Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

תוכלו לעזור לי בדילמה ?

לפני שתי אפשרויות:

אלמרה וקסרה.

התקציב שלי הוא עד 55K. הרכב הוא לנהג בודד או 2 ברכב - לא משפחה - כך שמושב אחורי מרווח לא קריטי.

אני מחפש אמינות סבירה, נוחות בנהיגה (אם כי נהיגות לא ארוכות מדי).

בשתיהן מדובר על 1600 (אפשרות ל-1800 בקסרה) ואוטומטיות.

מה דעתכם ?

פורסם

ראשית מה שתבחר שיהי לך בהצלחה :beerchug:

שנית אתה משווה בין שני רכבים די שונים:

הקסארה במחיצתו ביליתי כ 1000 ק"מ בגרסת 1,600 ידנית, רכב נוח מאוד מושבים מעולים, הגוי טוב (כמעט כמו בפוקוס) אבל לא מאוד מרווח כמו הפוקוס או המגאן 2 סדאן, יתכן שגם יהיה יותר קשה למכור קסארה מצד שני זה כבר מתבטא במחירון של היום.

אלמרה והרכב שהחליפו אלמרה פרפקט הוא רכב שדוגל באמינות ובלי הפתעות, הפרפקט מרווח יותר מהקסארה, באלמרה הקודם ההבדל בעיקר בגודל תא המטען, לא תזכה לאותה רמת נוחות או הנאה מהנהיגה.

לסיכום זו ההחלטה שלך אמינות מול נוחות :!:

או במילים אחרות כמה שווה לך הנוחות הנוספת (כי האלמרה אינה שוברת עצמות כמו סוזוקי סוויפט) אבל הקסארה מאוד נוחה :!:

פורסם

דעתי:

סיטרואן - צרפתית :roll: אמינות? מי אמר את המילה הזאת? 8)

ניסן - יפן ( זה כבר פלוס ענק )

כמובן שאני לא מכיר את שני הרכבים הנ"ל, אבל אני אישית בעתיד הולך רק לכיוון היפנים.

גם נקודה למחשבה. :wink:

פורסם

כבעל אלמרה, ותגובה לא משוחדת! אני יכול להגיד:

הרכב אצלנו כבר שנתיים, משרת טוב מאוד, עבר קילומטר'ז רציני מאוד.

ואפס תקלות נדה, כלום. למעט טיפולים שוטפים, הרכב לא יודע מה זה מוסך. ולא נתקע אף פעם. טפו טפו טפו חמסה חמסה מלח מים מלח מים...

מבחינת ביצועים, אני מרוצה. לא מכונית ספרט אבל יחסית למשפחתיות היא פותחת טוב, אבל תאמת, מבחינת ביצועים אני לא מרגיש הרבה הבדל ביינה לבין הלאנטיס/קורלה... משפחתית פשוטה

אבל........כמובן שיש חסרונות

כפי שנאמר, העיקרי הוא קפיצים קשיחים במקצת, וכמו כן גם המושבים (או שמע ספסלים?).

היגוי יתר? יותר מדי..

אוטומטית :roll:

אקיצר - משפחתית............ אני חי בכייף עם החסרונות, ולא מרגיש בהם כבר

:wink:

פורסם

אם הנוחות חשובה לך שכח מהאלמרה. בדגמים שלפני ה"פרפקט" המושבים על הפנים והמתלים ככה ככה.

לעומת הקסארה ששם המושבים דיי טובים והמתלים פשוט פשוט מעולים!

בגלל שאתה מחפש משומשת אז ה"שוק" החלש של הקסארה (לא ששל האלמרה הוא כזה חזק) משחק לידיים שלך ותוכל לקנות אחת מודל 2000 או אולי אפילו 2001 אם תמצא מישהו נואש מספיק.

ואם תסתכל על עוד אספקטים של הרכבים כמו למשל הבטיחות, שבה אמנם הקסארה לא הכי מצטיינת (לפי מבחני ריסוק כמובן) וקיבלה 3 כוכבים (הדגמים של לפני מתיחת הפנים ב-2001), אבל האלמרה קיבלה כוכב וחצי וגם זה בקושי אחרי שניסאן טיפלו בחגורות הבטיחות הלא יעילות שלהם אי שם ב-99'.

לעומת זאת לניסאן שילוב מנוע-גיר מוצלח יותר (למרות שלסיטרואן ב-2001 כבר היה מנוע 16V עם 110 כ"ס) ואמינות ללא ספק טובה יותר.

עוד נקודה לחובתה של הקסארה, שדה ראיה לאחור ממש מצומצם וחניה ברברס יכולה להיות "סרט" לעיתים.

אם הבחירה הייתה בידי הייתי הולך על קסארה ללא מבט שני (או ראשון) בניסאן, בגלל הערכים המוספים של נוחות, כיף, ובטיחות.

• תוכן חדש...