורף שמן, בולמים די בסוף חייהם,כל השאר סבבה-מחיר מחירון 30,000-יש ברכב כרית אויר,מזגן מקורי מקפיא ולוהט בחורף,הוחלף ראדיאטור חדש+כל המערכת של צינורות המים. תאונות-מכה קטנה מאחורה,מקדימה,הדלתות-הקדמית של הנהג והאחורית-קיבלו מכה ותוקנו. בכנף הקדמית הימנית יש מכה לא רצינית ממישהו בחנייה... זהו בעיקרון... כמה אפשר לקבל עליו?
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב מומחים! אז ככה יש בסוכנות מסויימת 206 xr מהשכרה מודל 03 1400 ידנית אבל הקלומטרז מאוד גבוה... כמעט 50k שמוכרים אותה ב 70k עכשיו הם נותנים שנה אחריות וגם מתחייבים לקנות את הרכב בחזרה . זה מאוד מפתה במיוחד שהם מתחייבים לקנות את הרכב בחזרה במחיר מחירון. מה אתם אומרים ? תודה! נ.ב תסלחו לי אבל אני בזמן הקרוב אשאל המון שאלות כי אני בתהליך קניה ולא אין לי מושג מה אני רוצה ...
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חבר טוב שלי זה עתה הוציא רשיון וסיים את תקופת המלווה שלו, כרגע הוא נוהג על הרכב של הוריו (חריזמה 2001) והוא מעוניין ברכב פרטי. התקציב שלו הוא עד 25K, הוא מחפש משהו עם מראה צעיר פחות או יותר, זול לתחזוקה, או לפחות- שהתחזוקה שלו לא תהיה בשמים. הכיוון הוא קומפקטיות. הוא שאל דעתי על סיאט איביזה שנת 95/6, מה שנכנס בתקציב, איך האוטו? שווה קנייה? הצעות אחרות ? אני הצעתי לו ללכת יותר לכיוון של 205... מה אתם חושבים? המון תודות.
הודעה אחרונה מאת Cava, -
SKODA SUPERB
מאת אריק ח.- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לאבא שלי יש היום ניסן פרימרה. הוא מעונין להחליף את הרכב והוא חשב על הסופרב. מישהו מכיר / נסע / ראה / שמע עליה משהו ? מי המתחרות בקטגוריה שלה ? תודה אריק
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מה הקילומטרז' הממוצע/מומלץ לרכב פרטי מודל 2000? (יד ראשונה) כמוכן, האם במצב השוק היום מחיר המחירון הוא אכן משהו שניתן להתעקש עליו? במיוחד אני מתייחס לרנו קליאו
הודעה אחרונה מאת falul, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברה אני רוצה לקנות איביזה 99 clx תוכלו לפרט לי על האוטו בבקשה?
הודעה אחרונה מאת yair22, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש כאלה שאומרים שיש להם ים בבעיות ויש כאלה שאומרים שהרכב נותן תמורה והוא די סביר.
הודעה אחרונה מאת beresford, -
ראיתי אתמול רכב מהסוג הזה נוסע ליד רעננה ועליו מודעת למכירה. המראה שלו היה די מעניין... למישהו יש פרטים לתת על הרכב הזה
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אבא שלי מתכנן להחליף בקרוב את המכונית שלו לאחת מהבאות: Audi A6 מנוע 3.0 BMW סדרה 5 החדשה (מספר 530 אם אני לא טועה) או Volvo S80 T6 (מנוע 2900 ומשהו עם 2 מדגשי טורבו) דיברנו עם מישהו בקשר לוולבו והוא אמר שבגלל המדגשי טורבו, ואיכות הדלק הירודה בארץ האוטו מבקר הרבה במוסכים בגלל השילוב הגרוע בין השניים שיוצר המון תקלות.. בקשר לAudi, לאבא שלי יש עכשיו עם מנוע 2.4 והוא מאוד מרוצה ממנה בקשר לBMW היא גם אופציה.. רק שכל דבר הכי קטן זה "תוספת" (גם דברים שמגיעים בסטנדרט באודי) ולכן היא יוצאת הכי יקרה, השאלה אם היא שווה את הכסף? תודה מראש! *אפשרות גם להצעות אחרות בתקציב העומד על 400-450 אלף שקל חובה להיות אוטו ייצוגי, לכן ג'יפים ו/או מכוניות…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברה מה אתם אומרים על המכונית הזאת?(96)
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום רב לכולם! ההתלבטות האחרונה לפני הזמנת מכונית החברה מליסינג. כבר קיבלתי חוות דעת שונות בפורומים אחרים והן היו לי לעזר רב. אחרי שדפדפתי בפורום כאן והתרשמתי לטובה מהנושאים והתגובות, מעניין אותי מאוד לשמוע את דעתכם בנושא. בעוד מספר ימים עלי להחליט סופית איזה רכב להזמין. האוטו ישמש אותי בנסיעות יום-יומיות לעבודה וחזרה (כ-300 ק"מ בממוצע לשבוע, נסיעות עירונית ובין-עירוניות). בנוסף, זה חייב להיות אוטו משפחתי לשני מבוגרים ותינוק. שיקולי צריכת דלק והוצאות שוטפות - לא רלוונטיים, מפני שהאוטו בליסינג תפעולי. אני כמעט סגור על מאזדה 6. מה שמציעים לי בקבוצת מס 3 זהו מאזדה 6 הבסיסית (2.0 ברמת גימור Executive). אם לא המאזדה, אז זהו הונדה סיוויק LS מקבוצת מס 2. ז"א השיקול הוא …
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה להתחיל לחפש ברצינות 106 XSI שנת 96 מנוע 1600 או S16 שנת 97, השאלה היא איפה אתם חושבים שהכי טוב לחפש כאלה מכוניות? יש לוחות מסויימים באינטרנט? עיתונים מיוחדים? אני מכיר את לוח פוקוס, האם יש עוד מקומות שכדאי לחפש שם? תקציב 40 אלף ש"ח (אם נכנס במסגרת התקציב מכוניות אחרות בסגנון שלא ידעתי אז תציעו)
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 1 תגובות
- 981 צפיות
אני מתעניין ברכישת רכב דייהו נקסיה 1996 GTX ורציתי לקבל חוות דעת על הרכב, האם הוא אמין או בעל הרבה תקלות? וכדומה ואם יש בעיה להשיג לו חלקי חילוף. תודה.
הודעה אחרונה מאת Guy,
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 179 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Camaro 92
- gadik6
- orsh99
- guccii800
- yahaga
- BoazB11
- Zorly
- matan_mil
- יבגניפ
- gpm11
- גולדן191
- avizaz