ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קודם כל...ויתרתי על הרעיון של לקנות איביזה...אני לא אוכל לעמוד בהוצאות וכו'.. אז הגעתי למסקנה ש106 יתאים לי.. עכשיו ככה...נכנסתי לאתר לבדוק את המחירון ויצא לי פיג'ו 106 1400 סמ"ק שנת 96 מחירון 18 אלף +-.. עכשיו זה לא ממש נראה לי הגיונימשום מה... אז השאלות : 1.כמה דגמים של 106 יש? 1 או יותר?? כי יש כמה דגמים שחוזרים על עצמם בשם אבל הגרסאות שונות (או שאני טועה)?? 2.האם ניתן למצוא פיג'ו 106 במצב טוב? שלא יצריך יותר מדי הוצאות על תיקונים וכולי כי אין לי... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת חלי, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כבר זמן מה מתבשלת לי מחשבה בראש, תעזרו לי לעשות קצת סדר בדברים אני רוצה לקנות אוטו ולהתחיל "לשדרג"! אך השאלה הראשונה לפני שניכנס לאופי השדרוגים היא איזה אוטו לקנות? הקריטריונים לרכישה הם כאלה (פלוס מינוס): !1)חייב להיות ידני 2)בנזין (צריכת דלק גדולה לא מהווה בעיה) 3)ביצועים טובים (תאוצה - מאוד חשוב) 4)ולשיקולים הקוסמטיים: גרסאות הצ'באק מעוררות אלרגיה אצלי! (כמה שיותר גדול יותר טוב!!!)האופציות עליהן חשבתי: סיוויק (????!!!!) מה אתם אומרים? אימפרזה (אבל לקחת אוטו כזה בתור פרוייקט נראה כבר קצת נדוש לא?) לנסר (אוטו טוב ואפשר לעשות לו תוספות ממש נחמדות) F לנטיס (מהמודלים הישנים והארוכים לא הקצרים חס וחלילה - אך אין פה הרבה מקום לדימיון) ***טיגרה (בתקציב של…
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם לא הבנתם למה אני מתכוון אני שואל מאיזה מודל מיוצאת המאזדה 323f - לא זאת עם העיניים הנפתחות... תודה
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
אני הוצאתי לפני 4 חודשים רשיון ואני מעונין לקנות רכב קטן להתחלה. ראיתי רנו 5 שנת 91 ,הבן אדם רוצה 3000 שקל והוא טוען שהמחירון הוא 10000,האם הסיפור נשמע אמין? כמוכן רציתי בבקשה ממי שיודע קצת פרטים על הרכב,בעיות שיכולות לצוץ והאם הוא "אוהב" לראות מוסך. אשמח לקבל פרטים על מכוניות נוספות שאני אוכל להרשות לעצמי בטווח המחירים של עד 5-6 אלף שקל. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת bmw123, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה: פולו 16V 1.4 שחורה מודל 97 מצב טוב יד 3 92 אלף ק"מ הכל עובד גג קצת דאויי וטמבון קידמי סדוק מעט הבחור דורש 42 אלף שזה מחירון והוא לא מוכן לרדת בכלל הוא מתחייב לשסי גיר מנוע בבדיקה עליו עם ימצא! אז שאלתי מה דעתכם על הרכב הזה ועל הדגם בכלל ? אה וזה עם כל התוספות תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברצוני לרכוש רכב בסביבות 80,000 ש"ח. הבעיה היא שכרגע יש לי "רק" 13,000 ש"ח. רציתי לדעת ,בהנחה שאני מרוויח כ-2000 ש"ח לחודש, האם זה כדאי לקחת הלוואה מבנק, או מימון כלשהו? אם כן אז איזה סוג של מימון? ואם לא,אז למה? תודה מראש. עריכה: פרט חשוב ששכחתי לציין: יש לי רכב המיועד למכירה ששויו כ-30,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה יש לו בסביבות ה50 אלף ומעלה ואלה הדרישות: ידני בלבד רצוי שהיה ספורטיבי ועם פוזה ואכותי בנהיגה ומרכב על הכוונת הונדה סיויק קופה מודל 95 ידני אז עם יש לכם הצעות בבקשה תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
טוב אז ככה, הביטוח על האימפרזה של אבא עומד להסתיים והוא מציע לי לקנות אוטו לעצמי, יש לי תקציב של 15k ש"ח. (כל הכסף שאספתי בשנה האחרונה ) אין לי מושג איזה אוטו מתאים בשבילי אבל יש לי כמה קריטריונים, חלקם חשובים וחלקם לא ממש. (1) רצוי מנוע 1300-1400 אך לא יזיק אחר (2) רצוי 3 דלתות (3) מזגן - לא רלונטי (4) גיר - רגיל בלבד (5) עדיף שהאוטו יהיה בקטגוריית ה-משפחתיות קומפקטיות או קטנות. (6) יפני? צרפתי? משהו אחר? זהו בעיקרון, נכנסתי לכמה לוחות מכירה ולא מצאתי שום אוטו שאני חושב שאני אאהוב אותו לכן אני מבקש את עזרתכם. תודה מראש, ג'ימי
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
- 12 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מה ההבדל בדגם של הרכב הנ"ל בין השנים 98-99-2000? מצאתי רכב במצב טוב, יד ראשונה משנת 1998, ואני מתלבט כי חשבתי בהתחלה על 99 או 2000. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 0 תגובות
- 757 צפיות
דרישות: פוזה ידני 5 דלתות (יכול להיות קטן אבל חייב 5 דלתות) יאללה חבר'ה תתפרעו על הפורום תודה
הודעה אחרונה מאת TrAnCeR, -
מצאתי אחת מ-1998, יד ראשונה, שעשתה (רק) 104 אלף ק"מ. המוכר רוצה עליה מחירון (43 אלף ש"ח). המחירון של שנת 1999 עוד סביר, (49 אלף ש"ח), אבל שנת אלפיים זה כבר מעל לתקציב שלי. מה דעתכם? על מה כדאי להתמקד כשרואים את הרכב? אתה מכירים דברים ספצפיים לרכב הזה שצריך לחפש בבדיקה?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
גץ או יאריס?
מאת SubaMan- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לבחורה שנוסעת לפחות 60 ק"מ ביום. חייב אוטומאט.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
אופל אסטרה
מאת gab512- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה דעתכם על ההצעה הבאה - אופל אסטרה CDX שנת 2000, יד ראשונה מליסינג 80,000 ק"מ ב 56,000 ש"ח (המחירון המשוקלל הוא 67,000~). היתה לו דפיקה בפינה הימנית אחורית, לא שאסי, שתוקנה. אני רוצה לדעת מה יש לכם לומר על על האסטרה בכלל ובפרט על האמינות ועלויות אחזקה. פחות איכפת לי מהסחירות שלה כי אני כנראה אחזיק בה הרבה זמן. תודה, גבי
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 11 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום. ראיתי רכב מסוג פיג'ו 306 שנת 96 מנוע 1400 מהדגמים הפשוטים (ללא הגה כח וח"ח). יד שניה ו-100,000 ק"מ. הבעלים של הרכב אומר שהבן שלו פגע בעמוד (חזיתי) ושכאשר תיקן את הרכב אמרו לו שיש פגיעה קלה בשאסי. חיצונית הרכב נראה טוב והבעלים רוצה עליו 24.000 ש"ח. מה זה אומר פגיעה קלה בשאסי? האם ישנה סכנה בטיחותית או שמא רק מדובר בבעיית מכירה לאחר הקניה? תודה, מאיר.
הודעה אחרונה מאת shabak, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
יש לי בסביבות ה - 130 אלף שקל להשקיע ברכב חדש 1600. השאלה שלי איזה רכב הכי ממולץ היום כרכב משפחתי יציב על הכביש ואמין. חשבתי על ה Mazda3 החדשה ועל Golf 1.6 הייתי שמח לשמוע דעות לגביהם. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הרכב הוא שנת 97 עם 270,000 ק"מז ,גיר ידני. ב 200,000 הוחלף מנוע. לצערי חבר שלי כבר עשה העברת בעלות מבלי לשאול אותי. אז אני רוצה לדעת מה יש לכם לומר. לגבי היד, שכחתי לשאול אותו. שמוליק
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בהמשך לחיפושי אחר רכב טוב לחברה של חבר, מצאתי במגרש רכב שדיי מצא חן בעיניה. הרכב הוא פונטו שנת 2001, רכב מהשכרה עם 90K ק"מ. הסוחר רוצה עליה 45K ונותן גם רדיו דיסק מתנה. הוא מתחייב שאין פגיעות שילדה, ולמצב מכני תקין. אם קיימות פגיעות והמצב המכני על הפנים, הוא מתחייב לשלם את סכום הבדיקה. זו שאלתי הראשונה : לפני שאנחנו לוקחים את הרכב לבדיקה, האם כדאי לקחת רכב מהשכרה ? האם יש לפונטו שוק ? שאלתי השנייה היא : מה הייתם מציעים לבחורה שנוהגת בעיקר בעיר בתקציב של 35K עד 45K ולא יותר מזה (גם ככה גירדנו עוד 5K). הרכב לא חייב להיות ידני אבל רצוי. שנת 97 ומעלה. תזרקו לי את כל האופציות הטובות שעומדות לרשותנו בבקשה. תודה לכם חבריי היקרים ונתראה בתוכנית הבאה …
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לא יודע למה החלטתי לחפש רכבים לפי מחיר ולא לפי שנה או חברה... גיליתי שאם אני משקיע 50 אלף שקל אני יכול למצוא מכוניות יוקרה מ- 94 ואפילו מ- 98 כמו קדילאק ופוניאק סנברד (סתם דוגמאות) השאלה שלי היא אם שווה לאחד כמוני שלא נוסע הרבה. לקנות מכונית עם מושבים יותר טובים ממה שיש לי בבית? האם בהכרח הביטוח יותר יקר כמה דלק הם לוקחות וסתם טיפים כי אני לא מבין כלום במכוניות חוץ מהמיצובישי שהיתה לי תודה מראש אסף
הודעה אחרונה מאת civic, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הסוברו המשפחתית ניגנבה- בעוד כחודש אקבל מהביטוח כ-20000- שח אוכל להוסיף עוד כ-5000 אני צריך רעיון לרכב לשנה עד שתשתחרר קרן הישתלמות שאוכל למכור אותו בקלות שההפסד במכירה יהיה קטן הרכב צריך לשנע אותי עם המשפחה 5 נפשות וחייב להיות מסוגל לגמוע מרחקים-כל רעיון יתקבל בברכה-(מבקש לעשות סיעור מוחות בין חברי הפורום)-תודה רן.
הודעה אחרונה מאת friziblite, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום איך אפשר להבדיל בין דגם ה 106 xs ל xsi דגם ספורט אני מדבר על ה xs בצורת ה 3 דלתות של השנים 95. איך ניתן להבדיל מלבד רשיון הרכב, והאותיות הדגם המודבקות על הרכב. אם יש סימנים חיצוניים או אפילו מתחת למכסה מנוע שאפשר לראות ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
מצטער שהכותרת לא ממש עניינית ולא ניתן להסיק ממנה באיזה מכוניות מדובר.. אבל לפחות שרפתם קלוריה.. בכל אופן, אני באמת אשמח לשמוע את עצתכם! אם כן - לא סוד גדול שאני בעלים גאה ואוהב של 205.. אבל מה לעשות, מגיע יומו של כל אחד לפתוח את מכסה המנוע, ולצערי אחרי שנה של אושר היום הזה הגיע... בסופו של דבר, אחרי השקעה של 1200 ש"ח לטיפול בקרבורטור פלוס ברקסים חדשים (רביעייה) פלוס טיפול מלא וטיפול בנזילה קלה ממשאבת המים - נותרתי עם מנוע שמאבד קצת קומפריסה, קלאץ' שתופס בגובה של הברך שלי ואלטנטור שפשוט עוצר את המנוע... בסה"כ, ההשקעה שאני אצטרך, בגדול, היא בערך 7K ש"ח, שזה חצי ממחיר הרכב כולו... זה כולל בתוכו מנוע, קלאץ', אלטנטור ורוב הדברים בדרך (טיימינג, גיר..) זה בנוגע לשיפוץ כל…
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה אנשים טובים... אבא שלי החליט להעביר בעלות עליי של האודי,ככה שהאוטו יהיה שלי ואני אוכל לעשות איתו מה שבא לי... עכשיו רציתי קצת מידע,אני רוצה למכור את האודי ולקנות במקומה סיאט איביזה..מדגמי 95 לא המרובעות האלו אלא היותר חדשות... רציתי את דעתכם,כדאי או לא....קחו בחשבון שאני צעיר,עדיין בלי משפחה (עדיין...) ואני רוצה אוטו שיראה יותר ספורטיבי והאיביזה ממש מצאה חן בעיניי... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
פורד אסקורט
מאת gab512- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה דעתכם על פורד אסקורט אוטומטית 1600 שנת 99. המחירון שלו נמוך (40K~) ורציתי לדעת מה הסיבה. איך האוטו מבחינת בטיחות, אמינות ועלויות אחזקה?
הודעה אחרונה מאת -יובל-, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תקציב של 20-25 אלף שקל לאוטו , שיהיה אוטו קומפקטי כגון פיאט פונטו למשל. דלק לא כל כך מפריע , שיהיה אוטו יפה , מראה ספורטיבי אולי , שיהיה חזק! מנועים 1400-1800 , לא עקרוני ממש , רק עדיפות למשהו חזק יותר מן הסתם תודה.
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה, מצאתי 205GTI שנת 88 במצב גרוע ביותר לפחות חיצונית! דשבורד מודבק בסיליקון וכו'... הבחור לדבריו קונה דירה וצריך למכור את הרכב כי יש לו ביטוח עוד מעט ( לפחות כך הוא אומר ) הוא רוצה 6.500ש"ח. ( 9,600 המחירון ) היא לא שמורה ולא יודע עדיין מה מצבה המכני. אבל היא נוסעת, אני רואה את אישתו כל יום מגיע לעבודה. לדעתי המחיר עדיין לא שווה את הרכב. היא אומרת שהוא גמיש במחיר וצריך רק לדבר איתו. אני חשבתי אולי לקנות אותה ב4אלף ו"לתקן "אותה קצת. מה דעתכם? או שממש לא שווה?
הודעה אחרונה מאת max, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
בחנתי שני דגמים 106 xs 1400 נקייה מתאונות עם התחייבות, תיקוני פח קלים, 170 אלף ק"מ יד 2 מחירון 18 אפשר לקחת ב 17, שמורה. איביזה 94 1600 יד 6, קצה שילדה קדמי, 165 אלף ק"מ סלי תוספות רק מגנזיום מחירון 18, אפשר לסגור על 16-17, שמורה. הפיג'ו מודל 95 או שמשני אלו.....עדיף להמשיך לחפש ?
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בזמן האחרון רשמתי בפורום כמה נושאים הקשורים בעצות לקניית מכונית. פשוט חבר שלי משגע אותי וכול שבוע מבקש ממני לבדוק בשבילו מכונית זו או אחרת. אז בשעה טובה ומוצלחת הוא נסגר על 4 מכוניות סופיות שהוא מתלבט לגביהם. מה אתם אומרים איזה אוטו מהמכוניות שציינתי הכי עדיף? וזה הולך לפי הקריטריונים הבאים: צריכת דלק,אמינות,מנוע וכוח סוס(כמה שיותר יותר טוב),נוחות וחווית נסיעה. מה דעתכם? אשמח לשמוע את תגובתכם ונימוקכם לגבי כול אחת מהמכוניות ועל מה אתם ממליצים ביותר, תודה. אהה וגם שכחתי לציין שכול אחת מהמכוניות היא בגרסת 4 דלתות או 5. אין לי מושג באיזה מכוניות מחשיבים גם את התא מטען כדלת. בכול אופן הבתם את הכוונה ואי אני לא מאמין איזה מפוזר אני, כניראה בגלל השעה המאוחרת…
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שנת 97', ראשונה אוטומטית דגם GLI (מפואר) 120000K ק"מ. ללא תאונות שלדה, אך זקוקה לטיפול חיצוני של פחחות קלה + צביעת מכסה מנוע. (מחירון יצחק לוי 59,000 + 1000 על יד ראשונה)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז אבא שלי החליט להחליף את האוטו.0פאסאט 1.8 לא טורבו)... יד שנייה שנת99 ב-83k ש"ח 115k יד 1 ליסינג לשעבר.... כסופה יפה ללא תאונות.. יש כמה תיקוני צבע כמה הייתם נותנים על האוטו הזה אהה מדובר על מנוע 1800 בנזין כמובן..... רציתי גם לדעת מהי צריכת הדלק של האוטו הזה. ואם בכלל שווה להחליף את המאזדה שלנו שנת 2000 שהיא מהשכרה ולרדת לשנת 99 אבל לעלות ברמה לדעת אבא שלי מה אתם אומרים חייב את דעתכם תודה
הודעה אחרונה מאת dj_liran, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני מחפש ב.מ.וו בשנים האלו ללא הבדל סוג או נפח מנוע רציתי לדעת אים יש למישהו נסיון ועל איזה דגם ואיך נחשב הרכב..האים זה רכב טוב.... עושה בעיות... מחיר חלקים....נוסע מהר יחסית לרכבים בשנים הללו... ועוד מידע שיעזור.. תודה!
הודעה אחרונה מאת White-Night,