ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,517 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן וסהלן... דיברתי עם מישהו שמוכר את הXSI שלו, עם קילומטרז' נמוך, והוא טוען שהיא במצב מצויין, רק שלאוטו יש פגיעה בשאסי... האוטו עבר תאונה מאחור, ונפגע בשאסי בקורה ליד הגלגל האחורי... הוא מבקש 5 מתחת למחירון והוא גמיש... שווה? כמה הפגיעה בשאסי משפיעה על התנהגות האוטו, ועל האוטו בכלל?
הודעה אחרונה מאת Moshe_P, -
-
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני עומד לקנות מכונית משפחתית חדשה ואני מתלבט בין שלושת האפשרויות הבאות: ניסן אלמרה פרפקט ( 1., סובארו איפרזה gx 2.0 וטויוטה קורולה (1.6 ). אני מאד מעוניין לשמוע את דעת חברי הפורום על שלושת האפשרויות.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 9 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
משהו יודע אליה פרטים טכניים? או כל פיסת מידע.... האם יש כזאת בארץ?
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
אלה הרכבים שעל הפרק. היו - 106 (נורא קשה למצוא אחת "שלמה") קליאו - פלסטיקים מתפרקים לרוב (וחבל כי זה אוטו שאני ממש אוהב) ו121 - שכנראה יש רק 3 בארץ, וכולן לא למכירה.. אז נותרנו עם סוויפט או פונטו. והשאלות : למה לא פונטו? (אמינות\נוחות) או למה לא סוויפט (אמינות \ נוחות) תודה מראש על התשובות... רון. -האוטו הוא לבלונדינית בינינו-
הודעה אחרונה מאת YOSY_baleno, -
יעוץ לרכב צעיר 1 2
מאת ToMeR-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שמעו, יצאה נשמתי מלחפש 106 GTI, לכן נאלץ להתפשר על משהו צעיר אחר. תקציב עד 50 אלף ש"ח, שלא יהיה של פלוץוואגן או אוודי (למרות שמוסכים יעלו בזול) ורצוי לא משהו יפני. שיהיה מהיר ויציב (מה שיותר ספורטיבי בעיקרון) עד מנוע 1800 ידני כמובן. הגודל לא משנה (אם כי רצוי בסגנון 206 או 306) לא יותר קטן ולא יותר גדול, יש הצעה לרכב שנראה טוב עם כל הבקשות?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אהלן אנשים. אני חושב לקנות אחת, אבל ראיתי רק אחת. יש להם בד"כ מזגן? עדיף אוטומט או ידני? (מבחינת אמינות) ויש טעם לחפש 1600? התקציב שלי עד 5000. עופר.
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותנו רכב מסוג דייהטסו שרייד המשמש כרכב משני. הראשון הוא רכב חברה מסוג טויוטה קורולה חדשה. עקב בעיות החלקה ותחושת חוסר יציבות בשני חורפים אחרונים, החלטנו למכור את הדייהטסו, להוסיף כ 20000-25000 ש"ח ולקנות רכב אחר. גודל רכב: סופר-מיני עד משפחתי קומפקטי, איבזור: בסיסי+, נפח מנוע: 1300-1600. יד : שניה (רצוי), שלישית. האופציות הן כדלהלן: 1. רכב צרפתי פיז'ו, רנו וכ"ו ( היו ברשותי רכבים כאלה-הנוחות ללא תחרות אבל איכות הבניה והאמינות בעייתית לפחות מניסיוני). 2. רכב יפני טויוטה, סובארו וכ"ו (רכב החברה מסוג טויוטה קורולה נוסע כמו חלום אבל יקר יחסית). 3. רכב אירופאי סיאט, פורד פיאסטה פולו ואחרים (לא מכיר!). אני מודע לכך שהשאלה כללית מאוד ומקווה שא…
הודעה אחרונה מאת moonlight, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש מידע וחוות דעת על הדגם הנ"ל (מנוע 1600) במיוחד מאנשים שיש להם את הרכב... אמינות , תחזוקה , ביצועים .. אני לא מחפש משהו מהיר מאוד בעל פיתחות מרשימות , רק שיעלה את העליות של הקסטל כמו שצריך
הודעה אחרונה מאת tomer_shalom, -
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אחים שלי! אתם יכולים לעזור לי בבחירת ג'יפ שטוב בשטח ובכביש עד 250 אלף שקלים.... תודה מראש:יורי בר
הודעה אחרונה מאת shainin, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עוברת לי בראש כבר כמה חודשים מחשבה על החלפת רכב. היעד אחרי הצבא היה ראלי, בסוף נקנה 206. עכשיו רק בגלל שהראלי צרפתיה, אני ממש לא רוצה להתקרב אליה, אז חשבתי על הונדה הצ'בק 1.4 אוט'. רכב שלא זולל הרבה, יושב מאוד נמוך יחסית לג'יפ שלי ( 206 ) וכמובן לא צרפתי. מדובר על רכב שנת 2000. היתי מעוניין לשמוע דעות, בעיות וכל הקישקושים על הרכב הנ"ל. תודה
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחי א-ח-י א*ח*י מחפש משפחתית מיניוואן יד שניה עד ה-65000 ש"ח הוא אמר לי לחפש על מזדה MPV והקיה קארניבל מתחילה מ-2000 אז צריך לחשוב על משהו בסגנון, עם אותם יתרונות.. אני חשבתי יותר בכיוון של RAV4 או HRV... הצעות? תגובות? תודה!
הודעה אחרונה מאת תומר, -
200 אלף ק"מ
מאת Guest fxpho-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם זה נכון שמכוניות מסחריות - סולר, כגון: טויוטה היאס, יונדאי H-1, ג'אמפי וכו' מנועם בנוי לכ-200 א' ק"מ, ואח"כ יש סיכוי טוב, שהמנוע או אביזר יקר אחר ילכו. האם בכל המכוניות מסוג זה זה כך. שמעתי שפורד טרנזיט מתוכנן לכ-500 א' - האם זה נכון? תודה
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קיבלתי הצעה היום החלפה ראש בראש על הקורסה מבעלים של גולף קבריולט, הרכב נראה טוב מאוד מבחוץ (יש לו צמיגים חתך נמוך לא מאושרים,זה בלגן לקבל אישור?) מבחינת גג צריך לעשות לו מתיחה,בדקתי את זה אם דוד שלי והוא אמר לי שזה שטויות עניין של 300ש"ח בערך. מבפנים כל הדש בורד של ה-gti כולל שעונים נראה טוב,רק חבל שאין איך להפעיל את העון גדישה הרכב 1600 5 הילוכים יד 7 שנת 85. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת luckies, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
והדרישות הן: * ידני * 3 דלתות * נפח מנוע עד 1.6 חשבתי על מגאן קופה, יש עוד רעיונות?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 6 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
יש מצב שאני מוצא רכב בסביבות ה500 ש"ח בלי טסט בלי כלום רק שיסע ולא חשוב איך הוא יסע? אני רוצה לקנות גרוטאה וללמוד עליה קצת מכניקה, יש מצב למצוא? תודה *לכל הודעה הפורום המתאים לה. שים לב לפרסם בפורום הנכון!. הודעתך הוזזה*
הודעה אחרונה מאת mercedes - 300d, -
205?
מאת טייס על גRאס-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 984 צפיות
אז ככה, חבר שלי רוצה לקנות פ'יזו 205 (דרך אגב פה אציין שגם לי יש את הרכב הנ"ל) הוא מצא אחת מודל 93 מצב חיצוני ממש ממש טוב, מפרטית. רוצים עליה 11-12 אלף שקל הקטע שהיא עשתה כבר 205 אלף קילומטר, אז בגלל זה הוא פוחד לקנות אותה, השאלה היא: האם זה באמת יותר מידי קילומטר'ז? מה צריך, להחליף מנוע? כמה עולה? כדאי בכלל להתעסק איתה או שעדיף להמשיך בחיפושים?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני זקוק לחוות דעת בנוגע לפונטו מהשנים 97-99. אמינות, נוחות, סחירות. ממה להזהר? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אוקיי אז צימצתי את הרשימה של המכוניות האפשריות... המכוניות הן: סיאט איביזה שנת 1994 עם מנוע 1.4 ליטר פיאט אונו שנת 1992-3 עם מנוע 1.1 או 1.4 ליטר והצלחתי למצוא גם פורד פיאסטה שנת 1995 1.3 ליטר אם אני לא טועה דגם youth אז..מכל אלה מה הכי כדאי לי מהבחינה של תחזוקה זולה ובכללי איזה אוטו הכי טוב מבין אלו... תודה
הודעה אחרונה מאת snowbol, -
יונדאי H-1
מאת Guest fxpho- 1 תגובות
- 924 צפיות
מה אתם חושבים על יונדאי H-1 כרכב למשפחה גדולה. הוא נראה נחמד. האם הוא יציב? האם הוא מסוגל להאיץ היטב? ובעיקר, שאלתי מוסכניקים עליו, וקבלתי תגובות סותרות. חלק התלהבו, אך הרוב הציעו לברוח ממנו כמו מאש. הטענה היתה שכשהוא קצת מתיישן, הוא הופך להיות גרוטאה. מה דעתכם?
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות אוטו בסביבות ה35-45K אוטומט שיהיה קטן,חסכוני ואמין משנת 97-2000 מה הכי כדאי מבחינת מחיר,איכות,אמינות וחסכון? יש מלא סוגים ודגמים אשמח אם תמליצו על משהו ספציפי שיהיה יש לי את הפולו רובר שלא שמעתי עליה דברים טובים ועוד כל מיני מכוניות במחיר הזה אני צריך אוטו לנסיעות עירוניות ובין ערוניות שיסחוב ושיהיה אמין
הודעה אחרונה מאת roy28, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני חייבת בדחיפות עזרה אם כדאי או לא כדאי לקנות פיאסטה דינמיק אוטומטית. אני צריכה תשובה עד הצהריים בגלל שבעל הרכב מחכה לי... הרכב באופן כללי במצב מעולה אבל שמעתי שלא כדאי להתקרב לאוטומט בגלל בעיות בגיר האוטומטי תודה רבה, רינת
הודעה אחרונה מאת volcane, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מעוניין בכל חומר עזר אפשרי בכדאי לייבא קורבט שנת 93 לארץ
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני ממש מתלבט אם לקנות את הרכב 205 GTI ... אני אחרי צבא ורציתי לדעת אם עלות האחזקה של הרכב יהיו יקרות לי מדי... אשמח לקבל תגובות שיעזרו לי להחליט ...
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מומלץ בתקציב של עד 25K.... הדרישות מהאוטו (עבור בת הזוג ) : 1. שנת 94 ומעלה 2.אמינות 3.הגה כוח + מזגן 4.חסכונית 5.אוטומט 6.שתהיה יפה (הצעתי לה סקודה פליסיה ... והיא כמעט זרקה אותי מהבית...) זהו... חשבנו על 106XS אבל עושה רושם שהאוטו מצופה זהב, שכן כמעט כל מי שמצאנו אצלו את האוטו או רצה יותר מידי או לא הסכים לזוז מילימטר מהמחיר (אז מה אם טסט מחרתיים, והאוטו שחור עם גג לבן....) ומשהו חשוב - הסדר של הדברים הוא סדר החשיבות שלהם.... מחכה לישועה רון. -מי שלא חווה בת-זוג מחפשת אוטו לא חווה נחישות דורסנית מימיו-
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
-
GMC SONOMA
מאת RACEPAK-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם. מחקתי את ההודעה על האלפא חבר שלי שרוט. ולא החלטי. השאלה השניה היא...4.8L 96 GMC SONOMA אם ווווונניח הוא יקנה אחת כזאת בכדי לשפר* אותה?? אני מאמין שממש כדאי, לפי מחירון Y-net שנת 96 ידנית עולה 24k הגיוני.? מישהוא יודע עליה עוד מידע חיפשתי אבל לא מצאתי מספיק.. ,ק"מ לליטר?. הבנתי שהיא 160 כ"ס האם יהיה קשה למצוא ידנית? קשה לתחזוקה? יקרה בביטוח? הוא מתכנן לשמור אותה הרבה זמן. *לפי מה שהבנתי ל SuperChips יש צ'יפים הכי טובים ל G.M.C + פילטר פתוח של AEM +אגזוז שאתם תמליצו +''20 Rims או ''18 יש ממש לא יקרים בארה"ב. ממש נדיר +קיט של Wings West . אפשר NOS נכון? ממש חלום לא חושבים...
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם יש למישהו נא לתת פרטים על דגם 2 ליטר בין השנים 96-2000 משהו כזה... אני לא יודע בדיוק את ההבדלים וכו' 0-100 ? כ"ס ? סגירה ? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכם. התקציב: כמו שרשום, התקציב הוא פחות או יותר 45K. טיפה יותר, טיפה פחות, לא קריטי. הצרכים: אוטו ליום יום, לילד בן 17.5-18. בעיקרון, שהאוטו לא יהיה במהותו ספורטיבי כדוגמת הראלי או הGTI למיניהם, אז אל תציעו. שהאוטו יהיה אמין ללא הרבה בעיות. חשוב. בטיחותי (כלומר, כריות אוויר, ABS לא חובה). שיהיה לו מראה נורמלי ונחמד (שלא יהיה דייהטסו למשל..). עדיפות מוחלטת לידני. שהנסיעה בו לא תגרום לך לקלל את היום שהוצאת רשיון...כלומר, שיהיה אפשר בכיף לנסוע בו ביום יום בעיר, וגם נסיעות ארוכות מתל אביב לירושלים, לצפון או לא יודע מה. אם אפשר שיהיה מהנה, עדיף. ברור שהוא לא יוכל להיות מהנה כספורטיבית אמיתית, אבל שיהיה בה פאן כלשהו....ושלא תיהיה סתם בשביל נסיעה ממקום…
-
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אז ככה, לבסוף הצלחתי לשכנע את אבא למכור את הלנטרה ולקנות רכב שיהיה בשבילי ולא בשבילו. אילו מכוניות יש שעדיין בייצור (206,SAXO וכד') משנתון מוקדם 90+ שטווח המחירים שלהם נע בין20K ל25K מקסימום בלי אפשרות למתוח. פשוט אמרתי לאבא שלי, "אבא, אני רוצה 205GTI" הוא אמר,"לא מייצרים יותר 205 אז אני לא רוצה לקחת". הבנתם תקטע, בכל אופן יש דגש על מכוניות שבייצור עדיין ושכמובן אבל בלי ספק נגמרות באיזה שהיא סיומת (GTI,VTS,VTR,XSI,XS, ומה ששכחתי) מקווה שתוכלו לעזור לי ובקרוב, אחזור לכביש, מהיר, ועצבני (אני מרוקאי).
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מה אתם יכולים לספר לטובה או לרעה על האקסנט 95? (דרך אגב יש לי הצעה: 1340סמ"ק 95' יד שלישית ידני 108000ק"מ - שווה?)
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן אני מחפש מכונית אוטומטית 1600 סמ"ק בגודל בינוני עם עלות אחזקה לא גבוהה, שתהיה אמינה, בסדר גודל של 55 אלף. תודה חבר'ה!
הודעה אחרונה מאת דניאל,
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 963 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מור 1
- Tal7
- Camaro 92
- farkash7
- Stangg
- במבליק
- 3n
- SlowRide
- ברווז
- GTאי
- רכב פשוט ואמין
- mcaspi