ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם. אני מבקש 3-4-5 דגמים אפשריים לפי התכונות הבאות: תקציב: 50K-55K. מנוע: רצוי 1600 הילוכים: רצוי מאד אוטומטית. חסכונית כמה שניתן אמינה כנ"ל ושתשמור על ערכה כמה שניתן. מטרת הרכב - נסיעות עירוניות ומדי פעם יותר מזה לזוג. מה דעתכם ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה ההבדל בדיוק? הונדה סיויק ספורט.... איזה דגם איזה שנה מה הולך סבבה עם יחס עלות וביצועים? יש לי בערך 60 אלף
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחר מספר חודשים חיסכון אפשר להוציא איזה 60-70 על רכב שיגרום לקצת הנאה. הדגש הוא על מרכב לא גדול (איביזה, קליאו, גולף) ומנוע "לא שגרתי" שביחד יתנו ריגושים על הכביש... נקודה נוספת היא היכולת לשפר את האוטו בעתיד לאחר הקניה. יש הצעות?
הודעה אחרונה מאת daniel-rsi, -
מה אתם אומרים לגבי אודי A-4 שנת 96 1800 ידנית. איך האוטו מבחינת ביצועים שווה משהו תודה מראש
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תקציב 100 אלף. דרישות: יכולת שטח טובה , שיהיה מרווח מקום מאחורה,כיסאות נוחים, הוא מתלבט על לנד רובר דיסקברי לטויוטה פראדו. או שתמליצו לי על רכב אחר שטוב בשטח. הוא נוסע לשטח 3-4 פעמים בשבוע ממ וזהו נראה לי אם יש עוד שאלות אז שאלו.. ועוד כמה דברים.. שלא יבלע דלק ,ומנוע עד 3.5 אהה ושכחתי עוד דבר שיהיה גיר רגיל.
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
העברת בעלות
מאת shabak-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע אם ניתן לבצע מחר העברת בעלות לרכב? תודה, מאיר.
הודעה אחרונה מאת shabak, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מניח שרובכם תגידו שלפולקסווגן נולדו שני זוגות תואמים: הזוג הראשון הוא פולו ואיביזה והזוג השני הוא פולו קלאסיק וקורדובה. אפילו בית-החולים (המפעל בספרד) הוא זהה. אבל בכל זאת, האם ישנם הבדלים בין כלי-הרכב (בדגש על דגמי הדיזל)? מחיפוש קצר, ראיתי שהספרדיות מציעות מגוון דגמי-משנה רחב יותר, במיוחד בדגמי הדיזל. מי סחירה יותר? מי אמינה יותר? והכי אשמח לתשובה על השאלה הבאה? אם הן תאומות זהות עם פרצוץ שונה, למה אחות אחת נמכרת בעשרת-אלפים ש"ח פחות במחירון?
הודעה אחרונה מאת IID, -
325 CI 1 2
מאת silver-mr2-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני שוקל להחליף את ה- MR ב- BMW 325CI מישהו נהג ברכב הזה, איך הוא מבחינת הגה, כוח, אחיזה ???? האם צריכת הדלק מטורפת בעליל או סתם גבוהה ??? תודה.. עידן
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איזו מכונית עדיפה סה"כ. המחיר כמעט זהה. פרמטרים מרכזיים: זריזות, התנהגות, עיצוב, בטיחות ונוחות (פחות או יותר לפי הסדר). הרכב מיועד למשפחה בת 4 נפשות תודה מראש לכל המתייחסים
הודעה אחרונה מאת romer-, -
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום אני בן 17 שעם סיום הביתספר מתכננים ההורים להביא לי מספיק כסף לקנות רכב קטנטן. (יהיו לי שנתיים עוד לסוע עליו כי אני יהיה במכללה) אני כמובן מעוניין באוטו ראשון, אמין,ידני, לא זולל דלק , לא עגלה. (כבר ויתרתי על האפשרות לספורטיבי ואמין ביחד, ועוד במחיר הזה, אחח אני מצחיק את עצמי.) האפשרויות שחשבתי עליהם הם : -פיאסטה 1400 שנת 95 (רצוי, אך אני מפחד שזה יזלול דלק) -פיאט אונו 1400 שנת 96 (כן כן אני יודע, ישאר לי ליישור קו וכולי, אבל המראה מטריף אותי אני מקווה שזה יהיה האפשרות האחרונה אלא אם כן זה באמת יהיה שווה את זה ) -פיג'ו 205\106 1400, שנת 94-95 (צרפתיה -לא אמינה, די עגלה יחסית, אבל עדיין אפשרות) תודה
הודעה אחרונה מאת exter, -
חברה אני צריך עזרה, אני עובד במוסך לפחחות והבוס שלי קנה אופל קורסה gsi 1600 עם תאונה (מביטוח) המחירון שלה 33K הוא מוכן לימכור לי ב22K אחרי תיקון הבעיה היא שהאוטו יד 7!!!!! 150000ק"מ שווה לי ליקנות או לא. עוד בעיה אני לא יודעה הרבה על האוטו מיבחנה מכנית,תקלות,טיפולים... היאם תוחלו לעזור לי
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות לי ולאימא שלי אוטו חשוב שיהיה אמין וחסכוני (כי השימוש הוא לעיר...) אבא שלי לא אוהב צרפתיות (מבחינת חוסר האמינות...), אבל אם אתם מכירים אוטו צרפתי אמין אז בבקשה תמליצו לי עליו... אני ואימא שלי אוהבים ידני אז ככה שהוא חייב להיות ידני סכום ההשקעה: 30,000 +- מכיוון שהאוטו הזה גם בשבילי, רצוי שיהיה זריז.. (בקיצור שלא יהיה עגלה...) שנים: 99 ומעלה... תודה רבה מראש אדם. (שסוף כל סוף יהיה לו אוטו... )
הודעה אחרונה מאת המכונאי, -
-
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני רוצה אוטו מיוחד שאין הרבה כאלה על הכביש (אימפרזה טורבו) אוטו מהיר וספורטיבי... אוטו שיסתכלו עליו... ואני לא ממש רוצה אוטו יד ראשונה.... אז יש המלצות...? ובקשר לסכום...אז יש לי מספיק כסף...בגדר הנורמל..
הודעה אחרונה מאת המכונאי, -
- 9 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
מודל 98 מעוניין גם בפרטים טכניים האם יש כמה סוגים של מנועים (אני מתכוון ל - 8 או 16 שסתומים ) ?
הודעה אחרונה מאת דודון, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלומות לפורום, במידה ורכב עובר את הבדיקה לפני רכישה במכון בצורה תקינה, האם בוודאות הוא יעבור גם טסט? כלומר, האם הבדיקות שמבוצעות בבדיקה לפני קניה הם אותן בדיקות שמבצעים גם בטסט? תודה, מאיר.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
מזדה 121 - חוות דעת 1 2
מאת shabak-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום. ניסיתי לחפש בהודעות ישנות אך לא מצאתי בדיוק את מה שרציתי. הייתי מעונין לשמוע חוות דעת על המזדה 121 מההבטים הבאים: 1. בטיחות 2. סחיבה - האם תחזיק מעמד בנסיעה פ"ת-צומת גולני ופ"ת-ירושלים פעמיים עד שלוש בחודש? 3. אמינות. 4. סחירות. מדובר על 121 שנת 96, מנוע 1300 כמובן, גיר ידני. תודה, מאיר.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
רכב עד 43000
מאת תומר-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא בשבילי... בת דודה שלי ובעלה מחפשים אוטו חדש אחרי שהישן הלך טוטאלוסט... הדרישות: 1.אוטומט - חובה. 2.משפחתית, לא קטנה. 3.דגש הרבה יותר חזק על אמינות וחסכנות מאשר על ביצועים וכח, אבל בכל זאת שתיסע טוב. 4. התקציב הוא 43000, הם יכולים איכשהו לשים 46000 וזה הגג. 5.שנת 95 ומעלה... עדיף כמה שיותר חדשה. בקיצור הם מחפשים משהו בסיגנון של מה שהיה להם שזה מיצובישי סופר לאנסר שהלכה לגמרי... אז משהו בסיגנון הזה... רעיונות? תומר.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
ובכן אני דיי יורה לכל הכיוונים עם השאלות שאני שואל, אבל אני פשוט בבירורים לגבי רכב חדש. בכל אופן, רציתי לדעת האם ישנו משהוא רע בהונדה TYPE R ואני מדבר כאן על הסיוויק. פשוט הייתי ברכב, נסעתי בו ולא מצאתי פגם אחד קטן. אני אופטימי מידי ? חוץ מתג המחיר שהוא זהה לאימפרזה WRX , אבל אני עדיין מעדיף את ה TYPE R . העיצוב והיחוד. ישנם חסרונות ? אם מישהו כאן יודע שיתן את קולו בבקשה. נ.ב מישהו כאן יודע על מישהו שמוכר TYPE R שיתן לי הודעה בפרטי בבקשה, אני מעדיף יד שניה.
הודעה אחרונה מאת joker2k, -
אני מעוניין לקנות רובר 200 שנת 99 ידנית. מה דעתכם על הרכב מבחינת אמינות ושאר פרמטרים?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
שלום חברי הפורום היקר ברשותי כ300 אלף שקלים .. וברצוני לקנות רכב שטח נוח ומפנק. הרכב לא יראה שטח הרבה .. פעם בשבועיים בחוף הים, לא יותר מזה. אז שאלתי היא מהו הרכב כבישטח הכי מפנק יפה ומשתלם במחיר הזה. ובגלל שאני עדיין לא סגור על אם בכלל לקנות רכב שטח אז אם יש לכם הצעות אחרות נגיד פרייווטים מפנקים במחיר הזה.. כל ההצעות יתקבלו בברכה. בתודה שגיא.
הודעה אחרונה מאת RaStAMaN, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בחירתכם? יש אפשרויות לשדרג את הקופר מבחינת הכוח ? (אולי אפילו להשקיע באיזה מגדש או משהו כזה? אבל רק בהמשך חייה... אין כסף כרגע להשקיע רק במגדש )
הודעה אחרונה מאת gmb, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
על הונדה פרלוד 2200 שנת 98-7 מקווה שתעזרו לי... תודה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מתלבט לגבי סוג הרכב שאני יכול לקבל מהעבודה, אבקשכם לדרג את רכבים הבאים לפי סדר העדפות מהמועדף ביותר לפחות מועדף. דרישות: נוחות נסיעה (על הרכב לעבור כ-200 ק"מ ליום) מרחב פנימי ביצועים והנאה מנהיגה משקל כל דרישה ודרישה הוא זהה פחות או יותר ביחס לשאר הדרישות. כל הרכבים הם רכבים חדשים ברמת צי רכב ואוטומטיים. כמובן שנושאי סוג הדלק וצריכה לא רלונטיים כלל. הרכבים: פורד פוקס 1.6 בנזין טויוטה קורולה 1.6 בנזין מזדה 323 1.6 בנזין פיג'ו 307 1.6 בנזין רנו מגאן 2 1.6 בנזין סקודה אוקטביה דיזל אבקש גם לכתוב את הסיבות לדירוג שבחרתם.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש לקנות במוו 840 כל עצה תתקבל בברכה כמו כן - אולי משהו מכיר אחת כזו למכירה (מצב טוב בלבד) בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב אמין,חסכוני ,שלא יהיה צרפתי ולא DLואם אפשר קצת נטייה לספורטיבית כמה שאפשר התקציב 25K לא כולל ביטוח ,טסט ומתבקה לחלון הקדמי של ריגר חשבתי על כמה מכוניות בין השנים 95-96 פורד אסקורט סיאט איביזה סקודה פיליסה מאזדה לאנטיס אופל אסטרה
הודעה אחרונה מאת bolshevik, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אני מתעננינת ברכישת פיג"ו 206 וההתלבטות אוטומטית או גיר ידני. אני חוששת שלגיר הידני לא יהיה שוק כשארצה למכור לאור המגמה. האם נכונה שמועה ששמעתי ממוסכניק שאלה עם הגיר הידני שלהן יותר טובות? מה דעתכם עם הפולו, ואני מוכנה לשמוע כל הצעה נוספת בסקאלת המחירים הזאת. תודה....
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז דוד שלי החליט שהוא מחליף את האוטו שלו והסכום שיש לו זה 105 k הקריטריונים הם: 1.רק אוטומטי. 2.משנת 98 ומעלה. 3.עדיף עם התנהגות ספורטיבית. 4.רק 4\5 דלתות. 5.אמין שלא כל שבועיים הוא יצטרך לקפוץ לביקור יקר במוסך. 6.אם אפשר גם פוזה זה אהייה מצויין. ראוי לציין שדוד שלי עורך דין ואיש עם מעמד פשוט הוא נכנס בשנה האחרונה לקשיים (כמו כולנו לצערי) תמיד הייה לו בימר אבל הוא נאלץ למכור לכן דיי חשוב הפוזה. תודה מראש דורון.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אימו של חבר רוצה לקנות מכונית פרטית , במחיר של 30 עד 35 אלף שקל . דגש מיוחד על זול לאחזקה , וחייב להיות אוטומטי , חשוב שזה יהיה רכב זול לאחזקה ואמין ככל האפשר וגם חדש ככל האפשר . מנוע 1600 מומלץ הצעתי לו מונדאיו אבל הוא אמר לי שהיא זללנית מידיי בשבילם , ויקרה יחסית ליפאניות לאחזקה . הוא אמר לי שהוא חושב על לאנסר או סופר לנסר .. אני הגבתי טוב אני אברר מה כדאי , אז הנה תשפכו כל מה שיש , הצעות יתקבלו בברכה, תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הסופר מיני הטובה ביותר מי היא לדעתכם? יש כאלה שטעונים שהקליאו היא הטובה ביותר בגלל הביצועים, ה-c3 בגלל הנוחות העיצוב והאבזור, הפיאסטה בגלל היעילות, הפאביה בגלל שהיא חמודה ומרווחת, ה-206 בגלל הדינמיות והפולו בגלל ה.... (בעצם אין לי מושג). אז חברה מה דעתכם? מי הסופר מיני הכי טובה ותסבירו!! ושקלו תמורה/מחיר.
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
-
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הכותרת.... מישהו? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת deltaHF,
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 223 אורחים (הצג רשימה מלאה)