Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימפרזה טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי להתענין לגבי האם כדאי לרכוש אימפרזה טורבו בשנים 98-99

אם כן אילו בעיות לבדוק בעת רכישת הרכב ?

והאם השוק של רכבים אילו אמין : הכוונה האם הנהגים יותר מאמצים או לא שומרים על הרכב

לפי הידוע לכם.

פורסם

בייייייחייך...

תריץ חיפוש...

ותראה שחוץ מהיותו רכב ספורט מדהים,

הוא גם זולל המון דלק, הנקודה הכי רגישה אצלו היא הטורבו.

וקשר לאם מאמצים אותו או לא?

תראה, לא קונים אוטו ספורט כזה בשביל לסוע לסופר, כמו שלא הולכים לזונה לדבר על פוליטיקה.

הרכבים האלה לא עברו חיים קלים,

אבל אם תמצא אחד שטופל כיאות, הוא יסב לך הנאה רבה, בתנאי שאתה יודע לאיזה הוצאות את נכנס.

לסיכום:

תריץ חיפוש ותמצא המון המון תוצאות.

יום טוב.

פורסם

שלום,

ראשית כמה זמן יש לך רישיון? האימפרזה טורבו לא מומלצת לנהג חדש.

שוק אמין? אין הגדרה כזו... רוב הרכבים נמצאים אצל אנשים שלא קנו את הרכב בשביל לנסוע לסופר, חשוב למצוא רכב מתוחזק מצב טוב, ללא תאונות קשות (או ללא תאונות בכלל), קשה מאוד למצוא GT טורבו במצב טוב מאוד (אבל אפשרי).

תצפה לצריכת דלק גבוהה, סביב 5.5-6 ק"מ לליטר.

צמיגים יקרים (ואתה לא רוצה לחסוך פה בצמיגים), ומחלפים רק רבעיות, לא זוגות, בגלל מערכת ההנעה הכפולה.

קלאצ יקר מאוד, 6000 שקל.

מה לבדוק? תנסה לבדוק היסטורית טיפולים (כמו בכל רכב) תשאל האם הקפידו להמתין לפני כיבוי המנוע לאחר נסיעה, אומנם אפשר לשקר לך, אבל שאני חיפשתי רכב כזה בזמנו, ניתקתי גם באנשים שלא ידעו שיש צורך בכלל :? . ולבדוק כמו שבודקים כל רכב רגיל... הבעיה שרוב הרכבים האלו יד גבוהה, וחלקם היו אצל בעלים לא חביבים במיוחד

אם יש עוד שאלות ספצפיות אני אשמח לעזור.

גיא

פורסם
מעניין אותי למה אימפרזה טורבו לא מומלצת לנהגים חדשים :?:

:roll:

חזקה מאוד. נושכת. מפתה למהירויות גבוהות. משרה תחושת ביטחון מוטעית. קנייה יקרה. אחזקה יקרה. דלק יקר. ביטוח יקר.

עוד?

פורסם

חזקה מאוד. נושכת. מפתה למהירויות גבוהות. משרה תחושת ביטחון מוטעית. קנייה יקרה. אחזקה יקרה. דלק יקר. ביטוח יקר.

עוד?

קודם כל , כל מה שהזכרת לגבי עלות לא קשור לנהג חדש. כל השאר בהחלט קשור.

הביטוח לא יקר (לפחות לא מה שאני שילמתי) 4400 למקיף, לרכב במחיר הזה, לא זול, לא נורא. בטח אם זה רק 1700 שקל מעל הסקסו ששווה רבע מהערך של האימפרזה :? .

שים לב שיש ב99 2 דגמים, אחד עם כריות אוויר, ABS וגג, ואחד בלי אף אחד מהם. אל תוותר על ABS וכריות אוויר :!:

בהצלחה בחיפושים , אגב יש בידיעות אחת יד 1 עם 38 אלף ק"מ , שווה בדיקה!

גיא, בעלים לשעבר של GT 99. :roll:

פורסם

עוד?

אני יודע שזה קצת לא קשור לשרשור, אבל תגובותיכם מעניינות אותי..

אז כמו שאמרו פה, כל הנושא הכלכלי בהחלט אינו מתייחס לנהג חדש, אז מה שנשאר זה:

"חזקה מאוד, נושכת, מפתה למהירויות גבוהות, משרה תחושת ביטחון מוטעית."

אני אישית לא נהגתי על האוטו, אם אמרת את כל הנ"ל כנראה שיש לך ניסיון עם האוטו..

ועדיין השאלה שלי היא האם אתם חושבים שנהג חדש לא יכול להיות שקול מספיק וטעון בידע נרחב וניסיון (נגיד עקב קורסים רבים שעבר..), ולהחזיק אימפרזה טורבו ולהישאר בחיים?

אני לא חושב ככה.. :roll:

פורסם

עוד?

ועדיין השאלה שלי היא האם אתם חושבים שנהג חדש לא יכול להיות שקול מספיק וטעון בידע נרחב וניסיון (נגיד עקב קורסים רבים שעבר..), ולהחזיק אימפרזה טורבו ולהישאר בחיים?

זה מן הסתם תלוי בנהג

אבל אני לא מאמין שנהג חדש שקונה אימפרזה טורבו בתור רכב ראשון יהיה כל כך שקול...

פורסם

עוד?

בדיוק מה ששחר אמר: תלוי בנהג.

מדי פעם יש דיונים דומים בפורום "אופנועים" שבהם אנשים תוהים אם אפשרי להתחיל ישירות מאופנוע ליטר סופר-ספורט (160 כ"ס, 3 שניות למאה, מהירות סופית של מעל 300 קמ"ש). המסקנה (לאחר הבאת ציטוטים מפורומים מחו"ל): אפשרי - אבל לא מומלץ.

אותו הדבר כאן. אני אישית רואה באימפרזה טורבו סוג של חלום, אבל גם אם היו לי ביד עכשיו 100K ש"ח לא הייתי קונה אותה. אני חושב שעדיף להשתפשף על הוט האץ' צרפתיה לפני שקופצים עמוק למים. שוב, אני לא טוען שכל ילד בן 18 יהרוג את עצמו עם אימפרזה, אבל לדעתי בגלל הכוח העצום שלה ומערכת ה4X4 שנותנת אשלייה של "חסינה מטעויות" עדיף להתחיל עם משהו קצת יותר חלש ופחות עצבני.

פורסם

ביצעתי היום נסיעה על A6 1800 טורבו בת שנתיים שחשבתי לקנות במקום הסיטרואן. מה אומר? במילה אחת - אכזבה!

הרכב אמנם מרווח מבחינת האורך, והספציפי שמור מאוד ונראה "נקי", אבל בסה"כ הרכב מרגיש צר יותר ופחות אוורירי מהסיטרואן C5. הגימור עמיד ומוצק אבל מיושן במראהו, הכל פשוט (אין ריפודי עור, אין הגה עם ציפוי עור, ידית הילוכים מפלסטיק וכו'), אין אלקטרוניקה (חיישני גשם/אורות/רוורס וכו') אבל הכי בעייתי - המנוע. אין ספק שהוא מרגיש "קטן" על הבודי הכבד, המומנט צנוע וההספק עוד יותר. יותר מדי פעמים נזקקתי לקיק-דאון בכדי להאיץ כמו שצריך.

אה, כן - כמיטב המסורת של אאודי, ההרגשה מאחורי ההגה די קלאסטרופובית עקב חלונות קטנים יחסית, והנסיעה "קשה" יותר ממה שציפיתי. השורה הסופית - מבחינתי "זה לא זה". מה דעתכם?

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
אבל הכי בעייתי - המנוע. אין ספק שהוא מרגיש "קטן" על הבודי הכבד, המומנט צנוע וההספק עוד יותר. יותר מדי פעמים נזקקתי לקיק-דאון בכדי להאיץ כמו שצריך.

בדיקה קצרה העלתה נתון מעניין וסתירה מסויימת...

נתון ההאצה הרשמי של ה-A6 1.8T למאה הוא 9.6 שניות, משקלה 1470 קילו.

נתון ההאצה הרשמי של הפאסאט 1.8T (אותו מנוע בדיוק) הוא 10.1 שניות ומשקלה 70 קילו פחות! כלומר 1400 קילו...

במילים אחרות, בשביל לשפר את ההאצה של הפאסאט יש להוסיף לה 70 קילו ושיפרתם בעוד חצי שניה שלמה...

ינון.

פורסם

נתון ההאצה הרשמי של ה-A6 1.8T למאה הוא 9.6 שניות, משקלה 1470 קילו.

נתון ההאצה הרשמי של הפאסאט 1.8T (אותו מנוע בדיוק) הוא 10.1 שניות ומשקלה 70 קילו פחות! כלומר 1400 קילו...

במילים אחרות, בשביל לשפר את ההאצה של הפאסאט יש להוסיף לה 70 קילו ושיפרתם בעוד חצי שניה שלמה...

ינון.

לאאודי גיר רציף, לפאסאט אוטומט-טיפטרוניק. כאן קבור הכלב...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...