ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה אנשים טובים... אבא שלי החליט להעביר בעלות עליי של האודי,ככה שהאוטו יהיה שלי ואני אוכל לעשות איתו מה שבא לי... עכשיו רציתי קצת מידע,אני רוצה למכור את האודי ולקנות במקומה סיאט איביזה..מדגמי 95 לא המרובעות האלו אלא היותר חדשות... רציתי את דעתכם,כדאי או לא....קחו בחשבון שאני צעיר,עדיין בלי משפחה (עדיין...) ואני רוצה אוטו שיראה יותר ספורטיבי והאיביזה ממש מצאה חן בעיניי... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
פורד אסקורט
מאת gab512- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה דעתכם על פורד אסקורט אוטומטית 1600 שנת 99. המחירון שלו נמוך (40K~) ורציתי לדעת מה הסיבה. איך האוטו מבחינת בטיחות, אמינות ועלויות אחזקה?
הודעה אחרונה מאת -יובל-, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תקציב של 20-25 אלף שקל לאוטו , שיהיה אוטו קומפקטי כגון פיאט פונטו למשל. דלק לא כל כך מפריע , שיהיה אוטו יפה , מראה ספורטיבי אולי , שיהיה חזק! מנועים 1400-1800 , לא עקרוני ממש , רק עדיפות למשהו חזק יותר מן הסתם תודה.
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה, מצאתי 205GTI שנת 88 במצב גרוע ביותר לפחות חיצונית! דשבורד מודבק בסיליקון וכו'... הבחור לדבריו קונה דירה וצריך למכור את הרכב כי יש לו ביטוח עוד מעט ( לפחות כך הוא אומר ) הוא רוצה 6.500ש"ח. ( 9,600 המחירון ) היא לא שמורה ולא יודע עדיין מה מצבה המכני. אבל היא נוסעת, אני רואה את אישתו כל יום מגיע לעבודה. לדעתי המחיר עדיין לא שווה את הרכב. היא אומרת שהוא גמיש במחיר וצריך רק לדבר איתו. אני חשבתי אולי לקנות אותה ב4אלף ו"לתקן "אותה קצת. מה דעתכם? או שממש לא שווה?
הודעה אחרונה מאת max, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
בחנתי שני דגמים 106 xs 1400 נקייה מתאונות עם התחייבות, תיקוני פח קלים, 170 אלף ק"מ יד 2 מחירון 18 אפשר לקחת ב 17, שמורה. איביזה 94 1600 יד 6, קצה שילדה קדמי, 165 אלף ק"מ סלי תוספות רק מגנזיום מחירון 18, אפשר לסגור על 16-17, שמורה. הפיג'ו מודל 95 או שמשני אלו.....עדיף להמשיך לחפש ?
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בזמן האחרון רשמתי בפורום כמה נושאים הקשורים בעצות לקניית מכונית. פשוט חבר שלי משגע אותי וכול שבוע מבקש ממני לבדוק בשבילו מכונית זו או אחרת. אז בשעה טובה ומוצלחת הוא נסגר על 4 מכוניות סופיות שהוא מתלבט לגביהם. מה אתם אומרים איזה אוטו מהמכוניות שציינתי הכי עדיף? וזה הולך לפי הקריטריונים הבאים: צריכת דלק,אמינות,מנוע וכוח סוס(כמה שיותר יותר טוב),נוחות וחווית נסיעה. מה דעתכם? אשמח לשמוע את תגובתכם ונימוקכם לגבי כול אחת מהמכוניות ועל מה אתם ממליצים ביותר, תודה. אהה וגם שכחתי לציין שכול אחת מהמכוניות היא בגרסת 4 דלתות או 5. אין לי מושג באיזה מכוניות מחשיבים גם את התא מטען כדלת. בכול אופן הבתם את הכוונה ואי אני לא מאמין איזה מפוזר אני, כניראה בגלל השעה המאוחרת…
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שנת 97', ראשונה אוטומטית דגם GLI (מפואר) 120000K ק"מ. ללא תאונות שלדה, אך זקוקה לטיפול חיצוני של פחחות קלה + צביעת מכסה מנוע. (מחירון יצחק לוי 59,000 + 1000 על יד ראשונה)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז אבא שלי החליט להחליף את האוטו.0פאסאט 1.8 לא טורבו)... יד שנייה שנת99 ב-83k ש"ח 115k יד 1 ליסינג לשעבר.... כסופה יפה ללא תאונות.. יש כמה תיקוני צבע כמה הייתם נותנים על האוטו הזה אהה מדובר על מנוע 1800 בנזין כמובן..... רציתי גם לדעת מהי צריכת הדלק של האוטו הזה. ואם בכלל שווה להחליף את המאזדה שלנו שנת 2000 שהיא מהשכרה ולרדת לשנת 99 אבל לעלות ברמה לדעת אבא שלי מה אתם אומרים חייב את דעתכם תודה
הודעה אחרונה מאת dj_liran, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני מחפש ב.מ.וו בשנים האלו ללא הבדל סוג או נפח מנוע רציתי לדעת אים יש למישהו נסיון ועל איזה דגם ואיך נחשב הרכב..האים זה רכב טוב.... עושה בעיות... מחיר חלקים....נוסע מהר יחסית לרכבים בשנים הללו... ועוד מידע שיעזור.. תודה!
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
שלום לכולם , אני מעוניין לקנות רנו 19 שנים 92 עד 94 עדיף אוטומטית רציתי לדעת אם האוטו הזה אמין ובאיזה תדירות אני אבקר איתו במוסך ? תקציב:10-12 אלף איזה דברים צריך לבדוק לפני רכישה ? והשאלה הכי חשובה בשבילי האם הוא זולל דלק ????? כל מידע אחר יתקבל בברכה ....
הודעה אחרונה מאת honore, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חבר שלי מתלבט אם לקנות את האוטו ורציתי לדעת איך האוטו בכלל מבחינת שליטה בכביש,צריכת דלק ? והאם יש דגם עם 4 דלתות של 1.5 ליטר?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
ניסן אלמרה
מאת gab512- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רציתי לדעת מה יש לכם לספר על הניסן אלמרה מודל 98 (SLX). בעיקר מבחינת אמינות ועלויות החזקה. יש לי הצעה ב- 44,000 ש"ח (מחירון 53,000) עם 140,000 ק"מ. מה דעתכם
הודעה אחרונה מאת Q-PiXeL, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברה...וערב טוב. אחרי שלא מצאתי מידע על מה שחיפשתי אני פונה אליכם ומבקש עזרה. S-2000 ו MIATA שניהן מכוניות קטנות...ספורטיביות..."חזקות" יקרות... ואם אני לא טועה שניהן מתחרות באותה הקטגוריה... אפשר קצת מידע על שתיהן: האם יש יבוא סדיר לשניהם? מה משתלם יותר הן מבחינת המחיר והן מבחינת הביצועים(וכאן אני מבקש ממכם להרחיב) ביטוח? תודה... מיכאל
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בקרוב אבא שלי מחליף מכונית בליסינג. הוא יכול לבחור את אחד מן הרכבים הבאים : מאזדה לאנטיס 323, אימפרזה 1.6, ניסאן אלמרה פרפקט 1.8, פוקוס או שבורלט אופטרה. מכיוון שהוא לא מבין הרבה במכוניות הוא ביקש ממני לבחור את סוג הרכב. אשמח לדעת את דעתכם בנוגע למכוניות הללו. אני נהגתי באימפרזה ובלאנטיס ולא כל כך התרשמתי. חוץ מהאמינות והאחיזה הסבירה שיש להם על הכביש לא מצאתי משהו מיוחד. הבלמים גרועים וגם כאשר מתחילים לנסוע בסביבות 120 האוטו קופץ מכל דבר קטן בניגוד לניסאן שמשייטת לה ב120 קמ"ש. לא נהגתי על פוקוס ואשמח לדעת את דעתם של אלה שנהגו בו. שוב אני מציין שהפוקוס הוא 1.6 לעומת הניסאן שהיא 1.8. נכון לעכשיו אני פחות או יותר סגור על האלמרה. דווקא המכונית שהפתיעה אותי הייתה…
הודעה אחרונה מאת dazzler, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני רוצה לקנות ג'יפ ואני רוצה שתיעצו לי... אלה הסטנדרטים שלי פחות או יותר : שיהיה 5 דלתות ולא ארוך... מנוע בנזין... עד 150000 ש"ח... תודה רבה רבה רבה מראש.... נ.ב - משנת 2001 מינימום...
הודעה אחרונה מאת [Tomi], -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מצאתי פיגו 94 1.4 3 דלתות במצב מצויין יד 4 110.000ק"מ הטסט נגמר עוד חודשיים הוא דורש 15.500 שח מה אתם אומרים שווה תמחיר הוא לא מוכן לרדת מה דעתכם על היד ועם שווה לנסות להוריד לו במחיר ועם הוא לא היה מוכן לרדת מהעיסקה!!! צריך תשובות דחוף !!! תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אמא של אישתי מעוניינת ברכב הנ"ל - שנת ייצור 1999, 3 דלתות(!), יד ראשונה, 76K ק"מ, בלי תאונות וכו'... כמובן על רכב לעבור בדיקה שלי + מכון לפני הרכישה...אך הייתי מעוניין לקבל מידע שילוב מנוע/גיר הנ"ל...כמו בעיות מוכרות, צריכת דלק וכו'...(נוחות והתנהגות של רכב מוכרים לי מ1.6 יצא לי לנהוג בה)... תודה, P. נב: תגובות בסיגנון "תעזוב את הגרוטאה ותקנה דייהו/יונדאי/מזדה" לא התקבלו בברכה (אלא אם כן למגיב יש אימפרזה או אלמרה במצב מצויין - למכירה בפחות מ50K)
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה דעתכם על דגם 2004 מנוע 1.4 100 כ''ס? האם אפשר לסמוך על האמינות שלה או האם אני אבלה יותר במוסך מאשר בכביש ?
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמה כ"ס יש לדייהטסו אפלאוז שנת 93 (1600 ידנית 16 שסתומים)? והאם המנוע שלה מבוסס על הזרקת דלק או קרבורטור?
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי חבר מיקרוב שמוכר את האוטו הקטן והמגעיל שלו סוזוקי סוויפט שנת 90 שעשה משהו כמו 200K והוא חושב למכור אותו ב 9K למישהו זה נשמע הגיוני?! ובבקשה תתיחסו ברצינות להודעה מכיוון שהוא די אובד עצות ואין לו מושג מהחיים שלו
הודעה אחרונה מאת gs, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ברשותי zx דגם אורה שנת 93 מנוע 1600... הרכב באמת טוב יחסית אבל איני מרוצה מהאמינות הבלתי נסבלת וצריכת הדלק המטורפת.. אני בן-19.5 מתגייס רק עוד חצי שנה(עתודאי).. שאני אתגייס אז כנראה שהרכב הבא שלי יעמוד רוב הזמן במשך השבוע בחניה ורק בחמשושים יהיה ניצול מלא של האוטו.. שמעתי רק דברים טובים (וגם קצת רעים) לגבי ה-323.. הבנתי שזהו אוטו מוצלח, חזק, חסכוני (ידני) ואמין בצורה מדהימה.. דברים רעים ששמעתי הם עצלות (האמנם), שלדה,נוחות.... אין לי יומרות ספורטיביות.. אני מחפש רכב מאובזר כראוי (אוהב אבזור עשיר-חשוב לי נעילה מרכזית,הגה כוח, צמיגים רחבים וכו') ואוהב במיוחד לתדלק בסכום נורמלי ולנסוע מנקודה לנקודה מבלי לבקר במוסכים (ולראות את מחוג הדלק צונח מהר מדי…
הודעה אחרונה מאת ipm, -
אהלן חברה ,בזמן האחרון אני מתעניין לגבי הוולקן ושמעתי שיש לה בעיות נוראיות עם הבקאקס ,שאחרי כמה זמן הוא מתבלה והוא זולל צמיגים כמו דלק. הספקתי ללמוד שהאוטו ממש לא אמין ואם זה נכון אולי אני ישקול להתעניין לגבי אוטו אחר... זה נכון? גם רציתי לדעת עם יש וולקן 16V.
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 5 תגובות
- 5 אלף צפיות
על איזה רכב ספורט/ספורטיבי עד הסכום הנ"ל הייתם ממליצים? תנו לי רעיונות, כי אני לא כ"כ בטוח מה לעשות... וזה לא צריך להיות רכב בכל הסכום, נהפוכו, יכול להיות אוטו ישן יותר עם אופציה לשיפורים. אני פשוט רוצה שתגידו לי מה אתם הייתם עושים בסכום שכזה... (אני כבר מנבא שחלק נכבד מן ההצעות יהיו ראלי... ) בתודה מראש, אביה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
HYUNDAI COUPE ----> 1 2
מאת iceman- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היונדאי קופה החדשה היא באמת עם עיצוב מדהים, מנוע 2.7 V6 שמפיק ביצועים טובים, והמחיר לא בשמיים (170,000 ש"ח) שבהשוואה למחירים של המתחרים זה ממש לא הרבה אז השאלה שלי היא איפה הבעיה במשוואה הזו?- עיצוב יפה + מנוע טוב + ביצועים = מחיר נמוך???? איפה הcatch פה? אדם.
הודעה אחרונה מאת Mad Max, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
(סליחה אם זה לא בפורום הנכון) הרכב הוא פיג'ו 306 דיימאונט מנוע 1600 סמ"ק. בעל הרכב רוצה מחירון. לא, זה לא בשבילי שמוליק
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום פגשתי במישהו שברשותו הרכב הנ"ל שנת 93' היא יד חמישית 154,000 ק"מ (ידנית) הוא אומר שעשה לה צבע לכל האוטו מחדש בגלל דהייה של הצבע הקודם. הוא מעוניין בהחלפה על הקליאו שלי שנת 96'(ידנית) יד שניה 270,000 ק"מ לרכב שלי יש ספר טיפולים והכל מסודר ... והוא לא עבר תאונות! הוא דורש 30,000 ש"ח על הרכב ואני דורש בגלל הק"מ 25,000 ש"ח (ובכל זאת השקעתי דיי הרבה כסף על הרכב:גאנטים,צמיגים,באקטים,"יישור קו",ועוד הרבה דברים קטנים) לכל מביני עניין מה אתם מציעים מבחינת הצבע הכללי ומס' הידיים? להחליף או לא להחליף זאת השאלה?
הודעה אחרונה מאת imri, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה, יש לי תקציב מסוים וכמה רעיונות לרכבים, אם אתם מכירים, יודעים אז בבקשה. חשוב לי שהרכב יהיה גג יד שניה ועדיף עם קילומטרז' נורמאלי... המכוניות מסודרות לפי סדר עדיפויות: סאקסו VTS איביזה 98 1600 106 XSI קולט 95-6 טיגרה 95 בעיקרון אני דיי פתוח להצעות ומוכן לקבל עוד הצעות בה"פ, חשוב מאוד שהרכב יהיה עם מינימום 1600 סמ"ק.
הודעה אחרונה מאת Itsik, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האוטו הוא דיהטסו שרייד שנת 92 עם מנוע 1000 יד 4 150,000 קילומטראז'... עכשיו ראיתי את האוטו מבחוץ והוא נראה כמו חדש ..נשבע לכם...בלי שום שריטה... בלי תאונות...עוד לא ראיתי אוטו שנת 92 במצב כזה... קיצר אני אקח אותו לבדיקה ומקווה שלא נגלה בעיות מיוחדות.. והנה השאלה שלי... הבעל אוטו רוצה על האוטו מחירון כלומר 13 אלף... כמה לדעתכם אני צריך להוריד לו? בגלל שזאת יד 4 והכל וגם בגלל שכיום כמעט ולא קונים במחירי מחירון...? יענו 12 אלף זה בסדר או אפשר להוריד עוד?
הודעה אחרונה מאת snowbol, -
מונטה קרלו?
מאת bender- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם הרכב אמין? מהנה לנהיגה כנראה לא אבל האם הוא נוח?מפנק? מה ההספק(יש כוח?)אני יודע ש-3100 6 צילינדר ובכלל כל מידע תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
דרוש רכב , רצוי יפני (או משהו אחר שאינו נוטה לבקר במוסכים) עד 25 אלף לנסיעות בשבתות (רוב השבוע אין בו שימוש) דלק איננו מאפיין כיון שהנסיעה דלה נוחות היא עניין שיש לשקול , ו 3 דברים חייבים: 1. הגה כוח ! 2. קטן ! 3. אוטומטי ! תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Herman, -