ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום. אני נוסע על סיוויק 97 האצבק 1.4 ובזמן האחרון הרכב הפסיק להיות גמיש בבורות ובכבישים משובשים. ולא משכך רעידות. וגם בזמן האחרון אני שומע הרבה קרקושים ורעשים מתא הנוסעים. הרכב שירת אותי מצויין במשך שנה אני אוהב את הרכב ומשקיע בו. אבל נמאס לי מהרכב ואני רוצה למצוא מחליפה ראויה.! שתהיה מהירה יותר מהעגלה שלי. הצעות?? המלצות?? רעיונות?? אגב מחיר הרכב הוא 45K תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
עמדו בפני אבא שלי שתיי אפשריות לקניית רכב מחברת ליסינג... 1. פורד פוקוס 2001 (כסופה) 65,000 ק"מ הדו"ח מעיד שהיא עברה רק תיקוני צבע ופחחות קלים. לא היו פגיעות קיריטיות וכיוצא ובזה. מחיר: 69,000 ש"ח + אחריות לשנה על תקלות בגיר, מנוע וכו'. 2. מאזדה לאנטיס 2001(כסופה) 65,000 ק"מ הדו"ח מעיד שהיא עברה רק תיקוני צבע ופחחות קלים, לא היו פגיעות קריטיות וכיוצא בזה. מחיר : 66,000 ש"ח + אחריות לשנה על תקלות בגיר, מנוע וכו'. לפני קניית הרכב ולאחר התיעציות -רובם המכריע של האנשים שאבי דיבר איתם המליצו על הפורד פוקוס. מישום מה אבי קנה את הלאנטיס ולטענתו זאת משום שלאוטו יש שוק והוא הכי שכיר (נו באמת..), ולא היה פה שיקול …
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
תגידו מישהו יכול לאמת משהו שראיתי רק היום... לאחר סקירה קטנה ב PARKER, ראיתי כי הקליאו ספורט MK1 מהירה יותר בכשניה מאשר ה MK2, (משהו כמו 6.9 לעומת 7.9)... יכול להיות? מישהו יודע את ההבדלים ביניהם עד לפרטי הדיפון והאיבזור ברכב? בתודה מראש... "השרוט"....
הודעה אחרונה מאת gmb, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
עלה בראשי הרעיון אם לא הנאה (וולקן) אז אולי חיסכון.... דיזל? הקריטריונים: 1. התקציב מוגבל 20k -30k 2. הנאה בנסיעה (נוחות, שקט...למרות הדיזל) 3. הנאה בנהיגה (נהיגה/ התנהגות), או יותר נכון כמה שפחות סבל? 4. זמינות וגמישות כוח, טוב נו דיזל אבל בכל זאת... הרכבים שעלו בראשי, אבקש התייחסות פרטנית ואם אפשר גם השוואה ביניהם: 1. קליאוB 1.9 דיזל 2. סקסו 1.5 דיזל 3. zx דיזל 4. 306 דיזל
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש בבעלותי כבר יותר מחצי שנה rsi שהבאתי אותה למצב מכני מעולה (כמעט), סטנדרטית לגמרי. פשוט הכח שלה כבר לא מספק אותי. האם שווה להכנס לזה בכלל? תודה דניאל
הודעה אחרונה מאת daniel-rsi, -
-
תגידו ה 206 RC בכלל מיובאת לארץ? מה הנתונים שלה? האם אפשר להביאה בייבוא אישי (דרך היבואן זה נעשה?) וכמה זה בערך יעלה? האם היא מתמודדת ראויה לקליאו ספורט?
הודעה אחרונה מאת 106RallyeBoy, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לאחר שבטיפשותי הרסתי וולקן 95 ממממתוקה ומטופלת באהבה אצל כל בעליה (אני היד השניה), וניסיונותי למצוא לה אחות תאומה כושלים (מי בר המזל שנפלה לידיו 16V לא מזמן?), החלטתי להרחיב אופקים, "להתפשר" ולרעות בשדות זרים: 1. RSI - מהם ההבדלים בין השנתונים 95/94. 2.מה תמליצו לקנות לבעליה של וולקן לשעבר, שנורא אהב אותה...? 3. מישהו שמע ראה וכו'... וולקן, 306S16,קליאו RSI למכירה אשמח אם תודיעו.... ד"א כך זכיתי בוולקן הקודמת ותודתי על כך לפורום. תודות Only4fun ------------------------ funny how life is
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האחד מזדה 626 -שנת 99 יד שנייה -85,000 ק"מ. אין תאונות אך הבעלים טוענים שהדלת האחורית הוחלפה לאחר מכה. מצב חיצוני-שיפשוף בפגוש האחורי בצד השמאלי למטה,גלגל ימני קדמי מחורץ לאחר שנסעו עליו עם פנצ'ר אגזוז אחורי מעוך בקצה מלמטה-אני נוטה לחשוב שבעלת הרכב לא יודעת לנהוג ושחטה את הרכב. השני מזדה לנטיס-GLX 1.8-שנת 2000-יד ראשונה-53,000 ק"מ. הבעלים טוען שהרכב קיבל "מכה" מקדימה ועקב כך הוחלף המכסה מנוע והטמבון הקדמי. מצב חיצוני-3 שריטות עצבניות מתא המטען עד הדלת האחורית-2 מהן התחילו להחליד,מעיכה קלה מאחורי דלת שמאל אחורית ומעיכה קטנה בדלת התא מטען. מה אתם אומרים?.. תודה
הודעה אחרונה מאת nepet, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב רציתי לדעת איך הסיאט איביזה שנת 98 ידנית מתנהגת מבחינת אמינות,נוחות ,כוח... האם מחירה שווה ? או שכדאי להמשיך ולדבוק בפיג'ו 306 תודה
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תגידו בקניית רכב... באם זה חדש או יד ראשונה.. מהם היתרונות/חסרונות של לקיחת הלוואה מהבנק או קנייה בליסניג? האם עסקאות הליסינג באמת משתלמות לאדם פרטי בקניית רכב אחד או שמא מתאימות בעיקר לחברות שקונות מספר רכבים? בתודה מראש רמי
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שאלה לי ............ אני רוצה לקנות אופל קורסה 2002 .. הגשר שהרדיאטור ישב עליו (גשר בצורת U ) קיבל מעיכה קטנה, כמעט בלתי נראית . החליפו לרכב משולש ומסרק הגה . מה זה אומר לגבי מחירו של האוטו ? האם זה נחשב לפגיעת שילדה או לא, שאסי או לא ? וכמה זה קריטי לאוטו ולביטחות שלו ? תודה רבה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין בהמלצה על רכב דיזל עם דגש על נוחות ואמינות טובה. (צרפתיות יתקבלו גם כן! ) הרכב יצטרך לנסוע כ60,000 קילומטר בשנה ברחבי הארץ. התקציב הוא 55K ואפשר גם להתגמש ל60K. כל הצעה תתקבל בברכה!
הודעה אחרונה מאת UrbanDK, -
- 20 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אימפרזה טורבו הזקנה מול איביזה 1.8 טורבו. כל מידע יתקבל בברכה. 1.מה יותר כיף? 2.מה יותר זולל? 3.טיפולים, מה יותר יקר? 4.טיפולים, כמות תקלות? 5.אמינות כללית? במה היתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, צריך הצעות לרכב טורבו לא יקר, עד 100K ש"ח, רק טורבו, אפשרות משפחתית ( לא חובה ) טיפולים ודלק יחסית זולים. תודה *עריכה* חזקה במיוחד
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לקנות רכב אמין בגודל בינוני עם עלויות החזקה נמוכות. היא תשמש בעיקר לנסיעות בתוך העיר אך מדי פעם גם בין עירוני. אני שוקל יונדאי אקסנט שנת 99 או לאנוס. מה אתם אומרים על מכוניות אלו או אלו הצעות אחרות יש לכם?
הודעה אחרונה מאת gab512, -
סיאט איביזה
מאת XOFIRX- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין בבקשה בחוות דעת על סיאט איביזה 3 דלתות 1300 שנת 94 הרכב לא מופיע במחירון אז מה יכול להיות המחיר שלו בערך איך האמינות שלו וכו' תודה מראש
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלומות לפורום היקר. רציתי את חוות דעתכם על הרכב הנ"ל. מדובר על רכב שנת 97 שעשה 80.000 ק"מ. יד ראשונה+מזגן+2 חלונות חשמל. ללא תאונות בעבר ומצב חיצוני נהדר. הרכב ישמש לנסיעות יומיומיות קצרות יחסית (פ"ת-ת"א/רמת-גן) וכמה פעמים בחודש נסיעות ארוכות יותר (פ"ת-ירושלים ופ"ת-צומת גולני). אני יודע שהשוק שלו נחשב לקשה אך אם אקנה אותו אני לא הולך למכור אותו בשנים הקרובות. האם מדובר ברכב אמין? האם הטיפולים יקרים יותר מרכבים נפוצים? האם כדאי? הבעלים מעונין במחיר מחירון. תודה, מאיר.
הודעה אחרונה מאת ssc, -
-
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם. חיפשתי וחיפשתי אבל לא מצאתי כתבה רצינית על מרצדס slk 200 או 230. אני שוקל לרכוש רכב כזה אבל אין לו שום חומר עיוני לקרוא עליו. הבנתי שיש שם בעיה עם ההגה והיזון חוז אבל חוץ מזה, אין לי מושג ירוק על הרכב. מישהו מבכירי הפורום יכול לחוות דעתו המקצועית על הרכב הזה ?? או להפנות אותי לכתבה רצינית... תודה. עידן[/u][/b]
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. רציתי לשמוע את דעתכם בנושא. כמה אני יכול לבקש עבור רכב מדגם סוזוקי סוויפט, שנת 88, נפח 1000ל', ידני, מזגן לא עובד, דפיקה בדלת שמאל, טסט עד חודש מאי, מכני במצב טוב. תודה.
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חוץ מהשאלה על הכ"ס, איך אני יכול לשפר לה את המנוע ומה העלות של שיפור כזה? נ.ב - כבר המליצו לי על אגזוז רמוס ופילטר אוויר פתוח... אבל אשמח לשמוע עוד פרטים...
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מוכר את הרכב שלי... ואני מעוניין לקנות את הגרנד ויטרה החדשות... מה אתם אומרים עליה ?? יתרונות חסרונות ... הערות... המלצות שונות... תודה רבה רבה רבה מראש ...RnB...
הודעה אחרונה מאת RnB, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים אני מחפש מזדה 626 שנת 99-2001 יד ראשונה -שמורה -בלי תאונות\מכות-4 דלתות - סדאן. אני מבקש אם אתם מאוזור המרכז ואתם מכירים רכב כזה של אחד השכנים שלכם\פרטנר מהעבודה לקשר אותי עם הקונה בבקשה-רכב מפרטי בלבד-אני בשום אופן לא מחפש סוחרים...! תודה רועי
הודעה אחרונה מאת EYAL-MR2, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הסתכלתי במחירון של יצחק לוי וראיתי שוקטרה שנת 2000 עולה 78000 בממוצע כ-5000 שח מעל הלאנטיס 1800 או הקורולה מאותה שנה 1 :איך האמינות של המכונית הזו?(האם התחזוקה שלה יקרה),האם יש בעיות כלשהן בדגם הזה ומה ההבדל מלבד המנוע(2200 ) בדגם 2001 ? נראה לי שמבחינת יחס עלות תועלת מדובר בקנייה טובה מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
התקציב שלי הוא 40k+-, וממש קרצה לי הונדה סיויק הצ'בק esi שנת 95' גיר רגיל כמובן... מה הסיכוי שלי למצוא אחת כזאת לא יד חמישית שעברה התעללות? מה דעתכם על הרכב באופן כללי? תענה על הדרישות כמו ה-xsi? אפשרות נוספת היא רנו מגאן קופה 1.6 8v אבל יחסית להונדה יש לה מנוע ממש חלש.. מה דעתכם? משה
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי לכם, עד כמה שאתם יודעים, המחיר של הרכב היה עד לפני חודש 99,990 ש"ח וללא שום סיבה, עלה פעמיים בחודש למחיר של 102,990 ש"ח כאשר הוא הדגם היחיד שעלה במחיר. לכן, החלטנו (כרגע אנו 3 אנשים) לנסות לעשות "קניה קבוצתית" של כמה רכבים כאלו ביחד בתקווה שהמחיר ירד בכזו כמות. אם אתם חושבים לרכוש את הרכב.. אין לכם בעצם מה להפסיד.. צרו איתי קשר במייל [email protected] תודה לכולם.. אם מישהו מכיר.. זה גם יהיה נחמד אם תעבירו הלאה נועם
הודעה אחרונה מאת zvikel, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע כמה כוחות סוס יש לרכב הזה ( כמובן שהוא גיר רגיל ) ?
הודעה אחרונה מאת davidtimor, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני שוקל לקנות פיג'ו 306 קבריולט שנת 95 מחיר מחירון (42000) כולל מלא תוספות בקיצור לאוטו עדיין לא נעשתה בדיקה אבל אני בשיקול אם לקנות אותו כי אני מפחד לא להתקע איתו עד שאני יכור.. האם יש בעיה להפטר מרכבי קבריולט?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני כמה זמן ראיתי קורטינה ישנה למכירה שנראתה דווקא במצב טוב, שנת 82. התקשרתי לבעל הרכב והוא אמר שהוא מוכר אותו במחיר מחירון. כששאלתי אותו מה המחיר הוא אמר שהוא לא יודע . חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי מחיר לרכב הזה. מישהו יכול לעזור?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
קניתי פיאטסה ב3500 שקל שנת 85. והעלתי כותרת מפגרת וערכו לי אותה.
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב אל תגידו לי "אמרנו לך". את זה אני מספיק שומע מסביבי: קניתי בדרך לא דרך פיאסטה 85 ללא טסט ב 3500 שח. מלבד דאש בוארד מפוצץ - אני לומד לערבב טוב: מכירים את המשחק - חפש את הראשון ברמזור? לעונים לא נכונה מובטחת תחילת נסיעה ברמזור ברוורס לתוך משאית שמאחור......... עכשיו ברצינות- יש לי ספקות לגבי האוטו.... האם זו חתונה קתולית? יש סיכוי שיחזיק שנה ? אשמח לקבל כל עידוד או עצה טובה! אנא עזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם הרכב שווה משהו ? או סתם עגלה צרפתית. אם יקנה הרכב הוא ישמש כרכב שני ...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 223 אורחים (הצג רשימה מלאה)