Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

GOLF GTI

טורבינה קטנה
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבחינת נתונים יבשים אין הרבה הפרש(25 כ"ס) לגולף כמובן...

אבל אפשרויות השיפורים במנוע מוגדש לעומת אטמוספרי כל כך רבות שזה רק עניין של זמן/כסף עד שהרכב יהיה הרבה יותר מהיר מהפולו!!!

הקטע שאני לא מחפש להחליף את הרכב שלי!!! רק בגלל שמצאתי משהו כל כך שמור עלה בדעתי.

בוא נתחיל מזה ששי צודק. גולפים GTI יש הרבה למכירה , אמנם לא בכמויות כמו V5 אבל יש מספיק... זה רק עניין של זמן למצוא אחת שמורה יד ראשונה מרופא זקן :wink:

אני בטוח שזה ייקח פחות זמן מהזמן בו מצאת את הפולו GTI.

חוצמזה, יש לי הרגשה ששווה לחכות בעניין הזה , ושכניסת הגולף MK5 תפיל את המחירון של MK4...

בשורה התחתונה : תישאר עם הפולו, למיטב זכרוני החלפת לא מזמן יחסית...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יש לי הרגשה ששווה לחכות בעניין הזה , ושכניסת הגולף MK5 תפיל את המחירון של MK4...

אני מבקש לא לפתוח פה... :roll:

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
את הגולף ניתן להביא די בקלות ל-200 כ"ס

אתם זורקים פה מספרים בלי בסיס, לפי האתר של סופרצ'יפס הצ'יפ לגולף GTI יוסיף 30 כ"ס בלבד

אתה בטוח שהנתון היה 30 כ"ס או 30%?

זכור לי הפרילינג תמיד טען ל30%

שי

בדקתי באתר של סופרצ'יפס ושם כתוב 30 כ"ס, את זה שהם אופטימיים אני יודע מכמה מקורות והכי מניסיון אישי, לי היה צ'יפ של סופרצ'יפס שהוחלף ל-BSR משבדיה וזה הבדל של שמיים וארץ, כאשר רשמית הצ'יפ של BSR מתיימר להוסיף פחות אבל על הכביש אין מה להשוות, BSR אפילו פסימיים...:)

פרילינג טען פעם משהו לגבי 30% יותר מומנט, אבל זה כללי וממוצע ולא לכל רכב, זה גם מעט אופטימי כמובן, אצלי המומנט שופר (על פי בדיקה של BSR שעושים בדיקה לכל הצ'יפים שלהם על דיינו) בקצת יותר מ-10% בלבד מה שהביא אותו ל-34.5 קג"מ בערך(30.6 במקור), הופתעתי אגב לראות של-GTI יש 21 קג"מ בלבד, נמוך יחסית לטורבו.

בקיצור, סופרצ'יפס אופטימיים תמיד ובמקרה של GTI הם מתיימרים אפילו לפחות מבדרך כלל, 30 כ"ס תוספת כאמור, כאשר לרוב מכוניות הטורבו זה באיזור ה-40 כ"ס, לגירסת 180 הכ"ס יש את ההערכה הנמוכה ביותר 20 כ"ס בלבד ול-9-3 (סאאב) בגירסת וקטור אם אני לא טועה מוערכת תוספת של 60 כ"ס!

שוב, למרות כל הנאמר השיפור מומלץ ביותר.

חוץ מזה, למה אתה לא אומר שלום ????? נסעתי עם יובל (WIL) וחבר שלו ביום שישי ועמדנו ביחד ברמזור של הקניון לפני הפניה שמאלה לכיוון שיכון דן... ניסינו ליצור קשר והתעלמתם... אבל תגיד, לא נסעת שם חזק נכון ? כי ממש נשארת מאחור.

ינון.

פורסם

בקיצור, סופרצ'יפס אופטימיים תמיד ובמקרה של GTI הם מתיימרים אפילו לפחות מבדרך כלל, 30 כ"ס תוספת כאמור, כאשר לרוב מכוניות הטורבו זה באיזור ה-40 כ"ס, לגירסת 180 הכ"ס יש את ההערכה הנמוכה ביותר 20 כ"ס בלבד ול-9-3 (סאאב) בגירסת וקטור אם אני לא טועה מוערכת תוספת של 60 כ"ס!

כפי שידוע לי אין הבדל בין המנוע שנמצא בגולף למנוע שנמצא בלאון חוץ ממחשב.

ולכן בעזרת העלאת גדישה ניתן להעלות את ההספק של הרכבים האלה ל190 כ"ס +

- ולכן הם טוענים לשיפור של 20 כ"ס נוספים למנועים שכבר מוציאים 180 כ"ס.

חוץ מזה, למה אתה לא אומר שלום ????? נסעתי עם יובל (WIL) וחבר שלו ביום שישי ועמדנו ביחד ברמזור של הקניון לפני הפניה שמאלה לכיוון שיכון דן... ניסינו ליצור קשר והתעלמתם... אבל תגיד, לא נסעת שם חזק נכון ? כי ממש נשארת מאחור.

ינון.

בבדאי שאמרתי שלום ואפילו לחצתי קצת, אבל מה לעשות שכל הנסיעה היתה בקו ישר :mm_tongu:

פורסם
בבדאי שאמרתי שלום ואפילו לחצתי קצת, אבל מה לעשות שכל הנסיעה היתה בקו ישר :mm_tongu:

אם כבר מדברים על זה... שמתי לב לחתימה שלך, למה אתה לא עושה צ'יפ ????? הרכב כבר אצלך מספיק זמן... לדעתי כדאי לך, מתי שיהיה אפשר תוכל להידבק יותר לכיסא וזה נחמד לא ?

לגבי ההבדלי בין מנועי ה-180 וה-150, הנה קישור להודעה אחרת:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=25527 (שים לב להודעה השניה של אורן205), לא יודע אם היא נכונה, אבל לדעתי יש בזה משהו, אני הייתי בטוח שההבדל בין ה-T (הלחץ הנמוך) ל-T4 שלי הוא תוכנה בלבד וגיליתי שיש לי טורבו קצת גדול יותר וגם אינטרקולר גדול יותר ועוד שינויים...

ינון.

פורסם

אם כבר מדברים על זה... שמתי לב לחתימה שלך, למה אתה לא עושה צ'יפ ????? הרכב כבר אצלך מספיק זמן... לדעתי כדאי לך, מתי שיהיה אפשר תוכל להידבק יותר לכיסא וזה נחמד לא ?

צ'יפ יהיה בזמן הקרוב

היו לי כמה דברים קודמים לסיים ברכב לפני שאני רץ ושם צ'יפ, כרגע זה עניין כלכלי.

למרות שלדעתי ישנם ציפים שמעלים יותר מ30 כ"ס אני מתכוון להתקין אחד שיוסיף 30 כ"ס ולא יותר.

בקרוב.....

פורסם

איביזה טורבו שהיתה ברשותי (עד לפני שבוע..) נמדדה בדיינו של קומפיטסט בת"א (לא יפו..) בתוספת הצ'יפ המדובר בלבד רשמה הספק של 168 כ"ס ו 24.8 קג"מ (אגב ב 3200 סלד במקום 2000 במקור). אגב הצ'יפ תוכנת על די גיא לגישה של לא יותר מ 1 באר.

וזה מול קיר ונסיעה במקום. אני מניח שצריך להוסיף (בגלל העדר קירור מספיק) סדר גודל של 10% מה שמביא את ההספק לכ 185 כ"ס

פורסם

אתם נתפסים לעניין הציפ' בלבד!!!

מישהו שכח שרשמתי אגזוז(ולא אני לא מתכוון ליציאה אלה צנרת מהטורבו).

ואגב לפרילינג יש ציפ' חדש שחבר שלי התקין באודי שלו, הציפ של ABT והוא בהמה(היה לו קודם של אפסולוט ואין מה להשוות).

ועניין הצנרת זה בערך עוד 20-30 כ"ס.

בכל אופן כמו שאמרתי ציפ וצנרת יביא אותי ל200+ וזה בערך ב5000 ש"ח.

לעומת זאת בפולו 5000 ש"ח יביאו לי אולי מראות M3 קיט הנמכה ואולי ציפ'...

אז איפה ההשקעה כדאית יותר???(אני לא באמת שואל...)

GOLF GTI- THAT'S THE WAY I LIKE IT

פורסם

צריך לבדוק את החיישנים והממירים בגולף לפני שמעיפים הכל ושמים צנרת. אגב המחיר נראה מעט נמוך, מערכת פליטה מחברה רצינית , כולל הכל יכולה לעלות מעל 5K ככה ש... אגב אני בספק שרק מערכת פליטה תוסיף 20HP... ספק גדול. תעזור בהחלט, אבל 20-30... ממש לא.

ברור שאפשר להפוך את הגולף לחזקה יותר, וברור שגולף עם צ'יפ תהיה חזקה יותר מפולו GTI.

גיא

פורסם
נסעתי עם יובל (WIL) וחבר שלו ביום שישי ועמדנו ביחד ברמזור של הקניון לפני הפניה שמאלה לכיוון שיכון דן... ניסינו ליצור קשר והתעלמתם... אבל תגיד, לא נסעת שם חזק נכון ? כי ממש נשארת מאחור.

||

בבדאי שאמרתי שלום ואפילו לחצתי קצת, אבל מה לעשות שכל הנסיעה היתה בקו ישר

קצת???

:lol:

ולינון, פשוט נעלמת לנו באופק, אני הייתי עם שי ברכב. ממזמן לא ראיתי רכב שזז כ"כ מהר.

מעניין איך הרכב ייסע עם גיר ידני.

וחוצמזה, באמת באסה שהנסיעה הייתה בקו ישר. אם היו סיבובים יש מצב שהשלדה של הגולף תהווה יתרון בסיבובים מול שלדה של כאריזמה, לא? :twisted:

ולבחור שמתלבט בין הפולו לגולף. אני חושב שהבנת את העניין.

אני חושב שבסופו של דבר זו רק החלטה שלך, ונראה שאתה מאוד נמשך אל הגולף - אז פשוט לך על זה.

אבל כמו שאמרו, לא כ"כ קשה למצוא גולף במצב טוב. בהצלחה :wink:

172

פורסם
נסעתי עם יובל (WIL) וחבר שלו ביום שישי ועמדנו ביחד ברמזור של הקניון לפני הפניה שמאלה לכיוון שיכון דן... ניסינו ליצור קשר והתעלמתם... אבל תגיד, לא נסעת שם חזק נכון ? כי ממש נשארת מאחור.

||

בבדאי שאמרתי שלום ואפילו לחצתי קצת, אבל מה לעשות שכל הנסיעה היתה בקו ישר

קצת???

:lol:

ולינון, פשוט נעלמת לנו באופק, אני הייתי עם שי ברכב. ממזמן לא ראיתי רכב שזז כ"כ מהר.

מעניין איך הרכב ייסע עם גיר ידני.

וחוצמזה, באמת באסה שהנסיעה הייתה בקו ישר. אם היו סיבובים יש מצב שהשלדה של הגולף תהווה יתרון בסיבובים מול שלדה של כאריזמה, לא? :twisted:

האמת שאני כן לחצתי רק קצת כי קצת אחרי יש פסי רכבת.....

גיר ידני בטח היה עוזר, אבל אני מרוצה מהתזוזה נכון להיום גם כך, יש לאוטומטי 5 הילוכים אגב.

ולמרות שזה ממש לא הייעוד שלה דווקא בסיבובים היא ממש בסדר, גם עברתי קורס עם ראם סמואל בעצמו ומדריך נחמד בשם יואב בנס הרים והיה ממש נחמד, חוץ מזה יצא לי לבקר שם גם בטיול נהיגה קטן והיא בכלל לא ביישה(אתה צריך לראות איך ראם סמואל נהג בה ומה הוא עשה איתה... גם אימפרזה טורבו לא הייתה תופסת אותה אז), וזאת לא שילדה של כריזמה, נמאס לי כבר לחזור על עצמי, הכל הכל שונה ביניהם, רק אותה ריצפה, הבולמים למשל קשיחים בהרבה ותורמים לאחיזה וליציבות, הבלמים חזקים בהרבה (דיסקים גדולים יותר) ובכלל יש עוד הרבה הבדלים, אולי ה-S40 הרגילה והכרזימה חולקות קצת יותר מריצפה, אבל ב-T4 יש מכלולים אחרים מלבד המשטח שעליו הכל יושב וזה לא אומר כלום.

תוסיף לכל זה בחשבון שגם גולף לא הכי ספורטיבית (גם אם היא יותר משלי) ואני לא בטוח שסיבובים היו משנים הרבה, מה שאני הכי לא אוהב אצלי זה בסיס גלגלים קטן יחסית על אורך ארוך יחסית מה שגורם לסרחי עודף גדולים שמפריעים ליציבות בסיבובים ומגבילים את המהירות שניתן לקחת סיבוב מבלי להיכנס לתת היגוי, לא שצריך לרדת ל-20 קמ"ש אבל זה מקשה ומגביל, כל זה נכון כשראם סמואל לא נוהג ברכב, לו לא הייתה בעיה לקחת סיבובים על 140(סיבובים, לא עיקולים...) איכשהו... והרכב היה כמו רכבת (הרים) במסילה.

ינון.

פורסם

החלטתי לא להחליף את האוטו עד שאני אמצע יד ראשונה.(או עד שבעל אימפרזה טורבו שנת 99 ירד באיזה 20 אלף ש"ח ואני אוכל לקנות אחת- מה שבטח לא יקרה).

בכל אופן החלטתי לא להתפשר על כמה דברים שממש חשובים לי:

יד- עד ראשונה או שניה אם הרכב באמת במצב מצויין.

קיולמטרז- נמוך בלבד!!!

דלתות- כל עוד זה לא סובארו אז 3 דלתות בלבד.

שוקי.

GOLF GTI- THAT'S THE WAY I LIKE IT

• תוכן חדש...