ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
חבר שלי קיבל עכשיו תקציב מסבא שלו שעומד על 100 אלף שקל. שאלתי אותו מה הוא מחפש באוטו והוא אמר לי שהוא רוצה אוטו כיפי. או במילים שלו אוטו סטלה עם החבר'ה שכיף לנהוג בו. האוטו צריך להיות בסדר גודל של משפחתית קטנה (לא סופר מיני). הדרישות הם מהכי חשוב עד הכי פחות חשוב: ידני! נראה טוב. ביצועיסטי. אמין. כל תגובה תתקבל בברכה! תודה. *עריכה* מדובר ברכב יד שניה.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם ! אני חושב לעבור לדיזל, אשמח מאד לקבל המלצות לרכב פרטי, עד 60 אלף ש"ח חשבתי על פולו קלסיק שנת 2000 מחירון 58,000 ... למה היא כ"כ זולה ???? מה אתם אומרים ???
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
אוקיי, אחריי שכבר שאלתי כמה שאלות בנושא רכישת רכב, הגיעו לקו הגמר שתי מתמודדות סופיות באותו תקציב ולמען האמת הכל בהן אותו הדבר, בגלל זה הבילבול! והמכוניות הן: א. סיאט טולדו Stella אוטו' , 1.6 שנת 2001 84K מהשכרה ב. סקודה אוקטביה GLX אוטו' 1.6 שנת 2000 100K מליסינג ובכן, למביני דבר ולמעוניינים לענות: הרכבים כל כך דומים שאתה יכול להיכנס לאחד ולהרגיש בשני ולהיפך, המנוע והגיר זהים כמעט לחלוטין (והם גרמניים של פולסווגן). לעומת זאת, השוני הוא בעיקר באבזור: הסקודה מאובזרת יותר, יש לה חלונות חשמליים גם מאחורה, מראות צד מתכווננות, מחשב דרך וגישה הרבה יותר נוחה לתא המטען (שאגב זהה בגודלו בשני הרכבים) באמת שאני לא יודע מה עדיף, כרגע הבחירה שלי היא רק בעקבות ה…
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני יודע שיש פה כמה שמבינים גם בתחום האופנועים. רציתי לקבל פרטים על האופנוע הנ"ל. בעיקר ביצועים ועלויות קנייה ואחזקה. אולי יש לכם קישורים לפורומים שמתמחים בעניין. תודה.
הודעה אחרונה מאת יקיר, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני צריך ייעוץ לגבי סיטרואן סקסו שנת 99 1400בבקשה!! כדאי לא כדאי אמינה לא אמינה וכו...
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי היום רובר 200 אוטומטית 1600 שנת 99 שעשתה רק 40K במצב מצויין. אני מוכרח להודות שהרכב הזה פשוט יפה (צבע כסף) !...נדלקתי חשבתי על להחליף את האקסנט (הורודה דרך אגב...) שלי ברכב הזה. אני ממש לא מבין ברובר, פרט לזה שאני מבין שהשוק של הרכב הזה בקנטים, עקב עלויות אחזקה יקרות, וחוסר במוסכים מטפלים. מה אתם אומרים על רובר מבחינת אמינות (חשוב ביותר!),התנהגות כביש והנאה מהנהיגה? שווה בכלל להתעסק עם הרכב הזה ? וכמה נהוג לשלם עליהן מתחת למחירון ? דא, אני עושה בערך 20K בשנה...מישהו יודע מה צריכת הדלק שלה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לפורום, ברוכים הנמצאים ממצטרף חדש. שאלתי היא כזו: אני מחפש רכב לבן שלי בתקציב של 15000 - 20000 ש"ח. במהלך החיפוש במחירון, החלטנו על שתי אופציות עיקריות - יונדאי אקסנט 95 וסקודה פלישיה 97. אבל, אז נתקלתי באופציה נוספת שיכולה להיות נחמדה לבחור צעיר - לאדה ניבה. מה דעתכם? מה האזהרות במידה ורוצים לקנות ניבה?
הודעה אחרונה מאת bacal, -
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רציתי לדעת מה דעתכם על המכונית הנ"ל מכיוון שממש ממש ממש בא לי עליה הבעיות שאני מפחד מהן זה אמינות מפוקפקת, חוסר בחלפים , עלות טיפולים , מוסכים לא מקצועיים. האם אני טועה? איך ההתנהגות כביש שלה? כי עם תג מחיר של 124k היא נשמעת מאד מפתה מה גם שרובר מציעים לתת מחיר מחירון בטרייד אין לאחר שלוש שנים. אשמח לשמוע את דעתכם תודה.
הודעה אחרונה מאת clubsport, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
על דגם ה1.4 שנת 94 בעיקר מה דעתכם על האוטו? מכל הבחינות....תודה
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
איך היא מבחינת נוחות הנסיעה? איך הביצועים שלה? המנוע? התיבת הילוכים?
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני יודע שהשאלה נשאלה כבר אבל לא מצאתי בחיפוש, כנראה לא מחפש נכון... אתם יכולים לעזור לי? לתת לי כמה אתרים? בנתיים פרסמתי פה ובmotocar.co.il
הודעה אחרונה מאת Yarik, -
עזרה ברכישה
מאת gs- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ישלי תקציב של כ35K ואני מחפש רכב טוב שלא יבלה במוסך יותר מאשר על הכביש זריז,זול(הדלק),עם קמ' נמוך,96-99 ,בלי פגיעות שסי והכי חשובים... מזגן ולפחות 1500 סמ"ק 1.האים קיים דבר כזה בכלל?ואם כן,אפשר להשיג אותו בכלל בארץ ובלי להיתקע איתו כשרוצים למכור? 2.יש לי אפשרות לקנות סיטרואן וולקן 2000 שווה בכלל להתעסק עם הרכב הזה? בתודה מראש... gs
- 2 תגובות
- 968 צפיות
שלום אני מחפש אוטו עד 25 אלף שיהיה אוטומאט ואמין. כרגע יש לי מישהוא שמוכן למכור לי רנו קליאו שנת 95 אוטומאט ב22 אלף מה דעתכם? כמו כן אני אשמח לשמוע על מכוניות אחרות שאני יכול לקנות בתנאים שהצבתי
הודעה אחרונה מאת friziblite, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אם אפשר לדעת מה בערך העלויות של כל רכב מודל 92-96 וכמובן מה יותר שווה מכל הבחינות תודה
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טוב אז למי שלא יודע אני מחפש כבר חודש וחצי רכב אוטומט בתקציב של עד 35 אלף משהו קטן , צעיר , חסכוני אמין ואוטמט . ועכשיו לשאלה שלי. היום ראיתי פיג'ו 306 ידנית, שנת 97 , נראית טוב למכירה . קודם כל אם אפשר הייתי רוצה חוות דעת על הרכב הזה . (כבר אמרתי מה אני מחפש למעלה) עכשיו להתייעצות שחשוב לי שתהיו כנים . יש לי כבר שנה רישיון , מאז שקיבלתי את הרישיון אני נוהג על גיר אוטמטי ולא יצא לי לנהוג פעם אחת מאז על הילוכים. התרגלתי מאוד לאוטומט ואני אישית לא רואה את עצמי נוהג על גיר רגיל , מה גם שיוצא לי לנהוג בפקקים וזה בכלל מעצבן בהילוכים . הבעיה היא שאני ממש לא מוצא מכוניות אוטומטיות טובות בתקציב שלי כל מה שאני מוצא או שנתון ממש נמוך או שאומרים לי שהאוטו ד…
הודעה אחרונה מאת U-re, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בזמן האחרון אני מתעניין מאוד בסיטרואן וולקן ואני חושב אולי לקנות אחת כזאת. שמעתי הרבה סיפורים טובים על הביצועים שלה , ההתנהגות וכו' , גם על האמינות של האוטו. עכשיו השאלה שלי אליכם חברי הפורום היא האם האוטו באמת אמין(כמובן למוצא שלו סיטרואן) , ואיזה בעיות בדרך כלל יש לאוטו , או מה לבדוק בשעת הקניה ,וכמובן כל מה שיכול לעזור לי. אם למשהוא יש משהוא לחדש לי לגבי האוטו אני יודע לו מאוד , כי כנראה זאת האלטרנטיבה הזולה היחידה שנשאררה לי בתוחם של ה20-25 אלף שקל. נ.ב ראיתי את הדיון על הZX 16V , ואני מדבר על הוולקן כי את ה16V בטוח אני לא ימצא. שוב תודה . עמית
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 43 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום !!! אני מעוניין לרכוש רכב קומפקטי (בסגנון של 106) בסכום של עד 20K. מה שחשוב לי שזה יהיה רכב די אמין,ידני,עם מנוע 1.4 או בעדיפות 1.6. כמו כן רצוי שזה יהיה רכב נאה לעין (לא מחפש פוזה אבל שזו לא תיהיה לאדה...). לא אכפת לי אם הרכב יהיה יפני,כורדי או צרפתי...(טוב נו,שלא יהיה כורדי)... אודה מאוד למי שיכול לעזור !!!. תודה.
הודעה אחרונה מאת roy28, -
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אשמח לכל מידע על הרכבים הנ"ל בייחוד מבחינת אמינות ועלויות החזקה אני מתכוון לדגמי 318-325 קופה אשמח מאוד גם להספקים תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת yaronof, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שמתי לב שכולם בערך באותו מחיר אז הייתי רוצה לדעת איזה מבינהם הוא הטוב ביותר מבחינת כוח-עוצמה, נוחות, אמינות, בטיחות וטכנולוגיה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מתכוון בעתיד לקנות אלפא ספרינט, למרות כל התגובות השליליות של כל מי שאני פוגש. תגובות כמו: "אלפא לא אמינה", "אתה תעבוד בשביל האוטו" וכדומה... האם באמת האלפא ספרינט לא אמינה בטירוף ? וביחס לאלפות אחרות ? אני מאמין שעלות חודשית ממוצעת להחזקת אלפא לא עולה בהרבה מרכב רגיל... אני בכל מקרה אקנה אלפא, רק חשוב לי לדעת כמה בערך יעלה לי להחזיק אותה כל חודש ואם אני יכול לעמוד בזה. תודה, הראל.
הודעה אחרונה מאת יקיר, -
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רציתי לדעת מה אתם חושבים על הרכב הזה בשתי הגירסאות 225 קוטרו או 180 4*2 . אני נראה לי כבר החלתתי אבל בכל זאת אני רוצה לשמוע מה אתם חושבים. ועוד משהו קטן עם מישהו יודע על טי טי שנת 2000 225 קוטרו למכירה, הוא סתם אחת כזאת מהאזור שלו זה מאוד יעזור לי. בפרטי ולרציניים 066433584 תודה בן.
הודעה אחרונה מאת red gti, -
רמאות? מה דעתכם?
מאת דביר-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מכר שהוא במקרה בעל מוסך הציע לי לקנות את מכוניתו במוו קומפקט 99 1900 הוא אמר שהמכונית היא יד שנייה "ממשפחה" שהבטתי ברשיון הרכב גיליתי שהמכונית היא יד שלישית-"במשרד הרישוי גיליתי שהאחים במשפחה עשו ההעברת בעלות" טען להגנתו. כאשר ביקשתי לדעת האם המכונית עברה פגיעה רצינית אמר "אני לא זוכר אם יש לה שאסי" (בעל מוסך ולא זוכר אם למכונית שלו יש שאסי) העסק נראה לי חשוד מאוד הוא אמר שאפשר לקחת את האוטו לבדיקה והוא יוריד לי במחיר בהתאם. המכונית עברה 100000 ומאוד מצאה חן בעיני (נהגתי בה) מה דעתכם? באיזו סיטואציה כן כדאי לקנות את האוטו(מבחינת מחיר)? האם אוכל למכור אותו אח"כ? האם לדעתכם זו רמאות ופשוט כדאי לרדת מהעניין? תודה רבה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש גולף 1.6 או 1.8 אוטו' או ידני בין השנים 96 ועד 98... אתמול שמעתי שבין השנים הללו יש דגם בעייתי בותר שמומלץ להתרחק ממנו... מישהו מכם יודע אולי על איזה דגם / שנתון מדובר (אם בכלל) ? תודה לעונים ויום נפלא
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
http://www.blazermag.co.il/Content/Subjects/Subjects.asp?Article=540 לפני שמסתערים על השמטת ה106 ראלי, לא לשכוח שזה עיתון של גברים..
- 9 תגובות
- 27.9 אלף צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני ממש על סף קניית HF טורבו שנראת ממש אבל ממש טוב, היא מושקעת (ג'אנטים+צמיגים, פילטר, שסתום, ברז גדישה, שעון גדישה נוסף ברכב,מערכת סטריאו, ועוד) המוכר רוצה 18K על האוטו, הוא שמור, אבל הוא יד-9 ומי יודע מה עבר עליו... רציתי לדעת אם העיסקה כדאית לאור המצב הכלכלי (שלי...) ולאור חלקי החילוף (של GT יתאימו?) האוטו מודל 90'. מודה לעונים, יפתח
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה רכב דיזל גדול האפשרויות העומדות לפני הן: פורד טרנזיט יונדאי H100 ומיצובישי L300 איזו מהן היא האמינה ביותר תודה ברק
הודעה אחרונה מאת max, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול אם גם על הrsi נהוג לשלם מעל המחירון (כמו ראלי)? תודה
הודעה אחרונה מאת K&N, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי אז ככה לפני כמה זמן רשמתי לכם איזה אוטו כדאי לקנות בתקציב של 40K... מכיוון שהכסף לא בא ממנ י , אני תלמיד והייתי תלוי בהורים ובעוד כמה גורמים. קיבלתי קצת באסה אבל אין מה לעשות וזה מה שכרגע יש לי ביד. איזה אוטו כדאי לחפש? אני מחפש ככה קודם כול אוטו שאני יקנה אני לא כמו שאר האנשים שפה ואנילא הולך לשפר אותו במנוע ובשטויות כאלה רק מבחוץ שיהיה יפה ואולי אגזוז כי אני אוהב את הרעש אז ככה ידני. עדיף מנוע 1.6 ולא 1.4 אני רוצה אוטו קטן ויפה שיהיה עליו פוזה חשבתי בסכום הזה +- על פיג'ו 106 XSI שנת 95... או על סיאט איביזה שנת 95 דגם CLX3 דלתות עכשיו מה ההבדל בין CLX לבין CLX לטינו? איזה מכוניות אתם ממליצים לי??
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכב הזה בכלל? (המוכר הוא מהמשפחה) כמה הוא צריך להוריד מהמחיר על הקילומטראג' הגבוה? המחירון הוא 62K והוא הוריד ל 54K.
הודעה אחרונה מאת beresford,
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 223 אורחים (הצג רשימה מלאה)