Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם משהו שמציק לי קצת עכשיו כשאני מחפש רכב משומש ...

למה בעצם נהוג שאני ( הקונה ) נדרש לשלם על בדיקת הרכב לפני קנייה ?

אני למשל חזרתי מ3 שנים בבלגיה , ושם לדוגמא נהוג שמי שרוצה למכור רכב , חייב להוציא לו תעודת כשירות ( control technic) , משהו מקביל לבדיקה שמבצעים פה במכוני בדיקות, ואשר בלי זה הוא אינו יכול למכור את רכבו.

נראה לי שזה מאוד יקל על שוק המשומשות כאן.

פורסם

אני למשל חזרתי מ3 שנים בבלגיה , ושם לדוגמא נהוג שמי שרוצה למכור רכב , חייב להוציא לו תעודת כשירות ( control technic) , משהו מקביל לבדיקה שמבצעים פה במכוני בדיקות, ואשר בלי זה הוא אינו יכול למכור את רכבו.

כמות בקומבינות שדבר כזה יגרור בארץ שלנו היא אסטרונומית .

פורסם

אתה בטח צודק , אבל גם ככה כל המכוני בדיקה האלה רחוקים מלהיות ישרים...

בכל מקרה אפשר שתיהיה איזה שהיא בדיקה סטנדרטית שמוכרים יצטרכו לעשות, וככה לפחות יהיה לך עוד נתון בתור קונה להתחשב בו , לפני שאתה מוציא 400-500 ש"ח ...

פורסם
אתה בטח צודק , אבל גם ככה כל המכוני בדיקה האלה רחוקים מלהיות ישרים...

בכל מקרה אפשר שתיהיה איזה שהיא בדיקה סטנדרטית שמוכרים יצטרכו לעשות, וככה לפחות יהיה לך עוד נתון בתור קונה להתחשב בו , לפני שאתה מוציא 400-500 ש"ח ...

תראה, אתה צודק

אני מניח שזה מגיע מרצון של הקונה לבדוק את הרכב איפה שהוא רוצה .

אני גם מניח שאם היה סטנדרט לבדיקות האלה ואכיפת חוק אינטנסיבית זה היה יכול להצליח, אבל השאלה היא ... למה ?

למה שממשלה תתאמץ בשביל להפסיד כסף ?

נראה לך שמה שעומד לנגדה זה טובת האזרח ?

פורסם

אם היה פה כזה דבר, ב 50 שקל היית משיג תעודה כזו כאילו הרכב שלך זהב.. זה פתח מצויין לזיופים..

מה גם שאנחנו ישראלים... אם אנחנו לא רואים בעין , אנחנו לא מאמינים

פורסם

כאשר מכרתי את הרכב שלי (בעלים קודמים: 00), המוכר ביקש ממני לגשת יחד איתו למוסך בו האוטו היה מטופל טיפולים שוטפים (שנתיים) ושם בלי שום תשלום הוציאו לנו מהמחשב את ריכוז הטיפולים שנעשו ברכב, מאוד מפורט, כולל קריאה של קילומטרז' בכל שנה.

למה אתה אמור לשלם עבור הבדיקה? כי אתה מעוניין בה. זה מקנה לך זכות לבחור מוסך, שבו תתבצע בדיקה, לפי רצונך ואימונך למוסכניק. תגיד, היית קונה אוטו בעשרות אלפי שקלים מאיזה חאפר שעשה יד עם מוסכניק חאפר כמוהו והם מנפיקים תעודות הצטיינות לגרוטאות?

שאלה שלך נראית לי לפחות תמוהה. אבל בהנחה שחזרת מבלגיה... ניחא.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם

בבלגיה , וגם בצרפת למשל , מדובר במכון בדיקה של משרד התחבורה, אתה לא יכול להוציא תעודה לרכב במקום אחר , זה בדיוק כמו מכון טסטים...

וכך אתה בדיוק נמנע מכל אותם חאפרים, ומניסיוני המועט אמנם , גם במכוני הבדיקה שקיימים כרגע יש הרבה קומבינות .

תחשוב פשוט שכשמישהו ירצה למכור רכב, הוא יצטרך להכין אותו כמו לטסט שנתי , ואז יימנעו כל ההזנחות שאני נתקלתי בהם לפחות עד עתה , כשאנשים מתעלמים מבעיות ברכב לפני מכירה, כדי לא להוציא כסף , ואתה נידפק בסוף כשאתה סתם זורק 400-500 ש"ח על בדיקה.

פורסם
בבלגיה , וגם בצרפת למשל , מדובר במכון בדיקה של משרד התחבורה, אתה לא יכול להוציא תעודה לרכב במקום אחר , זה בדיוק כמו מכון טסטים...

וכך אתה בדיוק נמנע מכל אותם חאפרים, ומניסיוני המועט אמנם , גם במכוני הבדיקה שקיימים כרגע יש הרבה קומבינות .

צר לי לאכזב אותך, אבל מכוני הטסט בארץ כבר נתפסו בעבר על מתן טסטים תמורת שוחד או טובות הנאה. זכור לי שהסקנדל האחרון היה איזה מכון טסט שהעביר טסט לרכבים של חברת השכרה בלי לראות אותם אפילו (איזו מומחיות!! :twisted: ). אם להפקיד את הסמכות בידי המדינה, אז המדינה צריכה לדאוג לפיקוח ואכיפה של הנוהלים במקום. היא צריכה את זה?! פתרון הרבה יותר פשוט - לשחרר את העיניין להסתדר מעצמו בשוק החופשי בהנחה ששיקולים כספיים יביאו את הפתרון האופטימלי. המדינה גם מעוניינת בריבוי הבדיקות, כי מקבלת מע"מ 18% מכל בדיקה... :wink:

תחשוב פשוט שכשמישהו ירצה למכור רכב, הוא יצטרך להכין אותו כמו לטסט שנתי , ואז יימנעו כל ההזנחות שאני נתקלתי בהם לפחות עד עתה , כשאנשים מתעלמים מבעיות ברכב לפני מכירה, כדי לא להוציא כסף , ואתה נידפק בסוף כשאתה סתם זורק 400-500 ש"ח על בדיקה.

זה כאילו מובן מאליו השמוכר חייב למסור לקונה את המידע האמיתי על המכונית הנמכרת, בהתאם לנשאל כמובן. מוסך אמור רק לאשר את דבריו ע"ס בדיקה במקום או אולי לגלות תקלות שלא ידועות למוכר. למשל, אם מגלים שיש בעיה באיזון גלגלים, אז המוכר יכול להגיד "לא ידעתי". אבל אם המוכר טוען שרכב נקי מתאונות, אך בבדיקה מתברר שיש פגיעה בשילדה, אז המוכר שיקר.

בד"כ קובעים עם המוכר מראש שאם תופסים אותו על שקר בבדיקה, אז הבדיקה - עליו. זה כמעט תמיד מעורר ויכוח חריף ויש לא מעט מקרים שהמוכר נתפס על שקר גס ולמרות ההסכם המוקדם, סירב אפילו להשתתף בתשלום עבור הבדיקה. בסוף זה שוב רק עיניין של אימון.

אני גם חושב שרעיונך הוא נחמד, אבל אני מאוד בספק אם הוא בר-ביצוע.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם

עוד משהו שככה ניתן להוסיף הוא:

למה אתה משלם על הבדיקה לפני קניה ?

כי אני בתור מוכר מבחינתי אל תעשי שום בדיקה... אתה רוצה לבדוק ? תבדוק מה שתרצה.. תשלם על זה גם...

פורסם

עוד משהו שככה ניתן להוסיף הוא:

למה אתה משלם על הבדיקה לפני קניה ?

כי אני בתור מוכר מבחינתי אל תעשי שום בדיקה... אתה רוצה לבדוק ? תבדוק מה שתרצה.. תשלם על זה גם...

זה גם נכון אבל בלי קשר מנסיוני האישי בקניית ומכירת רכבים אתה קונה אותו הרבה לפני שאתה מוכר אוטו זה משום שיש הרבה יותר אנשים שרוצים למכור מאנשים שרוצים לקנות ולכן זה בלתי מתקבל על הדעת שהמוכר ישלם כל פעם על בדיקה מחדש... לדוגמא לפני שקניתי את הרכב הנוכחי שיש לי ראיתי משהו כמו עוד 3 רכבים ועשיתי להם בדיקה לעומת זאת כשמכרתי את האוטו הישן שלי באו לראות אותו משהו כמו 10 איש לפני שקנו אותו אם הייתי צריך לשלם על בדיקה כל פעם שמישהו בא לראות אותו (לפעמים כמה פעמים ביום) הייתי כבר מפסיד את כל הכסף של המכירה

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

• תוכן חדש...