ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,518 נושאים בפורום הזה
-
מספר הבעלים הקודמים
מאת Guest fxpho- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם ישנה דרך לברר את מספר הבעלים הקודמים, והאם הם היו פרטיים - עוד לפני שאני פוגש את המוכר? תודה
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי סוף סוף יש לי את הכסף 40K פרטים : הילוכים אוטו קטן פוזה מהירות , כוח דלק , טיפולים חשבתי על רשימה ארוכה למכוניות בתקציב אבל יש 3 שממש מושכות אותי : 1.פולו 16V 2.הונדה האצב'ק 3.מיצובישי קולט בבקשה תעזרו לי על איזה אוטו ללכת , אם למישהו יש ניסיון עם המכוניות ויש לו מה להגיד עליהם ואם היה במקומי על מה היה הולך אני אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות מאזדה 323F ,ושאלתי היא האם אוטו נמוך יגרום לבעיות מסוימות כמו רגישות לבאמפרים\בורות בכביש יותר ממאזדה 323 רגילה? האם כדאי לקחת אוטו למרות שהוא נמוך? אשמח לקבל תגובות מאנשים שיש להם מאזדה 323F תודה לעוזרים!.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה אתם אומרים על מזדה 323 f מודל 96? תנו חוות דעת.... תודה *הכותרת נערכה. להבא נא דייק יותר בכותרת*
הודעה אחרונה מאת the viper, -
- 3 תגובות
- 918 צפיות
שלום, אני קונה את המכונית הראשונה שלי וכדי שלא יהיו פאדיחות אני צריך דיעה ממוקצעת. מה דעתכם על המפרט הבא: קליאו 1400 שנת 98, יד ראשונה, 56,000 ק"מ, אוטו' 39,500 ש"ח האם נשמע מחיר הוגן? האם רכב ששווה ללכת עליו? מה כדאי לבדוק אודותיו לפני הקנייה? תודה! אמיר
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מצאתי שרייד 97, נראית שמורה, יד 2, 95K ק"מ, ללא תאונות (כך אמר המוכר בכל מקרה), השאלה שלי מה בכלל עושים? אני אלך לראות אותה... מה אני אבדוק? מה אשאל? ולאיזה מכון בדיקה לקחת אותה (בנתניה)? ומה שם אני אמורה לעשות? כמו שהבנתם, אין לי מושג... אף פעם לא קניתי משומשת... אשמח לכל עזרה, תודה.
הודעה אחרונה מאת call25, -
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לאיזה מכון בדיקה לקחת את הרכב ??
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע מה קורה כאשר אני קונה רכב משומש אשר לבעל הקודם שלו יש דוחות חניה שהוא עדיין לא שילם ? האם במקרה יכולים להפעיל כנגד האוטו שלי צעדיים לגביית החוב ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
ייעוץ בקנית רכב
מאת ~אדי~-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש רכב רגיל גיר רגיל מכונית מישפחתית עד חמש מקומות ישיבה, רכב שלא יוציא לי את כל הכסף בתיקון המכונית התקציב שלרשותי הוא 20K תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ~אדי~, -
-
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מי יכול לתת עצה מלומדה: הונדה אקורד מול טויוטה אוונסיס (חדשות)
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני זקוק לרכב ובו 6 מקומות ישיבה לפחות ( לא יותר מ7 ) 5 דלתות לא משנה אוטומטי או ידני, חשוב לי רמת אמינות גבוהה, ורכב השומר על ערכו. האופציות הנן מיצובישי ספיסואגן, קאיה קרניבל או קאיהJOUCE התקציב לרשותי עד 112000שקל כל מידע או המלצה יתקבלו בברכה וכן רעיונות לרכבים נוספים בתחום העוניםעל הדרישות הללו.
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יכול להיות שבתקופה הקרובה אני יחליף את ה-xsi... חשבתי על רובר בתור אחת מהמחליפות הראויות. קודם כל, אני יודע שרובר 214, מנוע 1.4. רובר 200 ו-216, 1.6. אבבל מה ההבדל בין 2 גרסאות ה-1.6? איבזור? בדקתי ביצועים, הספק וצריכת דלק באתרים מחו"ל. אבל שם קוראים לדגמים 2xx si. מה ההבדל בין ה-si, או לא si. מה דעתם באופן כללי על האוטו? ביצועים, התנהגוץ וכו'... ואני יודע שהוא לא כמו ה-xsi. אני מדבר על שנת 96'. יש איזה בעיות מיחדות? איך האמינות? והכי חשוב, מה הסיכוי שאני ימצא גיר רגיל ??? (כי אין סיכוי בחיים שאני יקנה אוטומת) ורצוי מאוד גם 3 דלתות. כל מידע נוסף יתקבל בברכה! משה.
הודעה אחרונה מאת shooter h, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השאלה שלי אליכם היא כזאת אני עומד בפני קנית מזדה 3 ואני יודע שלא ידוע על האוטו הזה הרבה דברים למה כי הוא חדש אבל אם למישהו היה כבר ניסיון אם האוטו ויכול לספר לי דברים עליו כמו נגיד אם האוטו יזוז וזה (מדובר על מזדה 3 1.6 אם 105 כוחות סוס) ואם מישהו יודע את צריכת הדלק שלו
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מאוד אוהב את הגולף אך המחיר יקר בשבילי ... האם שווה לקנות גולף משנת 2000 או 2001 ? העיצוב שונה מהדגם הנוכחי (לא הדור החדש ...). שמעתי יש בעיה של ביטוח יקר ובעיות קטנות באוטו .. זה נכון ? אם אתם חושבים ששווה לקנות משהו אחר תהיו מוזמנים להציע ...
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אמרו לי שלא ממש שווה להחזיק רכב כזה זה נכון?
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
-
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה המצב חברים?, יש לי שאלה לגבי האודי A3 החדשה שהושקה לא מכבר בארץ. השאלה הראשונה שלי היא למה לא מביאים לארץ את גרסאות ה-FSI בעלות הזרקת הדלק הישירה? כתבו ב-ynet משהו על סוג הדלק המקומי או משהו כזה, ואחרי זה גם כתבו בכתובת: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2549153,00.html ואני מצטט: "זה המקום לציין שמהנדסי פולקסווגן ואודי אשרו כבר את שיווק מנועי הזרקת דלק ישירה לארץ (אודי תציג בקרוב גרסאות לשווקים עם רמת דלק ירודה, אבל אנחנו כבר לא ביניהם). כזכור בעבר עוכב ייבוא דגמים מסוימים של קבוצת פולקסווגן בגלל אי התאמה לדלק המקומי. הפעם, למרות המנועים המתוחכמים, זה לא יקרה. וכך לארץ יגיע מנוע ה-1.6 ליטר 16 שסתומים שלו 115 כ"ס ולא מנוע ה-101 כ"ס" אז הת…
הודעה אחרונה מאת yaronof, -
- 20 תגובות
- 17.7 אלף צפיות
אני עם רישיון אבל מתחת לגיל 18, רציתי לדעת אם זה אפשרי להעביר בעלות של אוטו על שמי .
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם רציתי לדעת מיודעי דבר איזה רכב עדיף מבחינת התנהגות ואחיזה ה - 205 GTI או ה - ZX VOLCANE ? נאמר לי שה - ZX אוחזת יותר טוב בגלל שיש לה גם היגוי אחורי אז האם זה נכון? ומה יותר מהנה לנהיגה? תודה.
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
-
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי מכר שמחזיק בבעלותו אלפא 146 בעלת מנוע 1.6 (שנת 96). הוא התערב איתי שרוב האנשים ירצו את רכבו מאשר את רכבי (שנת 96) בתור רכב ספורטיבי. לכן הדרך הכי טובה לדעת היא לעשות משאל, ברצוני לדעת מה אתם בצורה הכי פשוטה הייתם מעדיפים/בוחרים. נ.ב. אני יודע ששני הרכבים באים מעולם שונה, אך פה מדובר פשוט במשאל שפונה לכל אחד בצורה אינדיבידואלית. תודה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי פיג'ו 205 GR רגילה ואני מעוניין להחליף אותה. בזמן שאני חשבתי בימים האחרונים על וולקן חברים המליצו לי על 106 ראלי 1300. אני הייתי בשוק מההצעה כי חשבתי שאין לי תקציב לזה, התקציב שלי הוא עד 20K ש"ח. אבל שבדקתי במחירון של לוי יצחק נדהמתי לגלות כי המחירון של ראלי 1300 שנת 94 הוא 15,000!!! וכך גיליתי שאני יכול להרשות לעצמי אחת. אני מודע לכך שרוב הראלי הם משופרות וכו' וכך המחיר שלהם עובר את ה20K וכאן באה השאלה. האם אני יוכל למצוא ראלי עד 20K ש"ח , ואם לא , כדאי להתפשר על פגיעת שאסי קלה שתוריד את המחיר אולי? תודה רבה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת noameshel, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות אוטו הוא רוצה אוטו אמין חסכוני תקציב משהו בסביבות 80K הוא נורא אהב את מצובישי גלנט ממה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Honda, -
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אנשימים מה דעתכם על S40 הגירסה הכי פשוטה אמינות הנאה חיסכון(דלק,טיפולים) כוח תודה
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחר אני הולך לבדוק ג'אסטי הרכב יד ראשונה ועשה 100 אלף בסך הכל ,האוטו שנת 92... המוכר רוצה עליו מחירון מנוע 1.2 .... אני יודע שנשמע כאילו המצב של האוטו ממש טוב ויד ראשונה והכל אבל המוכר אמר שאוטו היה מעורב בתאונה אשר בה הוא קיבל מכה בצד שתוקנה כמובן ואין פגיעה לא בשילדה ולא בשאסי... עכשיו זה נשמע לכם שווה לשלם עליו מחירון או שלנסות להוריד אותו בגלל התאונה... ואם לנסות אז בכמה בערך? כמה תאונה כזאת שווה? 1000 שקל? 2000 שקל?
הודעה אחרונה מאת beresford, -
בורה שנת 2001
מאת Danny4u- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכב הזה הוא בא אם מנוע 1.6 ו100 כוחות סוס אוטומט שווה להביא אותו ומה תכלס חושבים על בורה תודה ......
הודעה אחרונה מאת Danny4u, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למישהו אולי יש אתר המבצע סקירה על כל אפשרויות המימון הקימות בישראל? ...או משהו בסגנון? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת רועי GOLF, -
פורד טרנזיט
מאת Guest fxpho- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מעוניין לקנות פורד טרנזיט 96 סולר ידנית למה לשים לב בקניה? תודה
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני רוצה לקנות אוטו מדגם זה משנת 2000 . אני מכיר אחת שנמצאת במגרש מכוניות בראשון בצבע כחול כהה עם ריפודים בצבע בז' ברחוב סחרוב קרוב לקניון הזהב - האם מישהו מכיר את האוטו הזה ויכול לספר לי איזה פרט מועיל לקנייה עליו ? אני רוצה אוטו חזק ומפנק . אם אני קונה אוטו בלי טורבו, אז אבא שלי יוסיף לי 20,000 ש"ח - מה שיביא את הסכום ל 115,000 ש"ח . האם כדאי לי לקנות אוטו עם טורבו משנה הרבה יותר נמוכה, או אוטו בלי טורבו ויותר חדש ?האם כדאי לקנות גולף V6 4Motion ? האם אתם מכירים מישהו / יא שמוכר/ת אוטו מהדגם הזה ? אם לדעתכם לא כדאי, אז על איזה אוטו אתם ממליצים ? אני אודה לכל אחד שיוכל להוסיף לי מידע טוב שימושי .
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
לוחות רכב ברשת
מאת voodoo- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש בידי רשימה של לוחות אשר נלקחה מהפורום של תפוז אבל לצערי היא לא מעודכנת ומופיעים בה אתרים לא פעילים. האם למישהו יש רשימה מעודכנת יותר או המלצה על לוחות שהשתמשתם בהם בזמן האחרון? תודה
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טוב, אז ככה, רציתי להוועץ בכם במספר נושאים: אלפא GTV, קצת מידע על הרכב, האם יש לו ביקוש בארץ בקרב המכוניות המשומשות? (לא, זה לא בשבילי...) האם מישהו מוכר, או מכיר מישהו שמוכר פג'ו 106/306 S16 במצב טוב (כן כן זה בשבילי...) ולסיום רציתי לשמוע קצת על הסיטרואן סקסו VTS, באיזה שנים הביאו אותה לארץ והאם נותרו כאלו תודה לכולם, מבטיחה סיבוב (על האוטו ) בי תמי
הודעה אחרונה מאת יובל, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם !! חבר שלי מחפש מכונית קטנה ואמינה מעל הכל ! התקציב הוא 20K . מה אתם ממליצים ? שוב, אל תציעו לי "ראלי" כי הוא רוצה אמינות....
הודעה אחרונה מאת מצמץ,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 308 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yohai71
- ניקו פ.
- Mushu_
- פינדר
- yossy
- avi 23
- FROGIE
- lanosforce
- SlowRide
- Adir99
- CompL
- Itzik-b