ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם , אני מעוניין לקנות רנו 19 שנים 92 עד 94 עדיף אוטומטית רציתי לדעת אם האוטו הזה אמין ובאיזה תדירות אני אבקר איתו במוסך ? תקציב:10-12 אלף איזה דברים צריך לבדוק לפני רכישה ? והשאלה הכי חשובה בשבילי האם הוא זולל דלק ????? כל מידע אחר יתקבל בברכה ....
הודעה אחרונה מאת honore, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חבר שלי מתלבט אם לקנות את האוטו ורציתי לדעת איך האוטו בכלל מבחינת שליטה בכביש,צריכת דלק ? והאם יש דגם עם 4 דלתות של 1.5 ליטר?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
ניסן אלמרה
מאת gab512- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רציתי לדעת מה יש לכם לספר על הניסן אלמרה מודל 98 (SLX). בעיקר מבחינת אמינות ועלויות החזקה. יש לי הצעה ב- 44,000 ש"ח (מחירון 53,000) עם 140,000 ק"מ. מה דעתכם
הודעה אחרונה מאת Q-PiXeL, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברה...וערב טוב. אחרי שלא מצאתי מידע על מה שחיפשתי אני פונה אליכם ומבקש עזרה. S-2000 ו MIATA שניהן מכוניות קטנות...ספורטיביות..."חזקות" יקרות... ואם אני לא טועה שניהן מתחרות באותה הקטגוריה... אפשר קצת מידע על שתיהן: האם יש יבוא סדיר לשניהם? מה משתלם יותר הן מבחינת המחיר והן מבחינת הביצועים(וכאן אני מבקש ממכם להרחיב) ביטוח? תודה... מיכאל
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בקרוב אבא שלי מחליף מכונית בליסינג. הוא יכול לבחור את אחד מן הרכבים הבאים : מאזדה לאנטיס 323, אימפרזה 1.6, ניסאן אלמרה פרפקט 1.8, פוקוס או שבורלט אופטרה. מכיוון שהוא לא מבין הרבה במכוניות הוא ביקש ממני לבחור את סוג הרכב. אשמח לדעת את דעתכם בנוגע למכוניות הללו. אני נהגתי באימפרזה ובלאנטיס ולא כל כך התרשמתי. חוץ מהאמינות והאחיזה הסבירה שיש להם על הכביש לא מצאתי משהו מיוחד. הבלמים גרועים וגם כאשר מתחילים לנסוע בסביבות 120 האוטו קופץ מכל דבר קטן בניגוד לניסאן שמשייטת לה ב120 קמ"ש. לא נהגתי על פוקוס ואשמח לדעת את דעתם של אלה שנהגו בו. שוב אני מציין שהפוקוס הוא 1.6 לעומת הניסאן שהיא 1.8. נכון לעכשיו אני פחות או יותר סגור על האלמרה. דווקא המכונית שהפתיעה אותי הייתה…
הודעה אחרונה מאת dazzler, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני רוצה לקנות ג'יפ ואני רוצה שתיעצו לי... אלה הסטנדרטים שלי פחות או יותר : שיהיה 5 דלתות ולא ארוך... מנוע בנזין... עד 150000 ש"ח... תודה רבה רבה רבה מראש.... נ.ב - משנת 2001 מינימום...
הודעה אחרונה מאת [Tomi], -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מצאתי פיגו 94 1.4 3 דלתות במצב מצויין יד 4 110.000ק"מ הטסט נגמר עוד חודשיים הוא דורש 15.500 שח מה אתם אומרים שווה תמחיר הוא לא מוכן לרדת מה דעתכם על היד ועם שווה לנסות להוריד לו במחיר ועם הוא לא היה מוכן לרדת מהעיסקה!!! צריך תשובות דחוף !!! תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אמא של אישתי מעוניינת ברכב הנ"ל - שנת ייצור 1999, 3 דלתות(!), יד ראשונה, 76K ק"מ, בלי תאונות וכו'... כמובן על רכב לעבור בדיקה שלי + מכון לפני הרכישה...אך הייתי מעוניין לקבל מידע שילוב מנוע/גיר הנ"ל...כמו בעיות מוכרות, צריכת דלק וכו'...(נוחות והתנהגות של רכב מוכרים לי מ1.6 יצא לי לנהוג בה)... תודה, P. נב: תגובות בסיגנון "תעזוב את הגרוטאה ותקנה דייהו/יונדאי/מזדה" לא התקבלו בברכה (אלא אם כן למגיב יש אימפרזה או אלמרה במצב מצויין - למכירה בפחות מ50K)
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה דעתכם על דגם 2004 מנוע 1.4 100 כ''ס? האם אפשר לסמוך על האמינות שלה או האם אני אבלה יותר במוסך מאשר בכביש ?
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמה כ"ס יש לדייהטסו אפלאוז שנת 93 (1600 ידנית 16 שסתומים)? והאם המנוע שלה מבוסס על הזרקת דלק או קרבורטור?
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי חבר מיקרוב שמוכר את האוטו הקטן והמגעיל שלו סוזוקי סוויפט שנת 90 שעשה משהו כמו 200K והוא חושב למכור אותו ב 9K למישהו זה נשמע הגיוני?! ובבקשה תתיחסו ברצינות להודעה מכיוון שהוא די אובד עצות ואין לו מושג מהחיים שלו
הודעה אחרונה מאת gs, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברשותי zx דגם אורה שנת 93 מנוע 1600... הרכב באמת טוב יחסית אבל איני מרוצה מהאמינות הבלתי נסבלת וצריכת הדלק המטורפת.. אני בן-19.5 מתגייס רק עוד חצי שנה(עתודאי).. שאני אתגייס אז כנראה שהרכב הבא שלי יעמוד רוב הזמן במשך השבוע בחניה ורק בחמשושים יהיה ניצול מלא של האוטו.. שמעתי רק דברים טובים (וגם קצת רעים) לגבי ה-323.. הבנתי שזהו אוטו מוצלח, חזק, חסכוני (ידני) ואמין בצורה מדהימה.. דברים רעים ששמעתי הם עצלות (האמנם), שלדה,נוחות.... אין לי יומרות ספורטיביות.. אני מחפש רכב מאובזר כראוי (אוהב אבזור עשיר-חשוב לי נעילה מרכזית,הגה כוח, צמיגים רחבים וכו') ואוהב במיוחד לתדלק בסכום נורמלי ולנסוע מנקודה לנקודה מבלי לבקר במוסכים (ולראות את מחוג הדלק צונח מהר מדי…
הודעה אחרונה מאת ipm, -
אהלן חברה ,בזמן האחרון אני מתעניין לגבי הוולקן ושמעתי שיש לה בעיות נוראיות עם הבקאקס ,שאחרי כמה זמן הוא מתבלה והוא זולל צמיגים כמו דלק. הספקתי ללמוד שהאוטו ממש לא אמין ואם זה נכון אולי אני ישקול להתעניין לגבי אוטו אחר... זה נכון? גם רציתי לדעת עם יש וולקן 16V.
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 5 תגובות
- 5 אלף צפיות
על איזה רכב ספורט/ספורטיבי עד הסכום הנ"ל הייתם ממליצים? תנו לי רעיונות, כי אני לא כ"כ בטוח מה לעשות... וזה לא צריך להיות רכב בכל הסכום, נהפוכו, יכול להיות אוטו ישן יותר עם אופציה לשיפורים. אני פשוט רוצה שתגידו לי מה אתם הייתם עושים בסכום שכזה... (אני כבר מנבא שחלק נכבד מן ההצעות יהיו ראלי... ) בתודה מראש, אביה.
HYUNDAI COUPE ----> 1 2
מאת iceman- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היונדאי קופה החדשה היא באמת עם עיצוב מדהים, מנוע 2.7 V6 שמפיק ביצועים טובים, והמחיר לא בשמיים (170,000 ש"ח) שבהשוואה למחירים של המתחרים זה ממש לא הרבה אז השאלה שלי היא איפה הבעיה במשוואה הזו?- עיצוב יפה + מנוע טוב + ביצועים = מחיר נמוך???? איפה הcatch פה? אדם.
הודעה אחרונה מאת Mad Max, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
(סליחה אם זה לא בפורום הנכון) הרכב הוא פיג'ו 306 דיימאונט מנוע 1600 סמ"ק. בעל הרכב רוצה מחירון. לא, זה לא בשבילי שמוליק
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום פגשתי במישהו שברשותו הרכב הנ"ל שנת 93' היא יד חמישית 154,000 ק"מ (ידנית) הוא אומר שעשה לה צבע לכל האוטו מחדש בגלל דהייה של הצבע הקודם. הוא מעוניין בהחלפה על הקליאו שלי שנת 96'(ידנית) יד שניה 270,000 ק"מ לרכב שלי יש ספר טיפולים והכל מסודר ... והוא לא עבר תאונות! הוא דורש 30,000 ש"ח על הרכב ואני דורש בגלל הק"מ 25,000 ש"ח (ובכל זאת השקעתי דיי הרבה כסף על הרכב:גאנטים,צמיגים,באקטים,"יישור קו",ועוד הרבה דברים קטנים) לכל מביני עניין מה אתם מציעים מבחינת הצבע הכללי ומס' הידיים? להחליף או לא להחליף זאת השאלה?
הודעה אחרונה מאת imri, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה, יש לי תקציב מסוים וכמה רעיונות לרכבים, אם אתם מכירים, יודעים אז בבקשה. חשוב לי שהרכב יהיה גג יד שניה ועדיף עם קילומטרז' נורמאלי... המכוניות מסודרות לפי סדר עדיפויות: סאקסו VTS איביזה 98 1600 106 XSI קולט 95-6 טיגרה 95 בעיקרון אני דיי פתוח להצעות ומוכן לקבל עוד הצעות בה"פ, חשוב מאוד שהרכב יהיה עם מינימום 1600 סמ"ק.
הודעה אחרונה מאת Itsik, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האוטו הוא דיהטסו שרייד שנת 92 עם מנוע 1000 יד 4 150,000 קילומטראז'... עכשיו ראיתי את האוטו מבחוץ והוא נראה כמו חדש ..נשבע לכם...בלי שום שריטה... בלי תאונות...עוד לא ראיתי אוטו שנת 92 במצב כזה... קיצר אני אקח אותו לבדיקה ומקווה שלא נגלה בעיות מיוחדות.. והנה השאלה שלי... הבעל אוטו רוצה על האוטו מחירון כלומר 13 אלף... כמה לדעתכם אני צריך להוריד לו? בגלל שזאת יד 4 והכל וגם בגלל שכיום כמעט ולא קונים במחירי מחירון...? יענו 12 אלף זה בסדר או אפשר להוריד עוד?
הודעה אחרונה מאת snowbol, -
מונטה קרלו?
מאת bender- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם הרכב אמין? מהנה לנהיגה כנראה לא אבל האם הוא נוח?מפנק? מה ההספק(יש כוח?)אני יודע ש-3100 6 צילינדר ובכלל כל מידע תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
דרוש רכב , רצוי יפני (או משהו אחר שאינו נוטה לבקר במוסכים) עד 25 אלף לנסיעות בשבתות (רוב השבוע אין בו שימוש) דלק איננו מאפיין כיון שהנסיעה דלה נוחות היא עניין שיש לשקול , ו 3 דברים חייבים: 1. הגה כוח ! 2. קטן ! 3. אוטומטי ! תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
שתיהן ספורטיביות. שתיהן מהנות מאוד. הקליאו ספורט יותר חמה. המיאטה יותר קלאסה.. שניהן ממש שונות - הקליאו הרבה יותר לנהג שמחפש את המהירות והכל. אבל ממש דומות - שתיהן ספורטיביות מהנות מאוד. את מי הייתם לוקחים? לשניהן מחיר דומה. השאלה עלתה לי לראש אחרי שראיתי בבית קטלוג של מאזדה MX-5 בבית שלי, עם איזה תוספות מקבלים, עם כמה עולה תוספת צ'יינג'ר וכל זה. זה קטלוג לפני הזמנה. שאלתי את ההורים שלי לפרטים, לבנתים כלום... אולי הפתעה בשבילי? אולי סתם א.ח.י הביא את זה הביתה לבדוק משהו? לא יודע... מה שבטוח, זאת שאלה שעלתה לי לראש ומעניינת אותי מי היה בוחר מה. אחמד.
הודעה אחרונה מאת Soundwave, -
נתחיל מזה שאני לא עומד לקנות את הרכב הנ"ל . פשוט לאחרונה התחלתי להתאהב בו. להתאהב כמו שאתם אוהבים מיני קופר S. אוהבים מאוד, כי היא חמודה והכל, אבל גם אם היה לכם את הכסף לא בטוח שהייתם קונים..... מבחוץ הפיאט מדהימה. מבפנים - לא פחות. מרווחת, יפה, הכל עם עור, ופשוט מדהימה (ביום שישי ראיתי אותה לראשונה מבפנים, מדהימהההה). ראיתי שיש שני סוגים- 16 שסתומים, ו 20 שסתומים. יש הבדלים גדולים בין השניים, פרט לכ"ס (220 לעומת 195)?. מבחינת נסיעה, הבנתי שזוהי אחת ממכוניות ההנאה הקדמית הטובות ביותר, יחד עם ה 306 GTI-6. באמת עד כדיי כך היא מדויקת, חדה, יציבה, ומתנהגת? וכל פעם שהייתי רואה את האוטו הזה, עד שהתחלתי להתאהב בו אמרתי לעצמי: אחח...מסכן, בטח אין לו כיס מרוב הטיפולים. …
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כרגע יש ברשותי zx שנת 93 מנוע 1600 דגם אורה - חלונות קדמיים חשמלים, הגה כוח, נעילה מרכזית וכו....המכונית היא עם הזרקה..וידנית! כעיקרון- למדתי מרובכם בפורום שהסיטרואן נחשבת למכונית מצויינת ביחס למחיר שלה (כ-15000) שמעתי אין-ספור המלצות ורשמים חיובים על ה-zx... הבעיה שלי היא שחוץ מיציבות פשוט מדהימה,(אבל ממש מדהימה וזה בהשוואה ל-6 החדשה שלי ולעוד הרבה מכוניות שהתפרעתי בהם) אני לא מוצא את כל ההיתרונות האלה ברכב שלי.. המנוע לא מתנהג כמו 1600 אמיתי.. אני מרגיש טיפה עצלות.. האוטו מגיע במהירות ובכיף ל-120-130 קמ"ש ועדיין מרגיש יציב אבל המנוע נשמע מאט מגמגם ומתחיל לרמוז ברעשים מגעילים שאין לו כוח להמשיך.. כרגע מה שמטריד אותי זוהי צריכת דלק מטורפת( בדקו כבר…
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב... אז אם מישהו שנכנס להודעה חשב שיש לי אוטו ספורט אז זה לא ככה יש לי מיצובישי סופר לנסר אוטומטית אני רוצה להפוך אותה לידנית לתקוע איזה ספויילר חביב של עשרים מטר גובה מערכת אני הולך לשים בקרוב אני ישים ריגר כמו של כל הערסים זה כבר אומר שיש לי אוטו מהיר (זה בצחוק דרך אגב) וככה עם חצאיות התיכנון שלי להפוך את הלנסר לאוטו ספורט עכשיו השאלה שלי אם זה נשמע כדאיי ואם כן איפה אפשר לעשות את הדברים האלה בעיקר להחליף את הגיר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Herman, -
בעיית גובה 1 2
מאת gs-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי חבר שביקש עזרה במציאת רכב הבעיה היא שהוא בגובה של איזה 2 ומשהו מטר מה שאומר שרכב קטן יוצא מהסכלה אם יש למישהו עצה בנושא למעט מזדה לאנטיס בבקשה( ) תעזרו לי לעזור לו
הודעה אחרונה מאת gs, -
-
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום חברים היום בבוקר עשיתי נסיעת מבחן על האקורד-דבר ראשון אני רוצה לציין את השרות היוצא מן הכלל של הונדה ת"א. נתנו לי את ההונדה לבד לשעה-דאגו להניע לי אותה לשים מזגן לכוון את המושב המראות וכ'ו ואפילו את הרדיו הרכב נפלא-נוסע כמו רכב אירופאי,מאיץ פצצה ועולה כמו המזדה 6-מי שחשב לקנות מזדה 6 שיירד מזה ומהר וירוץ לקנות את האקורד החדשה-אני הייתי בהלם מהאוטו הזה-ממש ממש יפה ובעל יוקרה לא כמו ה6 עם הפלסטיקים הזולים והמצועצעים-נראה כאילו איזה ערס צבע אותם עם ספריי. ההונדה יציבה ומנוע הVTEC בנפח 2.0 שנהגתי עליו מספק את הסחורה בגדול! נ.ב אני לא קשור לחברה אבל אני מקווה מאוד שבקרוב אני אהיה בין הלקוחות המרוצים!
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
ידנית, 1600... כמה כ"ס יש לה, איך האמינות שלה? מה הביצועים? כל פרט נוסף יתקבל בברכה!
הודעה אחרונה מאת naty19, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איזה אוטו אתם הייתם מעדיפים התווכחתי עם חברים שלי שעדיף יונדאי למה יש לו עיצוב של פרארי אז מה אם האאודי מהירה ואפשר לשפר אותה והיא גיר רגיל אבל יש את הצורה שלה כמו זבל על הכביש וגם שאלה בקשר לאאודי TT: לפי מה שאני מבין יש 3 סוגים של הנעות באודי טי טי קידמית ברוב הדגמים אחורית בדגם הרודסטאר ו4 על 4 בקוואטרו תתקנו אותי אם אני טועה
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לו תקציב של 100 אלף(חסך) והורים יכולים לעזור עד 35 אלף 45 אלף.. הואו רוצה אוטו מהיר,מהנה,ופתיחה טובה..
הודעה אחרונה מאת Guy,
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 223 אורחים (הצג רשימה מלאה)