ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
שלום אנשים, אני מחפש רכב עם ABS ורצוי גם כריות אוויר בסכום של עד 35000 ש"ח מצאתי אלפא 146 עם כרית אחת וABS שנת 96. אני מאוד מעוניין באוטו ואם הוא יצא טוב מבדיקה אז לדעתי כדאי לקנות אותו. הבעיה היא שהוא יד רביעית ולכן אבא שלי לא מסכים אפילו ללכת ליראות אותו. הטיעון שלי הוא שבגלל המראה ה"ספורטיבי" שלו אז אנשים קנו אוטו גילו שהוא לא כל כך ספורטיבי כמו שהם ציפו ולכן מכרו אותו ובגלל זה ידיים רבות כל כך. אבא שלי אומר שלרכב עם כל כך הרבה ידיים כניראה שיש אייזה שהיא בעיה ולכן אנשים מנסים כל כך להיפטר ממנו. מה דעתכם? ד"א, אשמח לקבל הצאות לרכבים אחרים עם ABS וכ"א בסכום הנ"ל. בידיוק עכשיו כשסיימתי ליכתוב היתקשר אלי הבחור עם האלפא, היא …
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני מחפשת קומפקטית, איכותית ואמינה, שלא תבלה הרבה במוסך, עם עלות חלפים זולה, יחסית. אוטומטית, בתקציב של כ- 50 אלף. עדיפות למשהו משנת 2000.. אבל אפשר להתפשר.. ולא קליאו!!!! יש לנו ניסיון ממש רע איתה. עשיתי רשימה של כל סוגי הרכב שיכולים להתאים, אבל בכל אחד אני מוצאת פגם. היאריס הכי חמודה, אבל יקרה מדי. למישהו יש בכל זאת המלצות? (ותודה מראש!)
הודעה אחרונה מאת תומר, -
-
- 20 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
אני רוצה להחליף אוטו . . המחיר של הדלק פשוט בשמיים חוץ מהעובדה שנוסעים מעל 30,000 בשנה מה באמת ההבדלים, בין בנזין לדיזל ? ולמה דווקא 30,000 הביטוח\טסט\חלפים\טיפולים ? מה ההבדל ? על איזה רכב (דיזל) הייתם ממליצים ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tgilboa, -
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי. אני מחפש פיאט קופה מזה זמן מה והיום נתקלתי ברכב עם נתונים כדלקמן: 1. שנת 96, יד 3 2. צבע כחול כהה (די נדיר לטעמי) 3. הרכב במצב שמור (-+) אך נראה שזקוק ליד מלטפת... 4.הבעלים טוען שהחליף מנוע לפני חודשיים לערך (המנוע הקודם עשה 105 אלף והנוכחי 10 אלף) לדבריו בעל מוסך בשם "צחי" החליף לו את המנוע והוא "מוכר" בתחום הזה.... 5. מבקש מחירון (נראה שיתגמש גם כלפי מטה...) השאלה שלי: האם החלפת המנוע היא נקדת זכות או שמדובר ברכב "גמור" שקרעו אותו וכדאי להתרחק ממנו ? מישהו מכיר את "צחי" הזה ? האם מישהו מנוסה עם מנוע הטורבו בדגם הזה ( 4 צילינדר) ? זקוק לעזרה דחופה... [אולי מישהו מכיר קופה אחרת למכירה...]
הודעה אחרונה מאת cocAIn, -
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש להוריי רכב משנת ייצור 91 ושנת דגם 92 (נקנה בסוף שנת 91). לפי איזו שנה אמור להיקבע המחיר? בתודה מראש Bull.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני רוצה לקנות מכונית בתקציב 30-35, מכונית קטנה ואמינה, ידנית, זולה להחזקה. חשבתי ללכת על רנו קליאו 98 ידנית, מה אתם אומרים? שמעתי דעות לכאן ולכאן על עלות האחזקה שלה. יש לכם הצעות אחרות?
הודעה אחרונה מאת vizido, -
-
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי, מכונית מהנה לנהיגה, עם התנהגות טובה, ידנית או אך ורק במקרה של אלפא אז SELESPEED גם מתקבל. אם מישהו יכול לתת לי רעיון בערך על אמינות של המכוניות ביחס לאחרות, ובכמה באמת נמכרות המכוניות (אם מתחת למחירון אז כמה מתחת וכדומה...). מנוע\ביצועים חשובים. איזה מכונית הייתם בוחרים מהרשימה ולמה, לטוב ולרע. רק המכוניות ברשימה רלוונטיות אז לא להמליץ על קליאו B ספורט או אימפרזה טורבו... האפשרויות הן: -אלפא 156 מנוע 2.0, שנתונים: 2000, 2001, 2002. -אלפא 156 מנוע 2.5, שנתונים: 2000, 2001. -אלפא 147 מנוע 2.0, שנת: 2002. -סיאט איביזה טורבו מנוע 1.8T, שנת: 2002. -סיאט לאון SPORT 4X4 מנוע 1.8T (עם ה180כ"ס), שנת: 2002. -פיז'ו 206GTI מנוע 2.0, שנתונים: 2…
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אוטו לצעירים יפה נוח טוב לשיפוצים קלים שהמחיר לא יהיה בשמיים (לא יעבור את ה 130 אלף) והכי חשוב שיהיה מהיר ובטוח
הודעה אחרונה מאת aliensof, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מצאתי BX GTI 1900 למכירה אבל הנה פרטים בשבילכם ותגידו לי היא מגיעה באוטומט או ידני בלבד? סיטרואן BX - GTI 1900 שנת 92 אוטומטית יד שנייה, פרטי 220 אלף ק"מ ללא תאונות טסט לשמונה חודשים מטופלת במוסך מורשה של סיטרואן מושקעת ומתוחזקת צבע אפור עכבר חלונות חשמל מראות חשמליות נעילה מרכזית אזעקה מזגן ABS הגה כח 5 דלתות ומה דעתכם בכלל על האוטו הזה?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מבנאדם שנוסע\נסע בה. איך היא מתנהגת בכביש? (יציבות) היא נוחה? צריכת דלק סבירה? שווה את המחיר?
הודעה אחרונה מאת LiorB, -
- 3 תגובות
- 969 צפיות
איפה אני יכול להשיג את הלוחות של המכוניות האלה?? כל כמה זמן מתפרסמים??? יש להם אתרי אינטרנט??? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Moshe_P, -
איפה עוד לחפש
מאת tphss- 5 תגובות
- 933 צפיות
איפה אתם ממליצים עוד לחפש מכוניות משומשות חוץ מנגיד הלוח של העיתון ולוח פוקוס? רק לציין אני מחפש מכונית ספורטיבית אז חברות ליסינג כמו SIXT לא יהיה להם את אחת המכוניות שאני מחפש. יש לכם המלצות? אולי מגרשי תיווך של מכוניות משהו בסגנון? תודה
הודעה אחרונה מאת tphss, -
- 2 תגובות
- 854 צפיות
אמא שלי החליטה להחליף את האקסנט. (סוף סוף !) עכשיו הדרישות מהרכב: 1) מודל שנת 2000 ומעלה. 2) תיבה אוטומטית. (אם אפשר אז טיפטרוניק....) 3) ABS 4) מנוע עד 1600 סמ"ק. (בגלל הדלק...) התקציב - בסביבות ה 70K. מה אתם מציעים לנו לקנות ?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
צריך ייעוץ לרכב עבודה 4+4
מאת Guest יהב-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 961 צפיות
שלום לכם חברים יקרים, אני צריך ייעוץ לבחור רכב שטח לעבודה 4+4 חשבנו על מיצובישי מגנום 4+4 אבל זה לא מסתדר אז אני צריך ייעוץ ממכם רכב שיעבוד טוב בשטח לא עולה הרבה כסף משו כמו 60 אלף ש"ח ולא צורך הרבה דלק תודה
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מי לדעתכם יותר טובה שני המכוניות שנת 96 ידניות מפחינת אמינות וכוח? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת bolshevik, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! חבר מעוניין לקנות רכב ב3000 ש"ח. הקדמה: נורא תפרן.... ולסוגיה עצמה: האופצייה הראשונה שעלתה בראש היא סובארו די.ל 1983. מה דעתכם?? מחבר הפורום המחזיק כזו הבנתי שהיא די אמינה. מה לגבי עלות האחזקה? (דלק וביטוחים לא מהווים פקטור) - האם היא תהיה הוצאה כואבת לכיס, או אולי - כפי שסובארו הוא שם נרדף לאמינות היא תצליח לשרת את בעליה בנאמנות, רק עם טיפולים שוטפים?? הערה: זה די דחוף, והייתי שמח לתגובתכם, בעיקר מבעלי ניסיון. הערה II: ניתן לראות הרבה כאילו ברמת האיבזור "פשע", מסתובבות באיזור הדרום, נהוגות ע"י בדואים, (גם) בדרכים לא דרכים. ונוסעות.... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
-
- 18 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
טוב אז ככה.... אני רוצה אוטו עם מראה צעיר שנתון כמה שיותר גובה יותר טוב.. חשוב חשוב חשוב חשוב שהאוטו יהיה אמין וזול מבחינת עלויות כלומר ביטוח ודלק... נפח מנוע עדיף שיהיה מ-1400 ומעלה כולל התקציב שלי הוא 20K בלחץ אני יכול להשיג גם 25K מחכה להצעות!!!
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי שאלה בקשר ל Mitsubishi Carisma Star. אני רוצה לקנות רכב. והציעו לי את הרכב Mitsubishi Carisma Star מה אתם אומרים עליו..שווה או לא?? תודה..
הודעה אחרונה מאת shabak, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תמורה טובה לכסף. אמינות ככה-ככה ולוח המחוונים הדיגיטלי לא מוסיף... יש לי חבר שיש לו כזאת 1994 יד שניה במשפחה, שמורה מאוד ומטופלת - ולמרות הוא סובל מהרבה תקלות קטנות ומעצבנות ( רובן אגב - תוצאה של בלאי טבעי ) שמייקרות מאד את אחזקתו של הרכב עד כדי כך שעשינו חישוב שלקחת רכב בליסינג מהעבודה יהיה זול יותר על אף ערכו הזניח של הרכב.
הודעה אחרונה מאת David A, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאבא שלי יש שברולט אלרו 3400 שנת 2000 תגידו כדי לנסות לימכור אותה כי הערך שלה ירד בהרבה כדי לימכור עכשיו וליקנות חדש(או אחר) אם כן תגידו איזה אוטו שווה ליקנות בסביבות המחירים 100 - 200 אלף צריך אוטו מישפחתי מהיר יפה ומושקע (מביפנים)
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 29 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
איזה כיף שאפשר "לשחק" עם כזה תקציב... רק שהפעם זה לא משחק, יו"ר החברה שלי באמת מחפש מכונית כזו... בינתיים הוא בדק סאאב 5-9 חדשה (אהב אותה, אבל הוא רוצה לגוון, יש לו כבר סאאב שנת 2000), ב.מ.וו 535 שנת 2003 מהיבואן (עודפי הדגם הקודם. יש עוד בודדים במחיר טוב למעוניינים... העריך אותה, אבל לא אהב), אודי A8 שנת 2000 (בסיבוב ראשון נותר ללא רושם ברור - כתבתי פה על הנסיעה הזו, לפני איזה 10 ימים... בנסיעה שניה, כמה שעות לבד, הוא קצת קרע אותה והחליט שזה אוטו מדהים). בינתיים הוא מתלבט, הוא אומר שהסאאב הכי מתאימה לאופי שלו, כי היא קצת עצבנית ויותר קומפקטית, האודי הכי טובה אבל הוא קצת חושש שהיא גדולה מדי ותפגע ביכולת התמרון שלו בפקקים - הוא אוהב לחתוך מהצדדים ברמזורים העמוסים של ד…
הודעה אחרונה מאת shay69, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היה ומחר אני נכנס לסוכנות הונדה בת"א, במטרה ברורה לרכוש את אחד מדגמי האקורד, האם בקניית רכבים חדשים, נהוג (כמו בכל מקום בארצינו) להתמקח על המחיר ? אם כן, עד כמה ? האם בסוכנויות הרכב יש מקום ממש למו"מ של חצי שעה ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב שישרת אותי נאמן במס' שנים הבאות (לא לירן.. לי יש 205 תודה זה בשביל חבר), לפחות 20 אלף ק"מ בשנה.. מה שמצריך דיזל ! , נוחות צרפתית , ושנתון סביר, וכל זה ב לא יותר מ 40 אלף ! לפי מחירון לוי יצחק ראיתי שסקסו שנת 2000 היא בערך 32 אלף ש"ח , הן במנועי 1400 והן במנועי 1100 סמ"ק , מה לגבי מנוע ה 1500 דיזל ?! לא מצויין בלוי יצחק.. מישהו יודע על משהו אחר שיתאים למטרה הנ"ל ? אשמח מאוד לתשובות (שנתון סביר יכול להיות בין 97 ל 2001 או יותר אם קיים הדבר..)
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברצוני לקנות רנו טוינגו אך הזהירו אותי שהיא לא אמינה וגם מורכבת לטיפולים האם זה נכון? (המידע הסתמך על איש אחד לכן רציתי לאשר את המידע) תודה גיא.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אבא קונה אוטו חדש.. (חדש חדש) משהו קטן(אבל לא קטן מידיי), צריכת דלק לא גבוהה, אמינות, חשוב שלא יהיה מכוער, עד 100 אלף, על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת תומר, -
-
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. אפשר בבקשה פרטים על הניסן 350Z, ואיזה עוד מכוניות יש במחיר של הניסן ואם אפשר גם פרטים עליהם... תודה מראש, אלעד...
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קניתי היום שברולט אופטרה. הלכתי בבוקר עם אשתי לסוכנות UMI בראשל"צ ועשינו נסיעת מבחן. אז ככה. הרכב מאד מרשים מבחינה חיצונית וכן מבחינת תא הנוסעים. כיסא הנהג מאד נוח וגם כסא הנוסע. הספסל האחורי מאד נדיב במרווח רגליים ו 3 מבוגרים נכנסים בנוחות (לא כמו במולטיפלה אבל בהחלט מרווח). למידותיי, הגישה להגה וללוח מאד נוחה והאביזרים ממוקמים באופן מאד יעיל, כולל מחווני החלונות והמראות על דלת הנהג. בד הריפוד נראה עשיר ומאד נעים. התנענו. המנוע מאד שקט וממש לא שמתי לב שהמנוע הניע! יצאנו לנסיעה. המנוע מגיב טוב מאד ללחיצות על הבנזין. בנסיעה עירונית רגועה - מאד נעים. נסיעה על דרכים מעט משובשות - שיכוך המהמורות היה יעיל ותא הנוסעים נותר רגוע ושליו. בנסיעה בין- עירונית, ה…
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. ברשותי הונדה סיויק 95 (משופרת קלות). לאחר קורס נהיגה מתקדמת (שבו נוכחתי לדעת שדווקא ההונדה שלי יותר מהנה ממאזדה וקוואליר, למשל) ועיון רב בפורום זה, החלטתי שהגיע זמן להפטר מהפוזה ולעבור לרכב יותר חזק ויותר מהנה לנהיגה. אני, אישית מעדיף מכוניות נמוכות, בגירסת סדאן/קופה (לא נמשך להאצ'בקים למניהן). הדגש הפעם הוא על כוח והנאה (טוב נו, וגם טיפה פוזה), עדיפות גבוהה לתיבה ידנית. שיקולי שוק (שתפסו נתח נכבד בהונדה, מכוניתי הראשונה) אינם רלוונטים כעת. לרשותי (לאחר מכירת ההונדה + תוספת) כ-80K נתקלתי ב-4 דגמים שמצאו חן בעיניי: רובר 620 טורבו שנת 1999 (ידנית) - למכירה על ידי אביו של חברי. נהגתי בה, נהניתי מהעוצמה שלה (הטורבו שלה מזכיר את אפקט הVTEC אך יותר עו…
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה,נתחיל מזה שאבא שלי השתגע ורוצה להחליף את האודי למשהו בעל מנוע דיזל... אחת הרעיונות שלו הם רנו אקספרס,עכשיו כשהייתי אצלו בעבודה שאלתי כמה אנשים והם אמרו שהמנוע של הדיזל עושה המון בעיות,לעומת מנוע הדלק,אני רק רוצה לבדוק אם זה באמת נכון... מאוד חשוב לנו שהרכב יהיה דיזל בגלל זה אני שואל,כל מי שיש לו מידע או ניסיון מוזמן לעזור תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
הורים של מכרה שלי רוצים להחליף את הרכב (פולקסוואגן פאסאט) במשהו חדש. ההתלבטות שלהם היא בין פוקוס לבין ה-3. רציתי לדעת מה דעתכם. אני אישית המלצתי על ה-3, בעיקר מכיוון שמדובר באוטו חדיש לחלוטין בהשוואה לפוקוס, שהיא אמנם מצויינת, אבל כבר מתקרבת לסוף דרכה. תגובות, דיעות ושאר אמירות בנושא יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת talr,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)