Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

ברשותי הונדה סיויק 95 (משופרת קלות). לאחר קורס נהיגה מתקדמת (שבו נוכחתי לדעת שדווקא ההונדה שלי יותר מהנה ממאזדה וקוואליר, למשל) ועיון רב בפורום זה, החלטתי שהגיע זמן להפטר מהפוזה ולעבור לרכב יותר חזק ויותר מהנה לנהיגה.

אני, אישית מעדיף מכוניות נמוכות, בגירסת סדאן/קופה (לא נמשך להאצ'בקים למניהן). הדגש הפעם הוא על כוח והנאה (טוב נו, וגם טיפה פוזה), עדיפות גבוהה לתיבה ידנית. שיקולי שוק (שתפסו נתח נכבד בהונדה, מכוניתי הראשונה) אינם רלוונטים כעת. לרשותי (לאחר מכירת ההונדה + תוספת) כ-80K

נתקלתי ב-4 דגמים שמצאו חן בעיניי:

רובר 620 טורבו שנת 1999 (ידנית) - למכירה על ידי אביו של חברי. נהגתי בה, נהניתי מהעוצמה שלה (הטורבו שלה מזכיר את אפקט הVTEC אך יותר עוצמתי. גם מגיב מהר, אני מניח שזה טורבו קטן יחסית). אני חושש בעיקר מאמינות הרכב ועצם העובדה שהאוטו לא מוכר, יחסית, בארצנו - מכאן שאיכות הטיפולים בה תהיה ירודה (לדעתי).

הונדה פרלוד 2.2L שנת 1998, אני מאוד אוהב את הצורה שלה, אני מוכן להתפשר במקרה שלה על התיבה הידנית אך אינני יודע כמה מהנה היא לנהיגה.

במו 318 שנת 98 או 97, עדיפות לקופה + ידנית, לא נהגתי עליה, אני אוהב את צורתה, אני מניח שהיא מהנה וחזקה (פה אבקש את עזרתכם)..

סיאט לאון (למרות שהיא האצ'), הדגם הספורטיבי עם הנעה 4X4 (טורבו) - שוב היא נראית יפה בעיני אך מעבר לזאת אינני יודע פרטים לגבי הנאה מנהיגה ברכב זה. לצערי , נראה שהיא קצת מעבר לתקציבי.

אבקש את עזרתכם על ידי מתן חוות דעת + המלצות לרכבים נוספים שמתאימים לי (306 / 106 / גולף - לא באות בחשבון).

תודה מראש.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הרובר: חסרת שוק (אולי בדגם הזה טיפה פחות, ועדיין). בעיית התחממות. הייתי בודק טוב את ההיסטוריה של הרכב הזה. בטרייד אין של היבואן יש אחד כזה מ99 אם אני לא טועה , יד 1, עם 44 אלף ק"מ, כבר כמה חודשים, אולי הוא אחרי תאונה, או שהוא פיקס והם פשוט לא מצליחים למכור.... היתרון שלו הוא שהוא חזק (200HP) ומאוד מאובזר. מתחרה אופציונלית, קאפה טורבו.

הונדה פרלוד 2.2, תריץ חיפוש בפורום ייעוץ דיברו עליה לא מעט. לפי מבחנים היא לא מהנה במיוחד, המנוע החזק (ה2.2) הוא מעולה, והשילוב עם התיבה די טוב. רק אתה יודע עד כמה חשוב לך תיבה ידנית (אני למשל לא הייתי מוותר בסעיף הזה). הרכב יהיה אמין. יהיה לא קל למצוא אחת במצב טוב. אם אתה מוצא קח סיבוב תראה אם היא מהנה לדעתך... (עד כמה שניתן להתרשם מסיבוב כזה). מראה יש לה, בעיקר מאחור (אבל זה כבר טעם אישי).

סיאט לאון תעלה משנת 02, 112K. מחוץ לתקציב.

בימר, 318. יהיה קשה מאוד למצוא את השילוב קופה + ידנית. אם תתפשר גם על ה 4 דלתות אולי (דגש על אולי) תמצא יתר בקלות. עדיף ללכת על המנועים הגדולים יותר (2.0 ומעלה). היתרון? הנעה אחורית. יפיפיה בקופה. ה318IS (קופה) מגיעה עם 140HP, שזה לא רע... אבל חזקה היא לא. תבדוק עלויות ביטוח, הם עלולות להיות גבוהות מאוד. אם יש זמן לחפש, תוכל למצוא לדעתי סדאן ידנית. לא מזמן היתה 328 יד 1 ידנית (סדאן) למכירה. פה ושם הן צצות. בקופה זה יהיה הרבה יותר קשה למצוא משהו נורמאלי + ידנית למכירה.

אופציות נוספות:

אם אתה לא צריך מקום, מיאטה משומשת. החסרון היחידי שלה זה עלויות ביטוח. אבל אם מחפשים אפשר למצוא מקיף סביב 4.5K שזה יחסית נסבל.

פיאט קופה. אבל יהיה מאוד קשה למצוא אחת במצב שפוי...

אימפרזה טורבו מ98. חסרונות? צריכת דלק. גם פה לא יהיה קל למצוא...

אם יש לך זמן לחפש הייתי הולך על הבימר. תבדוק לפני זה עלויות ביטוח, וקח בחשבון ש320 ומעלה גם יאהבו דלק.

גיא.

פורסם

יותר לי להציע 2 הצעות נוספות - האחת היא אאודי A4 1800T, עם מנוע טורבו נפלא שבעלות נמוכה מאוד אפשר להעלותו עד 180-193 כ"ס, ולקבל ביצועים טובים מאוד. יש גם בגרסא ידנית, וכבונוס מקבלים מעטפת של מכונית משפחתית+ עם הבטיחות והשם של אאודי. את אותו המנוע יש גם בפאסאט, כמובן, אם בא לך לשחק אבא-אמא ברכב משפחתי לחלוטין...

כמו כן - אלפא 156. בתקציב הזה ניתן להשיג את דגם ה-2000 סמ"ק או אפילו 2500, מהשנים 98-99. מה יש להוסיף? רכב יפהפה, תצורת "כמעט קופה" ביצועים נהדרים גם במנוע ה-2000 סמ"ק, אמינות לא רעה (יחסית...) ומחיר זול מאוד לרכב מאובזר (מושבי מומו, הגה עור/עץ, וכל הפינוקים) ולא ישן מדי.

לדעתי, שתי האופציות הנ"ל עולות על הב.אמ.וו, לפחות בכל הקשור לביצועי מנוע (האלפא גם ביחס לביצועי שלדה), ובתמורה מקבלים אף רכב מודרני יותר, בעלות נמוכה בהרבה מ-318/320 מאותה שנה, וביטוח זול בהרבה - לשם הדוגמא, ביטוח 318 שנת 1999 יכול בקלות לעבור את ה-10,000 ש"ח לשנה...

הייתי בודק גם את הבורה V5, אבל נראה לי שהיא קצת מעבר למחיר...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

בקשר לרובר.

תראה, אין בעיית מוסכים לרובר בארץ.

המוסכים ממוקצעים בכול סוגי הרובר. והם נמצאים בפריסה ארצית רחבה יחסית.

בעיות ברכב: עלות חלקים יקרה -> בעיקר הטורבו.

ייתכן ותתקשה למכרה בעתיד, אף כי איני צופה בעיה.

יתרונות -> רכב חזק, יפה ומפנק במחיר מצויין.

לפי דעתי, אם אתה שוקל לא לקנות את הרובר עקב בעיית זמינות ומקצועיות מוסכים,

הסר כל חשש מליבך.

פורסם

תודה רבה על הפיבדק, חבר'ה :)

גיא, אינני אוהב רודסטרים ( :shock: ) וגם מפאת אהבתי לנהיגה אני בדרך כלל מסיע את החבר'ה (כך שמקום זה חשוב לפעמים מבחינתי), אך רעיון ההנעה האחורית קוסם לי, אולי אני אלך על ה BMW.

אני מודה שלא חשבתי על האודי והאלפא, אקדיש לכך מחשבה.

האודי נראית מאוד נחמדה ב-cardomain :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
תודה רבה על הפיבדק, חבר'ה :)

גיא, אינני אוהב רודסטרים ( :shock: ) וגם מפאת אהבתי לנהיגה אני בדרך כלל מסיע את החבר'ה (כך שמקום זה חשוב לפעמים מבחינתי), אך רעיון ההנעה האחורית קוסם לי, אולי אני אלך על ה BMW.

אני מודה שלא חשבתי על האודי והאלפא, אקדיש לכך מחשבה.

האודי נראית מאוד נחמדה ב-cardomain :)

המלצה על רכב שתפור עליך - A4 1.8T.

בחו"ל הדגם נמכר בעיקר בגרסת הקואטרו, מה שהופך אותו ללהיט.

במקור, לרכב חסר כח. המון אנשים משפרים (צ'יפ,טורבו מוגדל ועוד המון..), אז ככה שזה בסיס טוב לשיפורים אם תרצה בעתיד.

למצוא אחת ידנית בארץ לא יהיה כ"כ קל.

בהצלחה

:wink:

172

• תוכן חדש...